Galatasaray Gelirlerde Fenerbahçe'ye Büyük Fark Attı

Aysal ayrıca sermaye artırımından 150 milyon kaldırdı ama bu paralar nereye gitti kimse anlamadı.

Külüp maddi anlamda bir arpa yolu ileriyi bırak geriye gitti.

Bu gelirlerle FFP ye takılmak rezalettir.

ayrıca gelir zaten yüksek gelir kötü diyen yok gider çok fazla senede futbolcu maaşı neredeyse 200 milyon tl zaten

Tarihinin en büyük sıkıntısını döviz üzerinden ödediği borçlar nedeniyle yaşayanGalatasaray yönetiminin borçlarının sadece yüzde 31,1′ini döviz, yüzde 68,9′unu ise Türk Lirası üzerinden sabitleyerek kur dalgalanmalarındaki zararları minimum düzeye indirmiş oldu. Fenerbahçe ise döviz üzerinden aldığı borç toplamını yüzde 57,3 oranına çıkartarak büyük bir risk altına girdi. Beşiktaş olası bir kur dalgalanmasından büyük sıkıntı yaşatacak yüzde 89,2′lik döviz borcu oranıyla sürpriz krizlere en yakın futbol takımı olarak birinci sırada yer alıyor.

Bu yukarıdaki kısım çok önemli , nedense burada maaş karşılaştırmaları kadar dikkat çekmedi ama bizim denizbank ile yaptığımız anlaşma çok stratejik mahiyette .

Ayrıca UEFA ile kur farkı konusunda bir anlaşma sağlanağını düşünüyorum , bu hem bize hemde euro bölgesi dışındaki herkese kolaylık sağlayacak.

Mayıs 2014 tarihli anlaşma Denizbank ile Finansal Yapılandırma Sözleşmesi İmzalandı - 13.05.2014 19:40 (KULÜP HABERLERİ) / Galatasaray.org ,

Kredilerin yapılandırması hakkında da detaylı bilgi veren Işık, bunun kolay bir süreç olmadığının altını çizdi. Faruk Işık, gerek ulusal gerekse uluslararası ortama bağlı olarak zorlu bir süreç sonunda bu anlaşmayı yaptıklarını ifade etti. TL cinsi kredileri yüzde 70, dövizli kredileri ise yüzde 30’a çektiklerini belirten Işık, bu durumun Galatasaray’ı kur riskinden koruyacağını söyledi.

Faruk Işık, kredilerle ilgili olarak toplam kredilerin yüzde 35’inin bir yıl içinde vadeleneceğini, yüzde 65’inin ise bir yıldan uzun süreli vadeye sahip olduğunu söyledi. Gelecekteki alacaklarla kredi borçlarının bir araya getirildiğini söyleyen Işık, bu eşleştirme ile kredilerin ne zaman ve nasıl ödeneceğinin belli olduğunu ifade etti.

Financial Fair Play konusuna da değinen Faruk Işık, UEFA mali kriterlerinin dört kalem olduğunu belitti. Işık, bu kapsamda Galatasaray olarak sadece 4,3 milyon euro gibi bir aşımının söz konusu olduğunu söyledi. Bu aşım için UEFA ile görüşme halinde olduklarını açıklayan Faruk Işık, “Bu konuyla ilgili yakın zamanda da iyi bir haberle karşınıza geleceğiz” dedi.

İyi niyetli olduğunu düşünmüyorum .

Ben kesinlikle Galatasaray içindeki isimlere tapmıyorum.

İlk zamanlar başkana çok güveniyordum Fatih terimi şutlamasını da çok doğru buluyorum.

Ama artık başkanın miyadı doldu.

Bu kadar gelir var diyoruz ama külübün borcu azalmıyor.

Başkan sportif açıdan çok başarılıdır bu kabül ama hala bir forma sponsoru bulamıyor.( Kıçı kırık bjk bile heryere reklam aldı ya bjk dediğin takım köy takımı bizim yanımızda)

Ayrıca transfer rezaletleri de ortada. Uçuk uçuk maaşlar vere vere adamları bedavaya bile gönderemiyorsun.

Hajroviç den bir yıllık basketbol şubesinin bütçesi kadar zarar ediyorsun sonra baskette küçülmeye gidiyorsun.

