Galatasaray, Yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde Devam Edecek

Derdi top oynamak olan rakip gelsin yeter.
Rengim sen ne anlamda yazdın bilmiyorum ama dünden beri Kopenhag'ın oyun tarzını eleştiren çok renktaş gördüm foruumda. Ben bu eleştiriye çok katılmıyorum. Şöyleki:

Derdi top oynamak olmayan takımın ne şekilde top oynamadığı önemli. Eğer bizim Anadolu takımları gibi taç atışını 2 dakikada kullanıp, en ufak darbede 15 dakika yerde yatıyorlarsa, kalecisi out atışını 5 dakikada kullanıyorsa her türlü küfürü hak ediyorlar.

Kopenhag bize doğru düzgün pozisyon vermeden bizden çok pozisyona girdi, daha çok koştu vs vs ve hak ettiler açıkçası, oyun içinde çirkeflik de yapmadı. Bizim 2001 Lucescu CL serüvenindeki topa benzer top oynadı.

90 dakika boyunca tek net pozisyonumuz yok, iyi analiz yapıp bu tip takımları nasıl açabileceğimiz konusunda fikir geliştirmeli teknik ekip.

Herkes şaka gibi ya :dd

"Gelmişken kupayı alalım bari" diyen mi ararsın, Avrupa Ligi'ni küçümseyenleri mi ararsın...

Türk futbol tarihinin açık ara en büyük kulüp başarısını, yine bu takım, bu kupayı kazanarak yaptı.

O kupayı kazanana kadar da yıllarca CL gruplarından bile çıkamadı. Ama hep iyi oynadı iyi mücadele etti.

Biz bu sene bence CL'de başarılı olduk. Şimdi A. Ligi zamanı. Haa belki orada da ilk turda eleniriz, belki bir kaç tur gideriz.

Ancak önceliğimiz, bu Avrupa performansını sürdürülebilir hale getirmek olmalı.

O yüzden keyfini çıkaralım, destek olalım.

Beyler istikrar istiyorum, aynı hoca ve kemik kadroya nokta atışı transferlerle bu sene olmadı ama seneye gruplardan çıkarız sonraki sene bi tur fazla geçeriz vs. ama önce bu işi sürdürmemiz lazım avrupa ligiyse avrupa ligi. Unutmayalım atletico madrid tam bir avrupa ligi takımıydı şimdi iste şampiyonlar liginin gediklisi...

CL de 2. tura kalmak çok iyi olacakdı Avrupa da 2 ay gündem takımı olacakdık. Uefa da çeyrek ve yarı finale kadar çoğu takım umursamıyor.

Millet kupayı küçümsüyor ama çok zor bu yıl özellikle. Muhtemel rakiplerimizin dışında; Liverpool, Leverkusen gibi iki büyük favori var.

Roma, West Ham, Freiburg, Lizbon, Betis, Marsilya gibi takımların hangisini çok rahat geçeriz diyoruz? Daha ŞL'den gelecek takımlar var.

Kura şansı gerekiyor. Elemelerde karşımıza Qarabağ gelmeli. Son 16'da yine bu ayarda bir takımla karşılaşalım ki rahat rahat bir şeyler konuşalım.

Zor açıkçası.

Senelerdir o kadar avrupadan uzağız ki küçümseyemiyorum Uefa'yı. CL'den düşmenin hayal kırıklığı normal çeyrek finali görürsek aynı heyecanı yaşamaya başlarız.
Uefayi kucumsemek mi?

Hayirdir sevillamiyiz biz? Tarihimiz de 1kere aldigimiz kupayi kucumseyecek durumda degiliz

Kendimizi dev aynasinda görmekten vazgecmek lazim. Bizim yerimiz asil uefadir. Nezaman cl gediklisi oluruz her sene katiliriz. Ozaman konusuruz biz cl takimiyiz uefa da neymis diye..

3 transfer yapılmazsa şurada 2-3 takım hariç net eleniriz. sol bek/2 orta saha
bu arada maliyetli birkaç oyuncudan çıkabilsek iyi olur. zaha buna dahil değil o adama süre vermezsek yazık.

