GSC Haber Galatasaray, Son 12 Ayda UEFA'dan 60 Milyon Euro Gelir Elde Edildiğini Açıkladı

Aslan Karadağ

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla,
Galatasaray, son 12 ayda UEFA'dan 60 milyon euro gelir elde edildiğini açıkladı.

20260425_111004.webp

Ayrıca forma satışlarında da yeni bir rekor kırıldı.

Dursun Özbek: "Bu sezon forma satışlarımızda Nisan ayı itibarıyla 945 bin forma satış seviyesine ulaştık. Toplam ürün satış adeti ise 4.9 milyona çıktı."
20260425_111043.webp

Son üc senede birden ne degisti de, böyle satislar olmaya basladi? Fenerin de forma satis ve gelir sayisi bizimki gibi birden acayip tavan yapti.

Son üc senede birden ne degisti de, böyle satislar olmaya basladi? Fenerin de forma satis ve gelir sayisi bizimki gibi birden acayip tavan yapti.
Kur patladi
Avrupa takimlari ile denk forma fiyatlamasi
Bence baslica nedenler.

Tabii ki sportif basari surekliligi sayesinde taraftar paraya kiyiyor. En buyuk etken bizim acimizdan bu

fb 700 bini daha yeni görmüs
Onlar 18/19 sezonunda 236.346 forma satmis. Onlar bile yani senin yazdigin rakam ile satis sayisini üce katlamis oluyor. Ligin kalitesi gerilerken, ülkede ekonomide geriye giderken nasil iki takim bu kadar fazla forma satmaya basladi ben anlamiyorum.

Onlar 18/19 sezonunda 236.346 forma satmis. Onlar bile yani senin yazdigin rakam ile satis sayisini üce katlamis oluyor. Ligin kalitesi gerilerken, ülkede ekonomide geriye giderken nasil iki takim bu kadar fazla forma satmaya basladi ben anlamiyorum.
Bence gazlama da var. Son 4 yıl inanılmaz rekabet ve sonucunda ayrışma oldu. Kimse geride kalmak istemiyor

Avrupa ile aynı fiyata forma satıyoruz ve enflasyonist ortamdan dolayı satılabiliyor en büyük olay bu. Diğeri de başarının satın alınması.

schengen taleplerindeki patlama da bu yüzden, Türkiye’de tatil yapmaktansa Avrupa’da benzer bedellere tatil yapılabiliyor.

city ve psg gibi sermaye ekiplerini gecmisiz satısta

Yurtiçi ve yurtdışı satışlarını ayrı ayrı gösteren tablo var mıdır?

2018/19 sezonunda forma fiyati 189,90 Liraymis. Sezon basladiginda asgari ücreti Net 1603 Lira. Yani bir asgari ücreti ile kaba hesap 8,5 forma alabiliyordun. O dönem 1 Euro ortalam = 6,x Liraymis.
2025/26 sezonunda forma fiyati 4499 Lira olmali. Sezon basladiginda asgari ücreti Net 22104 Lira. Bir asgari ücreti kaba hesap 5 formaya zor yetiyor. 1 Euro bu dönem ortalama 50 Liraya yakindir.

Suan ayni forma sayisini satsak gelirimiz tabi yükselirdi, cünkü artik Avrupada takimlarin sattigi fiyata formalarimizi satiyoruz. Ama bana takimlarin birden forma satis sayisini üce katlamis olmasi hic dogal gelmiyor. Büyük takimlari siyaset burdan fonluyor olmasin? Sponsor anlasmalarin birden yükselirse, UEFA sorun yapiyor diye hatirliyorum ben. Football Leakse göre Manchester Cityi bunu sebep gösterilerek o dönemler arastirildi diye hatirliyorum ben. Sponsor anlasmalari "Fair market value" rakaminin baya üstünde olursa, sorun cikabiliyor. Ama cok sayica forma satip takimlara xx milyon € eklersen, bunu UEFA daha kolay onaylar gibi geliyor bana. Üstüne cok sayida forma satarsan, Puma/Adidas/Nike sana daha iyi anlasmalar ve paylar verir ve ordanda takimlarin eline fazla para gecmis olur sonucta.

Geri
Üst Alt