8x3 Night King hakkında
Night King dizi boyunca savaştan kaçındı zaten. Ölümünü insanların beğenmemesini pek anlayamadım o yüzden. Şu ana kadar seyrettiğimiz Night King'in tam da bu şekilde sinsice öldürülmesi gerekirdi. Adam ne ejderhalarla, ne Jonla ne de başkasıyla bire bir savaşmadı. Hep wightları önden gönderdi. Bran sahnesinde okların tükenmesini bekledi. Kısaca kendini hiçbir zaman riske atmadı. Çünkü ölürse sadece kendisinin ölmeyeceğini biliyor.

Arya da bunun için en doğru isimdi. Dizinin başından beri bunun eğitimini aldı diyebiliriz. Hatta bölümde sanki "ulan Arya nasıl geldi, akgezenler nasıl görmedi" denmesin diye, NK'in ölümünden önce Arya'nın kütüphanede wightlardan kaçışını işlemişler. Fark ettiyseniz Arya'dan gelen tek ses yere damlayan kanıydı. Ne kadar sessiz olduğunu bu sahnede açık açık göstermişler. Öylesine çekilmiş bir sahne değil.

Genel olarak güzel bir bölümdü.

8x3 Night King hakkında
Night King dizi boyunca savaştan kaçındı zaten. Ölümünü insanların beğenmemesini pek anlayamadım o yüzden. Şu ana kadar seyrettiğimiz Night King'in tam da bu şekilde sinsice öldürülmesi gerekirdi. Adam ne ejderhalarla, ne Jonla ne de başkasıyla bire bir savaşmadı. Hep wightları önden gönderdi. Bran sahnesinde okların tükenmesini bekledi. Kısaca kendini hiçbir zaman riske atmadı. Çünkü ölürse sadece kendisinin ölmeyeceğini biliyor.

Arya da bunun için en doğru isimdi. Dizinin başından beri bunun eğitimini aldı diyebiliriz. Hatta bölümde sanki "ulan Arya nasıl geldi, akgezenler nasıl görmedi" denmesin diye, NK'in ölümünden önce Arya'nın kütüphanede wightlardan kaçışını işlemişler. Fark ettiyseniz Arya'dan gelen tek ses yere damlayan kanıydı. Ne kadar sessiz olduğunu bu sahnede açık açık göstermişler. Öylesine çekilmiş bir sahne değil.

Gelde bunu çok bilmiş romantiklere anlat işte

ANE-LX1 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

8x3 Night King hakkında

Iyi de mesela benim icin Arya'nin oldurmesi sorun degil.
1. ve 2. bolumde akgezenler hic gosterilmedi. Bence 5 ile 10 dakika arasi ilerleyisleri gostermelilerdi.
3. bolumde ise en azindan Night King veya kumandanlari 3 - 4 kisiyi oldurebilirdi. Mesela Jorah filan kumandanlarla savasirken olebilirdi veya Night King ilerlerken 1 2 kumandan Jon ile mesgul olabilirdi. Ornekler cogaltilabilir.

Iyi de mesela benim icin Arya'nin oldurmesi sorun degil.
1. ve 2. bolumde akgezenler hic gosterilmedi. Bence 5 ile 10 dakika arasi ilerleyisleri gostermelilerdi.
3. bolumde ise en azindan Night King veya kumandanlari 3 - 4 kisiyi oldurebilirdi. Mesela Jorah filan kumandanlarla savasirken olebilirdi veya Night King ilerlerken 1 2 kumandan Jon ile mesgul olabilirdi. Ornekler cogaltilabilir.
Ben de NK ve akgezenlerin savas sahneleri olsun isterdim ama dusundugumuz zaman NK'in hedefindeki tek kisi Bran. Bu yuzden diger karakterlerle savasmasinin mantikli bi yani yok, onlari wightlar ve ejderha hallediyor zaten. Jon NK'i oldurmeye yeltendi, orda bile "benim daha onemli islerim var" edasiyla oluleri diriltip Bran'e gitti.

