Cevap: Game of Thrones

evet 10 bölüm

her kitabı 4 sezondan oluştursalar 20 senelik dizi mi olacak la :o

Şimdi ben ikinci kitabının ikinci kısmını aldım, benim başladığım yerde daha Robb savaşı yeni kazanmış falan. İkinci kitap iki part ama dizi ikisini de anlatacak. Yani iki kitap bir sezon. Ama birinci kitabı tekti bölümlere ayrılmamış uzundu o da bir sezon olarak geçti. Üçüncü kitap da iki bölümden oluşuyor ama yine tek sezonda anlatırlar. O kadar uzun sürmez yani...

Şimdi ben ikinci kitabının ikinci kısmını aldım, benim başladığım yerde daha Robb savaşı yeni kazanmış falan. İkinci kitap iki part ama dizi ikisini de anlatacak. Yani iki kitap bir sezon. Ama birinci kitabı tekti bölümlere ayrılmamış uzundu o da bir sezon olarak geçti. Üçüncü kitap da iki bölümden oluşuyor ama yine tek sezonda anlatırlar. O kadar uzun sürmez yani...

Ahmet bir şey soracağım, Türkçe'ye çevrilmiş halini mi aldın ?

Eğer öyleyse, ufak birşey anlatayım. Geçenlerde sanırım, bu eseri Türkçe'ye çeviren ablamız, bir programa bağlanmış. Ben şahsen izlemedim, lakin arkadaşımın söylediği kadarıyla, fahiş hatalara imza attığı ortada.

Olayların, ''Orta Çağ Avrupa''sında vukua geldiğinden dem vurmuş :D Zaten bu kısmı duyduktan sonra, gerisini anlatmamasın rica etmiştim.

Bir çevirmenin, çevirdiği kitapla ilgili bu derece saçma bir yorum yapabiliyor olması, cidden traji komik.

Bu algı ve mantıkla olaya yaklaşan, birinin çevirdiği kitap okunur mu ? O kısım da, sizin taktiriniz olsun :D

normalde 2 kitap tek ama türkiyede 2ye ayırdılar :)

487314_10150908775537022_600727021_9703839_1307324520_n.jpg

LOL l

Eğer öyleyse, ufak birşey anlatayım. Geçenlerde sanırım, bu eseri Türkçe'ye çeviren ablamız, bir programa bağlanmış. Ben şahsen izlemedim, lakin arkadaşımın söylediği kadarıyla, fahiş hatalara imza attığı ortada.

Olayların, ''Orta Çağ Avrupa''sında vukua geldiğinden dem vurmuş :D Zaten bu kısmı duyduktan sonra, gerisini anlatmamasın rica etmiştim.

Bir çevirmenin, çevirdiği kitapla ilgili bu derece saçma bir yorum yapabiliyor olması, cidden traji komik.

Bu algı ve mantıkla olaya yaklaşan, birinin çevirdiği kitap okunur mu ? O kısım da, sizin taktiriniz olsun :D

aynen abi ntv'ye bağlandı kendisi.. mesela Jon Snow'u, Jon Kar olarak çevirmiş falan :D gerekçesini de söylemişti ama hatırlayamadım şimdi, o soy ismin kökeniyle ilgili bişey miydi ne

ama çok duydum çevirisi iyi değil diyen

bi yandan al diyorum bi yandan bekle başka çeviriler çıkar belki.. kararsızım

ingilizce okuyan varsa anlatabilir mi hangi seviyede yazıldığını? Upper Intermediate falansa okuyabilirim yani :D

Vallahi fenaymış abi moralimi bozdun şimdi:D

Çevrilmiş halini aldım ben, hikayenin ilerleyişi falan çok güzel yani akıcı. Kötü çevirdiyse bile vatandaş bozamamış olayı yani bana öyle geldi:) Jon Kar olayı benim de sinirimi bozdu ama...

Bir de Yüzüklerin Efendisi'nin çevirisi hakkında yorum yapsana abi:)

''Can Kar'' diye oku da, tam olsun madem :D En azından isim ahengi bozulmuş olmaz :D

''Yüzüklerin Efendisi'' serisinin çevirisinde büyük emek olduğunu biliyorum. Yani elbette, bazı hatalar vesaireler olacak, öyle bir eseri mota mot, hatasız aktarmak çok zor. Misal özellikle, ufak şiirler ve şarkılar farklılık arz ediyor bana göre. Ancak genel olarak bence iyidir.