Rengim sen ne anlamda yazdın bilmiyorum ama dünden beri Kopenhag'ın oyun tarzını eleştiren çok renktaş gördüm foruumda. Ben bu eleştiriye çok katılmıyorum. Şöyleki:

Derdi top oynamak olmayan takımın ne şekilde top oynamadığı önemli. Eğer bizim Anadolu takımları gibi taç atışını 2 dakikada kullanıp, en ufak darbede 15 dakika yerde yatıyorlarsa, kalecisi out atışını 5 dakikada kullanıyorsa her türlü küfürü hak ediyorlar.

Kopenhag bize doğru düzgün pozisyon vermeden bizden çok pozisyona girdi, daha çok koştu vs vs ve hak ettiler açıkçası, oyun içinde çirkeflik de yapmadı. Bizim 2001 Lucescu CL serüvenindeki topa benzer top oynadı.

90 dakika boyunca tek net pozisyonumuz yok, iyi analiz yapıp bu tip takımları nasıl açabileceğimiz konusunda fikir geliştirmeli teknik ekip.
Turnuvanın favorilerinden olan Bayern'in de yoktu. Bu oyun hiç bir zaman övülmemeli. Euro 2004'te Yunanistan'ın futbolu nasıl tüm dünyada yerden yere vurulduysa bu da vurulmalı. Burası Şampiyonlar Ligi. Bu ligin kalitesini düşüren de bu anti futbolu yayan kulüplerdir.

Ben olaya böyle bakıyorum.

Turnuvanın favorilerinden olan Bayern'in de yoktu. Bu oyun hiç bir zaman övülmemeli. Euro 2004'te Yunanistan'ın futbolu nasıl tüm dünyada yerden yere vurulduysa bu da vurulmalı. Burası Şampiyonlar Ligi. Bu ligin kalitesini düşüren de bu anti futbolu yayan kulüplerdir.

Ben olaya böyle bakıyorum.
O zaman sene başında herkese City, PSG, Real Madrid gibi 1 milyar euro dağıtılsın transfer için. Herkes ona göre hücum kadrosu kursun herkes ya herro ya merro deyip saldırsın. Madem burası şampiyonlar ligi herkes eşit şartlarda mücadele etsin. En azından bir senelik Haaland Kopenhag'a, Mbappe bize gelsin. Bunlarla Yılmaz Vurallı Menemen Belediyespor da da hücum futbolu oynar şampiyonlar liginde.

Sahip olduğun imkanlar aynı değilse senden güçlüsünü devirmen için tek şansın farklı strateji kullanıp, disiplinli olup planına sadık kalıp daha çok koşmak, mücadele etmektir.

Yapmaları gerekeni yaptılar.

Bence çeşitlilik katıyorlar, asıl futbol zevki böyle oluyor; diğer türlü sadece favoriler, parası olanlar kazanır.

Herkes şaka gibi ya :dd

"Gelmişken kupayı alalım bari" diyen mi ararsın, Avrupa Ligi'ni küçümseyenleri mi ararsın...

Türk futbol tarihinin açık ara en büyük kulüp başarısını, yine bu takım, bu kupayı kazanarak yaptı.

O kupayı kazanana kadar da yıllarca CL gruplarından bile çıkamadı. Ama hep iyi oynadı iyi mücadele etti.

Biz bu sene bence CL'de başarılı olduk. Şimdi A. Ligi zamanı. Haa belki orada da ilk turda eleniriz, belki bir kaç tur gideriz.

Ancak önceliğimiz, bu Avrupa performansını sürdürülebilir hale getirmek olmalı.

O yüzden keyfini çıkaralım, destek olalım.
Leverkusen, Liverpool, Brighton tertemiz eler heralde bizi, daha CL'den diğer gelecekler var onları da bilmiyorum, bakmadım. 3 tane üst üste 40 metrelik isabetli pas atacak veya alıp gidecek bir 8 numaramız bile yokken bu takımları nasıl eleyip kupayı alıyoruz ben de anlamadım.

