Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Soylediğin şeyin benim söylediğim şeyle ne alakası var ? Diyorum ki, üstün yaratılışlı bir varlık olan Cebrail'in yaratan'ı bulması, ona ulaşması, dünyada 50.000 yıllık bir süreye eşit. Burada ulaşmanın ne olduğundan bahsediyorum. Yoksa tren'e binip gitmiyor bu melekler, yada süperman gibi uçarak gitmiyorlar tanrı'ya. Bunu söylemeye çalışıyorum.

Eee ne alaka ? Yazdiklarimi tekrar oku ve bu sefer konuyu saptirmaya gitme. Ben superman mi demisim hizi mi demisim. Sadece bize gøre gecen sure ve arada farklar cikiyor demisim. O zaman Cebrail dunyada falan demisim. Yani ayni sey benim bahsettigimde dunyadaki gecen sure. Isterse 1 milyar kilometre hizla gitsin saniye de hizina dair birsey demedim ki sadece o zaman gidip geliyorsa anin hizinda gidiyor cunku dunyaya gøre 50.000 yil olunca arada farklar cikiyor ve Cebrail'in dunyada olmasi gerekir dunyanin kaderi yazilmistir vs. vs.

Tren falan nasil gittiklerine dair bir yargida bulunmadim bile. Sadece o 50.000 yillik sure.

Benim bahsettigim de orda zaten 50.000 yillik sure idi (:

Benim ALLAH'a ve öbür tarafa inanma sebeplerim bunlar inanmayanlar şu soruları mantıken yanıtlasınlar.

1) Madem bir yaratıcı yok biz nasıl sıfırdan meydana geldik?

2) Dünya'ya gelmemiz sadece anne ve babamızın birleşimi sonucuysa ilk insanlar nasıl oluştu ve bu oluşum neden böyle devam etmedi?

3) İyi-kötü neden var?

4) Neden bizde nefis var? Ateistler diyor ya ekosistemin parçasıyız o zaman neden diğer bütün canlılarda nefis yokta bizde var?

5) Doğa neden kendini yok eden birşey meydana getirsin?

bu arada babam bu isleri bilir

dun bu konuyu sordum (bilgilidir bu konuda)

dediki kuranda cenet cehennem cok gecer yanliz baska bir kavram daha var

sonsuz cehennem

bunun icin iki sart var der kuranda

hem inanmayacak

hem karsi gelecek

sonsuz cehennem tanimi buralarda kullaniliyor

inanmamak bile yeterli degil sonsuz cehennem icin

Allaha karsi gelmen gerekiyor

buradan anliyoruzki

herkesin cezasini cektikten sonra yolu belli

4.

Melekler ve Ruh (Cebrail) ona süresi elli bin yıl olan bir günde yükselir. Mearic suresi.

KUR'AN-I KERİM,ELMALILI TEFSİRİ: MEARIC SURESİ

Burada 50bin yıldan kasıt senin anladığın ve hatta bir çok ateistin atıfta bulunup Cebrail gidip dönmemiş vs diyerek kendini tatmin etmesini gerektirecek şekilde kullanılmıyor. Aslında tefsire gerek yok ama orada kullanılmış Türkçe kelime yanlış sayılabilir.

The angels and the Spirit will ascend to Him during a Day the extent of which is fifty thousand years.

Bak bu ingilizcesinde "extent" diyor ve bildiğin üzere extent genişlik, uzunluk gibi ölçü birimlerini tarifte kullanılır.

Yani orada süre ve zaman kullanılmamış buna emin ol.

extent of which is fifty thousand years. Zaten anlatiyor kendini. Cevirsene bana bakalim nasil cevireceksin extent of whic is fifty thousand yearsi. Buyukluk genislik miktar ølcu hangisini koyacaksin. Ne kullanilmis neye geliyor o sure ve zamana gelmiyorsa extent of which is fifty thousand years neye denk geliyor. Cevirsene bana.

bu arada babam bu isleri bilir

dun bu konuyu sordum (bilgilidir bu konuda)

dediki kuranda cenet cehennem cok gecer yanliz baska bir kavram daha var

sonsuz cehennem

bunun icin iki sart var der kuranda

hem inanmayacak

hem karsi gelecek

sonsuz cehennem tanimi buralarda kullaniliyor

inanmamak bile yeterli degil sonsuz cehennem icin

Allaha karsi gelmen gerekiyor

buradan anliyoruzki

herkesin cezasini cektikten sonra yolu belli

Ameli kötü olan müslümanlar cehenneme girecek ama ebedi kalmayacak.