Yanılmıyorsam, filmin de, ilk bölümünün çevirisini, kitabı çeviren yapmıştı. Sonraki bölümlerle, o bölümü karşılaştırırsan, sanırım aradaki farkı rahatça tespit edebilirsin.

Abi Ahmet'in yazdıklarını falan okuyamadım da mümkünse spoiler vermeyelim.

Son 2 bölüm de başarıszdı bence önceki bölümlere oranla.

Bu sezon olmasaydı da olurdu o kadar leş. :o

Savaş olan 2 bölümü aynı anda izlemek lazım.Savaşın tam ortasında bitecek,sonra işin yok 1 hafta bekle :o

Bu arada mümkünse kitaptan bahsetmeyin,şu game of thrones ile ilgili ne zaman kitap lafını görsem cinler tepeme çıkıyor.

***********kitaptan ağır mega spoiler*****************

Khalesi ablamız , ejderleri kaçıran lavuk büyücülerin yanına gidecek ,

pazarlık yapacaklar , pazarlıkların neticesinde ejderlerden birini büyücülere bırakacak ama karşılığında Drogo'yu diriltmelerini isteyecek , neticede 1 adet Drogo ve 2 adet ejder ile yola çıkan khalesi ablamız , Drogo'nun girişimleriyle ordu kuracak , zaten hortlayan Drogo'yu görenler mala bağlayıp adama kul köle olacaklar.

Sonracığıma çok sayıda tahta at bulup zehirli suyu geçecekler ve yolda Robb Stark ve ordusu ile karşılaşacaklar ,

Catyln üstün müzakere yetenekleri ile Khalesi ablamızı kendi tarafına çekecek , Robb ve Drogo her ne kadar isteksiz olsa da ana/eş lafı dinleyerek devasa , acımasız ve ölümcül bir ordunun 2 kumandanı olacaklar, tahtı ele geçirmeye giderlerken bir anda karar değiştirip önce winterfell'e giderek yavşak grejoy'a haddini bildirecekler , önce Drogo tutacak Robb... ardından Robb tutacak Drogo ... o sırada Theon daha fazla dayanamayıp ölecek.

Devamı daha da heyecanlı ama ,

Şimdilik bu kadar...

:D

Khalesi ablamız , ejderleri kaçıran lavuk büyücülerin yanına gidecek ,

pazarlık yapacaklar , pazarlıkların neticesinde ejderlerden birini büyücülere bırakacak ama karşılığında Drogo'yu diriltmelerini isteyecek , neticede 1 adet Drogo ve 2 adet ejder ile yola çıkan khalesi ablamız , Drogo'nun girişimleriyle ordu kuracak , zaten hortlayan Drogo'yu görenler mala bağlayıp adama kul köle olacaklar.

Sonracığıma çok sayıda tahta at bulup zehirli suyu geçecekler ve yolda Robb Stark ve ordusu ile karşılaşacaklar ,

Catyln üstün müzakere yetenekleri ile Khalesi ablamızı kendi tarafına çekecek , Robb ve Drogo her ne kadar isteksiz olsa da ana/eş lafı dinleyerek devasa , acımasız ve ölümcül bir ordunun 2 kumandanı olacaklar, tahtı ele geçirmeye giderlerken bir anda karar değiştirip önce winterfell'e giderek yavşak grejoy'a haddini bildirecekler , önce Drogo tutacak Robb... ardından Robb tutacak Drogo ... o sırada Theon daha fazla dayanamayıp ölecek.

Devamı daha da heyecanlı ama ,

Şimdilik bu kadar...

:D

Abi zaten, Drogo'nun geri dönüş sahnesini çok merak ediyorum. Zannımca o bölüm, en baba bölüm olur. Yalnız sen şakayla karışık çok fazla ayrıntı vermişsin. Ben Snow ve Stannis mevzularına girmesem iyi olacak.

Hemen ustteki mesajda spoiler diye yazilan seylerin hicbiri olmayacak.. Sallamisin, kotu de olmus hani daha iyi sallanabilirdi.

Ben spoiler vermek istemiyorum ama sunu soyleyeyim: Cogu kisinin favorisi olan bircok karakter korkunc sekillerde olecek. Drogo falan geri gelmeyecek. Mutlu ve masalsi bir dunya degil RR Martin'inki..

[video=youtube;kOfTvtWYBek]https://www.youtube.com/watch?v=kOfTvtWYBek&feature=related[/video]

Tywin Lannister'larin kendilerine karsi cikan ailelere neler yaptigina dair bir sarki.. Rains of Castamere

Geri
Üst Alt