Galatasaray Florya'dan Taşınıyor

Yalaka bir adamin yorumuna itimat edebilecegimi zannetmiyorum, gayri ciddi buldum kendisini, ayrica bana kolpacino sahini hatirlatti. Genel kurulun, daha dogrusu Derin Galatasaray´in onayi olmadan, bir civi bile satilamaz bu kulüpden.

Ve kaziklanmama ihtimalimiz yok. Bizim icin cok karli bir is cikarsa bile, orasinin asil degerinin daha yüksek oldugunu savunanlar cikacakdir her türlü sonucda. 800 milyona gise, oralarin 1.5 Milyar dollar oldugunu iddia eden cikar.

En az projenin getirisi kadar, tüzük degisklikligi de önem tasiyor. Tüzük degismez ise, oradan 800 yüzde, 1 milyarda gelse, bir faydasi olmaz,

Sonuçta kulübün içinde bulunan biri keza bu adam değil çoğu kişi değerinin altında satılacağını savunuyor ayrıca Dursun hayal satıyor hani geldiğinde otel projesi vardı kaç milyon gelir geliyordu hepsi palavra , başka biri olsa kulübün başında belki inanırız ama Dursun olunca insan şüpheye düşüyor.

Sonuçta kulübün içinde bulunan biri keza bu adam değil çoğu kişi değerinin altında satılacağını savunuyor ayrıca Dursun hayal satıyor hani geldiğinde otel projesi vardı kaç milyon gelir geliyordu hepsi palavra , başka biri olsa kulübün başında belki inanırız ama Dursun olunca insan şüpheye düşüyor.

Ben kim olursa olsun inanmam, ama böyle bir proje derin galatasarayin onayi olmadan gecemez. peskes deniliyor, derin galatasaray dursuna para mara yedirmez. Bu arsalari bizzat derin galatasarayin önde gidenleri kazandirdi bz kulübe zaten.

En temiz is devlet güvencesi ile girmek. Stad konusunda da bile sittin sene kaziklandigimiz iddia ediliyor, sadece daha fazla koparamadigimiz icin. FBJK´liler ise yillardir catliyorlar bu konuda, elde ettiklerimize bakinca. Kulüp maddi acidan seviye atladi resmen o dönem.

Daha yüksek kar sansi icin, risk de alabiliriz belki, ama AIG gibi üzerimizde de patlayabilir.

Bavulunu toplayan, kacmasaydi, bu projeyi hayata gecirmek de Dursun´a degil baskasina kalirdi. Ama bu durumda Dursun Özbek ve yönetimi disinda, herkes görevden kacdi.

Son düzenleme:
Ben kim olursa olsun inanmam, ama böyle bir proje derin galatasarayin onayi olmadan gecemez. peskes deniliyor, derin galatasaray dursuna para mara yedirmez. Bu arsalari bizzat derin galatasarayin önde gidenleri kazandirdi bz kulübe zaten.

En temiz is devlet güvencesi ile girmek. Stad konusunda da bile sittin sene kaziklandigimiz iddia ediliyor, sadece daha fazla koparamadigimiz icin. FBJK´liler ise yillardir catliyorlar bu konuda, elde ettiklerimize bakinca. Kulüp maddi acidan seviye atladi resmen o dönem.

Daha yüksek kar sansi icin, risk de alabiliriz belki, ama AEG gibi üzerimizde de patlayabilir.

Bavulunu toplayan, kacmasaydi, bu projeyi hayata gecirmek de Dursun´a degil baskasina kalirdi. Ama bu durumda Dursun Özbek ve yönetimi disinda, herkes görevden kacdi.

Adem hocam inan ben dahil çoğu taraftar satılmasını istiyor ama işte kafa karışıklığı çok fazla , net bir açıklama yok. Yaşım gereği 96-2000 senesine vakıf olamadım tek hayalim bu arsalar ile borçları kapatıp ; aynı o zamanki gibi lige damga vuran , Avrupa'da kupa kaldıran bir Galatasaray görmek.Sıkıntı ise bu hayallerin önüne geçebilecek kişilerin olması ben buna müsade edilsin istemiyorum.

Hayılırsı Galatasaray için neyse o olsun.

Adem hocam inan ben dahil çoğu taraftar satılmasını istiyor ama işte kafa karışıklığı çok fazla , net bir açıklama yok. Yaşım gereği 96-2000 senesine vakıf olamadım tek hayalim bu arsalar ile borçları kapatıp ; aynı o zamanki gibi lige damga vuran , Avrupa'da kupa kaldıran bir Galatasaray görmek.Sıkıntı ise bu hayallerin önüne geçebilecek kişilerin olması ben buna müsade edilsin istemiyorum.

Hayılırsı Galatasaray için neyse o olsun.

Yillar önce olmasi gerekiyordu bunlar. Hala 10 sene sonra, 15 sene sonra degerlenecek muhabbetlerinin dönmesi kisir döngüdür. Polat döneminden bu güne 6-7 sene gecti. Riva´nin degeri 50 milyon dollar ya artmisdir, yada artmamisdir 3. köprüye ragmen ancak. Bu 7-8 sene icinde ödedigimiz faiz 250 Milyon dollar civari. Yani bir Riva parasi nerdeyse...

Artik hic bir hamle gelmez ise, gelecek 10 sene borcun artmasini da göz önünde bulundurursak bol bol avrupa cezasi yasayip, 500 Milyon dollar civari faiz ödeyecegiz.

AIG olayinin bize maaliyeti 300-400 Milyon dollar oldu yillar icinde en az. Bunun üzerinde birde yillik 25 Milyon dollar yillik kayibi önlemek adina, 100 milyon dollarlik kredi cekilip, kapadik bu yaramizi sonunda.

5-6 sene gec bile kaldik, bunlar cokdan projeler dahilinde degerlendirmek gerekirlirdi. Dedigim gibi bizde bir Insaat sirketi degiliz. Güvencemiz 0... Bir ise kalkisip, batis olursa, ozaman esas ayvayi yeriz. Devlet ile gelirin bir kismini paylasirsin, ama senin kasandan para cikmaz, riskin olmaz, kazandigin para temiz olur...

Son düzenleme:
Floryanın verilmesine an itibariyle karşıyım. Alabiliyorsak tapulu olmayan ancak üst kullanım hakkımızın olduğu yerlerin tapusunu almalıyız. Atatürk havalimanı en geç 2019da ulaşıma kapatılacak. Bu nedenle çevresindeki düşük imar yerine yüksekliği ve yapılaşma oranı daha yüksek imar gelecek. Orada ciddi bir revizyon yapılacak. Bu nedenle Rivaya evet ama Floryaya hayır diyorum. İlla taşıyacaklarsa tapulu olarak en az 200 dönüm arsa tahsis etsinler. Üst kullanım hakkı ile değil de direk mülkiyet hakkı verilmeli. Tamamen fikirlerimi değiştirmiş bulunuyorum.

Geri
Üst Alt