GSCimbom
Galatasaray’da Riekerink de Havayı Değiştiremedi!
Danyal Artemis

Galatasaray’da Riekerink de Havayı Değiştiremedi!

Danyal Artemis ·

Cevap
45
Okunma
2,4K
Sayfa
1/3

Danyal Artemis

AGM Sorumlusu
Yönetici
Administrator
345269_flas.jpg

Galatasaray, geçtiğimiz sezonu Spor **************************** Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı kazanarak 3 kupayla kapatmıştı. Bu sezon istediği sonuçları alamayan Galatasaray, tecrübeli teknik adam Hamza Hamzaoğlu’yla yollarını ayırma kararı aldı ve Mustafa Denizli ile anlaştı.

Galatasaray’da göreve başladıktan sonra istediği transferler gerçekleşmeyen Mustafa Denizli de Galatasaray’daki düşüşü durduramadı ve görevinden istifa etti. Mustafa Denizli’nin ayrılması ile sezon sonuna kadar geçici bir antrenör ile anlaşmak isteyen Galatasaray, camianın içinden yetişen genç teknik adamlarla görüştü.

Bu görüşmelerden bir sonuç çıkmayınca, altyapı sorumlusu olarak gelen Hollandalı Jan Olde Reikerink, Galatasaray’ın yeni teknik direktörü oldu.

Jan Olde Reikerink yönetiminde ilk lig maçına Eskişehirspor deplasmanında çıkan Galatasaray’ın yüzü yine gülmedi. Karşılaşmada 2 kez öne geçen sarı kırmızılılar skoru koruyamadı ve Eskişehirspor’a 4-3 mağlup oldu. Maçın ardından basın toplantısında değerlendirme yapan Reikerink, “Bu maçı alıp hedefimize adım adım ilerleyecektik ama ne yazık ki kötü bir başlangıç yaptık” dedi.

Galatasaray’daki çöküşü AjansHaber’e değerlendiren Eski Futbolcu ve Spor Yorumcusu Hakan Ünsal, “Galatasaray’daki çöküşün genel olarak tek sorumlusu varsa bugünkü yönetimdir. En başından beri yaptıkları bir çok yanlış var, yaptıkları hataların sonuçlarını bugün görüyorlar.” dedi. Galatasaray’daki sıkıntılı sürecin 1-2 sene daha süreceğini belirten Hakan Ünsal, “Galatasaray’ın bütçeli transfer yapmasına imkan yok çünkü bütçesini düşürmek zorunda. Dolayısıyla en kötü elindeki oyuncuları transfer yapmadan tutabilirsin ya da eldeki futbolculara satıp daha farklı bir kadroya gidersin. Galatasaray’da sıkıntılı süreç devam edecek gibi gözüküyor.” dedi.
Eski Futbolcu ve Spor Yorumcusu Hakan Ünsal, Galatasaray’daki çöküşü AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

“ÇÖKÜŞTE TEK SORUMLU VARSA, BUGÜNKÜ YÖNETİM”

Galatasaray’da genel itibariyle tek bir sorumlu varsa, bu bugünkü yönetimdir. Hamza Hamzaoğlu’nu göndermesi sonrasında Mustafa Denizli’yle yapamaması, ondan sonra Bülent Korkmaz ile önce anlaşıp sonra anlaşmamaları, Reikerink’i getirmeleri, en başından beri yaptıkları bir çok yanlış var. Galatasaray Yönetimi, yaptığı hataların sonuçlarını bugün görüyor.

“HAMZA HAMZAOĞLU’YLA DEVAM EDİLSE BUGÜNKÜNDEN DAHA İYİ BİR DURUM OLURDU”

Galatasaray’ı teknik anlamda daha iyi hale getirecek fırsatlar verilmedi. Bu yönetimin, bu sezonki 3’üncü hocası oldu. Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu’yla devam edilseydi muhtemelen bugünkünden daha iyi bir durumda olurdu.

“YÖNETİMİN EN AZINDAN GÜVENOYU ALIP KENDİNİ TAZELEMESİ DE GEREKEBİLİR”

İşin buralara gelmesinde baş sorumlu elbette ki yönetimdir. İşin sonunda da, bu sezonun sonunda olağanüstü kongre olacağını ve seçime gidileceğini düşünüyorum. Bu seçim sonucunda yönetimin değişmesi gerekmiyor, en azından bir güvenoyu alıp kendini tazelemesi de gerekebilir. Yönetimin değişmesi konusu biraz zor olacak gibi gözüküyor. Hem Avrupa’ya gidememe cezası, hem UEFA’nın hala kontrolleri transfer yapmayı da zorlaştıracaktır.

“GALATASARAY’DA SIKINTILI SÜREÇ DEVAM EDECEK”

Galatasaray 1-2 yıl daha sıkıntılı bir süreç yaşayacak gibi gözüküyor. Galatasaray’ın bütçeli transfer yapmasına imkan yok çünkü bütçesini düşürmek zorunda. Dolayısıyla en kötü elindeki oyuncuları transfer yapmadan tutabilirsin ya da eldeki futbolculara satıp daha farklı bir kadroya gidersin. Galatasaray’da sıkıntılı süreç devam edecek gibi gözüküyor.

