Sansa gibi boş bir karakteri yaşatip, Tywin gibi boss karakterin ölümü AsoIaF/GoT'un pek begenmedigim gerçeklerden birisidir.

Son düzenleme:
Beyler kitaplari okumanisa tavsiye ediyorum, dizi baya farkli ilerlemeye basliyor ve bu benim hic hosuma gitmiyor. sansa ve ramsay ne alaka, kitapda sansanin hizmetcisi olan bir kizi arya stark olarak tanitiyorlar ve ramsay onla evleniyor. jaime ne ara kizini kurtarmiya gidiyor hic alakasi yok. ser barristan selmy misal ölmüyor. theonun amcalari hic yok dizide. catelyn stark icin güzel bir süpriz vardi oda yok, say say bitmez.

tabiki 1e1 kitapa göre diziyi ceviremezler kisa yoldan gitmeleri gerek ama bukadar da pes yani önemli olan ve hikaye derinlik katan yan karakterler hic yok bazi konulari da tamamen silinmis olmasida cabasi, dizi nasil ilerliyecek cok merak ediyorum.

yanlis anlamayin diziyi genede sevkle izliyorum ama kitapla arasindaki farklari gördükce insan genede isyan ediyor.

Beyler kitaplari okumanisa tavsiye ediyorum, dizi baya farkli ilerlemeye basliyor ve bu benim hic hosuma gitmiyor. sansa ve ramsay ne alaka, kitapda sansanin hizmetcisi olan bir kizi arya stark olarak tanitiyorlar ve ramsay onla evleniyor. jaime ne ara kizini kurtarmiya gidiyor hic alakasi yok. ser barristan selmy misal ölmüyor. theonun amcalari hic yok dizide. catelyn stark icin güzel bir süpriz vardi oda yok, say say bitmez.

tabiki 1e1 kitapa göre diziyi ceviremezler kisa yoldan gitmeleri gerek ama bukadar da pes yani önemli olan ve hikaye derinlik katan yan karakterler hic yok bazi konulari da tamamen silinmis olmasida cabasi, dizi nasil ilerliyecek cok merak ediyorum.

yanlis anlamayin diziyi genede sevkle izliyorum ama kitapla arasindaki farklari gördükce insan genede isyan ediyor.
Özellikle bu sezon çok sık söylenmeye başladı bu, kitaplar tuğla gibi olmasa ve George Martin'in bitireceğine emin olsam okumaya başlarım herhalde :)

Özellikle bu sezon çok sık söylenmeye başladı bu, kitaplar tuğla gibi olmasa ve George Martin'in bitireceğine emin olsam okumaya başlarım herhalde :)

Istersen bir kac yil daha bekle George Martin üstadimiz kitaplarini bitirsin sonra sindire sindire okuyabilirsin, gercekten tavsiye ediyorum diziyi begenenler kitapa bayilir. sesli kitap yani audiobook türkce olarak varsa bu kitap serisi tabiki daha rahat dinlenir.

SE05EP07

Sezonun en iyi bölümü.

Sansa ve Cersei iyiydiler.

Martin'in 500 sayfa harcadigi ani görmüs olduk; Tyrion ve Mormont ile Daenerys'in tekrar bulusmalari.

Dorne kiz ve Jaime'nin yardimcisi sahnesi bölümün en iyi sahnesiydi - hiç kimsenin beklemedigi sey oldu.

10/10

ben kitapları okumadım ama sağdan soldan okuduğum kadarı ile

lady stoneheart diye bir karakter olması lazımdı değil mi catelyn'den çıkma ciddi komple kaldırdılar mı onu diziden?

puhahahahaha cersei kazdigi kuyuya kendi düstü :)

iste bekledigimiz süprizler bunlar...

7 krallikta amma entrika dönüyor arkadas

ben kitapları okumadım ama sağdan soldan okuduğum kadarı ile

lady stoneheart diye bir karakter olması lazımdı değil mi catelyn'den çıkma ciddi komple kaldırdılar mı onu diziden?

evet catelyn stark lady stoneheart olarak geri dönüyordu ama dizide cikacak mi belli degil, biryerde okuduma göre belki 5.sezon finalinde cikabilir deniliyor

hayali bile billurlarımı serinletti

f7d9d73eb2eae93ed56561d64bb5a49c.jpg

https://www.facebook.com/CerseiLann...4685748543/787842601250084/?type=1&permPage=1

kitapta ses tellerini kesmisler galiba konusamiyormus... dizide nasil yapacaklar merak ediyorum....

red weddingde yani robb starki öldürdükleri günde catelyn starkin bogazini kesmislerdi, dizide cikmayan yan bir karekter olan bir ates papazi var yani lady melisandre inancindan olan o catelyn starki nefesiyle tekrar hayata döndürmüstü.yanlis hatirlamiyorsam cok kisik bir sesle konusabiliyor

red weddingde yani robb starki öldürdükleri günde catelyn starkin bogazini kesmislerdi, dizide cikmayan yan bir karekter olan bir ates papazi var yani lady melisandre inancindan olan o catelyn starki nefesiyle tekrar hayata döndürmüstü.yanlis hatirlamiyorsam cok kisik bir sesle konusabiliyor

O karakter Thoros of Myr, dizide de çıkmıştı Arya'yı ve arkadaşlarını alıkoyan ekipteydi. Catelyn Stark'ı da ekiplerinin lideri olan Beric Dondarrion'un canını ona vererek hayata döndürüyor. Yanlış hatırlamıyorsam Beric'in 7 kez hayata dönme şansı var ve Catelyn Stark için son canını vererek tamamen ölüyor. Ekiplerinin adı da Sancaksız Kardeşlik sanırım. Daha sonra ekibin başına Lady Stoneheart yani Catelyn geliyor ve Freylerden intikam almaya başlıyor. Beric de şu abimiz. Ned kral eli iken onun adamıydı. Dizide Tazıyla düello yapmıştı alevli kılıcıyla.

.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt