Galatasaray'a Uefa'dan Servet!

Ayrica kabalik etmeyin biz sizi boyle bilmedik bir kisi bile tesekkur etmemis

fbty.jpg

uefaya gitmeliyiz reis ne yapıp edip 2 3 sene sonrası ayrı şimdilik.

1.torbadan loko gelsin çat 3.cüyüz ne yapıp edip , Arena'da dağıtırız onları.

2.torbadan porto , united , napoli , benfica gibi takımları parçalarız Terim böyle rakiplere maç vermez.

3.torbadan schalke , lyon , katılırsa psv falan gayet çıtır rakipler.

sadece bize kura şansı lazım gelicek her puan çok değerli.
tinercilerin çektiği tarzda ballı bi grup gelse müthiş olur da biz hep zorlu gruplara düşüyoruz genelde

40 milyon civarı para alacağız yayın geliri + ayak bastı parası olarak 15+25 şeklinde 41 falan olmaz diye düşünüyorum ekonomik belirsizlikte bein yüksek bir bedel vermeyebilir o yüzden +3 milyon bir zam dahi olsa yayında beşiktaş'ın kazandığından fazla kazanacağımız için en az 40 milyon euro civarı kazanacağız

3 senaryo üreteceğim.

1-3. olup avrupaya gitmek için en kötü 7 puana ihtiyaç var tabi 1. torbadan gelip benfica gibi sıfır çeken rakibimiz olmazsa 7 puanda alacağımız para 6,3 milyon euro ediyor uefada da ilerlememize göre 50 milyon euro üstü para kazanabiliriz avrupadan

2-en kötü ihtimal olarak 0 çekersek 40 milyon civarı bir gelir alırız tabi 1. kısımda belirttiğim yayın zammı dediğim miktarda olursa

3-en iyi ihtimal olarak 10 puan alıp son 16 ya kalmak dersek 40+ puandan gelen 9+ elendiğimizi var sayarsak burada alacağımız 9.5 milyon euro var eğer 1 beraberlik 1 yenilgiyle elenirsek 0,9 milyon euro o turun parasıyla 10.4 alıyoruz toplamda yani son 16 da elenirsek 59,4 yani 60 milyon euro para almış oluyoruz cidden çok yüksek bir para

Ne demek oluyormus her yil sampiyon olursan tek basina CL katilirsan sifir ceksen vile 40 milyona yakin para girecek kasana buda büyük ölcüde futbolcularin yillik maaslarini karsiliyor. Onun icin diyoruz transfer yapinki tekrar sampiyon olunca maddi olarak daha rahat bir sezon gecirek. Ama bir türlü anlamiyor yönetim bunu. Artik fenerbahce görevini yaptina göre sira size geldi ey yönetim

SM-G935F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yanliz bu sene ozelinde degil de,bu fener ,bizim direkt CL ye atildigimiz yillarda kac defa ön elemede elendi ona bakmak lazim,la adamlar bize en az 30-40milyon eur katkida bulunmustur herhalde bu zamana kadar,valla ne kadar tesekkur etsek az

Yayin gelirinin toplamda arttigi dogru olsa da , konulan yeni dagitim kriteri ile son 10 yila ait puanimizin katilan 32 takima gore siralamasi onem kazandi

Ama cok detayina girmek isteyenler icin linkler asagida , istemeyenler icin toplam tutar 35-37 milyon euro arasinda olacak , psv ve benficanin elenme durumu ayri ayri 1,108 milyon euro ek getirecek bu siralama kriteri sebebiyle

Yani yayin havuzu buyudu ama dagitilan ikramiyelere konulan yeni kriter ile , yayin havuzunun dagitimdaki payi azaldi

Yine de yaklasik hesaplayinca 20-22 milyon euro gibi bir rakam tekabul ediyor , fakat bu 90% GS 10% fb alacak konusunu dun arastirdim bulamadim , bir uye "var orada yaziyor" dedi link istedim gelmedi , dun ugur asporda bundan bahsetti ama bulamadim ben .. aslinda boyle bir cizelge , tablo vardi gecenlerde bakmistim ama elenen takimlar icin bir odeme ongormuyordu

Ama mesela 30 milyon euro , play off turunda elenen 6 takima ayrilmis 5 milyon euro olarak , fb bu turda elendigi icin alamayacak onu

Ciddi degisiklikler yapmislar

How clubs' 2018/19 UEFA Champions League revenue will be shared

Ilgilenenler icin burada tam makale var , icinde siralama linki de var son 10 seneye ait

Kulübün düzlüğe çıkması açısından en iyisi makul bir grup çekip

Lokomotif
Benfica
PSV

Tarzı en kötü 10 puan ile 2. Olmak olur.

Bu durumda

Market: 10.000.000+Yayın (10.000.000)
Performans: 9.000.000
Son 16: 9.500.000

Toplam : 53.750.000 Euro eder.

Kurlar mutlaka düşmeli tabi. Paramız günden güne eriyor. Bu şartlarda olmaz.

Saçma da olsa market Polo hesabı

500.000.000 Euro -> 292.000.000

Geçen sene eşit bölünse 15.625.000 Euro düşecekken Beşiktaş 22.000.000 almış. Bu da 1.408 katı ediyor.

Aynı oran korunursa biz 12.848.000 Euro ve 9.972.000 Euro alacağız. Bu da 22.820.000 Euro ediyor. Benzer rakamlar.

Toplam da 37-38 Milyon Euro gibi bir para 0 çeksek daha gelecektir.

Ayak bastı parası 15.25m.

Market pool'un sabit kısmındaki son 10 yıla göre sıralama kriterine bizim UEFA kupasından gelecek bonus da eklenecek. Bu bonusla ilgili veriye ulaşamadım ve kaçıncı sırada olacağımız net değil ama altımıza 9 takım alırsak gelecek para 11m.
Market pool'un değişkenlik gösteren diğer kısmı için beklentim 10m civarı. Bu rakamlara anca haziran ayında ödemeler yapılırken ulaşabiliriz.

Performans primlerinde puan başı 900 bin verilse de bir detay var. Beraberliklerdeki kayıp 1 puanların karşılığı olan 900 binler toplanıp galibiyetlere göre paylanacak. Yani 96 maçın mesela 24'ü beraberlikle sonuçlanırsa galibiyet başına 2,7m değil 3m dağıtılacak.

1 galibiyetle bile 40 milyon rakamına ulaşabiliriz.

Geri
Üst Alt