GSC Portal Galatasaray'da Fatih Terim Bombası!

Terim son 1 senede çok degisti. Eskiden asi, ele avuca gelmez bir adamdi. Güçlü bir pozisyondaydi. Simdi üstleri altinda ezilen, emir alan siradan bir futbol adami oldu. Devlet mafyasinin elinde oyuncak oldu. ne kadar kendisine antipati duysakta bu hale düsmesine üzülmüyor degiliz. Tüpçü den emir alacak adam degildin sen. Hey gidi Fatih Terim. Ne hallere düstü. Kafasinin hiçte rahat oldugunu zannetmiyorum.

buna ek olarak, Galatasarayin basindayken yabanci kurali yukari, yabanci kurali asagiya diye yeri gögü inleten terim efendi, bi anda Galatasaray'dan kovulunca, yabanci kuralinin y'sini agzina almadi, hem de bu kurali düzenleyen kurumun yetkili insanlarindan biri olunca.

Bu da sunu gösteriyor, Terim de öyle bir ego var ki, "Ben Galatasaray'da degilsem, Galatasaray batsin, gitsin, küme düssün, yabancilarindan faydalanamasin, iyi yabanci getiremesin, bana mahkum olsunlar" diye düsünüyor.

Yahu sen belki Galatasaray'in Teknik Patronu olmayabilirsin, hadi "Vatani görev" olarak Milli Takimin TDligini de yapabilirsin (sanki bana memleketi kurtacak), ama sen hersey bi kenara bu kulübün Divan Kurulu üyesisin. Yarin secim var, istersen gidip oy da kullanabilirsin, neden bagli oldugun kuruma örnegin Yabanci Kurali konusunda baski yapmiyorsun.

Yanliz tuhafima giden, karsiyakadan ayrilan oyuncu/teknik direktör/yönetici her zaman ayrildiktan sonra da camiasinin lehine elinden gelen herseyi yapar, bizimkiler ise bizden ayrildiklari vakit, fblilerden daha cok zarar vermek icin ugrasip dururlar.

Terim konusunda, ayni durumda FB olsaydi, eski tdleriyle TFF'ye istediklerini yaptirirlardi. Hos, eski td'ye pek gerek de yok. Nasil olsa RTE, YD ve GG yeterince kiyak geciyorlar...

Galatasaray´da calistigi dönemde Demirören´in Galatasaray düsmanligini cok iyi bilmesine ragmen, ayrildiktan sonra "vizyoner Baskan" dedi ya :)

Galatasaray´a zarar vermek icin seni yipratirlarken, 9 mac vs. basarken, biz sana destek olduk. Seni bitirme operasyonuydu bu.

Ama sen git, sana düsmanlik eden serefsizlerle kol kola ol, vizyoner Baskan filan de. Karaktersizlik iste. Baska bir tanimlama yok zaten.

Daldan dala zipliyorsun Adem. Adam Türkiye futbol direktörü olarak getirildi. O zaman geregini yapsinda görelim. 30 kat ücret aldigin rakibine madara olunca rüzgari bahane ederek sorumluluktan kaçiyor. Simdi bu adam dumur oldu orada. Çünkü bilgisi zayif. Göreceksin bak 1 sene içinde kovulacak milli takimdan.

Ne daldan dali, neden oyuncular cikardigini acikladim sana. Hic bir insan tek basina Türkiye´de alt yapi ile ilgili bir sistem olusturamaz, Ülke´nin sosyopolitik yapisi buna uygun degil. Sen istersen o konuma Mourinho´yu getirip 100 Milyon avro mas bagla, hic birsey ifade etmez. Kaliteli alt yapi hocalari lazim, onlarinda azimli calismalari önemli. Ama sistem yokken, bunlarda sadece anca gecici olur.

Son düzenleme:
Ne daldan dali, neden oyuncular cikardigini acikladim sana. Hic bir insan tek basina Türkiye´de alt yapida ile ilgili bir sistem olusturamaz, Ülke´nin sosyopolitik yapisi buna uygun degil. Sen istersen o konuma Mourinho´yu getirip 100 Milyon avro mas bagla, hic birsey ifade etmez.

