Hocam anlatilmak istenen olay su;
Peygamberimiz doneminde teblig etmeye gittigi bir kabilenin cocuklari tarafindan taslandiginda bir bahceye siginir ve Cebrail (a.s) yardim olarak gonderilir,o esnada Cebrail iste burayi yerin dibine gecireyim der,Peygamberimizde iclerinden eger birisi bile islamiyeti ileride sececekse ,bu gun burda benim kanimin akmasi onemli degildir der,(anlatim olarak ,yoksa tam metin bu sekilde degil ,affola).Ve bu kabile toplu halde ileride islamiyete gecer.
simdi alimin bu noktada vurguladigi ,o donemdeki insanlarin dini arastirma yapmasi olanagi olamadigi bu savas surecinde hayatta kalma durumundan baska bir durumlari yoktu ve toplam olum milyonlarca oldu.ÇOnun diyisine gore bu insanlar belkide ahirret mutluluguna ulamsis olabilirler der.yani bir kesinlik yok.
zira Peygamberimizin dedeside ona inamadan oldu, ama elini deydigi yerleri ne cehennem atesi zarar vermedigi soylenir ,sadece ayaklarinin altina elini surmedigi icin yinede cehennemden etkilendigi soylenir.O zaman bu mantik acisindan bakarsak ,Peygamberimiz ummetinden emin dir ,yalniz onlara sunu tembih eder ,mahser gunu kimseye yardim edemeyecegidir.Sefaatci olacaktir ama ,bizi cehennem atsinden kurtaramaycaktir.