DANY EBOUE ONTİVERO gibi adamları verdiğin uçuk maaşlar yüzünden bedava bile gönderemiyorsun.

Eray gibi bir adamı bile kiralayamıyorsun.

Tarığı devre arası 1 milyon euroya almayıp şimdi 3-4 milyon euro teklif ediyorsun.(planlamaya bak)

Külüpler birliği başkanlığına Göksel Gümüşdağ gibi bir şike destekçisini fener yalakasını destekliyorsun.

İşte bunlar beni başkandan soğuttu .

Ben kesinlikle Galatasaray içindeki isimlere tapmıyorum.

İlk zamanlar başkana çok güveniyordum Fatih terimi şutlamasını da çok doğru buluyorum.

Ama artık başkanın miyadı doldu.

Başkan sportif açıdan çok başarılıdır bu kabül ama hala bir forma sponsoru bulamıyor.( Kıçı kırık bjk bile heryere reklam aldı ya bjk dediğin takım köy takımı bizim yanımızda)

Ayrıca transfer rezaletleri de ortada. Uçuk uçuk maaşlar vere vere adamları bedavaya bile gönderemiyorsun.

Hajroviç den bir yıllık basketbol şubesinin bütçesi kadar zarar ediyorsun sonra baskette küçülmeye gidiyorsun.

DANY EBOUE ONTİVERO gibi adamları verdiğin uçuk maaşlar yüzünden bedava bile gönderemiyorsun.

Tarığı devre arası 1 milyon euroya almayıp şimdi 3-4 milyon euro teklif ediyorsun.(planlamaya bak)

Külüpler birliği başkanlığına Göksel Gümüşdağ gibi bir şike destekçisini fener yalakasını destekliyorsun.

İskender Baydar

bilgilenmek için son analizi okumanda fayda var... gerçekten okuduktan sonra üzerine istediğin kadar tartışabiliriz... bu kaynağa niye güveneyim dersen volkan yılmaz'dan daha objektif kulüplerin ekonomisini analiz eden bir başka allahın kulu yoktur... hakan hanoğlu lavuğunun analizleriyle yönetime saydırıyorsunuz...

Kulübün geliri var ama hem gideri çok hem de finans durumu çok dağınıktı , artık şu an düzlüğe çıkmış durumdayız.Hem borçlar ödebildiği sürece miktarının çok fazla önemi yok buna neden bu kadar kafayı taktın ki ?

Ya Beşiktaş'ın aldığı sponsorlukların miktarına bak ya , nereden çıkıyor Beşiktaş ile bizi kıyaslama durumu.Bir de bu çıktı kafasına esen bizi Bjk ile mukayese ediyor.Başkan bilmiyor mu hemen kafası ağrımadan düşük gelirlerle sponsor bulmayı ? Beşiktaş'ın geliri 30 milyon bizim gelirimiz 104 milyon lira sponsorlukta.

Transfer ücretlerinde ve maaşlarda haklısın...

Hajrovic konusunda hatalı ama Basketbol şubesine katma artık ffp dolayısıyla Basketbol şubesine para yok , bundan sonra kendi kendini idare edecek şubeler...

Tarık ise demek ki Mancini istemedi bu kadar basit uzatmaya gerektiecek bir oyuncu değil...

Arkadaşlar zaten kapitalist ekonomide borçlar asla bitmez.

Burada önemli olan Galatasaray'ın borçlarını azaltırken gelirlerini arttırıp, gelir-gider dengesi kurabilmesi.

Doğru mu bilmiyorum ama bahsedilen 750 mio TL'lik borcu tek kalemde ödemiyoruz. Diyelim ki 75 mio TL şeklinde 10 senede ödüyoruz. Eğer Galatasaray gelirlerini arttırıp, giderlerini kıstığı zaman yıllık gelirlerinin giderlerinden farkı 75 mio TL'den fazla ise bu borçlar ödenebilecek durumdadır, vadesi ile ödenir.

Önemli olan beklenen transferin gerçekleşmesi için kulübün kar eden bir yapıya kavuşması.

Bizim üstümüze düşen Store'lara gidip daha fazla ürün, forma almak. Kulüp ise giderleri kısarken yeni gelir kalemleri yaratıp varolan gelirleri de yükseltmeli.

Arkadaşlar zaten kapitalist ekonomide borçlar asla bitmez.