Ilk 2 bolumde NK ve akgezenleri biraz gorsek daha guzel olurdu ama bence de.

Sonuc olarak NK ve akgezenler konusunda tutarsizlik oldugunu dusunmuyorum.

SM-N920I cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Kitapları okudun mu sen renktaş?

Başlayalım mı? Başlarsak da çeviri mi okuyalım orjinal mi?
Ben okudum,hic baslama zaten ikinci sezondan sonra ayrismaya basliyor mesela.Catlyn Stark bogulmus kadin adi altında canlaniyor konusamayan hirilti cikaran intikam pesine dusen bir karakter oluyor ama ortada yok ki zaten kitap yarim kaldi bende sinirlendim sattim hepsini letgo dan

Son düzenleme:
Herkes yapmasi icin yetistirildigi seyi yapti. Senaryoda hicbir mantiksiz yer gormedim. Cok iyi bagladilar, senaristleri tebrik ederim.

senaristlerin sıçmığını boşuna temizleme gayretine girişmeyin olan oldu ;D çok ucuzca ve basitçe yazılmış bu sezonun senaryosu fazla kasmayın bence. g.r.r martin kitabı tamamlarsa zaten senaryoyu nekadar kötü yazdıkları kabak gibi bidaha ortaya çıkacak. orta sınıf bi hollywood filmi ayarında yazılmış resmen bu sezon. gerçi kitaptan ayrıldığından beridir gitgide basitleşti ve sonunda iyice ettiler içine.

senaristlerin sıçmığını boşuna temizleme gayretine girişmeyin olan oldu ;D çok ucuzca ve basitçe yazılmış bu sezonun senaryosu fazla kasmayın bence. g.r.r martin kitabı tamamlarsa zaten senaryoyu nekadar kötü yazdıkları kabak gibi bidaha ortaya çıkacak. orta sınıf bi hollywood filmi ayarında yazılmış resmen bu sezon. gerçi kitaptan ayrıldığından beridir gitgide basitleşti ve sonunda iyice ettiler içine.

Benim merak ettiğim senaristler acaba yazarken Martin ile danışarak mı bazı şeylere karar veriyor?

Eğer öyle değilse Martin'in kendi yazacağı son için Arya'nın son eylemini yazma şansını elinden mi aldılar şimdi :)

Benim merak ettiğim senaristler acaba yazarken Martin ile danışarak mı bazı şeylere karar veriyor?

Eğer öyle değilse Martin'in kendi yazacağı son için Arya'nın son eylemini yazma şansını elinden mi aldılar şimdi :)
sanmıyorum martin büyük ihtimal kritik noktaları söylemiştir, büyük ihtimal o da night king i aryaya öldürtecektir. zaten sorun aryaya öldürtmesi değil çok basit ve çabuk şekilde night kingin hikayesine son verilmesi,dizinin bran e çöp kutusu muamelesi yapması.azor ahai efsanesini yok sayması.

8x3 Night King hakkında

Iyi de Aryayi fark etmeyenler genelde canlılar ve bu bölümdeki wightler oldu. Night King sezonlar boyunca çok güçlü biri olduğu anlatıldı.

Aryanın eğitim alması bu kadar güçlü bir yaratığın birden beklenmedik bir saldırıya mâruz kalacağı anlamına gelmiyor bence. Arkasinda 3-4 akgezen varken de.

