GSC Portal Galatasaraylı Futbolcular Bedelli Sırasında

zorla kal diyenmi var onlara istanbula kapagi attilarmi tamam 1 gram gelistirmiyolar kendilerini geri gidiyolar birazda kendilerinde sucu arasinlar yan gelip yatmasinlar

Sistem bunu gerektiriyor. Rekabetin olmadıgı bir ortamda gelismek zor. Zaten bizi kesecek yok hesabı.

Kontejan kalkarsa yerli oyuncular daha derli-toplu hareket eder. Disipline girerler. Cünkü artık bize muhtac degiller diye tutusurlar.

zorla kal diyenmi var onlara istanbula kapagi attilarmi tamam 1 gram gelistirmiyolar kendilerini geri gidiyolar birazda kendilerinde sucu arasinlar yan gelip yatmasinlar

Futbolcuların ciddi alt yapı eksiği var. Eğitim düzeyleri malumunuz oldukça düşük. Haliyle 20-30 yaş arası genç insanların cebine 2-3 milyon koyarsanız, altlarına son model arabalar , bir telefonla modeller mankenler ayağına geliyor filan..

Elbette aralarında kendilerine geliştiren daha profesyonel davrananlar var ama azınlıktalar. Bende arkadaşların dediği gibi sorunun futbolcudan çok sistemde olduğunu düşünüyorum.

yazdiklarinin %90 I dogru ama bu kisma katilmiyom bizim dökülen ligin yerlilerini alcak enayi varmi avrupada sanmam

Güzel kardesim Sinan Kaloglu bile 30 yaslarinda gidip mütevazi bir sekilde Bundesliga´da top oynayabildi, Halil su an keza öyle Türkiye´de begenilmiyordu. Mourinho gecen sene aciklama yapti, ilgisini ceken Türk oyuncular varmis o kzandiklari fiyatlari ödeyecek kadar enayi degilmis diye. Türk oyuncular burada 1-2.5 Milyon arasi avro Net aliyorlar yilda, oraya gidip 700 bin-1.5 Milyon avro arasi brüt alacaklar... Almanya´da mesela 700 bin avro Brüt, 450 bin avro Net civaridir... 45% Vergi var ve kulüpler ödemiyor.

Yani Umut Bulut diyelim Hamit gibi Augbsurg´a gitse eline sene sonunda 500 bin avro para gececek. Galatasaray´da eline bir senede 2.2 Milyon avro net geciyor, üzerine birde primler geliyor. Primler ile birlikte muhtemelen 10 kati para demek bu. Yoksa avrupada mütevazi bir takimda oynayabilecek oyuncu cok, ama yanasmiyor kulüpler aldiklari ücretlerinden dolayi...

Yabanci sinirinin revizyona gitmesi ile artik umuyorum ki bu akla sagliga zarar ücretler bitecek. Üc büyüklerin yerli tabanindan daha potansiyelli yabancilar alma gücü var, bu demekki bir cok yerli ya "normal" bir fiyata oynacak bizde, yada Avrupa yolunu gözleyecek. Bu da futbol olarak gelisimlerini bozguna ugratmayacaktir...

Son düzenleme:
aslında göndereceksin bunları 12 ay dağ komando olacaklar :D 1 yıl sonra fit olurlar sert olurlar

askerliğin zorunlu ve bu kadar uzun süreli olması ne kadar saçma ise bedelli askerlikte bir o kadar saçma.

gayet normal bir fotograf. üzerine gidilip de konuşulacak ya da eleştirilecek bir şey değil. hükümet bir imkan sunuyor ve futbolcular da bunu kullanıyor. bu fotoda eleştirilecek tek bir şey olabilir. o da çıkarılan bedelli askerlik yasasıdır

Güzel kardesim Sinan Kaloglu bile 30 yaslarinda gidip mütevazi bir sekilde Bundesliga´da top oynayabildi, Halil su an keza öyle Türkiye´de begenilmiyordu. Mourinho gecen sene aciklama yapti, ilgisini ceken Türk oyuncular varmis o kzandiklari fiyatlari ödeyecek kadar enayi degilmis diye. Türk oyuncular burada 1-2.5 Milyon arasi avro Net aliyorlar yilda, oraya gidip 700 bin-1.5 Milyon avro arasi brüt alacaklar... Almanya´da mesela 700 bin avro Brüt, 450 bin avro Net civaridir... 45% Vergi var ve kulüpler ödemiyor.

