Galatasaray'a Sürpriz Yerli Sponsor İddiası

Alpay Asma

Şef Gümüş Kıvrım

Devler Ligi'ne kadar sponsor sorununu çözmek isteyen G.Saray'ın kapısını sürpriz bir yerli firma çaldı.

Şampiyonlar Ligi başlayana kadar göğüs reklamı sorununu çözmeye çalışan G.Saray'a sürpriz bir teklif geldi. Hafta başında Türk Milli Futbol Takımı'nın ana sponsoru olan NG Kütahya Seramik'in, sarı-kırmızılı kulübe göğüs reklamı vermek için harekete geçtiği öğrenildi. Hatta Başkan Ünal Aysal'dan randevu bile alındı. Şirket yetkilileri ile G.Saray cephesi Çarşamba günü bir araya gelecek ve sponsorluk konusu yüz yüze görüşülecek. Geçen sezon Türk Telekom'dan forması için 7.2 milyon Dolar alan sarı-kırmızılı kulübün pazarlıklarda bu paranın altında bir fiyatı kabul etmeyeceği ifade ediliyor.

"FENERBAHÇELİLER NE DER?" ENDİŞESİ

NG Kütahya Seramik'in yönetim kurulu başkanlığını yapan Erkan Güral aslında sarılacivert renklere gönül vermiş bir iş adamı. Hatta Güral geçen sene Fenerbahçe başkanlığına aday olan Mehmet Ali Aydınlar'ın yönetim kurulu aday listesinde de yer alıyordu. NG Kütahya Seramik'in Galatasaray'a sponsor olma ihtimali belirince Güral'ın Fenerbahçeli kimliğinden dolayı biraz endişeli olduğu öğrenilirken forma reklamı almayan sarı-lacivertli camiada bu girişimin nasıl karşılık bulacağı da merakla bekleniyor.

YABANCI FİRMALARDAN SONUÇ ALINAMAMIŞTI

Galatasaray, Başkan Ünal Aysal nezdinde forma reklamı için Rusya ve Kazakistan'da yaptığı görüşmelerden şimdilik sonuç alamadı. Enerji ve petrol devlerinin yanı sıra telekomünikasyon ve hava yolu şirketleri ile de temas halinde olan sarı-kırmızılı kulüp, hafta içinde NG Kütahya Seramik ile masaya oturacak.

(Sabah)

Sadece logosu falan olsa bari.Kütahya seramik yazmasıyla,suat hacıosmanoğlu erciyesspor arasında bi fark olmaz çünkü.

Şöyle bir logoya sahip ama önemli olan paraa.(Logo fena değil forma üstünde görmek lazım)
1ng_kutahya_seramik_logo_1.jpg

Edit: Milli takıma sponsor olmuş
x8pg82wj.png

Son düzenleme:
Fener yine bize sponsor oluyor demek

Oha lan kütahya seramike kadar düştük mü ?

Emirates-->Samsung-->Gazprom-->Socar-->Kütahya Seramik

sponsorluk haberleri de şirketler için reklam olanağı sağlamaya başladı. muhtemelen bu haberde aynı amaçla ortaya atılmıştır

Bu sene sponsor bulamayacağız bence.

Ya ben bir seyi anlamiyorum, bu sponsorluk haberlerinde hep baskanin israrla en az 5 senelik bir anlasma istedigi yaziliyor, hatta bu yuzden bazi adaylarla anlasilamadigi soyleniyor. Neden illa boyle uzun sureli bir anlasma yapmaya calisiyorlar? Kisa sureli anlasma daha iyi degil mi? Yaparsin 1-2 sene alirsin parani, 1-2 sene sonra marka degerin daha da artmis olur daha iyi bir anlasma yaparsin. Bir cok buyuk kulup her 1-2 senede bir sponsor degistiriyor, her defasinda da daha buyuk paralara anlasma yapiyorlar. Sonucta futbolda rakamlar her sene buyuyor. Insan neden 5 sene baglamak ister ki kulubu?

