Galatasaray'ın UEFA Raporu Ortaya Çıktı! Hangi Maddeler Sıkıntılı?

Edit: @Ertuğ Ursavaş mobildeydim alinti yapmayi unutmusum.

Atletico men cezasi almadi, dedigin gibi sadece transfer cezasi aldi, ama bu FFP’den bagimsizdi. Cezayi FIFA verdi, Trabzonun ay basinda aldigi ceza gibi yani.

Fernando transferinde bir sikinti gorduklerini dusunmuyorum. Zaten kulubumuz 23 kisilik kadroda ortalama 2.5 milyon euro maas verebilecek durumda. Kadroyu fazla kabartmak ve bonservis geliri elde etmeden yalniza harcama yapmak iki temel sorun.

Ayrica sponsorluk, yayin ve mac gunu gelirleri de iyilestirilebilir. Nef, Garenta vs. sponsorluklar hic iyi degil acikcasi. Keza stad ismi sponsorlugu da. Fenerbahçenin sponsorluklardan kazandigi kadarini kazanabilmeliyiz kesinlikle en azindan (Ulker, Acibadem vs.)

Mac gunu gelirlerini iyilestirmek zor. Hem doviz kuru hem passolig buna engel. Bonservis geliri elde etmek adina oyuncu satisi yapmaya devam etmek gerekiyor (Badou Ndiaye gibi). Altyapidan 3 senede 1 ilk 11’e oyuncu kazandirma hedefi konmali.

Sadece Terim’in gittigi o ara transfer donemi gibi rezaletlere girilmesin. Oyuncularla, hocalarla davali olunmasin. Bunlara dikkat edilsin yeter.

Son yaz transfer donemi de sikintiliydi, eger Badou satilmasaydi rezalet bir rakam vardi ortada -20 m euro gibi.

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

Son düzenleme:
Hem maaş hem de sattığın kadar al cezası vermeleri ödül olur ödül. Umarım bunu yaparlar. Maaş sınırını da 65'den 50'ye düşürsünler. Muhtemelen Feghouli ve Gomis gider Sinan ve Yasin kalır şu anki anlayışla ama yine de mali durum biraz toparlanır.

Yasinle sinanla avrupaya gidiceksek gitmeyelim daha iyi

Uefa'dan çok ,tüpçü ve medya daha korkutucu geliyor.
Eminim ki; şu an bizim aleyhimize her türlü lobiyi yapıyorlar.

Adam gibi futbol izlemek için,
Hemen şimdi futbolu bilen Alman hoca!

Ozaman bu şerefsiz uefa nın mantıgı ile ilerlersek 2 ay sonra bizim klübü zengin bi arap satın alıp Hazarda 250 milyon gömsek dokunmayacaklar bize heralde.Ulan biz içerde isek bu psg nasıl kendi imkanları ile Neymara ona buna toplam da 350 400 milyon euro bayılıyorda hala artıda oluyor onu açıklasınlar bakalım.

Bir kac sebebi var , psg nin geliri forbeste 521 milyon euro gorunuyor , bizim ise 162 milyon euro . yaklasik 1 e 3 fark var . Digeri , sahipli klupler sponsorluklar uzerinden para enjekte ediyor , disaridan da uluslar arasi cok sponsor yardimi aliyor . Ingiliz kluplerini konusuyor olsaydik , veya madrid barcelona olsaydi ,cok net verilerle karsi cikilabilir ama psg biraz farkli bir durum , burada hak veriyorum size

fakat hala oransal bakildigi zaman bize gore iyi durumdalar , sebebi de hacimleri buyuk daha onceden soyledigim gibi

Paris Saint-Germain on the Forbes Soccer Team Valuations List

Tartışmaları dikkatlice okudum. Sinan Bey'in savunduğu "şirketleşme" varsa eğer ağlayıp sızlamayalım o zaman hemen acilen kulübün satılması lazım. Satışa engel durumlar varsa da bu hikaye hiçbir zaman bitmez ve "küçük takım" olarak kalırız Avrupa nezninde. Çünkü ülkede hırsız çok, çünkü yalancı, ahlaksız, düzenbaz, adi insan çok. Aramızdalar ve bu adamlar kulüp yönetiyor ve yönetmeye devam edecekler.

