Galatasaray'da Rota Ranocchia!

Vasat bir adam,Semih-Balta-Koraydan falan iyidir ama Chedjou-Denayer kadar iyi bir oyuncu değil bu ikilinin yanına birde Cacaresi eklesek hemde sağ bek alternatifi olur Semihide yollarız taş gibi olur savunma Cacares-Ched-Denayer-Carole/Gross-Emre Can-Balta-Olcan

Chedjou'dan iyi stoper olduğu kesin.

Inter'in zamanında 20 milyon saydığı, bir süre öncesine kadar İtalya milli takımının ilk 11 oyuncusu olan bir adam.

Inter'i geçtim Serie a'nın vasat takımlarındaki stoperler bile burada fark yaratır.

Serie A popülarite açısından Avrupa' da 5. sıraya düşmüş, oynanan futbolla orayı bile hak etmeyen boktan bir lig...O ligin durağan, 50-60 metre takım boyuyla oynayan takımlarında bile hantallığı yüzünden çaptan düşmüş adamın bizim leş defansı toparlayacağını düşünenler mi var?!...

Chedjou'dan iyi stoper olduğu kesin.

Inter'in zamanında 20 milyon saydığı, bir süre öncesine kadar İtalya milli takımının ilk 11 oyuncusu olan bir adam.

Inter'i geçtim Serie a'nın vasat takımlarındaki stoperler bile burada fark yaratır.
Chedjou mükemmel değil tabi ama ben beğeniyorum son maçlarda performansı düştü diye o kadar gömmeyi abartılı buluyorum,sene başında çok iyiydi keza geçen senede iyiydi,Ranocchia ise yıllardır bazı maçlarına denk gelmişimdir,çok üst düzey bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum yani zaten bu konuda eski herhalde Mancini döneminden kalma,bize bek oynayabilen bir stoper iyi gider Denayeri bir yıl daha kadroda tutarsak Cacares tarzı bir takviyeyle sene boyu rahat ederiz savunmada.

İnter en son ne zaman UEFA ligindeydi? (CL kastetmiyorum bile)

Sanki ellerinde Ramoslar, Thiago Silvalar varda....
Adamlar 100 milyon euro transfer yaptılar bu sene.Böyle bir bütçen olunca bir çok oyuncuyu beğenmeyebilirsin.Adama sen 10 milyon euro bütçe verirsen semihi bile beğenir mecburiyetten.

Serie A popülarite açısından Avrupa' da 5. sıraya düşmüş, oynanan futbolla orayı bile hak etmeyen boktan bir lig...O ligin durağan, 50-60 metre takım boyuyla oynayan takımlarında bile hantallığı yüzünden çaptan düşmüş adamın bizim leş defansı toparlayacağını düşünenler mi var?!...

Serie A dandikse bizim ligi kapatalım gitsin.

As stoperleri Miranda ve Murillo gibi ciddi yatırım yapılmış, dünyanın neredeyse her takımında oynayabilecek kalitede oyuncular olan bir takımda Ranocchia'nın yedek kalması çok da anlaşılmaz değil.

Hantallık meselesi de işin ayrı boyutu.

Stoper vardır süratlidir ama temel defansif meziyetleri yetersizdir.

Stoper vardır nispeten daha yavaştır ama pozisyon alışıyla diğer özellikleriyle bu eksiğini kapatır.

Bizim elimizde zaten Denayer gibi sürat açısından son derece yeterli bir stoper var, bunun yanına Ranocchia tarzı, stoperin harman olduğu yerde yetişip üst seviyeye ulaşmış bir adam iyi gider diyoruz.

Bunda anormal bir durum yok yani. Bana göre de Serie A'yı küçümsemek, ne bileyim İtalya milli takımında oynamış bir stoperi çöp ilan etmek esas anormal olan...

Serie A dandikse bizim ligi kapatalım gitsin.

As stoperleri Miranda ve Murillo gibi ciddi yatırım yapılmış, dünyanın neredeyse her takımında oynayabilecek kalitede oyuncular olan bir takımda Ranocchia'nın yedek kalması çok da anlaşılmaz değil.

Hantallık meselesi de işin ayrı boyutu.

Stoper vardır süratlidir ama temel defansif meziyetleri yetersizdir.

Stoper vardır nispeten daha yavaştır ama pozisyon alışıyla diğer özellikleriyle bu eksiğini kapatır.

