Galatasaray'da Diziliş Bilmecesi Sürüyor

Ahmet KOLKOPARAN

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
ÖZEL : Galatasaray'da diziliş bilmecesi sürüyor

tsn_haber_detay.asp

27.01.2014 00:01 - 21 Defa Okundu

Devre arasının ardından oynadığı maçlarda taraftarların beklediği performansı gösteremeyen ve oynadığı son 3 karşılaşmada galip gelemeyen Galatasaray'da 3-5-2 sistemi tartışmalara yol açıyor.

Süper Lig'de ilk devrenin son 4 haftasında oynadığı maçlarda biri Trabzonspor'a karşı derbi galibiyeti olmak üzere 3 galibiyet ve 1 beraberlik alan Galatasaray, Juventus'u geçerek Şampiyonlar Ligi'nde devam etmenin morali ile girdiği devre arasından son 3 maçtan galibiyet alamadan moralsiz olarak çıkıyor. Taraftarlar ise sonuçlardan ziyade takımın performansından dert yanıyor.

Galatasaray'ın alışık olmadığı 3-5-2 sistemi ile oynadığını ve bu yüzden performanslarının düştüğünü düşünen taraftarlar, teknik direktör Roberto Mancini'yi bu sebeple eleştiriyor. Devre arası hazırlıklarından bu yana oynanan tüm maçlara 3-5-2 sistemi ile başlayan Aslan'ın, mücadelede skor üretemedikçe sistem ile oynaması ve oyuncuların sürekli pozisyon değiştirmesinden dertli.

Gaziantepspor ile oynanan ve 0-0 sonuçlanan maç sonrası transferlerden dert yanan Mancini ile yönetimin bir araya gelerek takımın gidişatını değerlendireceği ve sistem konusunda da fikir alışverişlerinin olacağı öğrenildi. İtalyan hocanın sistemde ısrar etmesi halinde ise 3-5-2 sistemine uyum sağlayabilecek Rhodolfo'nun takıma bir an önce kazandırılması için çaba sarf edileceği belirtildi.

TurkFutbol.Com Özel Haber / Emre KACAN

Sorunun temeli sistem falan değil takımda istek yoksa 5 li frvet oynasan yazar ne çok takılıyor şu sistemlere..

Dun 80 dakika 4-2-3-1 oynadikta ne oldu. Sorun sistem filan degil geciniz

istediğin sistemde oynat takımı farketmez futbolcuların bireysel performansları çok düşük.

ayrıca ligi vekupayı sallamıyorlar, oynamak istemiyorlar akıllarında sadece şampiyonlar ligi var.

Alayi ruhsuz. Bir avucun parmak sayisini gecmez savasan oyuncularimizin sayisi.

Dun 80 dakika 4-2-3-1 oynadikta ne oldu. Sorun sistem filan degil geciniz

Sol bekte Sabri, sol açıkta Umut sağ açıkta Emre'yi oynatıp da, devamında sağ bek adamı sağ açığa alıp, alın size 4-2-3-1 oynattım demenin hiçbir anlamı olmadığını senin de biliyor olman lazım Umutsu. Sırf dizilişi yapıp, oyuncuları rastgele serpiştirmekle bir sonuç elde edilmez.

alayı ruhsuzmuşş...

ruh katacak öyleyse teknik ekip güç katacak. motivasyon sağlayacak moral verecek istek kazandıracak takıma. taktik teknik çok şeydir ama her şey değildir. hoş taktikleri teknikleri de bir cacığa benzemiyor ya.

Deneme tahtası olduk.

███▓▒ Tapatalk ▒▓███

Öncelikle dün de yazdım özet geçeyim;

3-5-2 Türk Standartlarında bir sistem değil. Uzun uzun yazmak niyetinde değilim.

4 lü defansı doğru oyuncularla oynarsak en azından o surunu hallederiz kanısındayım.

Gerçek sol bek ve sağ bekle 2 de stoper ( biri kesici biri ayağından top çıkarabilen libero özellikli) ile defans sorunu aşılır.

Ortasahada sorun kanatlarda. Melo ve Sneijder için kimse laf etmez sanırım. Ama kanatlar güncel tabirle akmayınca orası da sorun haline geliyor.

Bekler beklentileri karşılasa açıkların geri dönmesi gibi bir sorun yaşanmaz.

Ama bekler soluğu ileride alıp defansif melekelerden yoksun olursa kanatlardan yenilen ataklarda suçlu açıklar gibi görünüyor.

Geriye forvet kalıyor. Bana göre aslında orası da aman aman sorunlarla dolu bir mevki değil.

Yukarıda yazdıklarımın analizini yapınca sanki sorun mental gibi duruyor.

Sol bek, sağ bek , stoper , sol açık, sağ açık öncelikli ihtiyaçlardı. Eğer o mevkiler gerektiği gibi çalışırsa sorun da kalmaz.

Ancak bütün yazdıklarımın karşısında dalyan gibi duran kocaman bir sorun var; Yabancı kısıtlaması.