Tartışmaları dikkatlice okudum. Sinan Bey'in savunduğu "şirketleşme" varsa eğer ağlayıp sızlamayalım o zaman hemen acilen kulübün satılması lazım. Satışa engel durumlar varsa da bu hikaye hiçbir zaman bitmez ve "küçük takım" olarak kalırız Avrupa nezninde. Çünkü ülkede hırsız çok, çünkü yalancı, ahlaksız, düzenbaz, adi insan çok. Aramızdalar ve bu adamlar kulüp yönetiyor ve yönetmeye devam edecekler.

Bunlar benim ingilizce orjinal dokumanlardan ve websitelerinden arastirmalarimla koydugum bilgiler , ceza kismi yorum , ama bu net gelirler, gelirlerin sirket degerlerine oranlari tamamen bagimsiz yerlerden cektigim bilgiler

satisa gelince , diyelim diger prosedurler atlandi , imkb ile anlasildi ve halktan tum hisseler (ucuk fiyatlardan) toplanarak ,mumkun olan en yuksek yuzde ile sportif AS satildi , yonetim hakki da dernekten alan kisiye gecti

bu durumda bile "kurtulduk" denemez , cunku onemli olan o sirketin cazibesidir , cazip olmasidir

hepimiz turkiye pazari , thy euroleague diyoruz ama takimlarimizin birak satisini , reklam potansiyelini bile onemseyip yuksek sponsorluklar veren yok

bizim yapmamiz gerekeni hep yazdim ama utopik sayildi , hem deli gibi oyuncu satmamiz , hem almamamiz veya bedavaya yakin almamiz , ustune ustluk sampiyon olup bir de oralardan gelir elde etmemiz lazim .. ayrica bu ffp donemsel bir mevzu , bu seneyi +100 milyon euro kar ile kapattin diye ertesi sezon istedigin gibi yine harcayamazsin , surekli bir donemsellik ilkesiyle zarar etmemen gerekiyor

onumuzde iki ornek var , birisi daha belirgin , basaksehir ile besiktas ... iki ornek de fenerbahce ile Galatasaray

sizce bu iki klubun futbol operasyonlarindaki gelir gider dengesi ayni mi ? biri cok dusuk maliyetlerle ilerliyor , sezonluk bonservis harcamasi 2-3 milyon eurolarda , oteki ise harciyor (yine de biz ve fb gibi degil) fakat 2 sezondur elde ettigi performans geliri ve oyuncu satislari iyiydi

-di diyorum cunku basaksehiri bir kenara birakalim , bjk de bozdu , mitrovic , love , lens derken , bu sene sampiyon olamazlarsa , hele de eleme gecip CL ye katilamazlarsa onlar icin de quaresma satilmali , talisca alinamaz gibi kisitlamalar gelecek

sozun ozu , para kazanacaksin azizim .. arap ,cinli ,amerikali 10 binlerce km uzaktan 100 euro verip barcelona formasi aliyorsa , o klup o parayi harcar

