Haber Galatasaray ve Beşiktaş'tan Ortak Hareket: "Bu TFF'yi devirelim"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1782115882266.webp

Kulüplerin, statü değişikliği için gerçekleştirilecek genel kurulun seçimli yapılması konusunda TFF’ye şiddetli baskı yapacağı öne sürüldü. Türk futbolunda İbrahim Hacıosmanoğlu dönemi için geri sayım resmen başladığı belirtilirken uzun süredir eleştirilen yönetim tarzı ve kurulların işleyişi, kulüpleri nihai bir ayrım noktasına getirdiği aktarıldı.

A Milli Takım'ın Dünya Kupası'nda elde ettiği sonuçların ardından harekete geçen kulüplerin, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimini devirecek hamle için düğmeye bastığı iddia edildi. TFF yönetimini köşeye sıkıştıran süreç, aslında hukuki bir zorunlulukla başladı.

Anayasa Mahkemesinin Tahkim Kurulunun yapısına ilişkin kesin kararı ve statüde yer alan bazı maddelerin değiştirilmesi talebi, federasyonu harekete geçirmek zorunda bıraktı. TFF, statü değişikliği için mecburen genel kurulu toplantıya çağıracak.

Kulüpler memnun değil​

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Bu mecburi genel kurula seçim maddesi ekletmek için TFF'ye baskı yapmaya hazırlanan kulüpler, kongreyi İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi için bir "ayrılık" sahnesine çevirmeyi planlıyor.

Hacıosmanoğlu'nun göreve geldiği günden bu yana kullandığı sert dili, MHK'nin performansından duyulan kronik memnuniyetsizlik ve kulüplerin "10+4 yabancı kuralı" konusundaki taleplerinin görmezden gelinmesi bardağı taşırmıştı. En son Terim'le yaşanan "hesap" polemiği ise ipleri tamamen kopardı.

Galatasaray ve Beşiktaş öncü​

Muhalefetin başını ise Galatasaray ve Beşiktaş çekiyor. Başakşehir'in de tam destek verdiği bu güçlü ittifak, kulüp başkanları düzeyinde gizli zirveler ve yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor.

Normal şartlarda yönetimin 1 yıl daha süresi olduğunu savunan azınlıktaki kulüpler de artık ikna edilmiş durumda; çoğunluk net bir şekilde "hemen seçim" diyor. Kulislerden sızan bilgilere göre, Hacıosmanoğlu yönetiminin karşısına çıkarılacak isim ve ekip çoktan şekillendi.

Yaklaşık bir yıldır profesyonel bir ekiple çalışmalarını sürdüren Mustafa Eröğüt, Türk futbolunu yönetmeye aday olacak.

"Yaklaşık bir yıldır profesyonel bir ekiple çalışmalarını sürdüren Mustafa Eröğüt, Türk futbolunu yönetmeye aday olacak."

"Mustafa Eröğüt 2011 yılında Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın kızı Zeynep Aydınlar ile evlenmiştir."

FB kuklasi mi gelecek yerine?

"Yaklaşık bir yıldır profesyonel bir ekiple çalışmalarını sürdüren Mustafa Eröğüt, Türk futbolunu yönetmeye aday olacak."

"Mustafa Eröğüt 2011 yılında Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın kızı Zeynep Aydınlar ile evlenmiştir."

Bilalin kankasi

Son 20 küsür yılda bu ülkede bir kere Galatasaraylı tff başkanı oldu. Onun başkanlık döneminde de Galatasaray Uefa ve süper kupayı ülkeye getirdi. Bak Galatasaraylı diyorum burası cok ilginç Galatasaray başkanı demiyorum. Nihat Özdemir fb başkanlığı yaptı, tff başkanı oldu. Tüpçü bjk başkanı tff başkanı oldu. Hacıosman ts başkanı ve tff başkanı oldu. Ama hiç Galatasaray başkanının tff adayı bile olduğunu görmedik. Yapmazlar. Galatasaraylıyı tff ye başkan yapmazlar. Bu defa Cl kupası gelir biliyorlar.

Fatih hoca tff icin aday olursa Fenerbahçe destek verir

bjk ile ortak işten hayır gelmez.

Cennetin kapılarını bile açsalar jk ile el ele hiç bir yere gidilmez.

Büyükekşi bizden çok febeyi yalıyordu, bi faydasını görmedik.

bir camiaya yakın olan, kutuplu bir tff başkan adayı olmamalı hiçbir şekilde. buna fatih terim de dahil. fatih terim gibi efsanelere, ülke futbolu ile ilgili fikir danışmanlığı gibi bir rol biçilebilir.

iş adamı, siyasi biri de olmamalı. futbolun içinden (saha içinden) gelen, (olursa) 4 büyüklere eşit mesafede konumlanmış, efendi mizaçlı biri gelmeli ve tüm kurullar sıfırdan yapılandırılmalı. yasin kol gibi, davut dakul gibi, bu ve benzeri kamikaze hakemlerin hepsinin lisansları iptal edilmeli. ülke futbolundaki bu boktan ortam belki bu şekilde yavaş yavaş düzelme emaresi gösterebilir ancak.

bir camiaya yakın olan, kutuplu bir tff başkan adayı olmamalı hiçbir şekilde. buna fatih terim de dahil. fatih terim gibi efsanelere, ülke futbolu ile ilgili fikir danışmanlığı gibi bir rol biçilebilir.

iş adamı, siyasi biri de olmamalı. futbolun içinden (saha içinden) gelen, (olursa) 4 büyüklere eşit mesafede konumlanmış, efendi mizaçlı biri gelmeli ve tüm kurullar sıfırdan yapılandırılmalı. yasin kol gibi, davut dakul gibi, bu ve benzeri kamikaze hakemlerin hepsinin lisansları iptal edilmeli. ülke futbolundaki bu boktan ortam belki bu şekilde yavaş yavaş düzelme emaresi gösterebilir ancak.
İş adamı olsa da benim adayım Ömer Üründül

Geri
Üst Alt