Galatasaray Futbol Akademi Takımları Haber Başlığı

U19 takımımız Almanya'da 27 Temmuz günü SV Atlas Delmenhorst kulübünün as takımı ile yaptıkları maçı 2-1 kazandı. 28 Temmuz günü de BSV Rehden'e karşı 4-1 kaybetti.

May be an image of 1 person, playing American football and text that says ER! Genç Aslanlara BÜYÜK iLGI GALATASARAY'IN U19 takımı, Kuzey Almanya Bölgesel Ligi'nde mücadele eden Delmenhorst Atlas futbol takımıyla dostluk maçı yaptı. Delmenhorst Stadyumu'ndaki karşılaş- mayı iki bine yakın taraftar izledi. Kıran kırana geçen mücadele genç Aslanlar'ın 2-1 üstünlüğüy- le tamamlandı. Delmenhorst Genel Meclis Üyesi ve FDP Meclis Gurup Başkanı Murat Kalmış tarafından orga- nize edilen maç sonrası taraftarlar sahaya girip Galatasaraylı futbolcularla fotoğraf çektirdi. U19 takım antrenörü Hakan Balta, genç oyuncuların tec- rübe kazanması açısından bu tür maçların önemli olduğunu söyledi. Mehmet UZUN DELMENHORST

17 yaşına gelince hepsi postalanmalı. 20 yaşında altyapı oyuncusu mu olur.

Tam zır cahil konuşması. Dediğini yapan bir Avrupa kulübü var mı?
Bizde olmuyor işte adamlar 20 yaşına kadar sadece altyapıda oynuyor. 17-18 yaşında resmi maçlara başlamalı. Adamlar bizde yata yata hiç bir resmi maça çıkmadan profesyonel olmaya çalışıyorlar. Ayrıca bizde hiçbir teknik direktör risk alıp ligde filan oynatmıyor. Eee bunlar nasıl gelişecek.

Bizde olmuyor işte adamlar 20 yaşına kadar sadece altyapıda oynuyor. 17-18 yaşında resmi maçlara başlamalı. Adamlar bizde yata yata hiç bir resmi maça çıkmadan profesyonel olmaya çalışıyorlar. Ayrıca bizde hiçbir teknik direktör risk alıp ligde filan oynatmıyor. Eee bunlar nasıl gelişecek.
İlk dediğinle bu dediğin aynı şeyler değil, öyle 18 yaşında kovalım demekle olmuyor. U19 kategorisi itibarı ile genç oyuncuların alt ligde rezerv takımlarda (pilot takım değil rezerv takım) oynaması gerekiyor. İngiltere hariç hemen hemen oyuncu yetiştiren her ülkede bu sistem uygulanıyor. Bizde de uygulanacaktı, federasyon 2 ve 3. Lig kulüplerinin baskısından korkup geri adım attı. Kulüp olarak baskı yapmalıyız ama uyuyoruz bu gibi futbolu kurtaracak meselelerde.

Şuan ki yönetim çok büyük hainlik yapıyor kulübe.

Bu çok ciddi bir sorun

Ben de birinci elden şahit oldum buna

Bu ülkede büyükler arasında açık ara en kötü altyapı hep Fb'de idi

Bu Ali Koç öyle bir para akıtıyor ki buraya 10 yıla falan acayip meyvelerini yiyecekler

Tam ülkede ekonomik gelişimle beraber spor kültürünün oturmaya başladığı ve iyi atletler yetiştirme fırsatımız olacak döneme ciddi bir avantajla giriyorlar

Bunu aleyhe çevirecek yönetici de mümkün değil çıkmaz bizim camiadan. E para akıtan da yok o zaman geçmiş olsun diyeceğiz

Ha ismimiz dolayısıyla hep bir seviyenin üstünde olacağız ama GS markasının kendi kendisini yönetmesini beklemekle olmuyor işte

Bu çok ciddi bir sorun

Ben de birinci elden şahit oldum buna

Bu ülkede büyükler arasında açık ara en kötü altyapı hep Fb'de idi

Bu Ali Koç öyle bir para akıtıyor ki buraya 10 yıla falan acayip meyvelerini yiyecekler

Tam ülkede ekonomik gelişimle beraber spor kültürünün oturmaya başladığı ve iyi atletler yetiştirme fırsatımız olacak döneme ciddi bir avantajla giriyorlar

Bunu aleyhe çevirecek yönetici de mümkün değil çıkmaz bizim camiadan. E para akıtan da yok o zaman geçmiş olsun diyeceğiz

Ha ismimiz dolayısıyla hep bir seviyenin üstünde olacağız ama GS markasının kendi kendisini yönetmesini beklemekle olmuyor işte
Amaç o zaten bizi 5 sene sonra tamamen gucsuz pozisyona düşürmek. Sürekli feto ile yanana getirmek olsun milli takımlardaki tüm Galatasarayli oyunculara saldırmaları olsun tamamıyla göz dağı vermek. Galatasaray'a gidecek oyuncularda çekinme yaratma amacinda. Bu dursun yüzünden 20 yıl falan bu algilarla ugrasacagiz tüm ülkede kötü takım algısı hakim olacak.

Geçtiğimiz sezon U19 ekibimizde yer alan ve bu sezon için lisansı henüz çıkarılmamış oyuncular:
Efe Şahin
Kaan Zogun
Akif Oruç (Fatih Karagümrük)
Arda Yavaş
Ahmet Karaaslan (Erokspor)
Çınar Hasanoğlu
Berkan Aksoy
Mahmuthan Çalışkan (Eyüpspor)
Vincent Bayındır
Batuhan Güner
Berke Çelik (Konyaspor)
Tolunay Sekin