Burada önemli olan Galatasaray'ın borçlarını azaltırken gelirlerini arttırıp, gelir-gider dengesi kurabilmesi.

Doğru mu bilmiyorum ama bahsedilen 750 mio TL'lik borcu tek kalemde ödemiyoruz. Diyelim ki 75 mio TL şeklinde 10 senede ödüyoruz. Eğer Galatasaray gelirlerini arttırıp, giderlerini kıstığı zaman yıllık gelirlerinin giderlerinden farkı 75 mio TL'den fazla ise bu borçlar ödenebilecek durumdadır, vadesi ile ödenir.

Önemli olan beklenen transferin gerçekleşmesi için kulübün kar eden bir yapıya kavuşması.

Bizim üstümüze düşen Store'lara gidip daha fazla ürün, forma almak. Kulüp ise giderleri kısarken yeni gelir kalemleri yaratıp varolan gelirleri de yükseltmeli.

Tamam, biz storlara gidelim de şu oyuncu maaşlarına da bir düzenleme getirsinler artık. Çok amatörce işler yapılıyor. Artık kimseye ederinden fazla bir kuruş bile ödenmemeli.

Borç sıfırlamak diye bir şey yok...

Gelirlerin giderlerinden fazlaysa sıkıntı yok anlamına gelir.

Bizim gelirler giderleri karşılıyor ama gelirlerin hepsi uzun vadeli olduğu için sıcak parada sıkıntı çekiyoruz..

Efsaneleşen şu gayrimenkulları kullanmak lazım(satmak lazım demiyorum)

Sana kulübün senelik tüm sponsorluk geliri 104 milyon lira diyorum , sen ise "CL gelirinin yarısı eder" diyorsun.

Demek ki 58 milyon liralık CL gelirlerinin yarısı 104 milyon lira ediyor o zaman. ????

Sponsorluk demek herşey demek zaten. Forma satışı gibi etkenler çok fazla abartılmamalı. Evet CL'de çok büyük bir gelir kaynağı fakat artık bizim için değil. Havuz gelirleri safsatasından dolayı CL'deki yayın gelirimiz belki yarı yarıya belkide daha fazla düştü. Yoksa CL'de önemli bir gelir kaynağıydı ama fb sırf AL'ye gidiyo diye böldüler onlara verdiler.

Ama tabi en büyük gelir kalemi sponsorluklardır dediğin gibi.

Bizim sponsor isi ne oldu ya. Bizim borclari odemelerine karsi bir teklif mi sunduk ne

Sponsorluk demek herşey demek zaten. Forma satışı gibi etkenler çok fazla abartılmamalı. Evet CL'de çok büyük bir gelir kaynağı fakat artık bizim için değil. Havuz gelirleri safsatasından dolayı CL'deki yayın gelirimiz belki yarı yarıya belkide daha fazla düştü. Yoksa CL'de önemli bir gelir kaynağıydı ama fb sırf AL'ye gidiyo diye böldüler onlara verdiler.

Ama tabi en büyük gelir kalemi sponsorluklardır dediğin gibi.

Üstelik bu rakama 4.5 milyon eurodan 8 milyon euroya çıkan Nike sponsorluğu ve 5.5 milyon dolardan muhtemelen 10 milyon euroya çıkacak muhtemel göğüs reklamı dahil değil.

Sırf bu dediklerim olursa bir senede yaklaşık 25 milyon lira artırmış oluruz gelirimizi.Başkan en çok buna ağırlık veriyor zaten...

Tamam, biz storlara gidelim de şu oyuncu maaşlarına da bir düzenleme getirsinler artık. Çok amatörce işler yapılıyor. Artık kimseye ederinden fazla bir kuruş bile ödenmemeli.

Kesinlikle. Ancak bana göre sorun olan Sneijder'in aldığı maaş ya da Burak'a yapılan zam değil, 35 kişilik kadroda Aydın'ın, Dany'nin 1 milyon euro gibi paralara oynamaları. Galatasaray bu oyuncularla olan problemlerini çözüp gelirlerini arttırdığı zaman problem çözülmüş olacak.

Evet gelirler çok arttı şimdi daha çok Hayroviç'ler Ontivero'lar Salih Dursun'lar alabiliriz.Allah akıl fikir versin.

Geri
Üst Alt