Galatasaray'ın UEFA Raporu Ortaya Çıktı! Hangi Maddeler Sıkıntılı?

Bu sezon sportif başarı için yeni yapılanma şarttı. Bonservis olarak sattığımız kadar harcama yaptık. Oyuncu maaşlarında 65 Milyon € geçilmedi. Ama UEFA'nın değerlendirdiği başka kriterler var demek ki. İnşallah hayırlı bir karar çıkar lehimize.

Yalnız bu dönemki transferler üzerinden Uefanın yemeye çalıştığı bok açıklanmaya çalışılıyor ama ortada kocaman bir paradox oluyor.Sen şampiyon olmak için transfer yapmak zorundaydın ki hem şampiyonluk hem CL geliriyle mali yapını düzeltebil.Şampiyon olmazsak gelirsizlikten batacağız öbür türlü.Uefa çok samimiyse öyle sahilden sahilden uyduruk kanunlarla gelmesin.FFP'nin asıl amaçlarından biri rekabeti de arttırmak değil mi?Kural geldiğinden bu yana transfer piyasası uçmuş gitmiş,bizim gibi kulüplere ötüyor boruları.Galatasaray özelinde haklı olsalar bile 220 milyon trink transfer yapan kulüplere dokunamıyorlar.Çok samimiler ise alsınlar Salary Cap sistemini uyarlasınlar.

fb deki cezasinin aynisini aliriz

Bu sezon sportif başarı için yeni yapılanma şarttı. Bonservis olarak sattığımız kadar harcama yaptık. Oyuncu maaşlarında 65 Milyon € geçilmedi. Ama UEFA'nın değerlendirdiği başka kriterler var demek ki. İnşallah hayırlı bir karar çıkar lehimize.

Bizdeki hata surada . "Ne yapalim kadro lesti , lazimdi transfer .." dusuncesi zihnen mantikli geliyor diye bunu bir hak olarak goruyoruz

Uefa sana rakamsal yaklasiyor . Limitin bu , uzerinde harcama yapmayacaksin diyor . Istersen amatore dusecek kadron olsun , senin gecmisteki hatalarin uefayi baglamaz

Su sekilde ornek vereyim , simdi ornegin sivasspor o veya bu sekilde petrol bulss ve neymari suarez i getirse , ve boyle basariya ulassa ve uefaya "4 buyuklerin hegemonyasini ancak boyle yikabilirdim" dese olur mu ? Olmaz . O da takilir ffp ye men cezasini yer

Senin sampiyonluk icin kadronu duzeltmek zorunda olusun uefa nin rakamsal limitlerini degistirme hakki vermiyor sana

Yalnız bu dönemki transferler üzerinden Uefanın yemeye çalıştığı bok açıklanmaya çalışılıyor ama ortada kocaman bir paradox oluyor.Sen şampiyon olmak için transfer yapmak zorundaydın ki hem şampiyonluk hem CL geliriyle mali yapını düzeltebil.Şampiyon olmazsak gelirsizlikten batacağız öbür türlü.Uefa çok samimiyse öyle sahilden sahilden uyduruk kanunlarla gelmesin.FFP'nin asıl amaçlarından biri rekabeti de arttırmak değil mi?Kural geldiğinden bu yana transfer piyasası uçmuş gitmiş,bizim gibi kulüplere ötüyor boruları.Galatasaray özelinde haklı olsalar bile 220 milyon trink transfer yapan kulüplere dokunamıyorlar.Çok samimiler ise alsınlar Salary Cap sistemini uyarlasınlar.

