Gelecek Karanlık!

Barış Çetiner

Ulubatlı Souness
Kadronun %70'nin yeteneksiz yetenekli veya işi bitmiş olduğu bir ortamda ve bunları göndermek yerine 5 yıllık sözleşme imzalayacak olan yönetim ile mancini gitsin gitmesin farketmez gelecek yıllardan çok umutsuzum üstüne birde ciddi maddi sıkıntının olacağı yaz transfer dönemine gireceğimizi varsayalım yönetim çok iyi bir hoca getirerek kadro konusunda tam yetki vererek temizlemeye gitse bile o zamanda maddi sorunlar engel oluyor bu temizlik için bu oyuncuları göndermek bile büyük zarar olacakken yerlerine nasıl oyuncu transfer edeceğiz ? Ayrıca şampiyonlar ligine giderken bile aldığımız oyuncuların kalitesi ortada gidemezken ne kadar kaliteli oyuncular transfer edebileceğiz ?

Kadroda çok büyük sikinti yok bu bahaneleri birakalim artik

Kadroda çok büyük sikinti yok bu bahaneleri birakalim artik

nasıl yok pardon ?

---------------Muslera-------------------

X------------X----------X-----------Telles

--------------X------Melo-------------------

X-----------------Sneijder---------------X

----------------------X------------------------

nasıl yok pardon ?

---------------Muslera-------------------

X------------X----------X-----------Telles

--------------X------Melo-------------------

X-----------------Sneijder---------------X

----------------------X------------------------

Düştüğümüz bu durumu sadece kadroya yormak çok yanlış ayrıca Telles'i yazmissin son maçlarda kepaze oynuyor,sikintimiz bu malzemeyle daha iyisi olacagi halde şuursuz oynatilan oyundur Manciniyi sallayan yok artik böyle gider.

Teknik direktör etkisini küçümsemeyin bu kadar. Atletico Madrid , Manzano varken dibe vurmuştu. Belki taraftarları oyuncularımız ve kadromuz yetersiz diye düşünmüştür.

Ancak Simeone geldikten sonra aynı takımla Avrupa Ligi'ni aldı ve sürekli yükselen bir grafik sergilediler.

Bizde ise en büyük sorun başarının üstüne bir şeyler katamıyor olmamız oldu. Fatih Terim , ilk sene kendi oturttuğu takımın kimyasını kendi elleriyle bozdu. Başarı gelmesine rağmen geçen sene takımda bir düşüş vardı.

Bu sene Mancini'nin gelmesiyle bu düşüş dibi gördü. Bir tane bile oyuncudan ekstra verim alamadı ama az çok oynayan adamlar şuan hiçbir şey veremez duruma geldi.

Önemli olan seneye doğru teknik direktörle çalışmak, Bu Lucescu olur Mustafa veya Şenol Hoca olur ama Mancini kesinlikle olamaz.

Kadronun %70'nin yeteneksiz yetenekli veya işi bitmiş olduğu bir ortamda ve bunları göndermek yerine 5 yıllık sözleşme imzalayacak olan yönetim ile mancini gitsin gitmesin farketmez gelecek yıllardan çok umutsuzum üstüne birde ciddi maddi sıkıntının olacağı yaz transfer dönemine gireceğimizi varsayalım yönetim çok iyi bir hoca getirerek kadro konusunda tam yetki vererek temizlemeye gitse bile o zamanda maddi sorunlar engel oluyor bu temizlik için bu oyuncuları göndermek bile büyük zarar olacakken yerlerine nasıl oyuncu transfer edeceğiz ? Ayrıca şampiyonlar ligine giderken bile aldığımız oyuncuların kalitesi ortada gidemezken ne kadar kaliteli oyuncular transfer edebileceğiz ?

?