Ha öldüren kişi Arya olsun ama bari biraz anlamlı olsun. Branin 3raven/ warg/ süper güçleri boşuna mıydı? Jon snow boşuna mı ölümden geri döndü ve onca macera yaşadı? Night king hk. Şu ana kadar ne kadar çok şey biliyoruz? Yani dizide bu konularla ilgili onca zaman ayırırken öldüren kişinin Arya olması biraz hayal kırıklığı uğrattı diyebiliriz [bence]

Daha öbür karakterlerin mucizeli şekilde hayatta kalmalarından bahsetmiyorum bile. Eh

Dedim gibi senaristler cikmaz bir sokaka girdi olayi nasil baglariz derkene herseyi batirdi son 3 bölümde bunu toparliyacak bir hamle oldumu hep beraber görecegiz. Ha olmasa mecburen George R.R Martini bekliyecegiz cünkü gercek hikaye ve gercek son orda yazilacak. Umarim Martin senaristler gibi sonunu batirmaz. Gerci simdi en azindan insanlarin tepkisini gördü ona göre hikayesini devam yazar. Kiztap okurlar icin bir nevi win win oldu

SM-G935F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Martin'den bir cacık bekleme bence. Büyük hata yaptı kitapları bitirmeden HBO ile anlaşarak. O da dizi ve izleyici durumuna göre bir son yazacak ve kendi yazım felsefesini bozacak malesef.

POCOPHONE F1 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

şu mantık arama çabasını bırakın.Ortada mantık filan yok.Senaristler bölümün sonunda yaptıkları konuşmada bunu zaten kendi ağızlarıyla söylüyorlar.'Herkes jonu,dany ya da brani bekliyordu fakat bunun doğru olmadığını düşündük.Seyirciyi şaşırtmak istedik' diyorlar.Yani sırf bizleri şaşırtmak için adamlar son anda Aryayı çıkartmışlar.Lafta buna üç sezon önce karar vermişler fakat dizinin işleyişi hiç buna uygun ilerlemedi.Arya'ya bir alt yapı oluşturulmadı.

Arya dediğimiz karakter hayatında ilk defa ölüleri 8.Sezonun 3.bölümünde gördü.Aldığı onca eğitim içerisinde bir kere bile olsun ölülerden ve ak gezenlerden hiç bahsedilmedi.Aryanın aldığı tüm eğitim insanları öldürmek üzerineydi.İnsan üstü varlıkları ortadan kaldırmak üzere hiçbir bilgisi,hazırlığı yoktu.Ne kadar eğitimli olursa olsun hiç tanımadığı yaratıklar arasından fark edilmeden geçmesi senaristlerin zorlamasından başka birşey değil.Night King defalarca Bran'in girdiği kuzgunları farkedip onları bir bakışıyla üstlerindeki Bran etkisini kaldırırken yani hissederken Aryanın kendisine yaptığı suikasti farketmemesi kadar anlamsız bir sahne olamaz.Gerçi son anda güya Night King farkediyor,Aryayı havada yakalıyor fakat Aryanın hançeri bırakmasına sadece öyle bakıyor.Halbuki birkaç dakika önce üstüne koşan Theonun elindeki mızrağı bir hamlede kavrayan Night King ne hikmetse Aryanın bu basit hilesini farkedemiyor öyle mi?

Aryanın hikayesi Cersei ileydi.Bütün yıllar boyunca Aryanın hedefi ailesini yok eden kişilerden ve hanelerden intikam almaktı.Cersei'yi Arya öldürseydi emin ol bu daha doğru bir karar olurdu.Çünkü Aryanın tüm hedefi bunun üzerineydi.Hiçbir zaman ak gezenler ve night king ile bir ortak noktası olmadı.Bu ortak nokta sezonun en başından beri işin içinde olan Jon'da vardı.

