Galatasaray’a Dört Koldan Baskı

İsa Meriç

10 Numara!
Galatasaray'ın ekonomik olarak rahatlaması yönünde atılan adımlar bir şekilde engelleniyor.

Yeni sezonda 4. yıldızı takan ilk kulüp olmak için tüm imkanlarını seferber eden Galatasaray Yönetimi’nin başını saha içinden çok saha dışı olaylar ağrıtıyor. Sarı-kırmızılılar, teknik direktör Cesare Prandelli ve futbolcu kadrosuna büyük güven duyuyor.
Kısa süre içinde takımın oturacağı ve ilk hafta averajla oturulan liderlik koltuğununun ligin son düdüğüne kadar bırakılmayacağına inanıyor. Ancak saha dışında ise yönetime büyük baskılar var. Hesapta olmayan yaptırımlar can sıkıyor. Camia, yapılan bu psikolojik operasyonlara büyük tepki gösteriyor.
İşte TFF, SPK, Borsa, Maliye ve GSGM’dan gelen ve Galatasaray’ı zor durumda bırakan bazı uygulamalar…

ÖDEMELER AKSATILIYOR!

Galatasaray Yönetimi’nin göreve geldiğinden beri Yıldırım Demirören başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi’ne olan duruşu ortada. Süper Kupa maçının ardından verilen seyircisiz oynama cezası ipleri koparma noktasına geldi. Kulislerde konuşulan bir iddia ise sarı-kırmızılı camianın büyük tepkisini çekmiş durumda. İddiaya göre Türkiye Futbol Federasyonu, naklen yayın paralarının ödemesini aksatıyor. Hatta, aksamanın yaşandığı tek kulübün Galatasaray olduğu öne sürülüyor.

HEM SPK HEM BORSA!
Yapılan ilk sermaya artırımı ile önemli bir kaynak elde eden Galatasaray’a ikinci sermaye artırımı için şatlı onay verilmesi yönetimin finansal dengesini olumsuz etkiledi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) sermaye artırımına izin verdi ama kulübe bu operasyon sonrası hisse satışının 1 yıl boyunca yasak etmesi tüm planları alt üst etti. Bu de yetmezmiş gibi Borsa İstanbul’dan gelen uyarı yazısı camianın moralini fena halde bozdu. Kulüp avukatları Borsa’da işlem gören diğer kulüpler ile eşit davranılmadığı görüşünde. Hem SPK’dan hem de Borsa İstanbul’dan gelen haberler yönetimi zor durumda bıraktı.

MALİYE NEFES ALDIRMIYOR
Galatasaray‘ın Maliye ile de arası çok iyi değil. Vergi Dairesi, 54 milyon TL vergi aslı ve aynı miktarda ceza kesmesinin ardından uzlaşma talebini geri çektikten sonra sarı-kırmızılılara 123 milyon TL’yi aşkın bir vergi cezası çıkarmıştı. Kombine ve bilet satışında uygulanan makbuz kesme yoluyla elde edilen gelirin kulübe bağış olarak kaydedilmesi nedeniyle ceza kesilmesi yönetimi iyice zora sokmuştu.
Birçok kulübün veriği borcunun bulunmasına rağmen sürekli Galatasaray’a yeni cezalar kesilmesi ve tek borçlunun Galatasaray’mış gibi gösterilmesi ve Maliye’nin sürekli olarak hesapları incelemesi de sarı-kırmızılı camiadan büyük tepki görüyor.

GSGM SÜREKLİ SIKIŞTIRIYOR
Türk Telekom Arena konusunda Galatasaray ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün yıldızı hiç barışmadı. Stadın kullanım hakkı sarı-kırmızılı kulübe devredilmedi. GSGM, stadın üstününGalatasaray tarafından kapanmasını istiyor. Ancak sarı-kırmızı yöneticiler, çeşitli üniversitelerden aldıkları raporları göstererek stadın üstünün kapanması halinde tesisin deprem yönetmeliğine uymayacağını ifade ediyor. GSGM’nin Türk Telekom’un isim sponsorluğundan para istemesi, kiralama ücretlerini gündeme getirmesi ve sürekli olarak stadı geri almakla tehdit etmesi sarı-kırmızılı yöneticileri zorluyor.

