Galatasaray'da Transfer Bitmez, Defans + Forvet Geliyor [Yabancı]

Cevap: Galatasaray'da Transfer Bitmez, Defans + Forvet Geliyor [Yabancı]

Alıntı:

Oyuncu Elano'dan daha büyük mü, hayır değil. Amma velakin bu işler sonucunda yapılan bazı stratejiler var. Pazarlamalar, ürünler, sponsorlar vs.vs.vs.

Alıntı:

Baros'a alternatif olacak bir transfer. Zaman zaman ilk 11'de oynar.

Bitiriciliği olan bir isim, ama top beklemesi yapmaz, gider gerekirse kendisi yaratır pozisyonunu.

Yaşlı bir oyuncu değil yaşı ideal, kimine göre genç, kimine göre normal.

Bana göre genç mesela daha =)

bunları kim yazmış renktaşlar bir link var mı

Forvet derken umarım Baros'u kastetmiyorsundur.Çünkü çok gülüç bir durum olur.

Faruk Kardeşim, kastetmek istediğim bizim şu anda bana göre tek merkez forvetimiz var, o da Baroş (ki o da Semih tarzı bir oyuncu değil). F5'de bu sayı 2 (Semih ve Guiza). Nonda'yı bu kapsama dahi almıyorum, zira ilk geldiği yıl çok katkı verdi, vasıfları itibariyle de gerekli bir oyuncu, ama 2 sene önceki Nonda. Benim, yaşı ilerlemiş, iyiden iyiye ağırlaşmış bir Nonda'ya bir sene daha tahammülüm yok şahsen. Haa kalırsa oyuncumuz der saygı duyarım o ayrı.

Guiza belki beğenmeyebilirsiniz ama bence enteresan bir oyuncu. Çok gol kaçırdığı doğru, bu konuda hovarda, ama çok kurnaz. Defans arkasına bu kadar sinsice sarsan çok az forvet vardır. Bizde olmasını ister miydin diye sorarsanız hayır derdim ama bu onun kötü oyuncu olduğunu göstermez.

Netice itibariyle, F5'in bana göre forvetin orta bölgesinde oynayabilecek 2 adet nitelikli forveti var, ancak bizde bu alanda etkinlik sağlayabilecek nitelikte tek oyuncu var, Baroş. Keita gerektiğinde bu alanda kullanılabilir belki ama ben kendisini şu ana dek bu bölgede/mevkiide hiç seyretmedim. Dolayısıyla ne vereceği konusunda bir fikrim yok. Keita'yı klasik santrfor mevki diye tabir ettiğimiz bölgede izleyen varsa yorumlarını okumak isterim.

Alıntı:

Oyuncu Elano'dan daha büyük mü, hayır değil. Amma velakin bu işler sonucunda yapılan bazı stratejiler var. Pazarlamalar, ürünler, sponsorlar vs.vs.vs.

Alıntı:

Baros'a alternatif olacak bir transfer. Zaman zaman ilk 11'de oynar.

Bitiriciliği olan bir isim, ama top beklemesi yapmaz, gider gerekirse kendisi yaratır pozisyonunu.

Yaşlı bir oyuncu değil yaşı ideal, kimine göre genç, kimine göre normal.

Bana göre genç mesela daha =)

bunları kim yazmış renktaşlar bir link var mı

https://fossacimbom.blogspot.com/2009/08/hayrl-olsun.html

Haldun Üstünel imza töreninde bizim forumdaki konuyu sordular :D. Kız istemeye Haldun Üstünel'le gitmek.

(Mert selam. Temiz ve duru bir Türkçe’yle kaleme alıp güzel gözlemlerle süslediğin bu yorum için teşekkürler. Fazla bir şey demeyeceğim. Sadece defansa ilişkin iki şey. İlki defans aslında savunma hattının ötesinde bir takım sorunu. Takım savunması kurgusu oturduktan sonra defans otomatik olarak daha da güçlenmiş olur. İkincisi, şayet Rijkaard bir transfer düşünmüyorsa defans bloğuna, bir bildiği vardır kanısındayım. Sevgilerimle. Melih)

Haldun Üstünel imza töreninde bizim forumdaki konuyu sordular :D. Kız istemeye Haldun Üstünel'le gitmek.

Evet, cok komikti :D

"FCN Blog dedi ki...

Herhangi bir duyum veya bilgi değil sadece kişisel görüşüm ve biraz mantıklı düşünmenin sonucu ortaya çıkan gerçek tablo.

Bu gece kimse isim falan beklemesin. Uykusuz kalmaya değmez herkes yatsın uyusun, zaten açıklanırsa ha 1 saat erken ha 1 saat geç öğrenmişsiniz hiç farketmez.. Elano imza atmadan isim falan açıklanmaz. Biraz mantıklı düşünürseniz şu anda bütün ilgi Elano üzerinde. Eğer bir transfer daha açıklanırsa Elano'daki bütün ilgi diğer oyuncuya dönecektir.

İlgi dağıtılması istenmez hiç bir şekilde sonuçta Elano rüzgarı devam ediyor. Bir kaç gün bu kasırga sürer sonra hafta içi açıklanır diğer transfer bir kaç günde öyle sürer gider.

Hiç bir transfer arka arkaya açıklanmaz. Şimdilik süren bir Elano rüzgarı var, bu rüzgar dindikten sonra transfer açıklanacaktır ki diğer transferin rüzgarı essin biraz..

TEKRAR BELİRTİYORUM; İMZA TÖRENİNDEN BİR KAÇ GÜN SONRA İSİM AÇIKLANACAKTIR.

"

"FCN Blog dedi ki...

Arkadaşlar transfer kesin, merak etmeyin. Baros'a alternatif olabilecek bir isim.

Ben sadece açıklanması konusunda kendi kişisel görüşümü yazdım. Oradaki açıklamayı ya yanlış anlamışsınız yada yanlış anlatmışız.

Gelişen olaylar çerçevesinde biraz mantıklı düşünürseniz şu anda var olan bir transfer ve imzası var. İmzalar atıldıktan bir kaç gün sonra diğer isimde açıklanır.

Elano rüzgarı dinmeden bu transfer açıklanmaz!

Biraz mantıklı düşünün, Elano imzayı atsın bugün bir kaç gün geçsin aradan ortalık yatışsın. Şu anda esen bir kasırga var Elano için.. O kasırga bir dinsin, ardından diğer isim açıklanır.

Bu arada Nonda'ya Ankaragücü ciddi ciddi talip, oda biliyor oynayamayacağını ama Ankara'da ilk 11 oynayabilir. Bu yüzden transfere sıcak bakıyor.

Aykut'ta olası bir Ufuk Ceylan transferi sonrasında Ankaragücü'ne gidecektir büyük olasılıkla."

"FCN Blog dedi ki...

Öyle ahım şahım bir oyuncu değil bizim bildiğimiz isim.

Baros'a alternatif olacak bir oyuncu.

Zaten Baros'a alternatif amacıyla alınan isim çok çok büyük bir isim olmaz, öyle RVN, Huntelaar falan beklemeyin derim alternatif olarak yoksa Baros o kişilerin alternatifi olur."

Faruk Kardeşim, kastetmek istediğim bizim şu anda bana göre tek merkez forvetimiz var, o da Baroş (ki o da Semih tarzı bir oyuncu değil). F5'de bu sayı 2 (Semih ve Guiza). Nonda'yı bu kapsama dahi almıyorum, zira ilk geldiği yıl çok katkı verdi, vasıfları itibariyle de gerekli bir oyuncu, ama 2 sene önceki Nonda. Benim, yaşı ilerlemiş, iyiden iyiye ağırlaşmış bir Nonda'ya bir sene daha tahammülüm yok şahsen. Haa kalırsa oyuncumuz der saygı duyarım o ayrı.

Guiza belki beğenmeyebilirsiniz ama bence enteresan bir oyuncu. Çok gol kaçırdığı doğru, bu konuda hovarda, ama çok kurnaz. Defans arkasına bu kadar sinsice sarsan çok az forvet vardır. Bizde olmasını ister miydin diye sorarsanız hayır derdim ama bu onun kötü oyuncu olduğunu göstermez.