O zaman müslüman ile kafirin yada hristiyanın arasındaki fark ne?

Madem herkes elinde sonunda cennete girecek o zaman sınava ne gerek var?

50 bin yıl sürede gidiyor değil, 50 bin yıllık uzunlukta mesafe. Ortada bir süre yok 50 bin yıl mesafeyi tasvir etmek için kullanılmış. Yani 50 bin yıl süreyi tasvir etmek için kullanılmamış. Anlıyorsan, bilerek kastırma daha net olsun diye extent kullanıldığını yazdım oraya. Haa anlamak işine gelmiyorsa problem değil ;)

Ameli kötü olan müslümanlar cehenneme girecek ama ebedi kalmayacak.

O zaman müslüman ile kafirin yada hristiyanın arasındaki fark ne?

Madem herkes elinde sonunda cennete girecek o zaman sınava ne gerek var?

cehennemde kalma suresi adaletli dagitilacksa sorun ne

Sonsuzun yanında hiçbir zaman diliminin değeri yok.

50 bin yıl sürede gidiyor değil, 50 bin yıllık uzunlukta mesafe. Ortada bir süre yok 50 bin yıl mesafeyi tasvir etmek için kullanılmış. Yani 50 bin yıl süreyi tasvir etmek için kullanılmamış. Anlıyorsan, bilerek kastırma daha net olsun diye extent kullanıldığını yazdım oraya. Haa anlamak işine gelmiyorsa problem değil ;)

Diyanet yanlis cevirmis. Oldu ben de inandim (: Kadin konusunda da gene Ingilizce ve Almanca ve Danca ceviriler ile Diyanet'in cevirileri de yanlis. (:

Kaynak ve fikir çoğaldıkça düşünceler çeşitlenecektir ancak bahsedildiği gibi kitleleri yok edecek derecede salgın hastalıklar ve felaketlerden bahsediliyor günümüzde bu tip olaylar görülmüyor görülmeyeceği anlamına gelmez tabii ki.

Ayrıca konu güzel fakat ilk sayfadan saboteye uğramış. Neyse yorum yapmıyorum vazgeçtim..

Bir kere şunu unutmamalıyız ki "Din öğrenerek yaşanılmaz, yaşanarak öğrenilir." Olayın maneviyatını yaşamadan bazı kavramların açıklanması da birilerine aktarılması da zordur.. İslamiyeti yaşamadan O'nun öğrenilebileceğini düşünmek olağan dışı bir durumdur. Bu olgu iman gerektirir ve iman da sorgu sual gerektirmez. Ve yine unutulmamlıdır ki İslam inancına göre Allah zamandan (Zaman hesaplaması yapılmasını eleştirip, kendisi zaman hesaplaması yapanlar için) ve mekândan münezzehtir..

34- Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.

Guzel Elmali verimiz ve burda døvun demis.

''Her kim güzel bir işte aracılık yaparsa sevap, kim de kötü bir işte aracılık yaparsa günah kazanır. Allah'a hesap vermek bir gerçektir, Allah birdir, kıyamet gününde şüphe yok iken, siz o münafıklar hakkında neden iki gruba ayrılıyorsunuz? Halbuki Allah onları kazandıkları küfür ve günahlar sebebiyle tersine çevirip reddetmiştir. Siz Allah'ın sapıklığa düşürdüğü kimselere hidayet vermek mi istiyorsunuz? Halbuki Allah, her kimi sapıklığa düşürürse, yani kimde sapıklığı yaratırsa Ey Muhammed! Sen bile artık ona bir yol bulamazsın. Onlar, kendileri nasıl kâfirler ise siz de öyle kâfir olasınız da hepiniz kâfirlikte eşit olasınız diye arzu etmektedirler. Bundan dolayı, Onlar Allah yolunda hicret edinceye, bu şekilde imanlarını isbatlayıncaya kadar içlerinden dostlar edinmeyiniz. Eğer onlar, Allah yolunda doğru dürüst hicret etmekle imanlarını açıklamaktan çekinirlerse onları tutunuz ve bulduğunuz yerde, yani Harem-i Şerif içinde de olsa kendilerini öldürünüz ve onlardan ne bir dost, ne bir yardımcı tutmayınız, tamamen onlardan sakınınız. ''

Diger ayeti de bu sekilde aciklamis Elmali.

4.

Melekler ve Ruh (Cebrail) ona süresi elli bin yıl olan bir günde yükselir. Mearic suresi.

Konuya balıklama dalıcam affola.

Gerçekten, senin Rabbinin katında bir gün, sizin saymakta olduklarınızdan bin yıl gibidir. (22 Hac Suresi - 47)

bu hesap neye göre yapıldı önce onu anlamak önemli dönemin insanlarına elbette açıklamak adına bir kolaylıktır bu tarifler lakin günümüzde

Evrendeki en yüksek ve mutlak hız, ışığın hızıdır, der Albert. ışık hızı aşılabilirse boyutlar arası geçiş olur. Düşünmek için açıklayıcı olmuştur sanırım.

Başlık olmamış..

Lan ben din felsefesinden kaçmaya çalışıyorum siz 38 sayfa yazmışsınız. :D Hepsini okudum ama benim de kafamda bazı sorular var:

Dönen tartışmalar sonrası liseli sorusu gibi olacak ama yine de sorayım Allah madem bilinmek için yaratıldı ve insanlardan bunu istedi, bunun için 3 tane kutsal kitap gönderdi; neden illa Kuran-ı Kerim'e inananlar gidiyor cennete? Bu gibi konularda kendini bir insan olarak tanrının yerine koyup empati yapmak yanlış ama düşünsenize ben size 3 tane rehber gönderiyorum ama son gönderdiğimi kullanmazsınız sizi yakarım sonucu çıkıyor ortaya. Tabi sadece 3 ilahi din üzerinden değerlendirmek de yanlış bir de Allah'a inanıp dinlere inanmayan insanlar da var(deist deniyor galiba bilmiyorum) ve bu insanların çoğu dinlerin insanların sömürülmesi için bir araç kullanıldığı için inanmıyorlar ki bu da yanlış bir şey değil. Din uğruna ölen bir çok insan da cabası. Neyse zaten konu dışında bir şey sordum fazla uzatmayayım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

"Miktarı elli bin yıldır." deyimine gelince; bununla o günün uzunluğu vurgulanmış olabilir. Nitekim araplar bir zaman diliminin uzunluğunu vurgulamak için böyle ifadeler kullanırlar. Bununla o günün gerçek miktarı da anlatılmış olabilir. Aslında bir gün olduğu halde süresi dünyadaki zaman ölçü birimlerine göre elli bin yıl olabilir. Şu anda bu gerçeği kavramak daha kolaydır. Çünkü dünyadaki bir zaman ölçü birimi olarak gün, dünyanın yirmidört saatte bir kendi ekseni etrafında dönmesi sonucu oluşur. Oysa kendi eksenleri etrafında dönüşleri binlerce gün (dünya günü) olan yıldızlar mevcuttur. Burada sözkonusu edilen elli bin günle amaç budur, demek istemiyorum. Fakat iki ayrı gün arasındaki ölçüm farklılığını düşünmeyi kolaylaştırmak için bu gerçeği hatırlattık.

İtaatkâr melekler ve Allah'ın vahiyle görevlendirdiği Cebrâil(a.s.)[11] Yüce Allah'a yükselirler. Bu, dünya senelerinden ellibin sene süren uzun bir günde olacaktır. İbn Abbâs şöyle der: O gün, kıyamet günüdür. Allah onu kâfirler için ellibin sene kadar kılmıştır. Sonra, yerleşmek üzere cehenneme girerler.[12] Tefsir*ciler şöyle der: Bu âyetle, Secde sûresi'ndeki "Miktarı bin sene olan bir günde" mealindeki âyeti şöyle uzlaştırabiliriz. Şüphesiz kıyamette birçok durak ve toplanma yeri vardır. Orada 50 toplanma yeri vardır ve her yerde bin sene kalınır.

Su sekilde de tefsirler var bazi noktalarda Elmali'dan uzaklasan (:

Geri
Üst Alt