Açık Mert Korkusuz

Son düzenleme:
edit: okumadan yorum yapmanın zararları :D

Son düzenleme:
İşimiz zor. Allah Ünal Aysal'ın yardımcısı olsun.

bence icten de bir el var bizi zarar ugratma adina
bakiniz transfer politikasi ve bonservisler
birde elde kalan topcular ve yüksek maaslar

La çekilmek hiçte güzel olmuyor, ağızlarının payını verip, ağızlarını doldurmak lazım.:naughty:

eğri oturalım doğru konuşalım vergi kaçırıyoruz.

kombine aldığımda en son sami yen son sezonda almıştım yarım sezon öğrenci 250liraydı.

bunun 50tl si kart ücreti 200tl si bağış olarak alıyorlardı öyle imzalattılar.

e sen bunları yaparsan devlette haklı olarak tepene biner.

2.si stadın üstünü bizim kapatacağımız daha inşaat başlamadan önce belliydi ve kabul ettik bak kaç sene oldu bunuda devlete yıkmaya çalışıyoruz şimdide deprem yönetmeliğine aykırı deniliyor be kardeşim madem öyle niye inşaat aşamasında bunları söylemedinizde başınıza bela aldınız?

borsa konusundan pek anlamam ona bişey diyemem.

ha ceza konusuna gelirsek, fenerliler sahaya 39 yabancı madde atmış 12 meşale yakmışlar ve 15 koltuk kırmışlar ve hiçbirini sahaya atmamışlar; biz ise: 189 yabancı madde atmışız ve 11 meşale yakmışız bunların 2si yanar vaziyette sahaya atmışız, 96 koltuk kırmışız maç 6dk durdu 2 kere yani 12dk sayemizde oyun durdu. ayrıca sahaya muşta atmışız 1 futbolcu ve 1 görevli hastanelik olmuş. kusura bakmayında az bile vermişler. yaralanmalı olaylarda adamlar kim olursa olsun saha kapatma veriyor. kendi bacağımıza kendimiz sıktık. bundan sonra taraftarlar ADAM gibi maçını izlesin başka bir boka burunlarını sokmasınlar sonra haftada 10 kere böyle başlık açılmak zorunda kalmaz.

Elbet keser dönecek sap dönecek gün gelecek hesap dönecek! İşte o gün geldiğinde, şu anda bizim üzerimize oynayan şikecileri ve rüşvetçileri kim kurtaracak çok merak ediyorum. Logonuzu da alın defolun gidin bu ülkeden şerefsiz haysiyetsizler!

attachment.php

Ekli dosyalar

• 1392105460775.webp
    1392105460775.webp
    15,4 KB · Görüntüleme: 190
eğri oturalım doğru konuşalım vergi kaçırıyoruz.

kombine aldığımda en son sami yen son sezonda almıştım yarım sezon öğrenci 250liraydı.

bunun 50tl si kart ücreti 200tl si bağış olarak alıyorlardı öyle imzalattılar.

e sen bunları yaparsan devlette haklı olarak tepene biner.

2.si stadın üstünü bizim kapatacağımız daha inşaat başlamadan önce belliydi ve kabul ettik bak kaç sene oldu bunuda devlete yıkmaya çalışıyoruz şimdide deprem yönetmeliğine aykırı deniliyor be kardeşim madem öyle niye inşaat aşamasında bunları söylemedinizde başınıza bela aldınız?

borsa konusundan pek anlamam ona bişey diyemem.

ha ceza konusuna gelirsek, fenerliler sahaya 39 yabancı madde atmış 12 meşale yakmışlar ve 15 koltuk kırmışlar ve hiçbirini sahaya atmamışlar; biz ise: 189 yabancı madde atmışız ve 11 meşale yakmışız bunların 2si yanar vaziyette sahaya atmışız, 96 koltuk kırmışız maç 6dk durdu 2 kere yani 12dk sayemizde oyun durdu. ayrıca sahaya muşta atmışız 1 futbolcu ve 1 görevli hastanelik olmuş. kusura bakmayında az bile vermişler. yaralanmalı olaylarda adamlar kim olursa olsun saha kapatma veriyor. kendi bacağımıza kendimiz sıktık. bundan sonra taraftarlar ADAM gibi maçını izlesin başka bir boka burunlarını sokmasınlar sonra haftada 10 kere böyle başlık açılmak zorunda kalmaz.