Biliyorum Adem. Türkiye'den (pro)futbolcu çikmaz. sosyopolitik yapisi uygun degil. Ama ozaman Terim 90'larda Türk futbolunu bastan yaratti demeyeceksin.

Biliyorum Adem. Türkiye'den (pro)futbolcu çikmaz. sosyopolitik yapisi uygun degil. Ama ozaman Terim 90'larda Türk futbolunu bastan yaratti demeyeceksin.

Bunu ben degil o jenerasyondan yetismis oyuncular diyor... Türkiye´de sistem olmadigi icin, bir avuc insanin bireysel perfomansina bagli hersey. Kaliteli alt yapi hocalari yok, ithal etsen bile gelenlerin bu sistemsizlik icinde ne kadar azim ile calisacagi belli degil. Adnan Polat zamaninda cok deneyimli alt yapi hocalari getirdi Hollanda´dan ve adamlar sonunda havlu atti.
Fatih Terim´i yeniden o konuma getirip calistirman lazim, ama Terim´in bile zirveye ciktiktan sonra bu konuma inip azimli calisabileceginden emin degilim.

Son düzenleme:
Bunu ben degil o jenerasyondan yetismis oyuncular diyor... Türkiye´de sistem olmadigi icin, bir avuc insanin bireysel perfomansina bagli hersey. Kaliteli alt yapi hocalari yok, ithal etsen bile gelenlerin bu sistemsizlik icinde ne kadar azim ile calisacagi belli degil. Adnan Polat zamaninda cok deneyimli alt yapi hocalari getirdi Hollanda´dan ve adamlar sonunda havlu atti.
Fatih Terim´i yeniden o konuma getirip calistirman lazim, ama Terim´in bile zirveye ciktiktan sonra bu konuma inip azimli calisabileceginden emin degilim.

FT'nin futbolcudan anlamadigi konusundan altyapi meselesine geldik. Terim futbolcudan anlamiyor. Tartisacaksan buradan devam et. Sistemden de anlamiyor. Herzaman 4-4-2 önde basan takimla oynayan Terim burak ve Umut gibi top tutmayi bilmeyen santraforlar transfer ediyor. Yabancilari bile yerel lig ten aldirtan, yani dünya futbolunu takip etmekten/ettirmekten aciz bilgisiz bir futbol adami. Siz takmissiniz Terim'in gazina. Yav bu futbolcular milyonlar aliyor. Ondan ala gazmi olur. Adam olsunlarda "profesyonel" olmanin geregini yapsinlar. bu devirde Terim Gaziyla bir yere varamazsin. Almanlar 125 km kosarken ne gazi kullaniyor, Terim gazi mi?

Oyunculardan ve managerler den yediği paralar yetmemiş daha fazla soymaya mı geliyor,

FT'nin futbolcudan anlamadigi konusundan altyapi meselesine geldik. Terim futbolcudan anlamiyor. Tartisacaksan buradan devam et. Sistemden de anlamiyor. Herzaman 4-4-2 önde basan takimla oynayan Terim burak ve Umut gibi top tutmayi bilmeyen santraforlar transfer ediyor. Yabancilari bile yerel lig ten aldirtan, yani dünya futbolunu takip etmekten/ettirmekten aciz bilgisiz bir futbol adami. Siz takmissiniz Terim'in gazina. Yav bu futbolcular milyonlar aliyor. Ondan ala gazmi olur. Adam olsunlarda "profesyonel" olmanin geregini yapsinlar. bu devirde Terim Gaziyla bir yere varamazsin. Almanlar 125 km kosarken ne gazi kullaniyor, Terim gazi mi?