Düştüğümüz bu durumu sadece kadroya yormak çok yanlış ayrıca Telles'i yazmissin son maçlarda kepaze oynuyor,sikintimiz bu malzemeyle daha iyisi olacagi halde şuursuz oynatilan oyundur Manciniyi sallayan yok artik böyle gider.

kardeş ben manciniyi savunmuyorum tam tersi ondanda nefret ediyorum zaten çok karşıydım gelmesinede sonradan şaşırttı biraz beni cl performansı felan juve maçları ama değişen birşey olmadı ondan sonrada ama bu rezillikleri manciniye bağlamak saçma bu rezilliklerin içinde herkesin payı var yanlış kadro planlaması ile terim ardından ihaleyi üstüne alan aysal ve getirdiği mancini felan

bence en büyük hatayı devre arası transferlerinde yaptık bu kadar oyuncu alacağımıza takıma direk katkı yapacak klas bir yıldız alabilseydik çok farklı olabilirdi devre arası aldığımız oyunculardan kaçı skor katkısı yada defansif olarak çok büyük katkı sağladı telles biraz bi kaç maç yaptı sonra oda sustu ayrıca benim kafama takılan bir olay var eğer mancini seneyede bizim başımızda ise futbolcular daha çok efor harcayıp mancininin gözüne girmek yerine nasıl bu kadar isteksiz oynayabiliyorlar seni yerinde oynatmayabilir ama bu futbolcuya maçta mücadele etmeme hakkını vermez teknik patron kimse onun direktiflerine futbolcu uyup elinden geleni yapmalı profesyonellik bunu gerektirir

bence en büyük hatayı devre arası transferlerinde yaptık bu kadar oyuncu alacağımıza takıma direk katkı yapacak klas bir yıldız alabilseydik çok farklı olabilirdi devre arası aldığımız oyunculardan kaçı skor katkısı yada defansif olarak çok büyük katkı sağladı telles biraz bi kaç maç yaptı sonra oda sustu ayrıca benim kafama takılan bir olay var eğer mancini seneyede bizim başımızda ise futbolcular daha çok efor harcayıp mancininin gözüne girmek yerine nasıl bu kadar isteksiz oynayabiliyorlar seni yerinde oynatmayabilir ama bu futbolcuya maçta mücadele etmeme hakkını vermez teknik patron kimse onun direktiflerine futbolcu uyup elinden geleni yapmalı profesyonellik bunu gerektirir

bence en büyük hatayı aysal terimi göndererek yaptı resmen ihaleyi üstüne aldı bırakacaktı terim mecburen istifa edecekti sezon sonu taraftarda neyin ne olduğunu görmüş olurdu

3-4 kaliteli takıma dırek katkı verecek transfer ve takıma arkadaslık takımdaslık kazandırcak teknık ekıple tum sorunlar çözulur.

bence en büyük hatayı aysal terimi göndererek yaptı resmen ihaleyi üstüne aldı bırakacaktı terim mecburen istifa edecekti sezon sonu taraftarda neyin ne olduğunu görmüş olurdu
bence başkanın eğer terimi gönderme niyeti varsa bunu sezon başı yapmaması hata dereyi geçerken at değiştirmek bizi perişan etti tabi bu olayın iç yüzünü bilmiyoruz o yüzden sadece başkan hatalı demekte bence çok büyük yanlış ve haksızlık olur

bence başkanın eğer terimi gönderme niyeti varsa bunu sezon başı yapmaması hata dereyi geçerken at değiştirmek bizi perişan etti tabi bu olayın iç yüzünü bilmiyoruz o yüzden sadece başkan hatalı demekte bence çok büyük yanlış ve haksızlık olur

yukarıdada belirttiğim gibi bu süreçte herkes hatalı

Terim,Aysal,Futbolcular, ve Mancini işlerinde en masumları futbolcular mesela buraktan suarez olmasını felan beklemek haksızlık adam bu yani s inan keza öyle gerrard olacak hali yok adam öldüm gömenim yok diyor sahada inatla oynatıyorlar trip atıyor oyundan çıkıyor hala oynatılıyor çiftlik oldu takım

yukarıdada belirttiğim gibi bu süreçte herkes hatalı

Terim,Aysal,Futbolcular, ve Mancini işlerinde en masumları futbolcular mesela buraktan suarez olmasını felan beklemek haksızlık adam bu yani s inan keza öyle gerrard olacak hali yok adam öldüm gömenim yok diyor sahada inatla oynatıyorlar trip atıyor oyundan çıkıyor hala oynatılıyor çiftlik oldu takım

Herkes kendine yakışanı yapsa yeterdi.