O zaman sene başında herkese City, PSG, Real Madrid gibi 1 milyar euro dağıtılsın transfer için. Herkes ona göre hücum kadrosu kursun herkes ya herro ya merro deyip saldırsın. Madem burası şampiyonlar ligi herkes eşit şartlarda mücadele etsin. En azından bir senelik Haaland Kopenhag'a, Mbappe bize gelsin. Bunlarla Yılmaz Vurallı Menemen Belediyespor da da hücum futbolu oynar şampiyonlar liginde.

Sahip olduğun imkanlar aynı değilse senden güçlüsünü devirmen için tek şansın farklı strateji kullanıp, disiplinli olup planına sadık kalıp daha çok koşmak, mücadele etmektir.

Yapmaları gerekeni yaptılar.

Bence çeşitlilik katıyorlar, asıl futbol zevki böyle oluyor; diğer türlü sadece favoriler, parası olanlar kazanır.
Senin yazdığın ile benim yazdığım arasında en ufak bir bağ yok maalesef. 32 takımın sadece 1'i bu şekilde oynuyorsa, orada sorun o 1'dir. Ben bundan bahsediyorum. Defansif oynamakla otobüs park etmek bambaşka şeyler. Yoksa Atletico Madrid ve Roma da senelerdir defansif oynayan takımlar.

Millet kupayı küçümsüyor ama çok zor bu yıl özellikle. Muhtemel rakiplerimizin dışında; Liverpool, Leverkusen gibi iki büyük favori var.

Roma, West Ham, Freiburg, Lizbon, Betis, Marsilya gibi takımların hangisini çok rahat geçeriz diyoruz? Daha ŞL'den gelecek takımlar var.

Kura şansı gerekiyor. Elemelerde karşımıza Qarabağ gelmeli. Son 16'da yine bu ayarda bir takımla karşılaşalım ki rahat rahat bir şeyler konuşalım.

Zor açıkçası.
Buna katılmıyorum açıkcası geçen sene de aynıydı bu kupa bir önceki sene bir miktar zayıftı. Sistem değiştiğinden beri 1 tur az oynanıp çöp takımlar gelmeden eleniyor. Kupada kalanlar da ne olursa olsun hala çok sallayan adamlar değil.
United son 4 senede 3 kere yarı final yaptı kupada.
Leverkusen, westham bunlar her sene var çeyrekten sonra herifler yok

Zor mu elbet zor ancak 1 milyon ödülü olan tur için de çok kasacaklarını düşünmüyorum.
Ekstra bilenmeyecekler önemli olan bu bence.

En kötü sezonumuzda ölüm grubunda 1. olduk gidip Napoli Barcelona eşleşmesini çektik. Barcelonayı da elerdik o sene heyecan yaptık.

Berabere kalmamız gerektiği yerde berabere kalabileceğimiz olgunluğa eriştiğimizde rakip farketmeksizin kupanın 1 numaralı adayı oluruz.
Copenagın oyun disiplini bizde olsun bu oyuncularla süper kupayı da alırız.

Senin yazdığın ile benim yazdığım arasında en ufak bir bağ yok maalesef. 32 takımın sadece 1'i bu şekilde oynuyorsa, orada sorun o 1'dir. Ben bundan bahsediyorum. Defansif oynamakla otobüs park etmek bambaşka şeyler. Yoksa Atletico Madrid ve Roma da senelerdir defansif oynayan takımlar.
Roma maçlarında şut bile olmuyor, Kızılyıldız da öyle oynuyor, Sociedad bile öyle oynuyor; gruptan çıktılar; 2 maçları 0-0 bitmiş 7 atıp 2 yemişler. Hatta Kopenhag'ınki otobüs çekmekse Sociedad'ınki filo çekmek. Dünkü Inter maçlarında toplam 4 isabetli şut olmuş maçta.

Ayrıca otobüsü falan da çekmediler. Yetenekleri doğrultusunda hücum edip, savunmada fizik kondisyonları ile çok iyi alan kapattılar. Manu'ya 4 attılar; Bayern'e gol buldular vs vs.

Geri
Üst Alt