Bunlar benim ingilizce orjinal dokumanlardan ve websitelerinden arastirmalarimla koydugum bilgiler , ceza kismi yorum , ama bu net gelirler, gelirlerin sirket degerlerine oranlari tamamen bagimsiz yerlerden cektigim bilgiler

satisa gelince , diyelim diger prosedurler atlandi , imkb ile anlasildi ve halktan tum hisseler (ucuk fiyatlardan) toplanarak ,mumkun olan en yuksek yuzde ile sportif AS satildi , yonetim hakki da dernekten alan kisiye gecti

bu durumda bile "kurtulduk" denemez , cunku onemli olan o sirketin cazibesidir , cazip olmasidir

hepimiz turkiye pazari , thy euroleague diyoruz ama takimlarimizin birak satisini , reklam potansiyelini bile onemseyip yuksek sponsorluklar veren yok

bizim yapmamiz gerekeni hep yazdim ama utopik sayildi , hem deli gibi oyuncu satmamiz , hem almamamiz veya bedavaya yakin almamiz , ustune ustluk sampiyon olup bir de oralardan gelir elde etmemiz lazim .. ayrica bu ffp donemsel bir mevzu , bu seneyi +100 milyon euro kar ile kapattin diye ertesi sezon istedigin gibi yine harcayamazsin , surekli bir donemsellik ilkesiyle zarar etmemen gerekiyor

onumuzde iki ornek var , birisi daha belirgin , basaksehir ile besiktas ... iki ornek de fenerbahce ile Galatasaray

sizce bu iki klubun futbol operasyonlarindaki gelir gider dengesi ayni mi ? biri cok dusuk maliyetlerle ilerliyor , sezonluk bonservis harcamasi 2-3 milyon eurolarda , oteki ise harciyor (yine de biz ve fb gibi degil) fakat 2 sezondur elde ettigi performans geliri ve oyuncu satislari iyiydi

-di diyorum cunku basaksehiri bir kenara birakalim , bjk de bozdu , mitrovic , love , lens derken , bu sene sampiyon olamazlarsa , hele de eleme gecip CL ye katilamazlarsa onlar icin de quaresma satilmali , talisca alinamaz gibi kisitlamalar gelecek

sozun ozu , para kazanacaksin azizim .. arap ,cinli ,amerikali 10 binlerce km uzaktan 100 euro verip barcelona formasi aliyorsa , o klup o parayi harcar
2 gundur mahvettin bizi be :(
CgzDIzZW0AAvowB.webp

SM-G610F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Avrupa'dan men diye bir ceza olamaz arkadaş. Mantığı yok bunun. Yok yani böyle bir şey. Zarar eden kulüp bir şeyleri doğru yapmış ki Avrupa'ya gitmiş. Kalkıp sen onu men edersen, o gelirden mahrum edersen bu kulüp nasıl kalkınacak?

Kaldı ki FFP olayı teoride güzel ama işleyişte sıkıntılı bir program. Sana ne kardeşim kulüplerin mali durumundan? Serbest piyasa değil mi, isteyen istediği şekilde yönetilir. Batar, çıkar. Tamam sen kulüplerin daha sağlıklı bir yapıda ve sürdürülebilir olmasını istiyorsun. Bence de öyle olmalı ama diğer bir taraftan bu kural sahipli kulüpler vasıtası ile sürekli deliniyor. Bu da bu uygulamayı teoride değil ama realitede absürt bir hale getirdi. FFP hafifletilmeli ve güncellenmelidir. Şu anki hali ile küçük hep küçük, büyük hep büyük kalacaktır.

Belki de istedikleri bu. Bilmiyorum.

Men cezasinin konunun ruhuna aykiri olduguna ben de katiliyorum , para kazanmalisin ki zor durumunu duzelt . Fakat bir de reel duruma bakalim , biz men cezasi aldigimiz halde , yani en agir cezayi vermelerine ragmen 2 sene sonra yine bir degerlendirmelik duruma dustuk

aslinda haklisiniz , men vermesinler , baska yaptirimlar uygulasinlar ... fakat o yaptirimlardan daha agirini vermis olmalarina ragmen dengeyi tutturamiyoruz
Zaten hata burda.

Sen bir takima men veriyorsun, bu takim en az 15 milyon avro kazaniyor Avrupa'da oynamak icin, bunun daha galibiyet parasi, ust ture cikma parasi felan var.