Ajans Haber​

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bugun fenerdeki diego, nani ve persie ornegi aslinda bize de isik olmali, bu adamlari herkes isterdi degil mi , hatta persie nin adi bizle gecmisti ,adam 7 haftadir 1 gol mu ne atti, o halde

ama sorsan bizim sneijderdan da fazla kazaniyor, keza sneijder ,o da persie den farkli degil .. tamam isim, kalite, buyuk oyuncu .. ama olmuyor iste

bugun besiktas atiba, sosa gibi alinsa kimsenin hava alanina gitmeyecegi oyuncularla lig lideri , sampiyon olur olamaz, ama oraya oynuyor ,bize de 24 puan fark atmis durumda

bizden ornek verilirse , 2011-2012 sezonunda enginle , selcukla ,elmanderle oynadik, umutla oynadik , ne sneijder vardi, ne drogba .. peki 2013-2014 ten daha guclu kadromuz oldu mu ? ama o yapilan yatirim bile sampiyonluk getirmedi

demek ki is kaliteli oyuncuda degil sadece , uyumlu kadro kurmakta ,terimin de sirri burada, riera ,melo, muslera ,elmander donemi mi iyi , yoksa tonla paralar verilen amrabat, chedjou, bruma ve telles donemi mi ?

artik seyircinin de bu bilince erismesi lazim , surekli yonetim yonetim demek degil marifet, bu adamlar alinirken herkes cifte telli oynuyordu

5 teknik adam değişip hala sorun varsa sorumluları belli. yönetim ve futbolcular.asıl değişmesi gereken onlar.

yonetim de degisir , 3 dakikalik bir oylama , esas sorun futbolcular , hep yaziyorum , kontratlari oldugu icin yonetim dirayetli bile olsa hukuken haklilar , klup de hem bunlarin tazminatlarini odeyip gonderip , hem de surekli yeni oyuncu alamaz, buna hic bir takimin mali durumu musade etmez , esas acmaz bu

yonetim de degisir , 3 dakikalik bir oylama , esas sorun futbolcular , hep yaziyorum , kontratlari oldugu icin yonetim dirayetli bile olsa hukuken haklilar , klup de hem bunlarin tazminatlarini odeyip gonderip , hem de surekli yeni oyuncu alamaz, buna hic bir takimin mali durumu musade etmez , esas acmaz bu

Bunlarin hepsi bir birini cagisristiran olaylar. 3 senede 7 teknik direktör degistirirsen, hem uyumlu bir kadroya sahip olamazsin, hemde oyuncularin üzerindeki sorumluluk duygusunu yavas yavas eritirsin. Taraftara göre yöneticilik yapilmaz, sürekli fantastik kararlar ile, hic bir istikrar ve basari yakalayamazsin.

Ne taraftar, ne de yönetimler gecmisten de ders cikarmiyor... Fedlkamp döneminde yasadiklarimiz. Feldkamp öne,li bir yere kadar getirdi, sonra futbolcularin insiyatifi ile kurulan kadrolar, ve ayakta kalan takim sampiyonluk yasadi. Bu dogal olarak o kadrodaki oyuncularin icinde bir basina buyrukluk hortlatti. Birde sonrasinda baslarina Skibbe gibi TD´den cok dost bir hoca gelince, dissipilin de kalmadi. Bu bize sonraki iki sene de zarar vermeye devam etti.

O zaman nedir , terimi dogru yonetemeyen (terim sorunsuz demiyorum) aysali pamuklara sarmamak lazim , 2 sene sampiyon olmus, henuz o gun itibariyle yine cok para harcanmissa da karsiligi alinan bir donem var ve yuruyor

ha tabi, o da sonsuza kadar surmeyecekti, terim albayrak durust devam etseydi de 3 temmuzu uzerinden atmaya baslayan bir fener , senelerdir kabugundaki bjk de bir yerde "ben de varim" diyecekti, fakat gidisat bu kadar mali facia ve ona ragmen sportif sikinti getirmezdi

bizim gecen seneki sampiyonluk en az 2006 kadar onemlidir bu yuzden , eger 2014 un uzerine , bu sene de olamadik , 3 senelik bir "olamama" serisi yasasaydik , rakip artik 1 de degil , bjk de denklemde , iyice dibi boylardik

bugun bu halimizde bile bjk sampiyonlugu ve avrupa katilim hakki olursa , kimsenin asiri uzulmeyecegine adim gibi eminim , lig tablosu sekillenir , fenerin sampiyon olamamasi bizim durumumuzdan cok daha fazla konusulur ,euro 2016 ya gozler cevrilir

bir de kupa alinirsa filan resmen sanki fenerden iyiymisiz havasi eser

Vitor denen adamin bir soruya verdigi cevap aslinda cok guzel, beyaz tv ci adam sordu , bu kadar transfer yapildi ,bu kadar 4 uncu yildiz beklentisi var, sorun nedir ki bjk nin 3 puan gerisindesiniz , hakemler mi , siz mi, transferler mi , ya da baska bir madde mi diye

adamin cevabi aslinda herkesin sahip olmasi gereken bakis , "neden illa birisi suclu olmak zorunda ? bjk de ayni amac ugruna oynamiyor mu ..." diye devam etti

evet bu gercegi tum sporseverlerin kabul etmesi lazim , 1 takim "en basarili" olacak, digerlerinin hepsinde mutlaka suclanacak bir sey mi olmali ?

