Galatasaray'da Sezonun Enleri

Onur Yücel

10 Numara!
Kendime göre şampiyon olduğumuz 2017-18 sezonunun en iyileri,kötüleri,olaylarının seçeceğim..

Sezonun Oyuncusu: Bafe Gomis. Sezon genelinde Kayseri deplasmanı hariç tüm maçlarda oynadı. İlk maçtan son maça kadar her zaman sahada her şeyini verdi ve rekorlar kırarak gol kralı oldu. Bana göre tartışmasız sezonun en iyi ismiydi.

Sezonun Sürpriz Oyuncusu: Ryan Donk. Sanırım bunu da kimse tartışmaz. Ligin ilk yarısı kupa maçları hariç hiç süre alamayan ve gönderilmesi kesin gözüken bir isimken Ndiaye'nin satılması ve Fernando'nun satılmasıyla kendine yer buldu ve şampiyonlukta fark yarattı.

Sezonun Hayal Kırıklığı Yaratanı: Eren Derdiyok. Takımda bana göre hemen herkes belli bir standartta oynadı. Ancak Eren takımda Gomis dışındaki tek forvet olmasına rağmen Kayseri deplasmanı ve içerideki Gençlerbirliği maçı dışında hiç etkili olamadı. Gomis'in düştüğü dönemde "formayı almalıyım" hissini veremedi. Bu yüzden benim için en büyük hayal kırıklığı yaratan isim oldu.

Sezonun Kırılma Maçı: İçerideki Başakşehir maçı. Maçtan önce Gençlerbirliği'ne 1-0 yenilen ve büyük demoralize olmuş durumdaydık. Ancak Başakşehir maçında dolu tribünler önünde kazanarak hem lider olduk, hem şampiyonluk için ciddi mesaj verdik.

Sezonun Geri Dönüşü: İçerideki Konyaspor Maçı. Sezon boyunca evimizde üstün oynadık ancak Fener maçı hariç en çok zorlandığımız maç Konya maçıydı. Henüz ilk dakikada geriye düştük, penaltı kaçırdık, rakip net fırsatlar harcadı. Herkesin endişeli gözlerle izlediği anlarda önce Gomis ardından o maça kadar hiç etkisi olmayan Sinan'ın attığı gollerle hem maçı kazandık ve hem de Fener deplasmanı öncesi çok ciddi bir moral kazandık.

Sezonun Yıkıcı Maçı: Beşiktaş deplasmanı. Maçtan önce lider durumda bulunan ve Başakşehir mağlubiyetine rağmen hala pek çok kişinin güvendiği Tudor'un malesef güvenleri sıfırladığı ve resmen olmasa da gayrıresmi olarak işinin bittiği maç oldu. İlk yarı fena gitmeyen oyunda, ikinci yarının hemen başında yenen basit golle tamamen çözülen takım soru işaretleri oluşturdu. Daha sonra 2 hafta daha devam etse de gitmeyeceğini çoktan belliydi.

Sezonun En Güzel Golü: Mariano-Başakşehir. Hem golün kritikliği,hem paslaşmaları,hem de sağ bek tarafından sol ayakla atılan nefis bir gol olmasıyla kesinlikle hak ediyor.

Sezonun Olayı: Fatih Terim-Nerede Kalmıştık.. Her ne kadar sezon ilk yarısı ilk yarısı 40.000 ortalama ile oynasak da özellikle Başak maçından sonra sene başında oluşan hava tamamen tersine dönmüştü. Ardından Tudor'un gidişi ile hemen herkes Terim isminde birleşmişti. Terim'in soğuk bir Perşembe gecesi attığı tarihi tweet ile adeta hava bambaşka oldu. Twitter Türkiye tarihinin de en çok etkileşim alan tweeti olması da ne kadar farklı bir hava geldiğinin kanıtı.

Sezonun Taraftarları: Gençlerbirliği yenilgisi sonrası takımı karşılayanlar. Sezonun bitimine 6 maç kala ben dahil pek çok kişinin umutları tükenmişken gece yarısına kadar bekleyip havaalanında takımı karşılayan ve hem takıma,hem camiaya, hem de kamuoyuna "inanmışlık" mesajı veren taraftarlar bu şampiyonluğu en çok hak edenler oldu. Ardından 6 maçı da kazanarak şampiyonluğu kazandık.

Elimden geldiğince akla gelen her detayı işlemeye çalıştım. Bence güzel bir sezon özeti de oldu. :cimbom:

Gençler maçında kayıp olacağı çok belliydi, hatta yenilmek iyi bile oldu.

Hatta o 6 maçlık seride olacakları Fener maçından önce söylemiştim.

