"Galatasaray'dan dev protesto hazırlığı!"

Cevap: "Galatasaray'dan dev protesto hazırlığı!"

“Protestocuları kameralardan tespit edip stada almayacağız”

rte demokrasisi bu iste.

polatin etekleri tutusmus;ki eski bir chplidir kendisi;o bile bu kadar korktuysa,vay bu ulkenin haline.

bu kafalar bu ulkeyi ozgurlestirecek,demokrasiyi getirecek...

utaniyorum boyle bir ulkede yasamaktan da,turk olmaktan da;lanet olsun.
Ne bu ülkede yaşamaktan nede türk olmaktan utan renktaş, seni yönetenlerden utan sadece, başbakan veya siyasi olaylara girmeyeyimde, adnan polattan utan, 25 milyonluk(15milyonu seçmendir) camianın gücünü kaldıramayan,dik duramayan ,basiretsiz galatasaray yönetiminden utan.

Türk olmaktanda, galatasaraylı olmaktanda gurur duy, sen seni yönetemeyenlerden utan.

rte demokrasisi bu iste.

polatin etekleri tutusmus;ki eski bir chplidir kendisi;o bile bu kadar korktuysa,vay bu ulkenin haline.

türk olmaktan utanılmaz hiçbir zaman.yanlış konuşuyorsun

Ne bu ülkede yaşamaktan nede türk olmaktan utan renktaş, seni yönetenlerden utan sadece, başbakan veya siyasi olaylara girmeyeyimde, adnan polattan utan, 25 milyonluk(15milyonu seçmendir) camianın gücünü kaldıramayan,dik duramayan ,basiretsiz galatasaray yönetiminden utan.

Türk olmaktanda, galatasaraylı olmaktanda gurur duy, sen seni yönetemeyenlerden utan.

Dostum;seni yonetenlerden utan diyorsun da;kim seciyor onlari?

Ben ingilterede 3 yil,abd de 2 yil bulundum.Bunlari da gecelim;internet denen bir sey var artik,herseyi aninda ogrenebiliyoruz.

Insan haklari,demokrasi,ozgurluk,esitlik...

Bunlarin oldugu bir yerde yasamak cok farkli bir sey;paradan puldan daha onemli.

Bunlarin hangisi bu ulkede var?

Bence hicbiri yok.

Milliyetci duygulari hassas olan arkadaslarimiz sinirlenecektir sanirim;ama secme hakkim olsaydi Turk olmak istemezdim.

Turklere bir dusmanligim yok,ben de turkum.Aslinda soyle demem daha dogru olacak;

Insan haklari,demokrasi,ozgurluk,esitlik,uygarlik...

Secme hakkim olsaydi bunlarin olmadigi bir ulkede yasamak istemezdim.

Dostum;seni yonetenlerden utan diyorsun da;kim seciyor onlari?

Ben ingilterede 3 yil,abd de 2 yil bulundum.Bunlari da gecelim;internet denen bir sey var artik,herseyi aninda ogrenebiliyoruz.

Insan haklari,demokrasi,ozgurluk,esitlik...

Bunlarin oldugu bir yerde yasamak cok farkli bir sey;paradan puldan daha onemli.

Bunlarin hangisi bu ulkede var?

Bence hicbiri yok.

Milliyetci duygulari hassas olan arkadaslarimiz sinirlenecektir sanirim;ama secme hakkim olsaydi Turk olmak istemezdim.

Turklere bir dusmanligim yok,ben de turkum.Aslinda soyle demem daha dogru olacak;

Insan haklari,demokrasi,ozgurluk,esitlik,uygarlik...

Secme hakkim olsaydi bunlarin olmadigi bir ulkede yasamak istemezdim.
Siyasi yorum yapmak hoşuma gitmiyor. Galatasarayla ilgili olarakta , başkanı biz değil kongre üyeleri seçiyor maalesef.