Ayrica kulup olarak ekstra maclar oynuyorsun stadinda buda bilet geliri, store geliri demektir.

Ondan sonra Avrupa'da olmamiz sponsorlar icin daha cekici oldugumuz anlamina gelir ve buda sponsorluk parasinda bir yukselis yapar.

Yani men finansal olarak hicde dogru bir ceza degildir.

Birçok kişi yazmış zaten. Şampiyonlar Ligi’ne gidip para alamadan nasıl yaptığın yatırımın karşılığını alacaksın? Sen bana men vererek elimdeki en büyük maddi kaynağı elimden almış oluyorsun. İş burada tıkanıyor zaten. Koyun Real, Barca, Bayern, Juve, City, PSG, Atletico, Chelsea’yi oynasınlar kendi aralarında anasını satayım. Zaten biz bu şartlarda bu adamlarla nasıl mücadele edeceğiz ki?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Birçok kişi yazmış zaten. Şampiyonlar Ligi’ne gidip para alamadan nasıl yaptığın yatırımın karşılığını alacaksın? Sen bana men vererek elimdeki en büyük maddi kaynağı elimden almış oluyorsun. İş burada tıkanıyor zaten. Koyun Real, Barca, Bayern, Juve, City, PSG, Atletico, Chelsea’yi oynasınlar kendi aralarında anasını satayım. Zaten biz bu şartlarda bu adamlarla nasıl mücadele edeceğiz ki?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ya gerçekten benim de anlamadığım bir şey var. Herkes demiş ki sen onlarla baş edemezsin zaten. O zaman sıçmışım Şampiyonlar Ligi’ne. Hangi Beşiktaşlı Bayern maçından zevk almıştır? Hiçbiri bence. Bizim de Şampiyonlar Ligi’ne katılıp gelen geçen tarafından tokatlanıp “Eee napalım? Sanki onlarla rekabet edebilecek miydik?” diye ağlayalım mı? Bu olayın değişmesi gerek. En azından borçlarımızı bir an önce bitmesi gerek ve gelirimize göre transfer harcaması yapılmalı. Gelirimiz de az değil bu arada sadece hepsi borç yüküne gidiyor neredeyse. Nasıl olur ne satılır ne olur bilemem. Ama Florya mı satılacak ne olacak hemen olsun ve şu borç artık sıfırlansın. Yoksa şampiyonluğun da tadı yok Avrupa’ya gidemediğin sürece.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Men cezasi hakkinda yanlis bir algi var , bunu mantik silsilesi ile aciklayarak degistirmek gerekiyor , adim adim gidelim. Men cezasi bir koruma tedbiri olup aslinda ceza degildir . Aciklayalim

Ffp den men cezasi aldigimiz donem 2014 ya da 2015 olmasi lazim

Peki sampiyonlar ligine aktif katilimimiz olan ceza oncesi 4 sene ve daha oncesine bakarsaniz , sizce ffp yokken arti mi veriyorduk ? Surekli zarar ve altindan kalkilamayacak boyuta ulasan borc ffp yuzunden mi birikti ?

Ffp zaten faaliyetlerin seni kar degil zarara surukledigi icin var . Adinda fair play var diye buyukleri engellemek filan anlamina cekilmemeli

Dogrudur , bu sene bir men cezasi klubun mali durumunu eksiye goturur . Ama sunu unutmayalim , 4 sene sampiyonlar ligine gittigimiz doneme ait durumdan oturu bir onceki cezayi aldik

Yani oyle bir harcamissin ki , ne sampiyonluk ne avrupa gelirleri yetebilmis bilanconu toparlamaya

Anlasmalar yapmis sozler vermissin ama acik gitgide buyumus , hic azalmamis

Bu durumda men cezasi artik siz son noktadasiniz demek tedbiridir aslinda

Ne derseniz deyin , ffp yi onlemek kluplerin kendi huneri olacaktir

Geri
Üst Alt