Galatasaray'da, Florya Arsasının İhalesi Yapıldı!

Ülkenin gelen yapısı göz önüne alındığında kimse Galatasaray ı düşünecek durumda olduğunu düşünmüyorum
Yada verelim geçelim bizim daha büyük dertlerimiz var denilebilir
Gerçi yabancı sınırına bile karisilan bir ortamda Galatasaray a karışmak daha ego tatmin edici olabilir

Alemin Tek Kralı

selamun aleykum

Benim iddiam su , 1996 dan beri bu isleri incelerim , devletin Gs ozelinde bize bir negatif olayi sadece seyrantepe trampasinda o 384 donume satis karari almisken son dk vazgecmesi zamaninda oldu

Onun disindaki tum olaylarda klubun kendi beceriksizligidir istenilen seylerin elde edilememesi

Zamaninda para bulunup likor fabrikasi ve stat arsasinin alinamamasindan tut , florya ucuzken tapulu halde elde edilememesi

Seyrantepeye kredi bulamayip 3 te 2 sinin iadesi

Adada bu kadar imkan ve yapilasma oyle ya da boyle yapilabilmisken oradaki kiraciyla ters dusup adanin yikimi ile sonuclanmasi

Ugurun bahsettigi otel insaati ruhsat sacmaligi , cati kapagi icin alinan paralarin baska yere harcanmasi sonucu maruz kalinan davalar

Daha bir cok sey gelir dusunsem

Vay be. Sinan benimle aynı senede doğmuş :)

Florya dan bize gelecek pay 29% bu arada toplamından.
9 sus payı işte oda ne zaman gelecek allah bilir

Alemin Tek Kralı
Vallahi ben bu işten artık bir şey anlamadım açıkçası.

Borçumuzu sıfırlasak yeterli bulacaktım ama bu faiz zararı ile o iş biraz zor gibi gözüküyor sanki.
200 milyon doları versinler sulh içind e halledelim
Bu iş en başından yanlıştı bizim borcumuz acil sıcak paraya ihtiyacımız olduğu bir dönem de gittik uzun vadeli bir işe girdik
Uzun vadede bu paranın buhar olacağını sokaktaki çocuk bile bilir
Vergi zamları diğer giderlere geçirilen inanılmaz yüklerin olduğu bir ortamda bu parayı naklen beklemekte ayrı bir muamma

Alemin Tek Kralı

Ercan naklen dedigin nakden demek istiyorsun sanirim

O araziye cikarip birinin 200 milyon dolar verdigi yok ki . Boyle bir secim sansi varmis da bunu tercih ettigimiz gibi bir algi olusmasin

Bir de dolar bugun bu kadar degerli , 2009/2010 doneminde 1.25 lerdeydi dolar . O gun bir teklif geldiyse x firmadan o rakamlarda , o gun satilmadi diye bugun ayni kisi cikarim 200 milyon dolar odemez

Ayrica emlak konutla yaptigin islemlerde imarla oynama yetkisi var , direk satis yoluna gittigin zaman , alan kisi bu yetkiye sahip olmadigi icin mevcut imar yuzdeleri uzerinden senle masaya oturur

Devletle is iyidir

Arkadaşlar galatasaray taraftarına 30 ekimden beri yüzlerce mesaj yazdım konuyla ilgili ki bu forumunda çok afedersiniz ama kafasını sevdim şişirdim. Arkadaşlar çıkan 7103 nolu yasa demek amatör branşlarda kara deliğin kapanması demek yani futbolcu maaşlarının toplamının primleri ayrı tutsan bile ki kanunda onun da yeri var, stopajı amatör şubelerde kullanılmak üzere özel hesaplara teşvik mahiyetinde iade edilecek ki bu da takribi bu sene için tamı tamına 48 trilyondur.

Riva-Florya'da 2019 sonunda kuvvetle muhtemek 253+600 trilyonumuzu almış olacağız. 1.16-0.14 katrilyon sermaye artışını düştüğümüzde 2018 ilk çeyrekteki borç alacak farkımız 1 katrilyon civarında buna bu seneki faiz giderlerimizi de ekleyine 1.1 katrilyona filan çıkacak. 2019'u da ekleyince katlanacağından 1.25 katrilyon diyelim.

Bundan; 1.25-0.85 katrilyon düşelim. borç alacak farkımız 2019'da 400 trilyona düşer şimdi bu sene şampiyon olup sene sonunda sözleşmesi bitenlerden kurtulup cavanda-carole-linnes-rodriguez-belhanda-selçuk satılsa totalde 20 milyon bonservis geliri gelse bunların uzun vadeli alcakları da düşeceğinden totalde 200 trilyona düşer borç alacak farkımız. Uefa katılım ve şampiyonluk gelirleri de eylülden sonra kasamıza girince artıya geçen tek kulüp oluruz ki bu oyuncuları gönderip kaynak oluşturursak 2019'daki faiz borcu da hesaptan düşer bize 2018-2019 sezonu için gerekli transfer bütçesi olan 100 trilyonu sağlar.

Dahası satılmamış 14 tane daha loca, mağazacılık aş'nin derneğe devri, %8lik sportif aş hissesi gibi çok sayıda alternatif kaynak yaratma metotlarımız da var. Önümüz çok çok açık yeniden dünya 1 numarası olmamız işten bile değil 5 sene içinde esas 2023 hedefini biz yakalayacağız :)

Vay be. Sinan benimle aynı senede doğmuş :)

Florya dan bize gelecek pay 29% bu arada toplamından.
9 sus payı işte oda ne zaman gelecek allah bilir

Alemin Tek Kralı
Vallahi ben bu işten artık bir şey anlamadım açıkçası.

Borçumuzu sıfırlasak yeterli bulacaktım ama bu faiz zararı ile o iş biraz zor gibi gözüküyor sanki.
200 milyon doları versinler sulh içind e halledelim
Bu iş en başından yanlıştı bizim borcumuz acil sıcak paraya ihtiyacımız olduğu bir dönem de gittik uzun vadeli bir işe girdik
Uzun vadede bu paranın buhar olacağını sokaktaki çocuk bile bilir
Vergi zamları diğer giderlere geçirilen inanılmaz yüklerin olduğu bir ortamda bu parayı naklen beklemekte ayrı bir muamma

Alemin Tek Kralı
Bu konuşulan miktarlar gelecek kasaya aşağıya yukarı ama tüm miktarlar gelene kadar borçların faizini karşılayacak bu gidişle sanki maalesef.

Başka projeler ve en önemlisi futbolda başarının gelmesine dua edeceğiz artık yoksa bu borçlar sıfırlanması zor gibi gözükmekte sadece Riva ve florya ile.

Aysalın seçildiği ilk döneminde aldığı yetkiyle satılması gerekirdi bencede. Sportif başarı bilmem sermaye artırımından gelen paraları görünce rivayı değerlendirmedi maalesef. Her sene şampiyon oluruz aynı paralar gelir düşündü herhalde. Mancini ve Prandelli ile başarısız olunca tekrar riva için yetkiyi istedi ama bu sefer ters tepti cevap işte divanda.
Yetki derken, daha önce zaten aldığı yetkiyi tazelemek amacıyla kürsüye çıkmıştı divanda işte.

Yöneticilik de maalesef sınıfta kaldık son 20 yıldır kulüp olarak sportif tarafını bir kenera koyarsak.

Kesinlikle iyi değil niye mi devletin hangi kurumu artı değer katmış yaptığı işlere
Çocuk kafadan sakat doğmuş biz bu arazileri müşteri si hazırken ekonomik olarak bunu karşılayacak firmalar varken satmalıydık

Alemin Tek Kralı

3 büyük klüp normal şartlarda günde 1 trilyon zarar ettiği bir ortamda uzun vadeli bir iş hangi akla uygun

Alemin Tek Kralı

Zamaninda ciplak haliyle satilabilirdi , polat bunlarin insaat ruhsatlarini 2010 civari mi almisti sanki

Aysal zamani gundeme gelmisti ama hep farkli yontemler dusunuldu

Direk arazi haliyle satis , uzerine para harcayip insaatlari yapip satis , klubun tum gayri menkullerini bir sirket altinda toplayip , onu da halka acip , gayri menkullere halki ortak etmek ve hep belirli bir yuzdesini elde tutarken hem de halktan para girdigi saglamak gibi

Onu yapabilmen için 2 önemli husus ortada olmalı birincisi senin bekleyebilme süren ikincisi global olrak ekonomik beklentinin yukarı doğru gitmesi
Bizim yaptığımız resmen ayağımıza sıkmak oldu
Olay oldu bittiye getiririldi kimse ne olduğunu anlamadi
Alemin Tek Kralı

Zamaninda ciplak haliyle satilabilirdi , polat bunlarin insaat ruhsatlarini 2010 civari mi almisti sanki

Aysal zamani gundeme gelmisti ama hep farkli yontemler dusunuldu

Direk arazi haliyle satis , uzerine para harcayip insaatlari yapip satis , klubun tum gayri menkullerini bir sirket altinda toplayip , onu da halka acip , gayri menkullere halki ortak etmek ve hep belirli bir yuzdesini elde tutarken hem de halktan para girdigi saglamak gibi
çünkü televizyonda yapılan bir direkt satışta haram yiyemezsin üstat ondan tercih edilmedi :)

Aysal in istifa nedeni bu kafasindaki yonteme devletten onay cikmamasi idi

Gerisi palavra , yok elestirildim yok bilmem ne hava civa

Tabi biraz da oradaki kalabaligin konuyu anlamadigi , buna akil erdiremedigine kanaat getirdi ve sahsen bu noktada hakli buluyorum

Butun tasinmazlar birlestirilip sirketlestirilse , o zaman hem ciplak hem imarli hem de insaatli , hangi durumda olurlarsa olsunlar halki ortak etmek sureti ile para girdisi saglayacaktik ama o da cikinti adamdi beceremedi ama yontem cok zekiceydi

Geri
Üst Alt