Galatasaray'ın Borcu Açıklandı

Koray Akgerman

10 Numara!
1957005_620x410.webp

Galatasaray Kulübü Mayıs Ayı Olağan Divan Kurulu, Eşref Hamamcıoğlu başkanlığında toplandı. Denetim Kurulu toplam borcu açıkladı. Yönetim adına söz alan İbrahim Anıl, sarı-kırmızılı kulübün toplam borç-alacak farkının 1 milyar 109 milyon TL olduğunu açıkladı. Sarı-kırmızılıların toplam 2 milyar 551 milyon TL borcu, 1 milyar 442 milyon TL de alacağının olduğunu ifade edildi.

İbrahim Anıl'ın, diğer borçlarla ve temliklerle ilgili açıklamalar yapması üzerine Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, bu konuların Mali Genel Kurul'da konuşulduğunu belirterek, müdahalede bulundu ve bu kadar detaya girilmesinin gereksiz olduğunu ifade etti. Bu gelişmenin üzerine İbrahim Anıl, konuşmasını tamamladı.

1 milyar 109 milyon TL!
---

Mart 2018 itibari ile guncel borç 2.5 milyar tl ama alacak 1.4 milyar tl deniyor. Bu yuzden borc alacak farki 1.1 milyar TL deniyor !!

Bakin 1.4 milyar tl alacak anormal bir para. Bu sanirim Riva ve Floryadan gelecegi ongorulen para.

Eger boyleyse dursunun carmiha gerilmesi taraftariyim !! Cunku riva satildiktan sonra hala 1.1 milyar borc alacak farki kaliyorsa biz batmisiz cok net. Ve dursun geldiginde toplam borc 1.3 milyar civari idi sanirim ne oldu da 2 ye katladi cok merak ediyorum.

@Ugur Guzel kardesimiz veya baska bilen birileri yanitlar umarim !

Moderatör tarafında düzenlendi:
Mart 2018 itibari ile guncel borç 2.5 milyar tl ama alacak 1.4 milyar tl deniyor. Bu yuzden borc alacak farki 1.1 milyar TL deniyor !!

Iste haber ! Galatasaray’ın toplam borcu açıklandı

Bakin 1.4 milyar tl alacak anormal bir para. Bu sanirim Riva ve Floryadan gelecegi ongorulen para.

Eger boyleyse dursunun carmiha gerilmesi taraftariyim !! Cunku riva satildiktan sonra hala 1.1 milyar borc alacak farki kaliyorsa biz batmisiz cok net. Ve dursun geldiginde toplam borc 1.3 milyar civari idi sanirim ne oldu da 2 ye katladi cok merak ediyorum.

@Ugur Guzel kardesimiz veya baska bilen birileri yanitlar umarim !
Üstat yanıtladım daha önce çok kez ama böyle başlıklar açınca yemin ediyorum kardeşliğimi kazanıyorsunuz ne güzel bir başlıktı bu yahu ellerinden öperim kardeş...

Evet sadete gelelim...Daha önce yazdım güncel borç alacak farkımı 978 trilyona düşmüştü ama yaz için 25 milyon dolar kredi çekmişler yeni onu bugün açıkladılar divanda o yüzden borç 1.1 katrilyona çıkmış olabilir...Ama bu tek düzen muhasebe hesabında böyle değerlendirilmez zira çeyrek çeyrek bakılır...İlk 3 ay bittiğinden şu an için hala 978 trilyondayız ancak 6. ay bittiğinde çıkacak olan geçici vergiden sonra ki o takip eden ay oluyor o zaman konuşabiliriz ama seçim olduğu için şeffaf olunmak istenmiş yani ola bu...Daha ayrıntılı bilgilere açtığım başlıklardan ulaşabilirsin türk futbol kulüplerinin iktisadi durumu diye arat çıkar bir sürü başlık, hürmetler...

Üstat yanıtladım daha önce çok kez ama böyle başlıklar açınca yemin ediyorum kardeşliğimi kazanıyorsunuz ne güzel bir başlıktı bu yahu ellerinden öperim kardeş...

Evet sadete gelelim...Daha önce yazdım güncel borç alacak farkımı 978 trilyona düşmüştü ama yaz için 25 milyon dolar kredi çekmişler yeni onu bugün açıkladılar divanda o yüzden borç 1.1 katrilyona çıkmış olabilir...Ama bu tek düzen muhasebe hesabında böyle değerlendirilmez zira çeyrek çeyrek bakılır...İlk 3 ay bittiğinden şu an için hala 978 trilyondayız ancak 6. ay bittiğinde çıkacak olan geçici vergiden sonra ki o takip eden ay oluyor o zaman konuşabiliriz ama seçim olduğu için şeffaf olunmak istenmiş yani ola bu...Daha ayrıntılı bilgilere açtığım başlıklardan ulaşabilirsin türk futbol kulüplerinin iktisadi durumu diye arat çıkar bir sürü başlık, hürmetler...

