Galatasaray Tarihinin En Büyük Hatası

Lucescunun gönderilirip Fatih terimin gönderilmesi

Kesinlikle Lucescu'nun gönderilmesi. Adamın Shaktar'da neler yaptığı ortada. Bizden sonra da Beşiktaş'ı şampiyon yapmıştı.

Rahmetli Canaydın dönemi skandalları, yine rahmetli Cengiz dönemi skandalları , Erden Timur a yapılan operasyon, Ribery olayı o kadar çok var ki açıkçası

Mali açıdan ülkede olabilecek en yüksek seviyeyi görmüş olup üstüne koyamadan gerilemiş olmak. (2000 süreci sonrası)

Tarihteki en büyük hata Ateş-Güneş olayıdır. Dönemin yönetiminde çıkan ikilik yüzünden Galatasaray bölünmüş ve uzun yıllar kendisine gelememiştir. Fb'nin dile getirdiği 1959 öncesi turnuvalarda elde ettiği sözde şampiyonluk dönemlerinde Galatasaray'ın başarısız olmasının en büyük nedeni budur.

Stad konusu gerçekten can sıkıcıydı. Önce aynı yerinde yapılacak snra seyrantepe filan.
Eğer seyrantepe en başta belli olsaydı hiç olmazsa zemini indirip kale arkasını baştan yapsaydık hem extra gelir olurdu hem de daha boğucu baskı olurdu.
Lucescu Fatih Terim için yorumum yok.
Sizce Lucescu kalsaydı Fatih Terim ne yapacaktı?
Bjk?
Avrupa?
Veya boşta olup her kötü sonuçta taraftar baskısı?

En büyük hatası değil de en komik şeyi belmasın baskan seçilmesiydi herhalde. Aklıma geldikçe gülerim.

cogunluk gibi bende 2001-02 sezonu şampiyonluk sonrası lucescu'nun kovulmasini soyleyebilirim. luce'yle devam etseydik istikrarli bir cl takimi olabilirdik o yillarda. shakhtar"da yaptıklarını görünce o skandal hataya kahrolmamak elde degil.

en doğru sportif kararlar ise 85'te derwall'in getirilmesi ve 96'da hagi ile terim'in getirilmesini sayarım..

CPH2659 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorumlardan etkilenmemek için hiçbirini okumadım. Sadece aklıma gelen bazı ciddi hataları — en büyükleri demiyorum — yapay zekayla birlikte derledim. Liste rastgele hazırlandı, herhangi bir sıralama yok. Tamamını yapay zekaya yaptırmadım; hatırladığım olaylardan yola çıkarak oluşturdum. Hatalar olabilir.

Not: Bu liste, benim bakış açımdan hazırlanmış olup subjektif değerlendirmeler içermektedir.

Galatasaray Spor Kulübü’nün Son 50 Yıldaki En Büyük Hataları :​

1. Frank Rijkaard’ın Gelişi (2009-2010):Rijkaard’ın yanlış transferleri ve taktik uyumsuzluğu, ligde ve Avrupa’da başarısızlığa yol açtı, mali zarar getirdi.

Ergin Ataman’ın Ayrılması (2017):
      Mali sorunlar yüzünden Ataman’ın gönderilmesi basketbol başarılarını durdurdu. Ataman, Efes’te iki EuroLeague kazandı.

Frank Ribéry’nin Ayrılması - Bonservissiz Başka Takıma Kaptırılması (2005):
      Ribéry, yönetim hataları ve ödeme sorunları nedeniyle bonservissiz Marsilya’ya gitti, dünya yıldızı oldu, Galatasaray büyük kayıp yaşadı.

2000 UEFA Kupası Sonrası Okan, Emre ve Terim’in Ayrılması:
      Okan Buruk ve Emre Belözoğlu bonservissiz Inter’e, Terim Fiorentina’ya gitti. Terim kalsaydı, Avrupa’da daha büyük başarılar gelebilirdi.

Fenerbahçe’ye 6-0 Yenilgi (2002):
      6 Kasım 2002’deki tarihi derbi mağlubiyeti, formsuzluğu ve yönetim hatalarını ortaya koydu.

15 Yıl Şampiyonluk Hasreti (1987-2002):
      Yanlış transferler, yönetim istikrarsızlığı ve teknik direktör değişiklikleri nedeniyle 15 yıl şampiyonluk gelmedi.

100. Yıl Forması Satış Hatası (2023):
      Cumhuriyetin 100. yıl forması için az üretim yapıldı, talep karşılanamadı, büyük maddi kayıp yaşandı.

Erden Timur’un Ayrılması (2024):
      Timur’un kötü siyaset ve iftiralar nedeniyle ayrılması, transfer ve huzur açısından kayıp oldu.

En Kötü Başkan: Burak Elmas (2021-2022):
      Elmas’ın başarısız yönetimi, kötü transferler, Terim’in gönderilmesi ve 13. sıra ile kriz yarattı.

Tarihin En Kötü Lig Performansı (2021-2022):
      Süper Lig’de 13. sıra, yanlış yönetim ve transferlerle kulüp tarihine yakışmadı.

