Galatasaray Liv Hospital 2014/15 Sezonu Başlığı

Katılıyordum dostum sana bu arada birşey sorucam bu BASKETBOL TAKIMINI A.Ş yapmak bize ne kazandırır

Ben açıkçası bütçelerin ayrı olmasından yanayım. Yoksa şubeleri amatörlükten kurtarmak zor.Özellikle erkek basketbolu çok önemsiyorum. Sürekli bir geliri,sponsor gücü bulunması şartıyla A.Ş. yapılmasında bir sakınca görmüyorum şahsen.

Bu paralarla Euroleague seviyelerinde rekabet etmek zor gibi. Galatasaray'ın basketbol konusunda ciddi bir açılıma ihtiyacı var,hem de geç olmadan. Yani model değişikliği mi yapılır, bir zengin çıkar çok yüksek meblağlı sponsor mu olur bilmem ama şuna inandırmalıyız karşı sponsoru : Galatasaray ile beraber siz de kazanacaksınız.

Biliyoruz ki Galatasaray, Fenerbahçe gibi değil. Şampiyon olduğumuzda da Ülker ve Efes'ten daha küçük bir bütçemiz vardı. Önemli olan basketbol yönetimi ve organizasyonu. Parayı doğru kullanırsak yine rekabet gücü yüksek bir takım kurabiliriz. Fakat bu öyle 3-5 milyonlarla olmaz. En az 10-15 milyonluk katkı sağlanmalı diye düşünüyorum.Zira FFP uygulamasında Galatasaray mali açıdan zorluk yaşamamak için daha tutumlu olacaktır. Bütçelerin bağlı değil ayrı olması,daha profesyonel bir yapıya büründürülmesi gerekiyor. Erkek basketbol önemlidir.Galatasaray erkek basketbolunda bir kültürdür,ekoldür.

Birde ya ben GS'nin zenginlerinin hepsinin cebine akrep kaçmış adamlar sponsor olmuyorlar bir türkü.
Örneğin Ali Sabancı koskoca PEGASUS'un sahibi senede milyonlar kazanıyor adam THY'nin bile Türkiye'te getirmediği uçakları adamlar onlardan önce getiriyor deli para var adamlarda ama bi sponsor olmuyorlar.

O yüzden;

1 sponsor olsun bize çok para versin gibi düşünmeye gerek yok bence

1 tane isim sponsoru ( göğüse )
1 tane sırt sponsoru
1 tane şorta
1'de forma tasarım sponsoru

şeklinde hepsinden 3-4 er milyon gibi paralar alsak 15 milyon dolar gibi kaynak oluşturabiliriz.

Tabi hepsi aynı parayı vermez ama

İsim sponsoru 5-6 milyon
Sırta 2-3 milyon
Şorta 1-2 milyon
Forma tasarım 2-3 milyon yaklaşık 12-13 milyon gibi bir para yapar kulüpte 2-3 milyon koydumu bence 15 milyon dolar'a üst düzey bir kadro kurabiliriz.

Ben açıkçası bütçelerin ayrı olmasından yanayım. Yoksa şubeleri amatörlükten kurtarmak zor.Özellikle erkek basketbolu çok önemsiyorum. Sürekli bir geliri,sponsor gücü bulunması şartıyla A.Ş. yapılmasında bir sakınca görmüyorum şahsen.

Bende erkek basketbolu çok önemsiyorum tabi hele 27 yıl sonra şampiyon olmuşuz basketbol branşımız yükselişe geçmiş o kadar sonra bu hallere gelmek üzüyor tabi.

A.Ş nin bize ne gibi kazancı olur ama onu soruyorum ne farkı olur yani şu ankinden.

Bende erkek basketbolu çok önemsiyorum tabi hele 27 yıl sonra şampiyon olmuşuz basketbol branşımız yükselişe geçmiş o kadar sonra bu hallere gelmek üzüyor tabi.

A.Ş nin bize ne gibi kazancı olur ama onu soruyorum ne farkı olur yani şu ankinden.

Bütçe ayrı olur,para yönetimi ayrı olur,daha profesyonel olur.Bütçe ayrılığından söz ederken gelirlerin bir havuzda değil birimlerde toplanmasını kastediyorum,yoksa bugün de görünürde bütçeler ayrı gibi.Ama futbola verilen önem ile basketbola verilen önem pek tabii ki ayrı.Oysa A.Ş.'de paraların kaynakları ve aktarılması ayrı olacak. Doğru dürüst sponsor da olmayınca rekabet gücün azalıyor bu tür bir yapıda. Yani şöyle düşün : Fenerbahçe'de Aziz basketbol şubesini yönetiyor mu ? Hayır. Elbette oradaki gibi bir ayrılık olmaz. Mesela orada primleri dahi Ülker müessesi karşılıyor. Birleşme olmasa da böyle bir yapı teşkil edilmesinin önünü açabilir A.Ş. olması.