Şampiyonluğu Beşiktaş maçında Tosic kırmızı kartı gördüğünde aldık zaten sonrasında vermeyeceğimiz az çok belliydi.

Onun dışında Rodrigues benim gözümde daha değerli bu sezon için, kariyer zirvesini yaşadı ve hiç bir zaman küsmedi hep elinden geleni yaptı.

Guzel bir sezon analizi olmuş..Coğuna katılıyorum..İlave olarak;

Sezonun en verimli oyuncusu; Garry R. İnanılmaz işler yaptı.. Maliyet / performans olarak bakarsak kesinlikle en verimli oyuncu..

Sezonun en istikrarlı oyuncusu : Serdar Aziz.. Her oyuncunun inişli, çıkışlı grafiği oldu.. Bence Serdar defansın belkemiğiydi ve sezonun en istikrarlı oyuncusu oldu..

Gençler maçında kayıp olacağı çok belliydi, hatta yenilmek iyi bile oldu.

Hatta o 6 maçlık seride olacakları Fener maçından önce söylemiştim.

Şampiyonluğu Beşiktaş maçında Tosic kırmızı kartı gördüğünde aldık zaten sonrasında vermeyeceğimiz az çok belliydi.

Onun dışında Rodrigues benim gözümde daha değerli bu sezon için, kariyer zirvesini yaşadı ve hiç bir zaman küsmedi hep elinden geleni yaptı.
Guzel bir sezon analizi olmuş..Coğuna katılıyorum..İlave olarak;

Sezonun en verimli oyuncusu; Garry R. İnanılmaz işler yaptı.. Maliyet / performans olarak bakarsak kesinlikle en verimli oyuncu..

Sezonun en istikrarlı oyuncusu : Serdar Aziz.. Her oyuncunun inişli, çıkışlı grafiği oldu.. Bence Serdar defansın belkemiğiydi ve sezonun en istikrarlı oyuncusu oldu..

Rodrigues elbete özellikle 2.yarıda yaptıkları çok kritik ama Gomis 33 maçta oynadı ve 4-5 tanesi hariç hepsinde fark yarattı. Özellikle son 2-3 senedir yaşadığımız santrafor sorunu da düşünüldüğünde bana göre en iyi, fark yaratan isim olmayı hak ediyor.

Sezonun en iyi oyuncusu Rodrigez hayal kırıklığı ise Belhanda benim gözümde. Gerisine katılıyorum

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sezonun oyuncusu diye tek başına Gomis demeye gönlüm razı gelmedi benim.

Gomis-Rodriguez, enzim-substrat modeli gibiydi sene boyu. Rodriguez'in oyun zekası düşük bi oyuncu olduğunu da hesaba katarsak bu ikiliye onları hazırlayan antrenörü de katıyorum. Direkt Fatih Terim mi ilgilendi yoksa Hasan Şaş mı, Ümit Davala mı bilemiyorum. Hangisiyse onu da bu ikiliye katıp sezonun yıldızları seçiyorum.

Umarım bu tarz bi soru sorar bi basın mensubu. Önemli bi soru bence. Oyun zekası düşük oyuncularla özel olarak ilgilenip seviye atlatan hocalar var çünkü. Bizim yardımcılarda böyle bi adam varsa bilmek beni mutlu eder.

Gomis-Rodriguez, enzim-substrat modeli gibiydi sene boyu.

Gomis-Rodriguez, enzim-substrat modeli gibiydi sene boyu. Rodriguez'in oyun zekası düşük bi oyuncu olduğunu da hesaba katarsak bu ikiliye onları hazırlayan antrenörü de katıyorum. Direkt Fatih Terim mi ilgilendi yoksa Hasan Şaş mı, Ümit Davala mı bilemiyorum. Hangisiyse onu da bu ikiliye katıp sezonun yıldızları seçiyorum.

Umarım bu tarz bi soru sorar bi basın mensubu. Önemli bi soru bence. Oyun zekası düşük oyuncularla özel olarak ilgilenip seviye atlatan hocalar var çünkü. Bizim yardımcılarda böyle bi adam varsa bilmek beni mutlu eder.

n zekası düşük bi oyuncu olduğunu da hesaba katarsak bu ikiliye onları hazırlayan antrenörü de katıyorum. Direkt Fatih Terim mi ilgilendi yoksa Hasan Şaş mı, Ümit Davala mı bilemiyorum. Hangisiyse onu da bu ikiliye katıp sezonun yıldızları seçiyorum.

Garry R. in oyun zekasının duşuk olduguna katılmıyorum.. Neye göre , kime göre düşük? Bir makina ile mi ölçtünüz?

Geri
Üst Alt