Aysal'ın Beckenbauer

Mancini'nin Alex Ferguson

Selçuk'ın Xavi

Burak'ın Suarez /Ronaldo

olmasına gerek yoktu bu takımın başarılı ve şampiyon olması için tekrar.

Ama kulağı nereden tuttuğun önemli. Gidip tersten tutarsan gideceğin yer belli.

Başarılı iken yönetim, sorunları olsa da sezon ortasında teknik heyet değiştirirsen başarılı olmak için mucize lazım.

Başarı'yı sadece kağıt üzerinde de ölçemezsin. Aldığın almadığın kararlar ile de değerlendirmen lazım. Bugün Aysal'ı kağıt üzerinde ki başarıları ile değerlendirenler 3 sezon sonra da değişmeyen o kağıtta yazanları ile yine başarılı diyecekler. Ben onlardan olmayacağım.

Takım şampiyon olamasa bile ikinciliğinin tehlikeye girmesi taktiksel bir fiyaskodur. Basiretsiz, ligi tanımayan ve beceriksiz bir hoca ile yürümeyeceği aşikardı ancak bir çoğumuz göremedik. Bu takım için vazgeçilmez kurtarıcı tartışmasız Fatih Terim 'dir ancak şu dakikadan sonra imkansızları konuşmak da anlamsız. Bir an önce hem ligi tanıyan hem de Avrupa 'da iş görecek eski hocalarımızdan birini getirmeliyiz; Gerets veya Lucescu olabilir.

Kaldı ki gelecek hocanın ligi tanıması çok önemli zira önümüzdeki sene lig Avrupa 'dan daha önemli olacak. Ayrıca önümüzdeki sene uygulanacak yabancı kuralı için önlemler alınmalı. Ebuoe, Burdisso, Drogba, Chedjou, Dany, Hajrovic gönderilmeli. Muslera, Telles, Melo, Sneijder dörtlüsünden birini satmak kendi ayağına sıkmak olur, ek olarak bir yerli bir yabancı ve kaliteli stoper, tuttuğunu koparan top class bir santrfor, bir sağ kanat oyuncusu alınmalı, sağ kanat oyuncusu da Gökhan Töre olursa tadından yenmez. Gökhan İnler gibi bir ortasaha alınması durumunda Selçuk İnan gönderilmeli en azından kulübeye çekilmelidir zira bundan sonra kulübe zarar vereceği aşikar.

Başkan, bazı şeylerden vazgeçip kafasını kullanırsa yine formumuzu yakalarız ama seneye Avrupa 'ya gidemezsek Fenerbahçe 'de dördüncü yıldızı takarsa kulüp yine fetret devrine sürüklenir.

elemede arsenal gibi takımlar felan oluyor büyük ihtimal eleniriz

Şampiyon olamayanlar torbasından ön elemeye katılacağız. Fenerbahçe de bu sezon başında o torbadan girmişti ve Arsenal gelmişti lakin Arsenal oradaki en zor takımdı.

Biz de gidip en zor takımı çekmezsek diğerlerini rahatça eleyebiliriz.

aslında gelecek karanlık değildi ama TRANSFER HATALARI yapıldı. 6+0 kuralını varken sadece Telles ve Türk oyuncular alınmalıydı.

Bir Hakan Çalhanoğlu,Gökhan İnler ,Tolgay Arslan, Yunus Malli alınsa böyle olmazdı.

TFF nin taraflı bir şekilde , şampiyonlar ligini elimizden almaya çalıştığı aşikar.Buna ses çıkarmayan yönetim defolup gitsin.Dükü maç pazar yada pazarteside oynana bilirdi, ayrıca fenere yapılan 1 hakem hatasına karşılık 4 hafta bedavadan maç veren de Aynı TFF.

Tüpçü ve tayfası defolmadan bize rahat yok, bize bu olumsuzluklarlada mücadele edecek.Gerektiğinde taraftarı arkasına alıp savaş açacak gözü kara adamlar lazım.Zaten vergi cezası, tff nin kendince hakem cezası vs. bize her türlü saldırıyorlar, varsın ipler iyice kopsun.

Geri
Üst Alt