Peki bu 1.4 milyrlik alacak dedigi rivadan gelecek para mi ? Yani rivayi sattiktan sonra hala bizim 1.1 milyar tl borcumuz mu kalacak??

Peki bu 1.4 milyrlik alacak dedigi rivadan gelecek para mi ? Yani rivayi sattiktan sonra hala bizim 1.1 milyar tl borcumuz mu kalacak??
Günaydın öncelikle...Yok üstat o alacağın içinde hem riva hem florya hem kesinleşmiş sponsorluklar hem pos gelirleri hem federasyon ödemeleri hem mağazaların ödemeleri aklına gelen herşey var...Borcun içinde de selçuk'un seneye alacağı para da cenk ergün'ün kıdem tazminatı da davalar karşılık ayrılmış nakdi teminat da menajer komisyonu da belhandanın 3 sene sonra alacağı aylık maaş da var...Herşey dahil yani...Hürmetler...

Renktaş ayrıca riva ve florya paralarının bakiye toplamı da 490 trilyon...Yani bunu da düşünce geriye 600 trilyon borcumuz kalmış olacak...Bu borcu da mağazacılık aş'nin derneğe devri, %8 hisse satışı, uefa şampiyonlar ligi katılımı, şampiyonluk primleri, futbolcu sayısının 25'e düşürülmesi, 7100 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle amatör şubelere ayrılan kaynakların kesilmesi gibi yöntemlerle 2019 bitmeden hala sıfırlama şansımız var rahatlıkla...

Renktaş ayrıca riva ve florya paralarının bakiye toplamı da 490 trilyon...Yani bunu da düşünce geriye 600 trilyon borcumuz kalmış olacak...Bu borcu da mağazacılık aş'nin derneğe devri, %8 hisse satışı, uefa şampiyonlar ligi katılımı, şampiyonluk primleri, futbolcu sayısının 25'e düşürülmesi, 7100 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle amatör şubelere ayrılan kaynakların kesilmesi gibi yöntemlerle 2019 bitmeden hala sıfırlama şansımız var rahatlıkla...

Sagolasin valla basimdan asagi kaynar sular bosaldiydi rivadan floryadan sonra hala biz borcu kapatamayacaksak 1.1 milyara indirebileceksek biteriz cunku.

%8 hisse satisi ile da borcu sifirlayabiliyorsak iyi gayet.

Valla ali koc fb icin bankalara 1.2 milyar borcu var dedi. Bu da herifler yilda minimum 180 milyon tl para odemek zorunda demek. Heriflerde arazi muhabbeti yapiyor ama onlarin araziler abuk subuk yerlerde satsalar hepsini banka borclari yariya bile inmez.

Bjk tam bitik.

Akilli olursak gercekten buyuk fark atariz herkese.

Sagolasin valla basimdan asagi kaynar sular bosaldiydi rivadan floryadan sonra hala biz borcu kapatamayacaksak 1.1 milyara indirebileceksek biteriz cunku.

%8 hisse satisi ile da borcu sifirlayabiliyorsak iyi gayet.

Valla ali koc fb icin bankalara 1.2 milyar borcu var dedi. Bu da herifler yilda minimum 180 milyon tl para odemek zorunda demek. Heriflerde arazi muhabbeti yapiyor ama onlarin araziler abuk subuk yerlerde satsalar hepsini banka borclari yariya bile inmez.

Bjk tam bitik.

Akilli olursak gercekten buyuk fark atariz herkese.
Aynen kasım ayından beri gs platformlarındayım onu söylüyorum...Sadece florya çok ucuza gitti...%8 hisse satışını da şöyle; sermaye artışı yapmadan önce hissemiz %66 idi bazı yatırımcılar bedelli sermaye artışı olduğu için para koyamadı ve hisse oranımız %68'e çıktı yani aslında %8 değil %6 satış yapmış olacağız ki %60 hisse oranı dünya ortalaması için çok süper bir oran ki altın hisseler de son sermaye artışıyla bu ay sonunda kara geçtiğimiz için bizde kalmış olacak böylece yeni ttk'ya göre 5 sene üst üste zarar etmediğimizden şirket tüzel kişiliğine de helal gelmeyecek...Fener ve bejeke bitik zaten sayfalarca yazdım ama önce yine bejeke göçecek zira kasa kolaylığı sağlayamayacaklar şampiyonlar ligi olmadığından dolayısıyla likiditeleri olmadığından faizin faizini ödeyemeyip 2-3 sene içerisinde moratoryum ilan edecekler ki onların borç alacak farkı şimdiden 2 katrilyonu buldu :)