Yok ben Terim´in gazina takmadim, böyle laflari onu asagilamak icin ve basarisini kabullenmemek icin Fenerbahce´li ler kullanirdi eskiden. Sistem´den anlamiyor, taktikten anlamiyor, motivasyon konusu da gereksiz, stratejisi yok, futbolcudan anlamiyor. Buna inanmak icin kendisini cok kasmasi lazim insanin. Futbol´dan anlamak basarinin nereden geldigini anlamak, yada anlamaya calismaktir. Cogu basarili hocalarin temel bir oyun düzeni vardir, buna uygun olmayan bir cok oyuncuya ragmen Terim o sezon hem Sampiyon olmustur, hemde CL Ceyrek Final´e cikmistir... Süper Lig´de her istedigin oyuncuyu transfer edemezsin, o yüzden oyun planina uygun olmayan oyuncular ile de basarili olmayi bilmen gerekir.

Hee, simdi Cluj, Braga, Schalke deyip, Galatasaray´in basarisini kücümseyebilirisin. 125 KM´den bahsetmen muhtemelen Dortmund ile ilgili acilan basliktan dolayidir. Dortmund bile uzun zamandir ilk defa katildigi CL´de 4 puan alarak grupta sonuncu olarak veda etmisti.

Son düzenleme:
Büyük holding patronlarininda Galatasaray i nasıl yonettiklerini gördük. Bayernide beckenbauer yönetiyor o geldiğinden beri de neler yapiyorlar görüyoruz. Kucumsediginiz adam 50 yıldır futbolun içinde. Diğerleri gibi hayati fabrikada holding te yatta filan gecmemis...

Yok ben Terim´in gazina takmadim, böyle laflari onu asagilamak icin ve basarisini kabullenmemek icin Fenerbahce´li ler kullanirdi eskiden. Sistem´den anlamiyor, taktikten anlamiyor, motivasyon konusu da gereksiz, stratejisi yok, futbolcudan anlamiyor. Buna inanmak icin kendisini cok kasmasi lazim insanin. Futbol´dan anlamak basarinin nereden geldigini anlamak, yada anlamaya calismaktir. Cogu basarili hocalarin temel bir oyun düzeni vardir, buna uygun olmayan bir cok oyuncuya ragmen Terim o sezon hem Sampiyon olmustur, hemde CL Ceyrek Final´e cikmistir... Süper Lig´de her istedigin oyuncuyu transfer edemezsin, o yüzden oyun planina uygun olmayan oyuncular ile de basarili olmayi bilmen gerekir.

Hee, simdi Cluj, Braga, Schalke deyip, Galatasaray´in basarisini kücümseyebilirisin. 125 KM´den bahsetmen muhtemelen Dortmund ile ilgili acilan basliktan dolayidir. Dortmund bile uzun zamandir ilk defa katildigi CL´de 4 puan alarak grupta sonuncu olarak veda etmisti.

Bu anlattiklarin terim'in futbolcudan anlamadigi gerçegini degistirmiyor. Benim koydugum argümanlara cevap bile vermeden kendi hayal dünyandaki kurgunu yaziyorsun. Kendini kandiriyorsun sürekli Adem. Dikkat et. Bir aynanin karsisina geç, noluyor, ben napiyorum de. Yüzünü soguk su ile yika ve kendine gel. sonra tartisiriz. okey?

terim gelirse Galatasarayı bırakacaklar varmış :D

hiç ihtimal olmamasına ve istemememe rağmen gelse de keşke sahte GSlilerden kurtulsak :D

Bu anlattiklarin terim'in futbolcudan anlamadigi gerçegini degistirmiyor. Benim koydugum argümanlara cevap bile vermeden kendi hayal dünyandaki kurgunu yaziyorsun. Kendini kandiriyorsun sürekli Adem. Dikkat et. Bir aynanin karsisina geç, noluyor, ben napiyorum de. Yüzünü soguk su ile yika ve kendine gel. sonra tartisiriz. okey?

Futboldan anlamiyor dedigin adamin Türk futbol tarihinde gelmis gecmis en basarili teknik adam ise, ozaman bence soguk su ihtiyaci duyan ben degilim.

Geri
Üst Alt