Netice itibariyle, F5'in bana göre forvetin orta bölgesinde oynayabilecek 2 adet nitelikli forveti var, ancak bizde bu alanda etkinlik sağlayabilecek nitelikte tek oyuncu var, Baroş. Keita gerektiğinde bu alanda kullanılabilir belki ama ben kendisini şu ana dek bu bölgede/mevkiide hiç seyretmedim. Dolayısıyla ne vereceği konusunda bir fikrim yok. Keita'yı klasik santrfor mevki diye tabir ettiğimiz bölgede izleyen varsa yorumlarını okumak isterim.
Anladım Halil abi Nonda konusunda aynı fikirdeyiz.Fenerdeki iki isimde Semih ve Guiza golcü oyunculardır.Bunların son vuruşları dışında başka özellikleri yoktur.En azından ben böyle düşünüyorum.Birebirde adam geçmek olsun dribling olsun hız olsun bu özellikler yoktur.Baros ise çok farklı oyuncudur.Baros'da ise bu saydığım özelliklerin hepsi var ama son vuruşları fazla etkili değil(belki çok klişe bir laf olacak ama zaten iyi olsaydıda şuan biz yerine avrupanın kalburüstü takımlarından birinde olurdu).Bence fenerde böyle bir oyuncu arayışı içinde çünkü fenerin elindeki oyuncular sadece golcü oyunculardır.Fenerlilerin Baros gibi bir forvetimiz olsun dediklerine şahit olmuşumdur bir çok kez.

Toparlayacak olursak şuanda Nonda'nın yerine Baros'un alternatifi kastettiğin gibi girdiği zaman etkili olabilecek son vuruşları iyi bir oyuncu olmalı.

İlk 11'de yer bulamıcaksa yabancı olmamalı bence yerli bir oyuncu daha makul bence . Yabancı oyuncu yedekte oturma lüksü oldgunu düsünmüyorum .

Ya artık yıldız futbolcu gelmesin ya alayı yıldız oldu kadronun alternatif bir forvet gelsin yedek kulübede oturmaktan sorun çıkarmayacak futbol sadece 11 kişi oynanmıyor yedek kulübeside çok önemli yada stoper gelsin...

Baros cok amatör oynuyor sanki gecmisinde kaliteli takımlarda oynamamıs gibi cezasahasına topla cok dengesiz girisler yapıyor . Mac basına 4 tane net pozisyona giriyorsa bunlardan 1 tanesini atabiliyor . Bence baros yedek forvetimiz olmalı sonucta büyük takımlara her mac cok fazla pozisyona girme sansınız yok ve barosunda bunları cömertce harcama sansı olmadıgını düsünüyorum . Bize jardel gibi son vuruslarda dengeli ayakları yere saglam basan bir forvet gerekiyor.

Baros cok amatör oynuyor sanki gecmisinde kaliteli takımlarda oynamamıs gibi cezasahasına topla cok dengesiz girisler yapıyor . Mac basına 4 tane net pozisyona giriyorsa bunlardan 1 tanesini atabiliyor . Bence baros yedek forvetimiz olmalı sonucta büyük takımlara her mac cok fazla pozisyona girme sansınız yok ve barosunda bunları cömertce harcama sansı olmadıgını düsünüyorum . Bize jardel gibi son vuruslarda dengeli ayakları yere saglam basan bir forvet gerekiyor.
tamam

20 pozisyona girip hiçbirini atamayanlarıda görüyoruz adam işini yapıyor işte golünü atıyor arkadaş Jardel demişsinde artık Cem Uzan yok öyle 20 milyon dolar para veripte getirecek adam bul alalım Nistelrooy'u...

Hayal kurmayalım lütfen ayrıca Liverpool ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Baros'tan bahsediyoruz,benim hala en inanamadığım adam Galatasaray'da olmasına elinizdekilerede şükretmesini bilin ya yönetim yıldız oyuncu getire getire şımardı taraftar Baros gibi bir yıldızı beğenmez oldu...

20 pozisyona girip hiçbirini atamayanlarıda görüyoruz adam işini yapıyor işte golünü atıyor arkadaş Jardel demişsinde artık Cem Uzan yok öyle 20 milyon dolar para veripte getirecek adam bul alalım Nistelrooy'u...

Hayal kurmayalım lütfen ayrıca Liverpool ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Baros'tan bahsediyoruz,benim hala en inanamadığım adam Galatasaray'da olmasına...
He de geç ya:)

Baros çok gol kaçırmıştı Netanya maçında doğrudur. Ama şu gerçeği unutmayalım, inanılmaz bir profesyonel, parasını son kuruşuna kadar hakketmek için çok mücadele ediyor. Ayrıca Baros'da da bir dönüşüm var, tıpkı Arda Turan gibi. Daha fazla koşuyor, mücadele ediyor. Netanya maçında yer yer resmen bir orta saha oyuncusu gibi oynadığı oldu. Sürekli yardımcı oldu, takımının oyun kurmasına yardım etti ve çok efor sarfettti. Ayrıca hani deriz ya Sabri çok hırslı diye, Baros'un hırs anlamında Sabri'den farkı yok. İnanılmaz hırslı bir oyuncu. Özellikle yabancı bir oyuncunun Galatasaray'a karşı bir aidiyet duygusu barındırıp içten mücadele etmesi ve hırslı oynaması taktire şayan, Şam'da kayısı.