Yani Umut Bulut diyelim Hamit gibi Augbsurg´a gitse eline sene sonunda 500 bin avro para gececek. Galatasaray´da eline bir senede 2.2 Milyon avro net geciyor, üzerine birde primler geliyor. Primler ile birlikte muhtemelen 10 kati para demek bu. Yoksa avrupada mütevazi bir takimda oynayabilecek oyuncu cok, ama yanasmiyor kulüpler aldiklari ücretlerinden dolayi...

Yabanci sinirinin revizyona gitmesi ile artik umuyorum ki bu akla sagliga zarar ücretler bitecek. Üc büyüklerin yerli tabanindan daha potansiyelli yabancilar alma gücü var, bu demekki bir cok yerli ya "normal" bir fiyata oynacak bizde, yada Avrupa yolunu gözleyecek. Bu da futbol olarak gelisimlerini bozguna ugratmayacaktir...
görcez kismetse yabanci kurali degiscek mutlaka bizim tembel yerliler ne yapcak ozaman zaten böyle giderse klüpler yakinda iflas etcek zaten etmislerde almanyada olsa bizim kluplerin hic biri lisans alamaz lig icin federasyondan ama bizde her sey serbest

Katilmiyorum bu seferlik sana :)

Biz ligin en koklu ve en basarili takimiyiz.Burada oynayan yerli futbolcularin gidecegi maksimum avrupanin orta sira takimlari.Bunun sistemle alakasi bile yok tamamen alt yapi eksikligi.Galatasarayin CL maclarini hepimiz izledik.Avrupali futbolcu bizimkilerden cok daha hizli ve dogru dusunuyor.Arti olarak atletik olarakda daha iyiler.Sistemleri oturmus hersey iyiyken dahada bunlara futbolmu ogreticekler

Katilmiyorum bu seferlik sana :)

Biz ligin en koklu ve en basarili takimiyiz.Burada oynayan yerli futbolcularin gidecegi maksimum avrupanin orta sira takimlari.Bunun sistemle alakasi bile yok tamamen alt yapi eksikligi.Galatasarayin CL maclarini hepimiz izledik.Avrupali futbolcu bizimkilerden cok daha hizli ve dogru dusunuyor.Arti olarak atletik olarakda daha iyiler.Sistemleri oturmus hersey iyiyken dahada bunlara futbolmu ogreticekler

Tamamda ben baska birsey söylemedim ki ? Ben demedimki bir Umut Bulut gider Bayern Münih´de oynar diye. Augsburg gibi mütevazi bir örnek verdim o yüzden cogu oyuncumuzun da potansiyeli bu zaten. Aldiklari ücretlerden dolayi öyle kulüplere ama hic gidemeyecekler, daha dogrusu gitmek istemeyecekler. Ama tersi hem bizim, hemde onlar icin daha yararli olacaktir...
Türkiye´deki alt yapi sorunlari, taha okul sisteminde basliyor. Bana Türkiye´de iyi bir okul egitimi ile, iyi bir futbol egitimini birlikte almak oldukca zor gibi geliyor. Bunun üzerine tabi birde beslenme ve genetik farkliliklar da geliyor. Türk insani hizli ve atletik bir yapiya sahip degil, bunun üzerine tabi beslenme ve bu konuda destek olacak idmanlarin olmamasi geliyor... Zaten yapi olarak pek uygun degiliz bunlara, birde buna destekleyici idman olmayinca cocuk yaslarinda, Türk oyunculari da böyle ham yetisiyorlar.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt