Galatasaray'a Milan Baros gibi sprinter bir forvet değil merkez santrafor mu gerekli?

Cevap: Galatasaray'a Milan Baros gibi sprinter bir forvet değil merkez santrafor gere

Baros 4-4-2 oyuncusu olsaydı gol kralı olamazdı, yani geçen sene bu takım 4-2-3-1 yada 4-2-4 gibiydi. Baros ileride yine yalnızdı, ama golleri sıralıyordu. Sisteme bu kadar takılmamak lazım.

Bide unutmamamız gereken bişey var, bu takım Serkanlardan, Ümitlerden, Baros'lara geldi. Nerden geldiğimizide iyi bilmek lazım. Elimizdekilerin kıymetini bilmek lazım. Bugün Avrupanın önemli oyuncularından biri olan Elano'ya bile 3-4 maçta sallayanlar, Brezilya milli takımında nasıl oynar diyenler var. Gelecek bir başka forvete bile Baros'tan daha çok tepki gösterilebilir. Bunuda unutmamak lazım.

Hocam ilk sayfalarda belirtmiştimama yine belirteyim

Geçen sene böyle oynadık

De Santis

Hakan Meıra Servet Sabri

Kewell Mehmet Topal Barış Arda

Lincoln Baros

Yani Lincoln 2. forvet gibi oynadı Dikkat ettiyseniz hep ceza sahası içindeydi

Ve bu arada tarihimizin en kötü başkanının kadrolarını söyleyip şunun bunun kıymetini bilinde sıktı artık

Cevap: Galatasaray'a Milan Baros gibi sprinter bir forvet değil merkez santrafor gere

Hocam ilk sayfalarda belirtmiştimama yine belirteyim

Geçen sene böyle oynadık

De Santis

Hakan Meıra Servet Sabri

Kewell Mehmet Topal Barış Arda

Lincoln Baros

Yani Lincoln 2. forvet gibi oynadı Dikkat ettiyseniz hep ceza sahası içindeydi

Ve bu arada tarihimizin en kötü başkanının kadrolarını söyleyip şunun bunun kıymetini bilinde sıktı artık

Lincoln ikinci forvet gibi oynasaydı o kadar asist yapamazdı. Ben görüşüne saygı duyar çekilirim, bu lig bu forvetlerle devam edecek hocam ve bence forvette kesinlikle sorunumuz yok.

Saygılar...

Sayın Damgacı'dan gelecek sefer açmasını beklediğim konu

Mantıya sarımsaklı yoğurt lazım ama evde sarımsak yok.

Sayın Damgacı'dan gelecek sefer açmasını beklediğim konu

Komik

Ben burada kendi görüşümü belirtiyorum

Size saçma gelirse katılmıyorum dersiniz nedenlerini açıklarsınız yada yorum yapmassınız Bir üyenin görüşüne böyle alaycı bir ifade ve bu kişi forum görevlisiyse hiç yakışmadı

Bizim santroforlarımız ligin en iyileri. Her ne kadar Baros'u bu sene hiç beğenmesemde.

Bize öncelikle lazım olan savunmanın göbeğine ve hemen önüne olmak üzere 2 futbolcu.

Komik

Size saçma gelirse katılmıyorum dersiniz nedenlerini açıklarsınız yada yorum yapmassınız Bir üyenin görüşüne böyle alaycı bir ifade ve bu kişi forum görevlisiyse hiç yakışmadı

Tamam da Okan her aklina gelene patent alir gibi konu acarsan millet de bir yerden sonra bu ne lan diyebilir, o yuzden konu acma konusunda biraz agirdan al derim. Kimsenin fikirlerini kucumseme hakki yok tabi ama zirt pirt benzer konulari acarsan millet ciddiye almamaya baslar.

takıma öncelikli yabancı stoper ve yabancı ortasaha alınmalı

Baros konusunda haklısınız hatta onu 4-3-3 de kanat forvet olarak bile kullanabiliriz

o derece santraforluktan uzak ama zaten üst düzey kanat forvetlerimiz var

Ehehe Okan bu kaçıncı leşin ya..Karşı taraf çileden çıkıp hakaret ediyor..Benim saydığım şu ana kadar 10 oldu senle tartışıp da ceza alanların sayısı:D Ayrıca baktım 11 sayfa olmuş sana katılan insan yok ama sen her yorumdan sonra bak bundan bundan dolayı Baros olmaz tamam mı bu böyle biline tarzı yorumlar yapmışsın.Anla artık insanlar senle aynı fikirde değil. Çıldırtıyorsun herkesi. Bir şey değil elit üyeler bile banlandı. Forumda insan kalmayacak böyle giderse. Biraz daha sakin lütfen..Bak bu sayfadan geriye gitmeye başla her sayfadaki 10 mesajdan 3 veya 4 tanesi sana ait..bir üstteki üyenin yazdığını alıntılayıp böyle değil diye diye yorumlarınla dövüyorsun herkesi..ayıp ya..:D

Galatasaray'a nasil bir forvet gerektigini Rijkaard hepimizden iyi biliyordur, ve transfer doneminde buna gore hareket edilecektir.

Bu takımın, bu sistemin santraforu Baros'tur.

Baros'tan kastım, sadece Milan Baros olarak değil. Santrafor kimliği olarak Baros'tur. Yani onun tipinde bir forvet. Birincisi bizim oynadığımız sistem santrafor bağımlı değildir. Yani ileride oynayacak olan oyuncu takımın gol yükünü çekmek zorunda değildir. Yani gol kralı santraforu olmadan da başarılı olabilecek sistemdir.

Çünkü Galatasaray'ın, bu sistemin yükünü 4-2-3-1'in 3'lüsü çeker. O 3'lüye yardımcı olmalıdır forvet. Baros ise ne kadar bazen gol kaçırma konusunda hakikaten sabırları zorlasa da şu an için görevini mükemmele yakın yapmaktadır. Birincisi sürekli kanatlara açılır. Bu da onu marke edenin, pozisyonunu kaybetmesi demektir. Bu da Pana'ya, Gaziantepspor'a attığımız gibi goller getirir.

İkincisi Baros rakip defansları ileri çıkarmaz. Bu da rakibin takımını ikiye böler. Hücum ve defans hattı birbirinden kopar. Rahat top yapamaz. Bu da topun daha fazla kazanılmasını sağlar.

Baros'u sadece gol atacak diye düşünmeyin. Baros'un topsuz alandaki başarısı, Galatasaray'ın hücumdaki başarısı olacaktır.

Komik

Sende hergün bir konu açma arkadaşım milletin gün başına 5 mesaj düşer senin 5 başlık düşüyor.

Ve konularda hep benzer anladık barosu nondayı yetersiz görüyorsun top saklayan sırtı dönük bir santrafor istiyorsun 1.adayın da dzeko

Sonra önerdiğin isimler var 6 yaşında çocuğun bileceği tüm avrupanın tanıdığı isimler zaten paso öneriyorsun.

Birde kendi açtığın başlıkta yine en çok kendi mesajın var bu daha komik başlığı up'lamak için sanırım ama kendin çalıp kendin oynuyorsun.

Birde son zamanlarda vazgeçtin allahtan spor yorumcularından duyduğunu hemen burada başlık yapıyordun.

örnek:

Hakan ünsal:rijkaard barışı keşfetmeli

Hoop ertesi gün başlık barış ortasahada düşünülemez mi?

hıncal uluç:abdullah avcı rijkaadın yanına yardımcı olarak düşünülmeli

hoop ertesi gün başlık abdulla avcı rijkaardın yanına yardımcı olarak düşünülemez mi?

Yani okan kardeş artık hergün senin seri başlıklarını görmekten yıldım hergün bir kaç okan başlığı(ki genelde tartışma içeriyor) ve kendi başlığı içinde bir torba okan mesajı.

Arkadaşlar hep aynı şeyler aynı şeyler diyorsunuzda defansta sürekli gündeme getiriliyor,ortasahada

Uyanın artık Galatasarayın nasıl topu oyuna sokabilen bir stopere ihtiyacı varsa,oyunu 2 yönüyle oynayabilen bir ortasahaya ihtiyacı varsa bir merkez forvetede o kadar ihtiyacı var

Galatasaray'a Obafemi Martins gerek.

Ağzından bal damlıyor kaptan bal:) Bu genç yaşına rağmen müthiş üne ve kariyere sahip ayrıca aranan kan Barosun hızına nondanın top tutma özelliğine sahip Wolsburgda Dzeko,Grafite faktöründen dolayı yedek kalıyor almak çok zor olmaz

Obafemi coşardı bu sistemde coşar

Baros tam Rijkaard'ın sisteminin oyuncusu. Bunu 50 kere yazmıştım, bir kere daha yazayım.

Rijkaard, kanatlarda oynayabilen santrforları tercih ediyor. Santrforun bu özelliğini kullanarak ortada boşluk yaratıyor, oraya bilimum orta saha ve kanat oyuncularını sokarak gol şansı yaratıyor takımına.

Biz bu sezon yukarıdaki gibi goller attık Baros sayesinde. Baros tam ama TAM bu sistemin oyuncusu.

Rijkaard'ın istediği oyun, "Topu ileri at, forvet tutsun, sonra geri al, sonra bir daha ver..." futbolu değil. Bu ÇOK net.

Bu yüzden "Baros sisteme uymuyor" gibi gerçek olmayan cümleler üzerinde yoğunlaşmak yerine şöyle bir yaklaşım denenebilir:

"Bence Rijkaard yanlış düşünüyor. Sistemini değiştirip, merkez santrfora uygun hale getirmeli ve böyle bir oyuncu alınmalı."

Kısacası Okan, bir konu daha açman lazım. Başlık olarak tavsiyem:

"Hedefimiz Uefa Şampiyonluğu ise Rijkaard sistemini değiştirmeli."

Merkez santrafor gerek diyip olayı Martins'e bağlamak ayrı bir başarı.Ayakta alkışlıyorum.

Merkez santrafor gerek diyip olayı Martins'e bağlamak ayrı bir başarı.Ayakta alkışlıyorum.

Martinsi defalarca izledim

Top tutma özelliği var

İstiyorsanız açın Bundesligayı izleyin;)

martins merkezi santrafor değill

Geri
Üst Alt