Galatasaray Demek 4-4-2 Demek

Kimse de dememis neden tek bir dizilis?

Futbol da sadece ak ve kara mi var?

Sneijder varken 4-4-2 çok zor verim alamayız 4-3-3 olabilir 4-2-3-1 olur ama 4-4-2 olmaz.Olursa ilk yarı 4-3-3 çıkıp yada 4-2-3-1 çıkıp rakibi analiz edip yıpratıp 2. yarıda Sigthorsson yada Podolski ile Sneijder değiştirir formatı 4-4-2 ye çekersin ama kanatlarıda bu şablonda değiştirmen gerekebilir.

Kimse de dememis neden tek bir dizilis?

Futbol da sadece ak ve kara mi var?

Futbolda sadece ak ve kara yok; ille tek bir dizilişin geçerli olması gerektiğinde ısrar etmek de saçma olur...

Ancak birilerinin 4-4-2 veya başka bir dizilişin ligimize ve kulüp takımımıza en uygun format olduğunu iddia etmelerinde de bir mahzur göremedim...

Futbolda sadece ak ve kara yok; ille tek bir dizilişin geçerli olması gerektiğinde ısrar etmek de saçma olur...

Ancak birilerinin 4-4-2 veya başka bir dizilişin ligimize ve kulüp takımımıza en uygun format olduğunu iddia etmelerinde de bir mahzur göremedim...

Benim de anlayamadigim birsey var neden millet 4-4-2 de israr ediyor. Yani elinde bunu oynayabilecek oyuncu kadrosu olur da anlarim ama senin ön liberon Selcuk, kanatlarin defans nedir bilmeyen adamlarla dolu. Sag bekin defansi soru isareti (hem Sabri hem Cavanda). 4-4-2 cok zor bir sistem, direncli takimin olmasi lazim. Ve bizim en büyük sorunlarimizdan biri direncsizlik.

Benim de anlayamadigim birsey var neden millet 4-4-2 de israr ediyor. Yani elinde bunu oynayabilecek oyuncu kadrosu olur da anlarim ama senin ön liberon Selcuk, kanatlarin defans nedir bilmeyen adamlarla dolu. Sag bekin defansi soru isareti (hem Sabri hem Cavanda). 4-4-2 cok zor bir sistem, direncli takimin olmasi lazim. Ve bizim en büyük sorunlarimizdan biri direncsizlik.

Kulüpler tarihleriyle harmanlanarak büyük kulüp,marka olurlar.Galatasaray tarihine baktığımızda en büyük başarılarımızın 4-4-2 veya onun varyasyonlarıyla geldiği ortada.Bu yüzden millet 4-4-2 diyor.

Ha bu sezona bakarsak;Bruma 4-4-2'de oynayamaz,4-4-2 kanadı orta saha oyuncuları gibi oynayan kanatlar oluyor genelde,basan pres yapan,rakibi yıpratan tarz adamlar.Bruma ise içeri kat eden,kreatif bir oyuncu.Onu da bu formunda sırf 4-4-2 için kesmek saçmalık olur.Olmayacaksa bu yüzden olmaz.

Aslında her zamana uyan, uymaya devam edecek olan , en risksiz olan, hiç birşey bilmiyorsan seçmen gereken
4-4-2 dir.. eskilerde defansif 4-4-2 çok meşhurken bazı uyanıklar 3-5-2 ile defansif 4-4-2 nin belini kırmış.. zaten sadece 2 yada 3 ileri dönük oyuncu var 3-5-2 ile bunları durdugumuz gibi orta saha üstünlüğüyle ileri daha iyi gideriz demişler ve başarmışlar.. ama sonra bi uyanık çıkmış 4-3-3 ile 3-5-2 ye saldırmış.. 4-3-3 teki ofansif güçle 3-5-2 nin defansı baş edememiş.. en son modern futbol teknolojinin de gelişmesiyle, kimin nereye ne kadar koştugunun bile izlenebilir olmasıyla herkesin poizyonunun belli oldugu ve oyun içinde 442 ye de 451 e de 424 e de 433 e de dönüşebilen bir sistem 4231 e geçmiş.. şu an için ideal olan bu.. ama şu var... hep iddaa ediyorum.. türkiye liginde iyi bir 442 kadrosu kur lige ambargo koyarsın.. Fatih terim in ligdeki başarısının yegane sırrı bunu çözmüş olmasıdır..ama avrupada adamı hoplatırlar, genellikle pek işe yaramaz..

Terim'in en buyuk basarisi ne? UEFA

Yanlis hatirlamiyorsam Uefa'nin ust turlarinda Hakan Sukur ile tek forvet oynuyorduk hemen arkasinda Hagi vardi...

Bu kadro için 4-4-2 ye en büyük engel Sneijder' dir. Zaten dikkat edersen aslında saflar bu şekilde oluşmuş durumda; Sneijder' i çok sevenler ve sevmeyen/az sevenler olarak!:asd22:;)...

Kendimi bu saflardan ikisine de katmıyorum, duruma göre hareket edilmesinden yanayım . Bildiğimiz gibi oynarsa Sneijder vazgeçilmezdir, geçen sezonki ve bu sezon şu ana kadarki performansıyla ise şart değil...Kolbeinn takıma zımba gibi katılırsa, Eren' den de vazgeçilmemesi gerektiği için 4-4-2 illa ki zorlanmalıdır vs vs...

Belki eksik olan direnci temin için gereken, direnci yüksek adamlarla 4-4-2 oynamaktır?. Umduğumuz oyunu oynarsa De jong, Tolga ile birlikte göbeği halleder. Beklere binen yük aksine 4-4-2 de daha azdır, her dakika bindirme yapmaları gerekmez, Sabri ve Cavanda o tarzı daha iyi oynar, hücuma daha az çıkarlar, en büyük problemleri hücuma çıktıklarında geri dönüş problemleri zaten; Carole de herhangi bir sıkıntı olmaz...Kanat oyuncularından Sinan dışında sorun yok ki savunmaya katkıyı angarya sayan haliyle hiçbir formatta bu seviyenin oyuncusu olamaz. Yenilenmiş Bruma ise hem takım defansına hem pas oyununa yeterince katkı sağlayabiliyor artık; Yasin ve Podolski de defansa katkı bakımından pek eksik sayılmazlar...

Geri
Üst Alt