Galatasaray FXTCR Takım Menajeri Yeni Sezonu Değerlendirdi

Fatih Demirel

Yeni Üye
*Takım Hazırlık döneminde özelliklede Paidar Demir turnuvasında oldukça iyi bir performans gösterdi. Bütün bunları düşündüğümüzde yeni sezondan ne bekliyorsunuz?

Paidar Demir Kupası’na genç oyuncularımızı ilk altıda oynattık. Yanlarına Selçuk Keskin veya 1 yabancımız ile iyi takımlara karşı iyi mücadeleler verdik. Sonuçtan bağımsız olarak tatmin edici bir turnuva geçirdik. Ondan önceki turnuvayı kazanmıştık.

Turnuvaların seviyesi yükseldikçe bizimde uyumumuz arttı. Büyük takımlara karşı oynadıkları için güvenleri arttı.

Takım bu trendle giderse istediğimiz yere gidebiliriz. Galatasaray’ın hedefi her zaman en yükseklerdir, hem Türkiye’de şampiyon olmak hem de Avrupa’da en üst liglerde ülkemizi temsil etmektir .Fakat bir bütçe gerçeğimiz var. Dünya skalasında anormal miktarlarda para harcayan takımlarımız var. Bu takımlarla mücadele edeceğiz. Çok sıkı sonuçlar alacağımıza eminim. Gerçekci ve mütevazi bir bakış açısı ile; ‘’Geçen seneden daha düşük bir bütçeye sahibiz ama daha kaliteli ve iyi bir takım kurduk. Top sahada oynanıyor, hangi takımı kurarsak kuralım, takım sahada oynamazsa sonuncu olur. Geçen sene 5. Sırada bitirdik ve Challenge Kupası'na katılma hakkı kazandık. Bu seneyi 4. Sırada bitirip CEV Kupası'na katılmak başarıdır diyebiliriz.'' Ama tabii ki gözümüzü diktiğimiz yer zirve. Challenge Kupası'nda ise çeyrek final güzel bir hedef, yarı final çok iyi olacakmış gibi gözüküyor. Turnuvanın en iddialı 4 takımından biriyiz.

*Yeni transferler Samuele, Filip Rejlek ve Kamil Baranek hakkında ne düşünüyorsunuz?

Samuele gibi yabancı ve tecrübeli oyuncularımızdan havayı koklayıp bana bilgi getirmelerini sağlamaya çalışıyorum. Samuele ile görüşmemde bana çok iyiye gittiğimizi ve çok hızlı şekilde geliştiğimizi belirtti. O da 20 gündür bizimle beraber ve çok heyecanlı, iyi şeyler başaracağımızı söylüyor.

Samuele karakter olarak çok savaşçı bir kişilik. Fiziksel olarak iyi durumda geldi. Dünya Şampiyonası'nı 4. Sırada bitiren Fransa’da fazla süre şansı bulamadı fakat bu benim işime geldi. Benim oyuncum sağlılıklı ve yorulmamış olarak döndü. O ortamı yaşadı ve daha çok motive oldu. Dünya Şampiyonası’nda oynayamasının hıncını Paidar Demir turnuvasındaki güzel oyunuyla gösterdi.

Oyuncuları seçerken karakter ve kişilik özelliklerine çok dikkat ettik. Uyumlu olsunlar, kulüpte olabilecek sıkıntılara karşı göğüs gersinler, liderlik göstersinler... Sezon içinde yabancılardan çıkan bir sıkıntı takımı hızlı bir şekilde bozabiliyor. Problem çözücü, toplayıcı ve pozitif oyuncuları seçmeye çok özen gösterdik ve bunuda başardık diye düşünüyorum.
Baranek İtalya ve Fransa gibi voleybolda ekol ülkelerde oynamış bir oyuncu. O ekole sahip olan oyuncular bu işi bilen oyunculardır. Superstar bir oyuncu olmayabilir fakat doğuştan yetenekli bir oyuncu. Çalışmasa dahi sahada çok etkili işler başarabilecek biri.

Filip’de birkaç sene Fransada’da oynadıktan sonra Brezilya’ya gitmiş bir oyuncu. Brezilya dünyanın en sert liglerinden bir tanesi. Biz tabii yayın olamadığı için göremiyoruz, insanların gözünün önünde değil ama Brezilya Milli takımının seviyesinden ve Avrupa’daki Brezilyalı oyuncu sayısından ne kadar ciddi bir voleybol ülkesi olduğunu anlayabiliyoruz. Voleybol Milli Takımındaki oyuncular Futbol Milli Takımındaki oyuncular kadar ünlüler. Filip ise aldığı ödüller, istatistikler vb. ile son 3 yılın ülkedeki en iyi 2. Pasör çaprazı. Ufak tefek sağlık sorunları oldu, onu düzeltmeye çalışıyoruz. İyi bir noktaya geldi. Arkas maçına hazır olacak. Performasının yükselerek artacağına inanıyorum.

Kaynak: sporaslan.com

Uzun ama faydalı bilgiler olan bir röportaj. Sadece yeni sezon hedefleri ve yabancı oyuncu değerlendirmesinin olduğu bölümü koydum. Röportajın tamamını okumak isteyenler için link: Sinan Cem Tanık 'Yeni Sezonu' değerlendirdi - Spor Aslan - Türkiye'nin En İyi Galatasaray Spor Sitesi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Voleybolda genç oyuncuların bol olduğu ama tecrübeli yabancılarla ve Türk oyuncularla takviye edilmiş bir kadromuz var. Heyecan verici işler yapacaklar diye düşünüyorum.

Şampiyonluk özlemi var içimiz de hersene umutla başlıyoruz ama gerisi gelmiyor hayırlı bir sezon diliyoruz.

Geri
Üst Alt