Fatih Terim’in Saygısızca Gönderilişi (2022):
      Terim, Elmas döneminde kötü performans ve yönetim anlaşmazlığı yüzünden saygısızca kovuldu, camia hayal kırıklığına uğradı.

Tanju Çolak’ın Fenerbahçe’ye Transferi (1991):
      Efsane golcü Çolak, yönetim hatalarıyla rakibe gitti, Fenerbahçe’de şampiyonluk yaşadı, taraftarlar için utanç oldu.

Erkek Basketbol Takımının Küme Düşmeye Yakın Olması (2004-2005 ve 2020’ler Başı):
      2004-2005’te takım küme düşmeye yaklaştı, ancak play-out ile ligde kaldı. 2020’ler başında finansal sorunlar ve hatalı kadro kararları, kötü sezon ve küme düşme riski getirdi.

KAP’ta Forlan ve Reyes Transferlerinin Sonuçsuz Kalması (2011):
      Ünal Aysal döneminde KAP’a bildirilen Diego Forlan ve Jose Antonio Reyes transfer görüşmeleri başarısız oldu, sadece Tomas Ujfalusi alındı, büyük beklentiler hayal kırıklığıyla sonuçlandı.

Atletizm Takımının Küme Düşmesi (2003):
      Atletizm takımının küme düşmesi, kulübün spor politikalarındaki eksiklikleri ve altyapıya yeterince önem verilmemesini gösterdi.

Unutulmaz Transfer Fiyaskoları (2000’ler-2010’lar):

• Sigthorsson (2016): Sakatlığı nedeniyle oynamadan 400 bin Euro’yla ayrıldı.
      • Hajrovic (2014): 3.5 milyon Euro’ya alındı, bedelsiz gitti.
      • Grosskreutz (2015): Evrak eksikliği yüzünden oynayamadı, 900 bin Euro zarar.
      • Çamdal (2014): 4.75 milyon Euro’ya alındı, katkı sağlayamadı.
      • Zapata (2007): Hatalarıyla hayal kırıklığı yarattı.

2. Bafetimbi Gomis’in Ayrılığı ve Forvet Krizi (2018):
      Gomis, 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de 29 golle gol kralı olmuştu. Ancak sezon sonunda maaş artışı talebi ve yönetimle yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle Al Hilal’e transfer oldu. Yanlış transferler ve yetersiz planlama, 2018-2019 sezonunda forvet hattında krize yol açtı.

Bonus Bölüm: Okan Buruk Döneminden Bazı Olaylar

Sağ ve Sol Bek Krizleri ile Yüksek Transfer Harcamaları (2022-2025):
      Okan Buruk döneminde sağ ve sol bek pozisyonlarında istikrar sağlanamadı. Yüksek maliyetli birçok transfer yapılmasına rağmen beklerden verim alınamadı. Buruk dönemde transfer edilen ve istikrar sağlayan tek bek oyuncusu belkide Eren Elmalı oldu.

Beşiktaş’a 5-0’lık Süper Kupa Mağlubiyeti (2024):
      2024 Süper Kupa maçında Galatasaray, Beşiktaş’a 5-0 yenildi. Takımın etkisiz oyunu Buruk ve yönetimi hedef tahtasına koydu. Taraftarlar bu skoru kötü hazırlığa bağladı.

Şampiyonlar Ligi’nde Young Boys Mağlubiyetleri ve Veda (2024):
      Galatasaray, Young Boys’a iki maçta da yenilerek elendi. Young Boys’un Şampiyonlar Ligi’nde sıfır çekmesi bu mağlubiyetin utancını artırdı. Kulüp, büyük bir gelir fırsatını kaçırdı.

Evinde 10 Kişilik Fenerbahçe’ye Üzücü Mağlubiyet (2024):
      Galatasaray, 10 kişi kalan Fenerbahçe’ye evinde 1-0 yenildi. Üstünlüğünü kullanamayan takım yoğun eleştiri aldı.

Carlos Cuesta Transfer Fiyaskosu (2024):
      Scout onayı ve Davinson Sanchez’in referansına rağmen transfer edilen Cuesta, bekleneni veremedi. Özellikle üçlü savunma denemelerinde yetersiz kaldı.

Son düzenleme:
Luce'yi yollamak dışında öyle ahım şahım bir hata yok onuda uefa muepa derken popo kalkıklığından eylemiştik.

15 Yıl Şampiyonluk Hasreti (1987-2002): Yanlış transferler, yönetim istikrarsızlığı ve teknik direktör değişiklikleri nedeniyle 15 yıl şampiyonluk gelmedi.
AI şurada sapıtmış muhtemelen. Genel olarak çoğu Galatasaraylının katılacağı bir liste olmuş, eline sağlık.

Uefa sonrası klübün seviye atlayamamsı ki halen daha aslında aynı mantık gidiyoruz
Alt yapımız bir la masia havası estirmeliydi şimdiye kadar
Gurbo ve yerli leri adam gibi toplayan okullar gerekliydi ki hala gerekli

1- Osimheni satın almamak.
2- A.Madrid alt yapısındayke Garnacho 'yu satın alma fırsatını kaçırmak.. (oyuncu bize gelmek istiyorken)

gs don lastiği gibidir , uzar zannedersin bir bırakırsın eski haline döner ne yazık ki

Geri
Üst Alt