Son düzenleme:
AŞ'nin bize kazancı şöyle olur Efe;

Futboldaki gelirimiz basketbola, basketbolda gelirimiz futbola aktarılmaz. Aynı Real Madrid'in, Panathinaikos'un yaptığı gibi. Ben de AŞ modeline geçilmesi isterim çünkü son 3 seneye baktığımız zaman (şampiyon olduğumuz sezon da dahil) sürekli ödeme sorunlarıyla karşılaştık. Bu yüzden futbolda elde ettiğimiz gelirler amatör şubelere gidiyordu, gelir gider belli değildi. AŞ sistemi ile basketbol, futboldan tamamen bağımsız olacak. Bunun ilk başta sıkıntılarını çekebiliriz ama uzun vadede bize katkıları baya olur.

AŞ'nin bize kazancı şöyle olur Efe;

Futboldaki gelirimiz basketbola, basketbolda gelirimiz futbola aktarılmaz. Aynı Real Madrid'in, Panathinaikos'un yaptığı gibi. Ben de AŞ modeline geçilmesi isterim çünkü son 3 seneye baktığımız zaman (şampiyon olduğumuz sezon da dahil) sürekli ödeme sorunlarıyla karşılaştık. Bu yüzden futbolda elde ettiğimiz gelirler amatör şubelere gidiyordu, gelir gider belli değildi. AŞ sistemi ile basketbol, futboldan tamamen bağımsız olacak.

Hmm... Zaten geçen seneden itibaren bildiğim kadarıyla UEFA onu yasakladı artık basketboldan futbola para aktarmak söz konusu değil.
Tabi A.Ş olması bize daha iyi olanaklar sağlar tabi.

Bütçe ayrı olur,para yönetimi ayrı olur,daha profesyonel olur.Bütçe ayrılığından söz ederken gelirlerin bir havuzda değil birimlerde toplanmasını kastediyorum,yoksa bugün de görünürde bütçeler ayrı gibi.Ama futbola verilen önem ile basketbola verilen önem pek tabii ki ayrı.Oysa A.Ş.'de paraların kaynakları ve aktarılması ayrı olacak. Doğru dürüst sponsor da olmayınca rekabet gücün azalıyor bu tür bir yapıda. Yani şöyle düşün : Fenerbahçe'de Aziz basketbol şubesini yönetiyor mu ? Hayır. Elbette oradaki gibi bir ayrılık olmaz. Mesela orada primleri dahi Ülker müessesi karşılıyor. Birleşme olmasa da böyle bir yapı teşkil edilmesinin önünü açabilir A.Ş. olması.

Biz kim Ülker gibi bir sponsor bulmak kim çokkkkkkkk zor.
Ülker Türkiye'nin en çok gelir sağlayan 3 firmasından 1.
Murat Ülker Türkiye'nin en zenginlerinden ilk 5'e girer.

Bizde onu yapabilecek işte ALi Sabanci var bi.

Biz kim Ülker gibi bir sponsor bulmak kim çokkkkkkkk zor.
Ülker Türkiye'nin en çok gelir sağlayan 3 firmasından 1.
Murat Ülker Türkiye'nin en zenginlerinden ilk 5'e girer.

Bizde onu yapabilecek işte ALi Sabanci var bi.

Ülker sponsor da değil bunlara. Takımını lağvetti.Yani Efes ile Galatasaray'ın birleşmesi gibi düşün. Murat Ülker'in hasta Fenerbahçeliliğinin bir sonucudur biraz da bu. Normalde zaten bulamazsın böyle bir ballı lokma.

Hmm... Zaten geçen seneden itibaren bildiğim kadarıyla UEFA onu yasakladı artık basketboldan futbola para aktarmak söz konusu değil.
Tabi A.Ş olması bize daha iyi olanaklar sağlar tabi.

UEFA o işlere bakmıyor. Avrupa'da hala futbol ve basketbol takımları bağımsız olmayan, Sporitf AŞ'ye bağlı olan takımlar var. Mesela biz. Yasak değil ama legal de değil anlayacağın. Sağlıklı bir sistem de değil ayrıca. Burda en iyi örneği CSKA'da görüyoruz. Logoları, renkleri, isimleri aynı ama futbol branşı ile zerre alakaları yok. Yönetimleri farklı. Tabii burda Sportif AŞ'nin de tarafsız olması gerekiyor. Yani futbolu basketboldan, basketbolu futboldan kayırmamak gerekiyor. CSKA'nın basketbol şubesindeki bütçesi futbol şubesindeki bütçesiyle hemen hemen aynı. Bizde bu tarafsızlık olabilir mi. Zor geliyor bana.