Gecenlerde usenmeyip bu konuda bir tablo getirmistim , her defasinda ugrasamam tek basima ama ozet geceyim

Mesela united 100 milyona pogbayi aliyor , ama onun sirket buyuklugu 10 birim , senin ise 1 birim ornegin .. o zaman kimin ne harcadigi uzerinden degil , kluplerin kendi buyuklukleri ve sirket degerlilikleri acisindan oransal olarak ne harcama yaptigi onemli

Cok basit aritmetikle senin belhandaya verdigin 10 ile pogbaya verilen 100 ayni olmus oluyor united ile Gs kiyasinda

Gecenlerde usenmeyip bu konuda bir tablo getirmistim , her defasinda ugrasamam tek basima ama ozet geceyim

Mesela united 100 milyona pogbayi aliyor , ama onun sirket buyuklugu 10 birim , senin ise 1 birim ornegin .. o zaman kimin ne harcadigi uzerinden degil , kluplerin kendi buyuklukleri ve sirket degerlilikleri acisindan oransal olarak ne harcama yaptigi onemli

Cok basit aritmetikle senin belhandaya verdigin 10 ile pogbaya verilen 100 ayni olmus oluyor united ile Gs kiyasinda
Ben bambaşka birşeyden bahsediyorum mevzunun aritmetikle falan alakası yok.Gayet düz mantık birşey söylüyorum.Osuruktan bir takımsın Midılsborodan sekiz falan yiyorsun,yağı bol bulan Arabın teki geliyor sonra sırf savunma için harcadığın para,orta seviye bir ülke ordusunun savunma sanayi harcamasından fazla oluyor.Temelde bu kural içinde geçtiği üzere fair play yani,amacıyla çıkmadı mı?Bir kural koyacaksan daha temelli daha sağlam olması gerekiyor Nba'i o yüzden örnek veriyorum,aklı başında gm sahibi her takım 3-5 senelik bir planla şampiyon olabilir orada,Uefa için söyleyebilir misin aynısını?Bu getirdikleri kuralla neyi çözebildiler yahu?Bir tane yarar olmuş mu futbola FFP'nin?Niye çıktı ,amacını yerine getirdi mi?Gerizekalı herifin teki başkan oluyor salak salak işler yapıyor ceremesini koskoca kulüp çekiyor.

Ulan Avrupa da bütün takimlar türlü türlü pisliklere imza atiyor ama olan bizim gibilere oluyor.

Sike döneminden beri UEFA ya karsi güvenimi tamamen yitirdim ben. Zaten sonra onlarin da ne kadar temiz ve güvenilir bir "kurum" olduklari bir bir ortaya döküldü.

Umarım ceza almayız. Alırsak çok kötü olur cidden.

FFP'nin temelde 2 amaci var:

1) Kuluplere yonetimlerin para injeksiyonunun onune gecip kulubun kazandigi kadarini harcamasini saglamak, boylelikle de adil rekabetin onunu acmak. Ne yazik ki PSG, Man City gibi kulupler bunun etrafindan dolaniyor; sahipleri sponsorluk uzerinden kuluplerine para injekte ediyor. FFP'nin adil rekabeti saglamasi icin sponsorluk kriterleri getirmesi gerekiyor (Kulubun sahibinin iliskisi olan sirketler sponsor olamaz gibi)

2) Kuluplerin ekonomik olarak surdurulebilir bir yapiya gelmesini saglamak. Bizim FFP'yle temel problemimiz de bundan kaynakli. Kulubun bir sahibi olmadigi, duzgun sponsorluk, mac gunu ve diger gelirleri olmadigi bir ortamda, eskiden oldugu gibi borclanarak harcamayi yuksek seviyede tuttugumuzda dogal olarak sikinti yasiyoruz. UEFA'nin derdi bizi durduk yere cezalandirmak falan degil, bizi cezalandiriyorlar ki biz de FFP kriterlerine uyalim ve kulubumuz stabil, surdulebilir hale gelsin.

Rapordan anladigim kadariyla bu kriterlere uyulmamis. Sonuc acik, son cezanin aynisi veya daha fazlasi. Umarim yaniliyorumdur.

Sevgili dostlar , ulkemizin sicili hemen her konuda UEFA nezninde cok kabarik , sike dosyalari bizde , 100 davanin 85 i bizdeki futbolcu ve teknik adam problemleri ile acilan davalar , hemen her klubun surdurulemez bir mali gidisati var . Sadece ffp degil , genel borc gelisimi olarak da bakildigi zaman iflas bayragini cekmis durumda kluplerimiz.