Bizim elimizde zaten Denayer gibi sürat açısından son derece yeterli bir stoper var, bunun yanına Ranocchia tarzı, stoperin harman olduğu yerde yetişip üst seviyeye ulaşmış bir adam iyi gider diyoruz.

Bunda anormal bir durum yok yani. Bana göre de Serie A'yı küçümsemek, ne bileyim İtalya milli takımında oynamış bir stoperi çöp ilan etmek esas anormal olan...
İyi stoperler genelde çok hızlı olmaz zaten.Efsane stoperleri bir düşününce mesela nesta,maldini,hierro,blanc,stam vs bunlardan hangisi çok hızlı stoper ?Hepsi ortalama sayılır.Ama hepsi pozisyon bilgisi çok iyi oyunculardı dolayısı ile efsane oldular.

İyi stoperler genelde çok hızlı olmaz zaten.Efsane stoperleri bir düşününce mesela nesta,maldini,hierro,blanc,stam vs bunlardan hangisi çok hızlı stoper ?Hepsi ortalama sayılır.Ama hepsi pozisyon bilgisi çok iyi oyunculardı dolayısı ile efsane oldular.

Nesta' yı diğerlerinden ayrı tutmak lazım, gayet hızlıydı da Ranocchia ortalama filan değil, bildiğin hantal...Bizim doğaçlama defans anlayışında hacamat olması kaçınılmaz...

Adamlar 100 milyon euro transfer yaptılar bu sene.Böyle bir bütçen olunca bir çok oyuncuyu beğenmeyebilirsin.Adama sen 10 milyon euro bütçe verirsen semihi bile beğenir mecburiyetten.

AC Milanda bütçeli, ama bir halta yaramıyor işte o bütçe. Marka değerin olmuş pert, elindeki mal belli. Bir Miranda birde yetenekli Murilloyla birden öyle beğenmemezlik komik, ben katılmıyorum.

İnterin seviyesi belli, henüz birşey kanıtlamadı. Daha yolun başında 1-0 1-0 götürüyor şimdilik belki 5 yıl aradan sonra şampiyonluk kovalarım diyor

Son düzenleme:

Popescu bile ilk geldiğinde ağır diye eleştirilmiş. Zago, Lugano vs. hep TR ligine damga vurmuş "hantal" stoperler...

Yarın bir gün Mertesacker gündeme gelse neler denir düşünemiyorum. :)

O da artık ne kadar kötüyse yıllardır Wenger vazgeçemiyor, Alman milli takımını kendisi bırakmasa orada da vazgeçilmezdi falan filan...

Yavaş stoper = Kötü stoper olmuyor demek ki her zaman.

Yahu adamın koşu şekli bile bir garip, uzun bacaklarıyla yaylanır gibi hareket ediyor. Zago, Lugano filan canavar gibi yıldırıcı adamlardı...Muhabbet, Rijkaard için ''Seneye top class Avrupa kulüplerinden birinde yardırırken görürüm ben sizi!'' diyenlerinkine doğru gidiyor; cevaben ''Bir daha ciddi bir Avrupa kulübünü çalıştıramaz, futboldan kopmuş, Himalaya steplerinde Nirvana' ya ulaşmaya çalıştığına dair haber görürseniz şaşırmayın'' demiştim...Bunun kariyer seyrini de görürüz, şimdi ne desek boş...

AC Milanda bütçeli, ama bir halta yaramıyor işte o bütçe. Marka değerin olmuş pert, elindeki mal belli. Bir Miranda birde yetenekli Murilloyla birden öyle beğenmemezlik komik, ben katılmıyorum.

İnterin seviyesi belli, henüz birşey kanıtlamadı. Daha yolun başında 1-0 1-0 götürüyor şimdilik belki 5 yıl aradan sonra şampiyonluk kovalarım diyor
Interin 3. hatta 4. stoperi bizde 1. stoper olabilir belki orası belli olmaz.O zamanın şartlarında istemiş olabilir Mancini bunda anormal bir durum yok bizdede miranda murillo olsa istemezdi sonuçta:)

Nesta' yı diğerlerinden ayrı tutmak lazım, gayet hızlıydı da Ranocchia ortalama filan değil, bildiğin hantal...Bizim doğaçlama defans anlayışında hacamat olması kaçınılmaz...
Nesta daha hızlı tabi katılırım ama nestayı nesta yapan sezgileridir bana göre.Ranocchia hakkında fazla bilgim yok yorum yapamam.

İtalyan köylüsü sicilya doğumlu oyuncu almıyacaksın

Geri
Üst Alt