Sevgili dostlar , ulkemizin sicili hemen her konuda UEFA nezninde cok kabarik , sike dosyalari bizde , 100 davanin 85 i bizdeki futbolcu ve teknik adam problemleri ile acilan davalar , hemen her klubun surdurulemez bir mali gidisati var . Sadece ffp degil , genel borc gelisimi olarak da bakildigi zaman iflas bayragini cekmis durumda kluplerimiz.
Bugun psg nin , united in , city nin transferleri elestiriliyor ama siz o kluplerin sirket buyukluklerini biliyor musunuz ? Sizce kendi ulkelerinde devlet babanin kapisini kurtar beni diyecek durumdalar mi ? Arazi satmak , sermaye arttirmak gibi yontemlerle son kursunlarini mi atiyorlar ? Ayrilan oyuncu ve teknik personele maas odemeyip ,geciktirip , menejerleri isyan ettirip hem uefa hem de yerel mahkemelerle mi ugrastiriyorlar ?
Sen ahmet calik , sigtorsson , grosskreuzt, eren gibilere , serdarlara onca milyon euro bonservis oderken , endoganlara ,tariklara milyonlarca dolarlik beslenme cantasi hazirlarken uefa mi seni zorladi .. Orada yaptigin hatalardan kaynaklanan zarar uefa nin sorunu mu ki "lazimdi" diyerek 7-8 tane asiri maliyetli adam almis olmana sicak bakmasini istiyorsun ?
Kur farki veya faiz yukunden uefa ya ne ? pirlo amerikaya gittiginde oradaki klup USD odeme ile kontrat uzattiginda "yok ben euro istiyorum" kaprisi yapabiliyor mu oyuncular ? ama sen katara , turkiyeye , arabistana gittiginde her istedigini kabul ettirirsen ,ben olsam ben de euro isterim. sonra yerli oyunculara TL sozlesmeymis ,peh ... kadronda yarin turk oyuncu kalmayacak belki , turklere TL sozlesme yapsan ne yazar ? ingiltereye giden oyuncular pound ile sozlesme imzaliyor , brexit zamaninda tonlarca trilyon zarar ettiler bir anda belki , gidip kluplerine "ben euro sozlesme istiyorum" diyebildiler mi ?
ayrica maas butcesi ,kar zarar orani hesap ederken ,ornegin turkiye kupasi vasitasi ile eskisehir spor avrupaya katilsa , bizle ayni mi olur ? hayir elbette .. onun belki zarar hakki 3 milyon euro olur , GS isen 30 milyon olur , psg isen 300 milyon olur , cunku tekrarliyorum , sirket buyukluklerine oranla hesap etmeniz gerekir