Jardel gibi oyuncular artık maalesef kalmadı. Artık ilerideki adamlar da en azından bir orta saha elemanı kadar çalışmalı. Baros zamanla ivmesini tutturacak ve iyice güçlenecektir. Maç içerisinde çok fazla efor sarfettiği için gol vuruşlarında tökezlediği oluyor. Ama fit bir hale geldiğinde o sorununu da halledecektir.

İlginç bir anekdot ise Baros geçen yıl topu topu 1 tane kafa golü atmıştı zannedersem. Bellinzona maçında. Ama şimdiden 3 maçta 2 golü kafasıyla attı. Anlaşılan Rijkaard nerede durması gerektiği konusunda planlı bir çalışma yaptırmış takımla birlikte.

Halil Abi öncelikle belirtmek isterimki merkez forvet konusunda haklısınız, yani Semih ve Guiza bu özelliklere uyan ve klasik 4-4-2 anlayışına uyan isimler, ancak bizim sistemimizde bu tip forvetlerin pek bir anlamı yok, top şişirmeyeceğiz, forvet hattındaki 3 adamın da koşan, ortaya gelip top yapabilen ve pas organizayonlarıyla birlikte kanatlardan içeri katedebilen adamlar olması lazım. Baktığımızda Keita, Kewell bu tanıma cuk diye oturan adamlar bir üst düzeyleri zaten Barcelona, Real gibi takımlarda mevcut. Baros ta haliyle bu sistemin tam adamı diyebiliriz, Netanya maçında da farkettiyseniz ceza sahası civarında nerdeyse dolaşmadı, sürekli ortaya gelip, kanatlara geçip bindirmeler yaptı, orta sahaya yardımcı oldu, 4-3-3 ün ruhunun gerektirdiği şekilde.

Zaten Rijkaardın oturtmaya çalıştığı sistemde top bekleyen adam kavramı olmayacaktır, mesela bir Zigiç, Crouch, Luca Toni gibi adamlar Barosa alternatif bile olamazlar, aynen Nondanın da olamayacağı gibi (Yerini doldurmaz demek hiç oynamayacak demek değil tabiki). Sürekli topun takip edildiği, kısa pasların ve hızlı adamların verimli olabileceği bir sistemde ben Barosu bir Ruud kadar önemli buluyorum açıkçası her ne kadar geçen sene bu beklentiyle alınmadıysa da çok iyi denk geldi denilebilir. Heleki kanattaki iki adamımızla Baros birleşince Guiza ile Semih basit bile kalıyor.

Orta saha konusuna gelince yaratcılık konusunda kıyaslama yaparsak, yaratıcılığı sağlayacak olan adamlar biz de Arda ve Elano, fenerde Alex ve Emre, şimdi doğru bir yaklaşım mı acaba Arda ve Elano daha az yaratıcı demek, açıkçası bu yaratıcılık süper ligi geçtim, çok büyük klüplere bile nasip olmayacak seviyede. Yani orta saha konusunda müthiş bir fark var aramızda.

Tek karşılaştırılabilecek yer defanstır bana göre, ama o da fenerin geçen seneki Lugano ve Edu dan oluşan şekliyle, yoksa Bilica ve Bekir ya da Önder ikilisinin milli takımın defansını oluşturan Servet ve Emre Güngörden daha iyi olabileceğini söylemek te çok mantıklı gelmiyor.

O yüzden diyorumki biz Türk takımlarıyla bir kıyaslama yapmak yerine Avrupada aksayabilecek, sıkıntı yaşayabileceğimiz bölgeler üzerine yorumlarımızı yapsak, düşüncelerimizi belirtsek daha gerçekçi olur.

1 yildiz daha kaldirmaz bendeki bünye :D forvet gelecekse genc ismi duyulmamis birisi gelsinki yedek kalmayi sorun etmesin.

İlginç bir anekdot ise Baros geçen yıl topu topu 1 tane kafa golü atmıştı zannedersem. Bellinzona maçında. Ama şimdiden 3 maçta 2 golü kafasıyla attı. Anlaşılan Rijkaard nerede durması gerektiği konusunda planlı bir çalışma yaptırmış takımla birlikte.

evet İnşallah devamlılık gösterir bu durum, kafa golü olmadan ligde 20 gol çok iyi bir rakam bence

Geri
Üst Alt