Bugun psg nin , united in , city nin transferleri elestiriliyor ama siz o kluplerin sirket buyukluklerini biliyor musunuz ? Sizce kendi ulkelerinde devlet babanin kapisini kurtar beni diyecek durumdalar mi ? Arazi satmak , sermaye arttirmak gibi yontemlerle son kursunlarini mi atiyorlar ? Ayrilan oyuncu ve teknik personele maas odemeyip ,geciktirip , menejerleri isyan ettirip hem uefa hem de yerel mahkemelerle mi ugrastiriyorlar ?

Sen ahmet calik , sigtorsson , grosskreuzt, eren gibilere , serdarlara onca milyon euro bonservis oderken , endoganlara ,tariklara milyonlarca dolarlik beslenme cantasi hazirlarken uefa mi seni zorladi .. Orada yaptigin hatalardan kaynaklanan zarar uefa nin sorunu mu ki "lazimdi" diyerek 7-8 tane asiri maliyetli adam almis olmana sicak bakmasini istiyorsun ?

Kur farki veya faiz yukunden uefa ya ne ? pirlo amerikaya gittiginde oradaki klup USD odeme ile kontrat uzattiginda "yok ben euro istiyorum" kaprisi yapabiliyor mu oyuncular ? ama sen katara , turkiyeye , arabistana gittiginde her istedigini kabul ettirirsen ,ben olsam ben de euro isterim. sonra yerli oyunculara TL sozlesmeymis ,peh ... kadronda yarin turk oyuncu kalmayacak belki , turklere TL sozlesme yapsan ne yazar ? ingiltereye giden oyuncular pound ile sozlesme imzaliyor , brexit zamaninda tonlarca trilyon zarar ettiler bir anda belki , gidip kluplerine "ben euro sozlesme istiyorum" diyebildiler mi ?

ayrica maas butcesi ,kar zarar orani hesap ederken ,ornegin turkiye kupasi vasitasi ile eskisehir spor avrupaya katilsa , bizle ayni mi olur ? hayir elbette .. onun belki zarar hakki 3 milyon euro olur , GS isen 30 milyon olur , psg isen 300 milyon olur , cunku tekrarliyorum , sirket buyukluklerine oranla hesap etmeniz gerekir

maaş kısıtlaması ve sattığın kadar al cezası bekliyorum, diğer türlü biz şampiyon olduğumuzda CL ye almazsa bizi 30+ milyon euro gelirden mahkum bırakmış oluyor bu gelir olmadan pozitif ekonomiye geçmemiz çok zor , bu iki cezayı umarım verirler zorunlu olarak harcama yapmayız

Ulan Avrupa da bütün takimlar türlü türlü pisliklere imza atiyor ama olan bizim gibilere oluyor.

Sike döneminden beri UEFA ya karsi güvenimi tamamen yitirdim ben. Zaten sonra onlarin da ne kadar temiz ve güvenilir bir "kurum" olduklari bir bir ortaya döküldü.

Bu kadar para dönen yerde adaletten temiz olmaktan bahsedilir mi ilahi Can. :D

Adamlar resmen büyük kulüplerle ortanca ve küçük kulüpler arasındaki makası daha da açmak için tezgah kurmuşlar, biz de kaderimize razı bekliyoruz öyle idam mahkumu gibi. Her şey kılıfına uydurulmuş, fair play falan hikaye.

Gidin de piyasanın anasını belleyen arapların kulüplerini inceleyin.Ne idüğü belirsiz şerefsizler...

Adamlar resmen büyük kulüplerle ortanca ve küçük kulüpler arasındaki makası daha da açmak için tezgah kurmuşlar, biz de kaderimize razı bekliyoruz öyle idam mahkumu gibi. Her şey kılıfına uydurulmuş, fair play falan hikaye.

Nasil yani? FFP 2009-2010'dan beri konusulan, 2012'den beri uygulanan bir sistem. Bu surecte Sevilla, Roma, Monaco, Dortmund, Benfica, Porto, Leicester City, Wolfsburg, Malaga, Galatasaray, Marsilya ve APOEL sampiyonlar liginde son 8 takim arasina girmisler. FFP bu makasi nasil aciyor?

Geri
Üst Alt