Jon,daha ilk sezondan itibaren duvarda olan ve bu efsanelerle karşılaşan ilk karakterdi.Ak gezenleri ve ölüleri ilk duyan,duvarın ötesine defalarca geçen,bir dönem yabanilerle iç içe yaşayan,ak gezenlerle karşılaşıp savaşan hatta bir ak gezeni öldürmeyi başaran,Night King ile karşılaşan ve bu varlıkların neye benzediğini,neyi amaçladıklarını iyi kavrayan tek karakterdi.Hatta ilk sezonlarda gece nöbetçiliğini terk edip kardeşi Robb Stark'ın ordusuna katılmak için kaçmayı düşünürken o dönem kara kalede olan üstad tarafından durdurulmuş ve onun kaderinin burada ve duvarın ötesinde şekilleneceğini dahi söylemişti.Adam tüm sezonlar boyunca Kuzeyi ve duvarı ak gezenlere karşı korumaya çalışarak geçirmişken hikayesini ona tamamlatmayıp hiç alakası olmayan Arya isimli karaktere bu hikayeyi tamamlatmak hikayeyi sadece .iç etmektir başka birşey değil.

Ha yine de Arya Night Kingi öldürebilirdi fakat bu böyle bir sahne ile olmamalıydı.Misal Branin bulunduğu alanda Jon dahil dövüşte iyi birkaç kişi daha alanda olurdu.Mesela Jorah olur,Gendry olur,Clegane olur,Tormund vs birkaç kişi olur bu kişilerle Ak gezenler dövüşe girer ve bu esnada herkes birbirine girmişken,ortamda çok büyük bir kaos varken Arya gelir aradan Night Kingin işini görebilirdi.Bu hem daha mantıklı olur hem de epik bir dövüş sahnesi görmüş olurduk.Bu esnada yukarda ismini verdiğim birkaç ana karakter daha ölseydi kimsenin Aryanın gece kralını öldürmesine takılacağını sanmıyorum.Fakat böyle bir sahne çekmek yerine hiç alakası olmayan bir karakter ile gece kralını öldürmek senaristlerin yediği bir halt.Doğal olarak bunu beğenmemizi de kimse beklemesin.Ne demek ya 'Herkes jonu bekliyordu biz bunun doğru olmayacağını düşündük bu nedenle Arya'ya bu işi yaptırdık''.Ne yani sezonun başından beri Aryayı bu işe hazırlamış olsalarda bu kez 'Herkes Aryanın onu öldürmesini bekliyordu bu nedenle bizde bu işi başkasına yaptırdık' mı diyeceklerdi.

Dh de biri durumu güzel özetlemiş Aryacılara gelsin

İşte beklenen sürprizler

1. Night King ölmedi. Diğer akgezenlerin aksine Night King, valyrian çeliği ile öldürülemiyor. Sadece yaratıldığı şekilde yani kalbine dragon glass sokularak, gözlerindeki mavi renk ve büyü daha doğrusu laneti sonlanabiliyor.

2. Night King, en baba askerlerini ve ejderhasını feda ederek Kuzey'e fake bir zafer kazandırmış, kışı yendiklerine inandırmış oldu. Azor Ahai'nin ortaya çıkmamasının nedeni de bu.

3. Azor Ahai'nin bildiğiniz üzere sevdiği kadının kalbine kılıç saplamasından bahsediliyordu. Kings Landing'de yaşanacak Stark vs Lannister savaşında kuzeyliler savaşı kazanacak. Bu savaş sırasında ya James, sevdiği kadının, Cercei'nin kalbine kılıç saplayacak veya savaştan sonra doğan bir anlaşmazlıktan dolayı Jon, Daenerys'in kalbine bir kılıç saplayacak ve Azor Ahai'nin temelleri atılacak.

4. Bu olaylardan sonra tam zafer kazanılmış, olaylar yaşanmış, her şey yerli yerinde derken ikinci bir buz fırtınası bu sefer Kings Landing'i vuracak. Winterfell üzerinden değil de başka bir yerden Kings Landing'e ulaşan ölü ordusu ortaya çıkacak ve Night King kendini tekrardan gösterecek.

5. Bran bunların hepsini bilmesine rağmen kimseye bundan bahsetmeyecek çünkü kendisinin yeni gece kralı olarak hazırlandığının farkında ve geçmişe dair her şeyi gördüğü için o da Night King gibi insanlardan nefret eden, insanlığın bitmesini isteyen birine dönüştü.

