Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Cevabı vereyim sen sonra bakarsın bende çıkıcam zaten. Mesele bluğ çağına ermeden çocugun ölmesi ve akibeti devamında kuran diyor ki yazılana göre ileride hayırsız kötü merhametsiz ve kafir olacağından bahsediyor(cehennemlik) ve onun yerine bu mumin aileye daha hayırlı bir evlat vermesi için öldürdüğünü söylüyor peki o zaman senin düşüncene göre ileride hayırsız merhametsiz ve kafir olacağı belirtilmiş bu cocuk cennetlik mi cehennemlik mi? herkese hayırlı sabahlar.

Renkdas bu konu heralde muallakta kalacak,En iyisi burada keselim:)Yoksa gündüze kadar fikirlerimizi söylerimiz birbirimize:D

Hayırlı sabahlar:tiphat:

Renktaşlar yeni bi konu atıyorum ortaya.Benim uykum nasıl gelecek ? !!!

Bu sefer hakkatten ben kacar,size iyi muhabbetler:)

Soruma cevap alabilirmiyim . Su kriterlerle bir insan Cehennememi gider, Cennetemi.

1. Allahin varligina inanir, ancak inanmayanlarida anlayan.

2. Cok nadir alkol icer, domuz eti yemez

3. Ama Namaz kilmaz, dua etmez ve orucuda sirf isi olmadigi günlerde tutar.

4. Cok temiz bir insandir, cimriligi yoktur,diger insanlarla son parasini paylasacak kadar cömert biridir ve hep iyi niyetlidir.

Soruma cevap alabilirmiyim . Su kriterlerle bir insan Cehennememi gider, Cennetemi.

4. Cok temiz bir insandir, cimriligi yoktur,diger insanlarla son parasini paylasacak kadar cömert biridir ve hep iyi niyetlidir.

2. ve 3. maddeler kişinin tercihlerine kalmıştır. Allah haramı,helali ve farzı açıkça göstermiştir. Allah kelime-i şahadet getiren herkesin Cennet'e gireceğine işaret etmiştir. Kelime-i şahadet zorunlu sayılmayabilir, önemli olan Kelime-i şahadet'in anlamını kabul edip iman etmek. Allah'a ve Muhammed'in(sav) onun elçisi olduğuna yürekten iman eden kişinin bir gün cennete gireceği bilgisi aktarılmıştır bizlere. Günahlardan Cehennem'de arındıktan sonra böyle bir kişi Cennet'e girer bize aktarılan bilgiler doğrultusunda. Allah'ın kim hakkında ne karar vereceği ise bizim bileceğimiz iş olmadığından kesin bi bilgi yok. Ama Allah çok merhametlidir, bu göz önünde bulundurulmalı. Bize aktarılan bilgiler doğrultusunda böyle bir kişi önce Cehennem'e (günahları daha ağır basarsa) sonra Cennet'e gider.

Kimse hiç kimse için cennetliktir yahut cehennemliktir diyemez. Zaten bir insan, ömrünün sonuna kadar kesintisiz yapacağı ibadetle bir tek gözünün dahi şükrünü yerine getirmiş sayılmaz. Dolayısıyla sığınmamız gereken Allah'ın rahmetidir. Bu demek değildir ki ibadet fazla önemli değildir. Aksine ibadet Allah'ın rahmetini kazanmak için en önemli yoldur. Gönülden gelerek sadece Allah rızası için yapılan bir ibadetin Allah katında değeri çok yüksektir.

Demem o ki "bunu bunu yapan cehenneme, bunu bunu yapan da kesin cennete gider" diyemeyiz. Hz. Ebubekir bile, "Dünyada gelmiş geçmiş herkes cehenneme, bir kişi de cennete gidecek deseler, o bir kişinin ben olması konusunda umut beslerim, yine herkes cennete bir kişi de cehenneme gidecek deseler, o kişinin de kendim olduğundan şüphe duyarım" diyerek bu konuda kesin konuşmaktan kaçınmanın gerekliliğini vurgulamıştır...

Kimse hiç kimse için cennetliktir yahut cehennemliktir diyemez. Zaten bir insan ömrünün sonuna kadar kesintisiz yapacağı ibadetle bir tek gözünün dahi şükrünü yerine getirmiş sayılmaz. Dolayısıyla sığınmamız gereken Allah'ın rahmetidir. Bu demek değildir ki ibadet fazla önemli değildir. Aksine ibadet Allah'ın rahmetini kazanmak için en öndemli yoldur. Gönülden gelerek sadece Allah rızası için yapılan bir ibadetin Allah katında değeri çok yüksektir.

Demem o ki "bunu bunu yapan cehenneme, bunu bunu yapan da kesin cennete gider" diyemeyiz. Hz. Ebubekir bile, "Dünyada gelmiş geçmiş herkes cehenneme, bir kişi de cennete gidecek deseler, o bir kişinin ben olması konusunda umut beslerim, yine herkes cennete bir kişi de cehenneme gidecek deseler, o kişinin de kendim olduğundan şüphe duyarım" diyerek bu konuda kesin konuşmaktan kaçınmanın gerekliliğini vurgulamıştır...

Kewellin oyle bi resmini hic gormemistim.. Cok guzel :)

Kewell demi o :D?

Kimse hiç kimse için cennetliktir yahut cehennemliktir diyemez. Zaten bir insan ömrünün sonuna kadar kesintisiz yapacağı ibadetle bir tek gözünün dahi şükrünü yerine getirmiş sayılmaz. Dolayısıyla sığınmamız gereken Allah'ın rahmetidir. Bu demek değildir ki ibadet fazla önemli değildir. Aksine ibadet Allah'ın rahmetini kazanmak için en öndemli yoldur. Gönülden gelerek sadece Allah rızası için yapılan bir ibadetin Allah katında değeri çok yüksektir.

:tiphat: Mükemmel bir anlatım.

cennette hangi formda olacak insanlar? oldukleri hallerinde mi yoksa baska bir sey mi?

bir de kac yasinda olacaklar? yani diyelim a kisisiyle b kisisi dost, a kisisi bugun 25 yasindayken oluyor b kisisi 30 yil sonra 62 yasinda oluyor, b cennete gittiginde a hala 25 yasinda ama b 62 yasinda mi olacak?

nasil oluyor tam olarak

[--?--]

Herkes 33 yaşında 25-30 metre boylarında olacak.

25-30 mt boylarındamı :) Peki kim 25 mt. kim 30 mt. neye göre belirleniyor bu boy olayı. :)

Burada renkdasımın yazdıgı 25-30 metre bir tahmin Mahir abi,Yani 25 ile 30 ayrı ayrı degil,Bir bütün halinde yazılmıs.Yani yaklasık olarak:)

25-30 mt boylarındamı :) Peki kim 25 mt. kim 30 mt. neye göre belirleniyor bu boy olayı. :)

25 veya 30 herkes eşit boyda olacak cenettede cehennemdede.Nedenide o denli büyük vücutlu olmanın cenetteyse daha çok haz cehennemdeyse daha çok azabı yaşamak için.

Benim birde merak ettigim birsey var,Acaba bütün hristiyanlar,yahudiler v.b. kisiler acaba Müslüman olmadıkları icin hepsi cehennememe mi gidecek yoksa kendi dinlerine göre mi hesaba cekilecek?Benim islam görsüme göre ilk yazdıgım daha olabilir görünüyor...

Geri
Üst Alt