Ya ben bir seyi anlamiyorum, bu sponsorluk haberlerinde hep baskanin israrla en az 5 senelik bir anlasma istedigi yaziliyor, hatta bu yuzden bazi adaylarla anlasilamadigi soyleniyor. Neden illa boyle uzun sureli bir anlasma yapmaya calisiyorlar? Kisa sureli anlasma daha iyi degil mi? Yaparsin 1-2 sene alirsin parani, 1-2 sene sonra marka degerin daha da artmis olur daha iyi bir anlasma yaparsin. Bir cok buyuk kulup her 1-2 senede bir sponsor degistiriyor, her defasinda da daha buyuk paralara anlasma yapiyorlar. Sonucta futbolda rakamlar her sene buyuyor. Insan neden 5 sene baglamak ister ki kulubu?

Mesele kulübün kendisini garantiye almak. Atıyorum 1 sene sonra küme düştün o zaman ne olacak ? Kimse sana teklif etmez. O yüzden olası bir olumsuz durumu da engelliyorlar.

iyi para versin sıkıntı yok da haber yalan muhtemelen

Mesele kulübün kendisini garantiye almak. Atıyorum 1 sene sonra küme düştün o zaman ne olacak ? Kimse sana teklif etmez. O yüzden olası bir olumsuz durumu da engelliyorlar.
Kume dusmekten mi korkuyoruz yani, boyle sacmalik olur mu? Bu sene her yerde bas bas bagiriyorlar "hedef 4. yildiz" diye, kadromuz da bunu basarabilecek gucte, demek ki seneye gene Sampiyonlar Ligi'nde olacagiz. Garantiye almak derken bosu bosuna hem sponsorsuz kaliyoruz, hem de zaten anlasma yapilsa aslinda kulubun gelecegini ucuza satmis oluyoruz. Futbolda da reklamda da paralar kuculmuyor her sene, sponsorluklar azalmiyor, artiyor.

Kume dusmekten mi korkuyoruz yani, boyle sacmalik olur mu? Bu sene her yerde bas bas bagiriyorlar "hedef 4. yildiz" diye, kadromuz da bunu basarabilecek gucte, demek ki seneye gene Sampiyonlar Ligi'nde olacagiz. Garantiye almak derken bosu bosuna hem sponsorsuz kaliyoruz, hem de zaten anlasma yapilsa aslinda kulubun gelecegini ucuza satmis oluyoruz. Futbolda da reklamda da paralar kuculmuyor her sene, sponsorluklar azalmiyor, artiyor.

Tabii ki küme düşme gibi bir şey söz konusu değil. Ben de açıkcası ihmal bile vermem. Kaldı ki şampiyonluğun en büyük adayıyız. Ama yönetim öyle düşünmez işte. Geleceği düşünür.

Son anda A.Y engeller merak etmeyin ,bir telefon yeter iş yatmasına ..
2 türlü durum var aslında ya adam parayı istedigimiz gibi veripte ŞİKE işinde FAZLA ses çıkarmayın derse ,ben para verdim beni zora sokmayın dermi.
Birde Fb bizim sporsona baskı yapabilirmi GS ya verecen parayı uzat veya olma şunu yap vs gibi ,zira GS yın sporsonu FB li haberleri GS yı olumsuz etkiler MARKA degeri bakımından .
Fbliler demezi bak FB liye mahkum oluyorsunuz o adam olmazsa sporson bulamıyacaksınız diye.
Zor durum

her yıl marka değeri artmıyor malesef sportif başarı garanti edilebilecek bir durum değil. örneğin 2 yıl önce bir anlaşma söz konusu olsaydı şampiyonluk cl başarısı drogba sneijder transferlerininde etkisiyle rakamlar daha yüksek olurdu. tüm klüplerin öncelikli amacı uzun süreli ve yüksek miktarlı anlaşmalar yapmak manu gibi sportif anlamda başarısız olsa bile pazar payı ve bilinirliği belirli seviyenin altına düşmeyen bir klüp bile 10 yıllık anlaşma yapıyorsa bizim 1-2 yıllık anlaşmalarla sürekli yüksek ücretler beklemek gibi bir beklentimiz olamaz.

şirket sahibi olan varsa sponsor olcam diye klüpten randevu alsın,al sana beleşe reklam.

Geri
Üst Alt