Ülker sponsor da değil bunlara. Takımını lağvetti.Yani Efes ile Galatasaray'ın birleşmesi gibi düşün. Murat Ülker'in hasta Fenerbahçeliliğinin bir sonucudur biraz da bu. Normalde zaten bulamazsın böyle bir ballı lokma.

Evet haklısın Murat Ülker tam bir fanatik kulübe başkan olduğunu düşünemiyorum. Aziz Yıldırım yanında hikaye kalır.
Adam elinde avcunda ne varsa kulübe verecek nerden baksan.

Efes'in bi ara BJK ile birleşme haberleri çıkmıştı aslında biz birleşsek efsane olur ama zannetmiyorum.

Bence bizim Türk Telekom'la birleşmemiz lazım hatırlarsanız 2 yada 3 sene önce bu haberler çıkmıştı ancak TT maçların Ankara'da olması gibi bir talebi olmuştu falan GS'de İstanbul'da olmasını istiyordu falan anlaşılamamıştı.
Keşke olsaydı o zaman ya bi Ülker olmazdı ama en azından senede 10 milyon dolar'a yakın bir kaynak sağlardı bize bence.
Başarı odaklı daha da artabilirdi yani.

Evet haklısın Murat Ülker tam bir fanatik kulübe başkan olduğunu düşünemiyorum. Aziz Yıldırım yanında hikaye kalır.
Adam elinde avcunda ne varsa kulübe verecek nerden baksan.

Efes'in bi ara BJK ile birleşme haberleri çıkmıştı aslında biz birleşsek efsane olur ama zannetmiyorum.

Bence bizim Türk Telekom'la birleşmemiz lazım hatırlarsanız 2 yada 3 sene önce bu haberler çıkmıştı ancak TT maçların Ankara'da olması gibi bir talebi olmuştu falan GS'de İstanbul'da olmasını istiyordu falan anlaşılamamıştı.
Keşke olsaydı o zaman ya bi Ülker olmazdı ama en azından senede 10 milyon dolar'a yakın bir kaynak sağlardı bize bence.
Başarı odaklı daha da artabilirdi yani.

Aynı şehrin iki takımının birleşmesini yasakladı diye biliyorum ben TBF'nin artık.

Saçmalık başka bişey değil. Olsun ya ama TT'nin olmasını çok istemiştim.

Galatasaray'dan çekindiler biraz. Şampiyon olmamızın ertesi sene alındı diye biliyorum bu karar. Bazı dedikodular dönüyordu birleşmeyle ilgili. Fenerbahçe'nin yanına kar kaldı yani. Eğer bu karar Fenerbahçe ve Ülker birleşmesinden önce çıksaydı,şu an Fenerbahçe orta sıra bir takım olurdu.TT bize sponsor olsun veya dediğin gibi 2-3 sponsorluk olsun,10-15 milyonluk bir gelir sağlansın yine rekabetçi oluruz.

Galatasaray'dan çekindiler biraz. Şampiyon olmamızın ertesi sene alındı diye biliyorum bu karar. Bazı dedikodular dönüyordu birleşmeyle ilgili. Fenerbahçe'nin yanına kar kaldı yani. Eğer bu karar Fenerbahçe ve Ülker birleşmesinden önce çıksaydı,şu an Fenerbahçe orta sıra bir takım olurdu.TT bize sponsor olsun veya dediğin gibi 2-3 sponsorluk olsun,10-15 milyonluk bir gelir sağlansın yine rekabetçi oluruz.

TT bize sponspor olucak tı bide üstüne 2-3 tane sponor da olcak olsaydı 10-15 milyonu geçsen 20 bile olurdu bütçe.

20 milyona al sana kaba taslak bir bütçe. Spa' yı Yunanlılar o kadar bastırmasaydı o zorlukta bize gelecekti bu sene. düşün.

PG: Spanulis - Andrew Goudlock - Ender
SG: Tramel Darden - Sinan - Göksenin
SF: Rudy Farnandez - Serhat
PF: Nemanja Bjelica - K.G
C: Ante Tomic - P. Young - Sertaç

En basitinden 17- 18 Milyon Dolar'a böyle bir kadro kurulur.

Ataman istediği kadroyu kursun, takım kimyasını oturtsun, ödeme sorunu falan olmasın. Obra'nın 2 senede yaptığının daha iyisini 1 senede yapar!

feneri öyle böyle ütmüyorlar
young veselyi halletsin ipekçide koyalım

Çeptalk

Ergin Ataman artık kalmaz herhalde Can Topsakal basketbol şubesinden sorumlu yönetici olmuş. Ne kadar güzel yönetiliyor kulüp.

Geri
Üst Alt