Bu da işte doğru ve hocanın kafasındaki oyuncu tercihlerini engelliyor. Ama diğer yandan da dün akşamki kadro tertibine baktığımda 3-5-2 yi halisaha maçında bile oynayamayacak bir diziliş çıkardığını hesaba katınca...

İşte kafam orada karışıyor. İtalya Milli Takımı veya başka bir beklentisi mi var diye hocanın.

Sol bekte Sabri, sol açıkta Umut sağ açıkta Emre'yi oynatıp da, devamında sağ bek adamı sağ açığa alıp, alın size 4-2-3-1 oynattım demenin hiçbir anlamı olmadığını senin de biliyor olman lazım Umutsu. Sırf dizilişi yapıp, oyuncuları rastgele serpiştirmekle bir sonuç elde edilmez.

Kim oynayacak bunlar oynamayacak ta Bora. Elde Nani Evra Alves yok bu malzeme.

60 dk fılan 3 5 2 oynamamıs olsakta ana kadro oyle oldugu ıcın sureklı oyuncular yer degıstırdı...gecen sene oncekı sene takımın ılk 11 ını ezbere sayardık cıkacak 11 1 2 kısı dısında degısmıyordu suan cok fazla degısıklık oluyor oyuncular degısmese mevkılerı degısıyor

Bende biliyorum elimizde onların olmadığını Umutsu, ama elinde en azından Amrabat varken bir kanatta onu oynat. Sol beke Hakan'ı çek, en azından sol ayaklı bir adam olsun orada. Veya Salih'i arkaya Eboue'yi öne at.

Ben hep şunu söylüyorum, yeter ki o doğruyu yapsın, skor önemli değil. Juventus maçında 6 tane yesek hiç sesim çıkmazdı, çünkü 10 numara kadro çıkarmıştı. Yani ben Mancini'den bunu bekliyorum, macera aramadan doğru oyuncuları doğru yerlerde kullanmasını. Ve bide işlemeyen sistemlerde ısrar etmemesini. Bunu yapsa emin ol, o da karlı çıkacak bu işten.

Sorun sistem değil futbolcular

O zaman transfer ettiğin ne idüğü belirsiz oyuncuların transferlerine zil takıp oynamayacaksınız. Oynatmayacakmışsın neden aldın? Ya da Alper gibi oyuncuları neden elinden kaçırdın? Yönetime soracaksın bu soruları taraftara değil...

O zaman transfer ettiğin ne idüğü belirsiz oyuncuların transferlerine zil takıp oynamayacaksınız. Oynatmayacakmışsın neden aldın? Ya da Alper gibi oyuncuları neden elinden kaçırdın? Yönetime soracaksın bu soruları taraftara değil...

Adamin aldigi adamlarin lisansi cikmadi daha pes arkadas.

Adamin aldigi adamlarin lisansi cikmadi daha pes arkadas.

Çıkmaz tabi. Nasıl çıkacak? Gidecek mi elindeki yabancılar? Gönderebilecek misin? Yazık değil mi la bu kulübün paralarına? Utanmadan sıkılmadan bir de lisans çıkmadı diyorsun. Dün akşam lig bitti artık sonra çıkartırsınız lisansını. Ondan sonra da Fenerli diyorsunuz bana. İnsanın zoruna giden bu oluyor. Aman siz toz kondurmayın başkana. Ona zeval gelmesin, herkese gelsin, sana, bana, futbolculara, Galatasaray markasına, ama başkana zeval gelmesin. Mantığınız bu.

Muslera

Veysel - Semih - Balta - Telles

hajrovic - melo - Selçuk - Emre

Sneijder

Drogba(Burak)

Veysel'i alarak şu kadroyu artık 4-4-1-1 ile oturtmalıyız. Elde başka malzeme yok, en mantıklısı bu şekilde görünüyor.

3-5-2 ye uygun oyuncuların olur, tamam hadi 3-5-2 ye çeviriyim sistemi dersin. Ama ben 3-5-2 oyniicam deyip oyuncuları öyle kolay kolay yontamazsın. Hele şu aşamada bunu hiç yapamazsın. Gidişat hiç iyi değil Mancini gardaş :(

Çıkmaz tabi. Nasıl çıkacak? Gidecek mi elindeki yabancılar? Gönderebilecek misin? Yazık değil mi la bu kulübün paralarına? Utanmadan sıkılmadan bir de lisans çıkmadı diyorsun. Dün akşam lig bitti artık sonra çıkartırsınız lisansını. Ondan sonra da Fenerli diyorsunuz bana. İnsanın zoruna giden bu oluyor. Aman siz toz kondurmayın başkana. Ona zeval gelmesin, herkese gelsin, sana, bana, futbolculara, Galatasaray markasına, ama başkana zeval gelmesin. Mantığınız bu.

Cok gereksiz yorumlar bunlar. Mancini'nin sucu ne adamlarin lisansi cikmadiysa?

Geri
Üst Alt