Gelecek Vaat Eden Türk Yönetmenler

Necmi Koyuncu

Cezalı
Renktaşlar işbu başlıkta yıllardır yakından takip ettiğim ve ikisini de şahsen tanıdığım yönetmenler hakkında hem filmografileri hem teknikleri hem iş ahlakları hem film beğenileri hem de karakterleri hakkında postlar paylaşacağım...

İnceleyeceğim isimler Can Evrenol, Alper Çağlar, Kadri Beran Taşkın, Mehmet Bahadır Er, Ali Taner Baltacı ve Selahattin Sancaklı ile bunlar gibi görüntü yönetmenliği, kurgu, sinematografi gibi branşlarda şimdiye kadar faaliyet gösterseler de kendi karakterini ekrana yansıtacak kadar istidat sahibi Soykut Turan, Vedat Özdemir, Mustafa Preşeva ve Uğur İçbak gibi isimleri tahlil edeceğim...

Sizlerin de katkılarını bekliyorum, hürmetler...

Türkler korku filmi çekemez klişesini yıkan adam; CAN EVRENOL!!!

Kendisi reklam filmleri, kısa korku filmleri ve internet dizileri gibi dandik işleri aslında hem usta-çırak ilişikise vakıf olmak hem de para kazanmak için yapmaktadır...

Kendisi çok kısa bir süre içerisinde bir Argento olup çıkacaktır...Şimdiye kadar çektiği üç uzun metraj korku filminin korku filmi festivallerinde dünya genelinde hayranlık uyandırması zaten bunun kanıtı...Sırasıyla çektiği üç filmin videosu;

Baskın Filminde milli değerlere bağlı kalarak türkiye'deki cin-peri; dünyadaki zombi-vampir klişeleri dışına çıkarak çok küçük bir bütçeyle dünyaya açıldı...

Housewife ile bir ana-babası türk olan bir vatandaş olarak ingilizceyi sıfırdan öğrenen dünya tarihindeki ilk yönetmen olarak tamamen yabancı bir cast ve crew ile tamamen evrensel değerler üzerinden bir korku filmi çekip çıtayı yükseltti...Bu mucize gibi bir şey zira ilk kez bir türk sinema alanında evrenseli tamamen türkçe zihin dünyasında yakalamış oldu...

Üçüncü projesi ise tamamen ortak yeni zelanda menşeili bir evrensel proje...

Resmi sitesi; Can Evrenol

Biyografik bilgileri; 1982 İstanbul doğumlu... University of KENT’ten ‘Sanat Tarihi’ ve ‘Sinema Sanatları’ dallarında çift diploma sahibi.

Hakkındaki bazı videolar;

Tam bir VHS-BETA MAX çocuğu...Kafa dengi...Kendisini çok beğeniyorum ve takip ediyorum...Dario Argento'ya çok benzetiyorum kendisini lakin tamamen özgün bir çocuk...Şöyle söyleyeyim hiçbir türk filmi beni korkutmazken dünya sinemasında beni korkutabilen film sayısı gelmiş geçmiş 15-20 ve yönetmen de 6-7 tanedir...Adam hem korkutuyor hem de felsefesini film üstünden veriyor izleyiciye...

Türk yaptı mı cihan titrer!!! Helal olsun sana Can Evrenol...

Moderatör tarafında düzenlendi:
O türk dizileri yöneten yönetmenler de ışık yok; okadarını biliyorum.

Arkadaşlar vakti olanlar Baskın'ı ve Housewife'ı hemen izlesin mevcuttur izlenebilir...Bu çocukta en sevdiğim şeylerden biri iki mürekkep yalayan ninnoş ve liboş türkler gibi özünden utanmıyor ve dahası tamamen evrensel işler yapabiliyor...Zira evrensel iş yapabilmenin yolu özgün olmak ve mahalli değerlerden beslenmeden geçer maalesef biz de her zaman şekilcilik ve özentilik hakimdir...Gülhane'de gavura gavur denmeyecektir dendiğinden beri...

Mehmet Bahadır Er tıpkı Can Evrenol gibi çok sayıda dizi ve reklam filmi çekimini her ne kadar ekmeği için yapsa da inanılmaz bir kabiliyeti var...Kendi zihin dünyasını çok güzel yansıttığı çıkış filmi Kara Köpekler Havlarken'de toplumsal gerçekliği ışık, açılar ve muazzam soundtrackler ile hafızalara kazındı...Fragmanı;

1982 Gölcük doğumlu Er mutlaka takip edilmesi gereken bir genç yetenek...Postmodern biçimi arkaik içerikle çok güzel harmanlıyor...Sinemanın tınılarını primitiv yaklaşımlarla ortaya koyuyor...Vakti olan filmi hemen izlesin...Muhteşem davudi :)

mustafa preşavayı tanıyorum digerleriyle tanısmadım kaydadeger isimler var aralarında ama cogu piyasa yönetmeni para için kaybolabilirler

nuri bilge ceylanın calıstıgı görüntü yönetmeni gökhan tiryaki gelecegin rejisörerinden biri olabilir tabi çekmeye karar verirse cünkü kendsi yönetmenlik icin fazlasıyla dolu
nuri bilge ceylanın tarkovsyki tarzının yaratıcılarından kendisi
birde çağan ırmagın kemik bir ekibi var onunlada tanıstım onun ekibide cok saglam kaliteli isimler

onun dısında piyasayada şu anda yönetmen hic yok gibi birşey kamerayı eline alan yönetmenlik yapıyor
mahsunun bile yönetmenlik yaptıgı memleketten zaten sinema olarak cok sey beklememek lazım o yüzden şahanın tiplemeleri daha samimi geliyor bana enazından sinema yapıyorum demiyor adam

mustafa preşavayı tanıyorum digerleriyle tanısmadım kaydadeger isimler var aralarında ama cogu piyasa yönetmeni para için kaybolabilirler

nuri bilge ceylanın calıstıgı görüntü yönetmeni gökhan tiryaki gelecegin rejisörerinden biri olabilir tabi çekmeye karar verirse cünkü kendsi yönetmenlik icin fazlasıyla dolu
nuri bilge ceylanın tarkovsyki tarzının yaratıcılarından kendisi
birde çağan ırmagın kemik bir ekibi var onunlada tanıstım onun ekibide cok saglam kaliteli isimler

onun dısında piyasayada şu anda yönetmen hic yok gibi birşey kamerayı eline alan yönetmenlik yapıyor
mahsunun bile yönetmenlik yaptıgı memleketten zaten sinema olarak cok sey beklememek lazım o yüzden şahanın tiplemeleri daha samimi geliyor bana enazından sinema yapıyorum demiyor adam
Üstat mahsunun yönetmenilk yapabilmesini sağlayan yegane şey; SOYKUT TURAN'dır...Ki kendisini belirttim...Yazacağım hakkında detaylı sadece tevafuk denk geldi...Hürmetler...

Geri
Üst Alt