1-vergi borcu olan sadece biz miyiz ? diğer klüpler ceza aldı mı?

2-stadın üstünü kapatmak için 10m euro gerekiyo para varmı ? 120m vergi cezan var senin borsada hisse satamıyosun para nerde? ki hadi diyelim para var üstü açıkken güneş almıyo çimler bu haldeyse üstü kapanınca nolacak?

3- fenerin seyircisinin önünde ağ çekilmiş bizimkilerin önünde yoktu
fb geçen sene 7 maç küfürden ceza aldı biz kaç kere aldık ?
hem manisadaki taraftarın yaptığını istanbulda kombinesi olan adama ödetmeye ne hakkın var
ayrıca stada girerken aranmadı üstümüz diyo taraftar başkan ya da yönetim oraya gidip üst araması mı yapacaktı?

En büyük neden yönetiminin güçlü olmaması.

Albayrak olsaydı siyasi olarak güçlenirdik, Ali Dürüst olsaydı iki haberle karşı atağa geçerdik. Bu işler birazda devlet yönetimi gibidir her yönden güçlü olmak gerekir. Özkan Olcay ile Candan Erçetin ile olacak işler değil. Ünal Aysal çok zengin olabilir ama bu ülkede o kadar güçlü değil bunun nedeni uzun yıllardır Belçika'da yaşıyor olması ve gücü daha çok uluslararası düzeyde olmasıdır.

Aysal başkan : daha önce 20 milyon akp li Galatasaraylı var demişdim. Özür dilerim hata yapmışım !
(divanda söylediği açıklama . Bütün divan üyelerinden ayakta alkışlanması)

Tesadüf ola bilirmi bilmiyorum ama o noktadan sonra engeler çıkmaya başladı

Aziz ve fener yalakaları hemen hücum edip, savunmaya bile geçmiş.

Suç yine bizim taraftarda adamlar hâlâ şu noktada dahi yönetimi eleştirebiliyor sonrada transfer nöbeti gelip ağlıyorlar transfer yok sponsor yok boşversene ya

Elbet keser dönecek sap dönecek gün gelecek hesap dönecek! İşte o gün geldiğinde, şu anda bizim üzerimize oynayan şikecileri ve rüşvetçileri kim kurtaracak çok merak ediyorum.

Fenerbahçe her devrin kulübü yav. Bu kulüp kadar karakter yoksunu,dönek bir kulüp görmedim ben. Onlar bir yolunu bulur ve yalakalık ile iş götürürler. Ne de olsa "başarı için her yol mübahtır" anlayışıyla, yüzyılın şikesini yapanlardan bahsediyoruz. Yalakalık şikenin yanında bebek oyuncağı onlar için...Geçmişten gelen bir kültürleri ve karakterleri yok bir kere...

Fenerbahçe her devrin kulübü yav. Bu kulüp kadar karakter yoksunu,dönek bir kulüp görmedim ben. Onlar bir yolunu bulur ve yalakalık ile iş götürürler. Ne de olsa "başarı için her yol mübahtır" anlayışıyla, yüzyılın şikesini yapanlardan bahsediyoruz. Yalakalık şikenin yanında bebek oyuncağı onlar için...Geçmişten gelen bir kültürleri ve karakterleri yok bir kere...
Haklısın renkdaş malesef bu ülkede karaktersizlik prim yapıyor.

1-vergi borcu olan sadece biz miyiz ? diğer klüpler ceza aldı mı?

2-stadın üstünü kapatmak için 10m euro gerekiyo para varmı ? 120m vergi cezan var senin borsada hisse satamıyosun para nerde? ki hadi diyelim para var üstü açıkken güneş almıyo çimler bu haldeyse üstü kapanınca nolacak?

3- fenerin seyircisinin önünde ağ çekilmiş bizimkilerin önünde yoktu
fb geçen sene 7 maç küfürden ceza aldı biz kaç kere aldık ?
hem manisadaki taraftarın yaptığını istanbulda kombinesi olan adama ödetmeye ne hakkın var
ayrıca stada girerken aranmadı üstümüz diyo taraftar başkan ya da yönetim oraya gidip üst araması mı yapacaktı?

saha kapamaya ben karşıyım zaten ama elde ki mevcut kanunla bunu yapabiliyorlar.

ülkede adam gibi kanunlar işliyor olsaydı saha kapamaya gerek kalmazdı. sahaya yabancı madde atana ver 10.000tl ceza ve ömür boyu maçlara girememe hatta daha ağır suçlarda hapis cezası ver bak bakalım bırak yabancı madde atmayı çekirdek kabuğu bile atmaya korkar insanlar ama nerdee sadece 1.200tl ceza ödeyip 1 saatte salınıyorlar ki çoğu zamanda yakalayamıyorlar bile.

isterse 50 milyon istesinler stadı kapatmak için, biz bunu başta kabul ettik mi etmedik mi? yani mecbur bunu yapmak zorundayız, 10milyon vermemek için trilyonluk stadı kaybetmek üzereyiz farkında mısınız?

fener vergisini ödüyor onların borcu yok diye biliyorum ama bizim dışımızda da vergi cezası alan kulüpler oldu.

saha kapamaya ben karşıyım zaten ama elde ki mevcut kanunla bunu yapabiliyorlar.

ülkede adam gibi kanunlar işliyor olsaydı saha kapamaya gerek kalmazdı. sahaya yabancı madde atana ver 10.000tl ceza ve ömür boyu maçlara girememe hatta daha ağır suçlarda hapis cezası ver bak bakalım bırak yabancı madde atmayı çekirdek kabuğu bile atmaya korkar insanlar ama nerdee sadece 1.200tl ceza ödeyip 1 saatte salınıyorlar ki çoğu zamanda yakalayamıyorlar bile.

isterse 50 milyon istesinler stadı kapatmak için, biz bunu başta kabul ettik mi etmedik mi? yani mecbur bunu yapmak zorundayız, 10milyon vermemek için trilyonluk stadı kaybetmek üzereyiz farkında mısınız?

fener vergisini ödüyor onların borcu yok diye biliyorum ama bizim dışımızda da vergi cezası alan kulüpler oldu.

attachment.php

şu resime bakıp biraz araştırma yaparsan herşey ortaya çıkıyo
94m tl vergi ödeselerdi en çok vergi ödeyenler arasında ismi olurdu internette arayıp bulmak çok kolay

bunların işi gücü yalan aziz divanda çıkıyo 180m dolar borcumuz var diyo rte 500m dolar borcun var banka kurmaktan bahsediyosun diyo
anlatabiliyomuyum ?

Atatürkün askerleriyiz diyolar başkanları asker kaçağı bir başka başkanları Atatürk suikastten idam ediliyor.
o yüzden vergi borcu olmadığını sanmıyorum bir türlü hallediyodur onlar

Ekli dosyalar

• 140301vergi.hlarge.webp
    140301vergi.hlarge.webp
    27 KB · Görüntüleme: 168
13125-galatasaray-140301vergi.hlarge.jpg

şu resime bakıp biraz araştırma yaparsan herşey ortaya çıkıyo
94m tl vergi ödeselerdi en çok vergi ödeyenler arasında ismi olurdu internette arayıp bulmak çok kolay

bunların işi gücü yalan aziz divanda çıkıyo 180m dolar borcumuz var diyo rte 500m dolar borcun var banka kurmaktan bahsediyosun diyo
anlatabiliyomuyum ?

Atatürkün askerleriyiz diyolar başkanları asker kaçağı bir başka başkanları Atatürk suikastten idam ediliyor.
o yüzden vergi borcu olmadığını sanmıyorum bir türlü hallediyodur onlar

doğru dedin baktım rekortmenler listesine bunlar yok. bunlarda da var pislik yakında çıkar kokusu, taraftarlarından çok şey gizliyorlar. iş adamları olmasa bu salaklar transfer yapamaz

Geri
Üst Alt