Aynen kasım ayından beri gs platformlarındayım onu söylüyorum...Sadece florya çok ucuza gitti...%8 hisse satışını da şöyle; sermaye artışı yapmadan önce hissemiz %66 idi bazı yatırımcılar bedelli sermaye artışı olduğu için para koyamadı ve hisse oranımız %68'e çıktı yani aslında %8 değil %6 satış yapmış olacağız ki %60 hisse oranı dünya ortalaması için çok süper bir oran ki altın hisseler de son sermaye artışıyla bu ay sonunda kara geçtiğimiz için bizde kalmış olacak böylece yeni ttk'ya göre 5 sene üst üste zarar etmediğimizden şirket tüzel kişiliğine de helal gelmeyecek...Fener ve bejeke bitik zaten sayfalarca yazdım ama önce yine bejeke göçecek zira kasa kolaylığı sağlayamayacaklar şampiyonlar ligi olmadığından dolayısıyla likiditeleri olmadığından faizin faizini ödeyemeyip 2-3 sene içerisinde moratoryum ilan edecekler ki onların borç alacak farkı şimdiden 2 katrilyonu buldu :)

Beter olsunlar ! :)

Uğur renktaş 1.6.2017-28.2.2018 arası dönemde 155 milyon zarar açıkladık. 3 ayda bu zararı kara çevirmek zor iş.

Uğur renktaş 1.6.2017-28.2.2018 arası dönemde 155 milyon zarar açıkladık. 3 ayda bu zararı kara çevirmek zor iş.
Üstat şöyle 162 trilyonluk kaynak girişi sağladık sermaye artışı ile direkt ve dolayı olarak...Bu mart ayında gerçekleşti...Sıkıntı yok her şey 3 senedir planlanıyor...Hürmetler renktaş katkın için de ayrıca teşekkür...

Üstat şöyle 162 trilyonluk kaynak girişi sağladık sermaye artışı ile direkt ve dolayı olarak...Bu mart ayında gerçekleşti...Sıkıntı yok her şey 3 senedir planlanıyor...Hürmetler renktaş katkın için de ayrıca teşekkür...
Senin tahminin yıllık kar ne kadar acıklanır.

Yonetimlerin 15 senedir yaptigi en ciddi hata , ileriye donuk cok borc birakmalari

Yani sen bir bonservis oduyorsun taksitle euro bazinda hatta taksitlendirdigin icin zaten belki bir miktar fazla oduyorsun

Sonra taksitler suresince kur farkindan zarara giriyorsun , ustune bu finansmani saglamak yurutebilmek icin zor aninda bankalardan bir de yuksek faizle kredi cekiyorsun

Bu carpik yapi surdurulemez . Mesela aysal 4 er senelik kontratlar yapiyor ama ayrildiktan sonra o kararlar degistirilemeyecegi icin yeni gelen bir yonetime kambur oluyor , keza dursun un harcamalari bundan sonraki baskani hatta bazi oyuncular acisindan bundan sonraki baskandan sonraki baskani da etkileyecek

Ve boyle yaparak takimda gerekli degisiklikleri de imkansiz hale getiriyorsun , nasil selcuk a o 5 senelik sacma sapan sozlesmeyi verdigin icin 2019 a dek kurtulamadiysan , simdi de 2022 ye kadar belhanda dan kurtulamayacaksin cunku kimse ne ona odedigin bonservisi oder , ne de vergi cenneti ulkemizden aldigi senelik 3,350 yi oder

Yonetimlerin 15 senedir yaptigi en ciddi hata , ileriye donuk cok borc birakmalari

Yani sen bir bonservis oduyorsun taksitle euro bazinda hatta taksitlendirdigin icin zaten belki bir miktar fazla oduyorsun

Sonra taksitler suresince kur farkindan zarara giriyorsun , ustune bu finansmani saglamak yurutebilmek icin zor aninda bankalardan bir de yuksek faizle kredi cekiyorsun

Bu carpik yapi surdurulemez . Mesela aysal 4 er senelik kontratlar yapiyor ama ayrildiktan sonra o kararlar degistirilemeyecegi icin yeni gelen bir yonetime kambur oluyor , keza dursun un harcamalari bundan sonraki baskani hatta bazi oyuncular acisindan bundan sonraki baskandan sonraki baskani da etkileyecek

Ve boyle yaparak takimda gerekli degisiklikleri de imkansiz hale getiriyorsun , nasil selcuk a o 5 senelik sacma sapan sozlesmeyi verdigin icin 2019 a dek kurtulamadiysan , simdi de 2022 ye kadar belhanda dan kurtulamayacaksin cunku kimse ne ona odedigin bonservisi oder , ne de vergi cenneti ulkemizden aldigi senelik 3,350 yi oder
Artık yarım yamalak bilgilerinle rahatça tahrifat yap renktaş sansürcüsün ama söyleyeyim. Ayrıca çok muğlak konuşuyorsun hiç net değilsin çok politik doğrucusun...Son olarak da korkudan alıntılama yapamıyorsun...Sana bildirimsiz güven içinde danışıklı dövüşler...Yakıştı mı sana tellallık yapmak...

Sayin ustadim , her forumun kendi organik yapisina uygun sohbetler edilmesini benden cok tavsiye eden uyaran olmamistir

Burada cok kereler senden once de yazdim yoneticilere , ya ozgur olup siyasi dini ilmi herseyi konusalim ama ben akparti chp eksenli derin tartismalara acamiyorsam baskalarinin da kadin uzuvlari , gecmisteki tarihi sahsiyet guzellemelerine de tepki gosterecegim diye

Yani benim sansurcu (senin deyiminle) tavrim aslinda sansur uygulanmasi gerekli gorulup kisitlandigim icin bir adalet arayisidir

Mevzuya gelince , muglak olmamak adina selcuk ve belhanda orneklerini verdim . Bir baskan ve yonetim o kadar uzun ve gelecegi ipotek altina alan hamleler yapiyor ki , yapilan o yanlislar yuzunden dusulen her olumsuz durum iyi niyetle goreve baslayan sonraki yonetimleri de etkiliyor

"Durumu bilmiyorsan gelme" diyebilirsin ama o zaman da kulube talip olacak yonetici bulunmaz

Insallah yemeyiz . Yani ciddi anlamda hele avrupa ligine uc on eleme ile katilacagimiz noktada yeme ile sampiyonlar ligine direk grup asamasinda katilacakken yeme arasinda ciddi moral bozuklugu farki olur

Mantigim , rakamlar , ve finansal durumumuz cezalar skalasinda en agirlardan birini hakettigimizi soyluyor zaten hepimiz bu sebeplere dursun a yuklenmedik mi ? Neden kendimizi inkar edelim ? Diger yandan arazi vs satip 3 kurus borc odeyince ffp cezalarindan siyrilacagimizi da ummak polyannacilik gibi geliyor

Tek guvendigim , uefa nin bir miktar bu hususlarda degisen yonetiminden sonra (uefa yonetimini kast ediyorum) yumusadigini hissetmem , yani ceza yerine tedavi edici yontemlere yonelebileceklerine yonelik umudum olmasi

Yanlış düşünce en iyi oyuncuyu alıp kariyeri bitiyor selçuk geldiğinde herkesin dibi düşüyordu şimdi aforoz ediliyor selcuktaki hatanın yabancı sınırı yüzünden sözleşme uzatması mevzusu
Belhanda konusu tartışılır
Riskke girmeden hamle yapamazsın burdan herşeye yorum yapmak kolay önemli olan direksiyondakinin kararları
Borç konusu muazzam hale gelmiş doğru planlama ile 2 3 yıl da düze çıkılır

Şampiyon GALATASARAY yazdıracağız

Risk konusunda katilmamak elde degil . Ben de bire bir boyle dusunuyorum , ama altina girdigin risk ile , o riskten beklentin arasinda anlamli bir korelasyon olabilmesi lazim

Mesela selcuk ve burak ile uzattigin sozlesme sureleri ve ucretlerin geri donusu ile ilgili bir 5 senelik plan yapilmis midir ? Zannetmiyorum , yapildiysa da asiri tutarsiz bir tahmin oldugu apacik ortada

Bu seneki transferleri elestirmiyorum ama bir ezeli rakibimizin bundan cok daha az paralara oynattigi veya transfer ettigi adamlari kat be kat paraya bogmamiz , kuluplerini bonservislerle ihya etmemiz de dogru bir risk yonetimi degildir

Gelecek sezon performanslari en fazla bu seneki kadar olabilecegi belli olan maicon , belhanda ve gomis in sozlesme sureleri 1 sene olsaydi , bu risk yonetiminin dogru calistigini gosterebilirdi ama cok bonservis odeyip o bonservisin anlam kazanmasi icin de uzun sozlesmeler yaptiginda aldigin riskin her sezonda sana geri donus getirisi olmasi lazim

Bir kere basarisiz oldugunda o seneki kambur altindan kalkilamaz boyutta olur

Geri
Üst Alt