Bugun fenerdeki diego, nani ve persie ornegi aslinda bize de isik olmali, bu adamlari herkes isterdi degil mi , hatta persie nin adi bizle gecmisti ,adam 7 haftadir 1 gol mu ne atti, o halde

ama sorsan bizim sneijderdan da fazla kazaniyor, keza sneijder ,o da persie den farkli degil .. tamam isim, kalite, buyuk oyuncu .. ama olmuyor iste

bugun besiktas atiba, sosa gibi alinsa kimsenin hava alanina gitmeyecegi oyuncularla lig lideri , sampiyon olur olamaz, ama oraya oynuyor ,bize de 24 puan fark atmis durumda

bizden ornek verilirse , 2011-2012 sezonunda enginle , selcukla ,elmanderle oynadik, umutla oynadik , ne sneijder vardi, ne drogba .. peki 2013-2014 ten daha guclu kadromuz oldu mu ? ama o yapilan yatirim bile sampiyonluk getirmedi

demek ki is kaliteli oyuncuda degil sadece , uyumlu kadro kurmakta ,terimin de sirri burada, riera ,melo, muslera ,elmander donemi mi iyi , yoksa tonla paralar verilen amrabat, chedjou, bruma ve telles donemi mi ?

artik seyircinin de bu bilince erismesi lazim , surekli yonetim yonetim demek degil marifet, bu adamlar alinirken herkes cifte telli oynuyordu
Na diyon sen ya? Biraz yazmadan önce düsünün arkadas. Ilk sene anamizin liginde oynadik, ardindan CL de lokum gibi kura cektik. Cluj ve Braga li gruptan cikamiyorsan kapat dükkani.

Sonra Juventus'u eledin ve Chelsea ile kafa kafaya ceyrek final icin oynadin.

Bu basari da Sneijder ve Drogba sayesinde geldi.
Senin son iki sampiyonlugunu getiren Sneijder ve Muslera.

Bunlari van Persie ve hatta Nani ile kiyaslamak neyin kafasi? Nani Aysal döneminde gelebilirdi, ama sezon basi cöp oldugunu o kadar yazdik.

Atiba Sosa demisin. Yine sacma. Adamlar 100 sene sonra sampiyon olacak, neyi övüyorsun?

Ayrica hedef uluslararasi basari, lig degil, bunu da unutma.

Bunlari söylemem bile komik arkadas.

Takimin dört bir yani boktan, sen gelmissin Sneijder, Bruma, Chedjou gibileri ile olmaz diyorsun. He bunlardan dolayi bu duruma geldik, Sabri, Yasin, Semih, Umut yüzünden degil.
Sneijder assist yapsin, Umut yerine gol atsin birde Semih yerine defans yapsin olurmu canim?

Biraz acin futbol izleyin. Medya sizin kafayi ele gecirmis durumda. Kjaer'li Souza'li, Ozan Tufan'li kadroyu yildizlar toplulugu yaptilar sizde yediniz. Bu adamlar ancak Türkiye de yildiz iste. Nani ye bile Türkiye nin en büyük yildizi deniliyor an Itibariyle. Iste futbol anlayisi.

Gesendet von meinem C6903 mit Tapatalk

Son düzenleme:
hamza sicmis takimin icine, denizli gelip de alacagi tek oyuncu donk ile yolla devam etti, yine kabak günahi olmayan adamlarin üzerine kesiliyor

Takimdan acilen hem evlat statusunde olan sabri, hamit ,umut vb leri gondermek ,hem de artik heyecanini yitiren sneijder ,muslera gibi adamlar satilmali . Benim dusuncem budur, katilmayan olur katilan olur.

Unutulmasin 2011-2012 sezonu ile 2013-2014 sezonlarinin durumu .. Ilkindeki kadro ikincisinin cok gerisindeydi fakat hirs istah cok daha yuksekti, ikincisinde ozellikle drogba tum sezon neredeyse yatti ligde , o donemde ikinciligin de direk sampiyonlar ligi anlamina gelmesi herkesi lapaci yapti.

mancininin kagit muhabbeti ve deplasman fukaraligi ,ceyhun takintisi ,90 inci dakika oyuncu degisiklikleri cabuk unutuluyor .. bunlar o sneijderli ,drogbali, hamitli, muslerali sezonda oldu ..

hem heyecani bitmis yuksek ucretliler , hem de evlat kategorisinden kim kalmissa koku kazinmali ... zamaninda kewell lar , meiralar ,ardalar ,baroslar gitti ,hepsi yildizdi , ne oldu , yerlerine melolar, sneijderler ,ujfalusi ler geldi klup yoluna devam etti . yine yapilmasi gereken budur

Geri