6. Son bölümde son savaş yaşanacak, Jon veya Jamie, Azor Ahai olarak kehanetlerdeki gibi alevli kılıcıyla Night King ile savaşacak, Kings Landing büyük bir yıkıma uğrayacak. Night King, kalbine saplanan bir dragon glass ile yok edilecek ve Winterfell'de bırakılan Bran, bir şekilde duvarın diğer tarafına geçerek bir şekilde yeni Night King olacak.

7. Tabi Bran sahnesinden önce herşey bitmiş, zafer kazanılmış ve güneşe doğru bakışmalar yaşanmış olacak

İşte beklenen sürprizler

1. Night King ölmedi. Diğer akgezenlerin aksine Night King, valyrian çeliği ile öldürülemiyor. Sadece yaratıldığı şekilde yani kalbine dragon glass sokularak, gözlerindeki mavi renk ve büyü daha doğrusu laneti sonlanabiliyor.

2. Night King, en baba askerlerini ve ejderhasını feda ederek Kuzey'e fake bir zafer kazandırmış, kışı yendiklerine inandırmış oldu. Azor Ahai'nin ortaya çıkmamasının nedeni de bu.

3. Azor Ahai'nin bildiğiniz üzere sevdiği kadının kalbine kılıç saplamasından bahsediliyordu. Kings Landing'de yaşanacak Stark vs Lannister savaşında kuzeyliler savaşı kazanacak. Bu savaş sırasında ya James, sevdiği kadının, Cercei'nin kalbine kılıç saplayacak veya savaştan sonra doğan bir anlaşmazlıktan dolayı Jon, Daenerys'in kalbine bir kılıç saplayacak ve Azor Ahai'nin temelleri atılacak.

4. Bu olaylardan sonra tam zafer kazanılmış, olaylar yaşanmış, her şey yerli yerinde derken ikinci bir buz fırtınası bu sefer Kings Landing'i vuracak. Winterfell üzerinden değil de başka bir yerden Kings Landing'e ulaşan ölü ordusu ortaya çıkacak ve Night King kendini tekrardan gösterecek.

5. Bran bunların hepsini bilmesine rağmen kimseye bundan bahsetmeyecek çünkü kendisinin yeni gece kralı olarak hazırlandığının farkında ve geçmişe dair her şeyi gördüğü için o da Night King gibi insanlardan nefret eden, insanlığın bitmesini isteyen birine dönüştü.

6. Son bölümde son savaş yaşanacak, Jon veya Jamie, Azor Ahai olarak kehanetlerdeki gibi alevli kılıcıyla Night King ile savaşacak, Kings Landing büyük bir yıkıma uğrayacak. Night King, kalbine saplanan bir dragon glass ile yok edilecek ve Winterfell'de bırakılan Bran, bir şekilde duvarın diğer tarafına geçerek bir şekilde yeni Night King olacak.

7. Tabi Bran sahnesinden önce herşey bitmiş, zafer kazanılmış ve güneşe doğru bakışmalar yaşanmış olacak
çok ütopik bi senaryo olmuş. bence fazla kasmayalım herifler basbaya hollywood klişeleriyle dolu 2.sınıf bi senaryo yazmışlar,ben bunu kabullendim artık. keşke senaristler sandığımızdan daha komplike bişey sunsa da ters köşe olsak ama şunun şurasında 3 bölüm kaldı. tahminim gayet düz ilerleyen bu senaryo bikaç başrolün ölümünün dışında yine düz bi şekilde son bulacak.

İşte beklenen sürprizler

James yazmasaydın inanıyordum reyiz :asd:

Jsjssjsjs

Martin kitabin sonunu yazamadigini kabul edeli cok oldu yaw, dizinin sonunu yazabilenlere bari saygi duyun.

Geri
Üst Alt