Burada yazılanları okuyunca aklıma vikipedia da okuduğum bu tarihi olay geldi

28 ve 30 Nisan 1960 tarihlerinde polisle öğrenciler arasında çıkan çatışmalarda iki öğrencinin hayatını kaybetmesi ülkedeki ortamı iyice germişti.DP mitingi için Kızılay Meydanı'na gelen dönemin başbakanı Adnan Menderes, bir anda kendini protestocuların arasında buldu.

Rivayete göre, o zamanlar öğrenci olan, CHP eski lideri Deniz Baykal, şair Cemal Süreya'nın aktardığına göre ise Vedat Dalokay, Menderes'in “Ne istiyorsunuz” sorusu üzerine başbakanın yakasına yapışıp “Hürriyet istiyoruz” demişti. Menderes ise şu soruyla cevap vermişti: “Başbakanın yakasına yapışıyorsun, bundan büyük hürriyet olur mu?”

Herşey unutulmuş iş özgürlük ve demokrasiye gelmiş! Şu an demokrasi olmasaydı

Arena'da kimse Başbakan'ı ıslıklayamazdı. Başbakan kimseye dava da açmamış. Çekip gitme özgürlüğünü ve daha sonra düşüncesini açıklama özgürlüğünü kullanmış. (Düşüncesi beklendiği gibi yine duygusal ama yurtiçinde de, yurtdışında da Başbakan böyle, değişmeyecek, birgün savaş bile çıkarır bu duygusallık) Sorun burada Polat'ın yalakalığı başka birşey değil. Aslında aynısını koltukları kırıp sökenler için söylemişti Polat. Neticede yönetim herhangi bir taraftara giriş yasağı koyma hakkına sahiptir.

Daha öncede yazmıştım siyasi bataklığın içine daha fazla saplanmadan asıl hedefimiz Polat'a, ama sadece Polat'a konsantre olmalıyız.

ua denilen sığır sürüsümü yapıcakmış bunu hiç sanmıyorum onlarda o karekter ve haysiyet yok bence tam tersine protesto edenleri susturmaya çalışır birde internet sitelerinden bildiri yayınlarlar onu yapanlar galatasaraylı değildi diye.

Herşey unutulmuş iş özgürlük ve demokrasiye gelmiş! Şu an demokrasi olmasaydı

Arena'da kimse Başbakan'ı ıslıklayamazdı. Başbakan kimseye dava da açmamış. Çekip gitme özgürlüğünü ve daha sonra düşüncesini açıklama özgürlüğünü kullanmış.

Doğruyu söyleyelim insanları yanıltmayalım.

Davayı başbakan açmaz. Bu tazminat davası değil ki... Ceza davası. Davayı savcı açar. Nitekim şu an gerekli incelemeler yapılmak üzere olay poliste. Bir ceza davası genelde olayın olmasından 2 ay ila 1 sene arasında açılır. Yani daha 3 gün önceki olayda başbakan dava açmamış bık bık demeye gerek yok. Görünen köy kılavuz istemez. Bürokratik işlemler başladı. Birileri hakkında davalar açılacak. Sırf caydırmak için büyük olasılıkla cezası büyük suçlardan açılacak hatta bu davalar.

ua denilen sığır sürüsümü yapıcakmış bunu hiç sanmıyorum onlarda o karekter ve haysiyet yok bence tam tersine protesto edenleri susturmaya çalışır birde internet sitelerinden bildiri yayınlarlar onu yapanlar galatasaraylı değildi diye.

ne yapacaklar başka? aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık, hiç bir grup taraftarlarının tamamını tatmin etmez, edecek diyede bir kaide yok, sonuçta bir başbakan protesto edilmiş, edenler hakkını kullanmış öyle yada böyle uA çıkıp çok iyi ettik mi diyecek tabiki denge politikası izleyecek, bazıları istiyorki kendi ideolojime göre açıklama yapsınlar sürekli beni tatmin etsinler, yok öyle yağma arkadaş, burası tribün siyaset girmemli, benimde ideolojime yakın çok pankartlar gördüm tribünde emin ol samimi söylüyorm tasvip etmedim ha açıldı diyede sorun yapmadım, her görüşten insan var sonuçta,sürekli kendinizi düşünmeyin.

Sivas Spor maçında o stadda öyle bir ses öyle bir protesto olmalı ki, her yerden çığ gibi büyümeli hareketimiz.

Yapanlar yaptıklarına pişman olmalı.

Başbakan protestosuna polis el koydu CNNTurk.com

Türk Telekom Arena Stadyumu'nun açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine yapılan "ıslıklı protestoyla" ilgili savcılıktan gelen talimatla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Aslantepe olarak da bilinen yeni stadyumun açılışında yaşanan protesto ile ilgili Şişli Cumhuriyet Savcılığı'ndan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen talimat yazısı ile protestoyu başlatan kişilerin yada grupların belirlenerek yakalanmaları istendi.

Savcılıktan gelen emir üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri açılış sırasında çekilen görüntüleri incelemeye aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, soruşturma kapsamında ilk olarak Galatasaray kulubü tarafından hangi firmalara ne kadar bilet verdiklerinin listesini istedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından listelerin alınmasının ardından açılış sırasında öncelikle "Ultraslanlar", "Tek Yumruk" gibi taraftar guruplarının stadyumun neresinde oturduğunun listesi çıkarılacak.

Daha sonraki aşamada daveteyi alan firmaların bunları kime dağıttığı öğrenilecek.

Soruşturmada Galatasaray'lı kongre üyeleri de incelemeye alındı.

Bu amaçla Galatasaray kulübünden kongre üyelerinin adres ve telefonları istendi.

Yaklaşık 13 bin bilet verilen kongre üyeleri ile tek tek konuşularak kimleri stadyuma davet ettiklerinin sorulacağı öğrenildi.

Yetkililer savcılık talimatıyla başlatılan soruşturmada öncelikle olayın organize bir hareket olup olmadığının araştırılacağını, daha sonra protestoyu başlatan ve katılan kişilerin Emniyet Müdürlüğü'ne davet edilerek ifadelerinin alınacağını söylediler.

Bu kişilerin gözaltına alınıp alınmayacağının Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından verilecek talimata göre belli olacağı öğrenildi.

İyiden iyiye işler çığrından çıkıyor. Bu nedir yahu? Protesto organize olsa ne olur? Kanunun hangi maddesinde protesto eylemini organize yapmak suç olarak düzenlenmiş. Ekşi sözlükte #21728863 numaralı entryde çok güzel açıklanmış.

eğer burada okuduklarımın hepsi doğruysa ben bundan şunları anlıyorum:

1. şişli cumhuriyet savcısı ya türk ceza kanunu'nu bilmiyor, ya da zaman, kaynak ve personel israfından başka birşey olmayan bu soruşturmayı açarak ileride siyasete girdiğinde yerini şimdiden hazırlamak istiyor. yargıtay ve hsyk'nın kendisi hakkında görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle derhal soruşturma açması gerekmektedir. yasal olarak suç olmayan bir eylemi "suç şüphesi" adı altında soruşturmak, "görevi kötüye kullanma"nın sözlük karşılığıdır çünkü.

2. günlerdir organize mi değil mi tartışması yapılıyor. organize çıkarsa hapı yuttuk. organize değilse provokatörlerin gazına gelmiş masum galatasaray taraftarı bir cahillik etmiş işte, deyip konuyu kapatacağız. bu da şu demek, organize bir şekilde, örgütlenerek, hükümeti ve başbakanı protesto etmek -protesto dediğim de ıslık çalarak alkış tutmak- sadece çok büyük ayıp değil, aynı zamanda suç olarak ön kabul görmüş durumda. bu konuda medya ve köşe yazarlarımız üzerlerine düşeni yapmalı, bu ön kabul acilen bertaraf edilmelidir. aksi takdirde, şu andan itibaren bu utanca kendileri de ortak olurlar.

3. .....

4. .....

Entry'nin 3 ve 4. maddeleri siyasete girebileceğinden nokta nokta koyarak geçtim.

Ama artık Galatasaray Yönetimi'nin bu konuya dikkat çekmesi mecbur. Hatta sözkonusu şahısların gerekirse hukuki desteğini Galatasaray Yönetimi sağlamalıdır. Bu duruşu sergilemelidir.

Bu soruşturmadan bir şey çıkmayacak olsa da insanların strese sokulması, kendilerini tehdit altında hissetmeleri katlanılır şey değil.

Bu iş yavaş yavaş Galatasaray meselesi olmaktan çıkmaya ve tüm Türkiye'nin meselesi olmaya başladı. Çünkü bu bir demokrasi sınavı haline geldi.

Ben ayrıca Tayyip Erdoğan'ın da çıkıp bir açıklama yapacağını umuyor ve bekliyorum. Bir vatandaş olarak başbakanımdan beklediğim " ... evet yaşananlar sevimsizdi, kendimi sarfettiğim çaba karşısında haksızlığa uğramış gibi hissettim ama protesto organize de olsa demokratik toplumlarda bir haktır, savcılık hangi suçu işlediğini düşünerek soruşturma başlattı bilmiyorum ama beni protesto edenlerden kesinlikle şikayetçi değilim." Evet bu açıklamayı bekliyorum. Çünkü demokratik bir ülkenin başbakanına böyle bir hareket en azından yapılan tüm hatalardan sonra çok yakışır.

Polat liseliler dahil herkezi karşısına aldı. bütün istifaları da kendini sorgulamadan alıyor ve utanmadan da istifaya davet ediyor. ben bu kadar inatçı ve ketun bir adam görmedim. transferler gözünüzü boyamasın tepkimizi yükseltmeliyiz. polat istifa etmeli

Yelkenler suya inmiş bugünkü açıklamalarla.Yalan olur bu protesto.

rte demokrasisi bu iste.

bizde senin gibiler bu ülkede yaşadığı için utanıyoruz

Evde ıslık ile yılan hikayesi soundtrackini(bayılıyorum bu kelimeye) çaldığım için kendimden utandım. Camiamizdan özür diliyorum

rte demokrasisi bu iste.

Türklüğünden utanıyorsan özgürlükten demokrasiden bahsetme hele Galatasaraylılıktan Hiç Bahsetme...ayrıca sen rteye tepki verilmiyor diye kızıyorsun RESMEN SİYASET yapıyorsun bu yaptığında forumda yasak..

Osman Dogan Nickli Üyeden Alıntı

rte demokrasisi bu iste.

1- Protestoculara kameralardan tespit edip stada almayacağız diyen rte değil gs başkanı adnan polat.

2- Adnan polat da dil sürçmesi olmuş, protestocuları değil PROVAKATÖRLERİ KAMERALARLA TESPİT EDECEĞİZi kastetmiştim diyerek düzeltti.

3- Sırf siyaset için galatasaray kulübünü kullanmaya kalkmayın, yeter artık. Bu konu kabak tadı vermeye başladı. Gidin siyasetinizi nerede yapacaksa yapın ama Gs kulübünü rahat bırakın.

4- Bu ülkede yaşamaktan utanıyorsan bak yeryüzünde bir sürü ülke var istediğin yere gidebilirsin hiç kimse seni zorla tutmuyor.

5- Türk olmaktan utanıyorsan annene, babana söyleyeceksin, bu konuda yapacağımız bir şey yok!

Bunu yaparsak güç kaybederiz birleşip yeniden destek olmalıyız.

Türklüğünden utanıyorsan özgürlükten demokrasiden bahsetme hele Galatasaraylılıktan Hiç Bahsetme...ayrıca sen rteye tepki verilmiyor diye kızıyorsun RESMEN SİYASET yapıyorsun bu yaptığında forumda yasak..

Sikayet et o zaman cigirtkanlik yapma vasat defans oyuncusu

Insan Turk olmaktan utanabilir, ya da direk istemeyebilir. Illa bu ulkede dogdu diye basina gelen her sacmaliga katlanmak zorunda degil insan. Yeter lan da diyebilir arkadasin dedigi gibi. Herkes demistir.

Geri
Üst Alt