Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Benim birde merak ettigim birsey var,Acaba bütün hristiyanlar,yahudiler v.b. kisiler acaba Müslüman olmadıkları icin hepsi cehennememe mi gidecek yoksa kendi dinlerine göre mi hesaba cekilecek?Benim islam görsüme göre ilk yazdıgım daha olabilir görünüyor...

öyle kendi dinleri diye birşey yok tek din var onu kabul etmeyen ebediyen yanar.

Farzın azı çoğu mu var ki? Kusura bakmayın, bilmediğimden soruyorum.

Farzın azı çoğu var dememiş zaten.Kadın kadar çok kapanmasına gerek yok demiş.Göbek ve diz arası görünmeyecek bu yani erkeklerde.

Benim birde merak ettigim birsey var,Acaba bütün hristiyanlar,yahudiler v.b. kisiler acaba Müslüman olmadıkları icin hepsi cehennememe mi gidecek yoksa kendi dinlerine göre mi hesaba cekilecek?Benim islam görsüme göre ilk yazdıgım daha olabilir görünüyor...

bu konuda şuan farklı sesler ortaya çıkmaya başladı din adamlarından

benim yorumum:

o dinler bozulduğu için islam dini gönderildi, bozulmuş kuralları değişmiş dinlerin de kabul edileceğini hiç sanmıyorum

şimdi bir hristiyan, isaya Allahın oğlu dediği zaman zaten kafirle eşdeğer oluyo hatta kuranda da bu belirtiliyo

yani yahudi ve hristiyanlar bozuk dinlerini bırakıp islama geçmeli

Kewellin oyle bi resmini hic gormemistim.. Cok guzel :)

Kewell demi o :D?

411275944.jpg

411277487.jpg

Hayri'de keşke bir gün aramızda olsa...:sad007:

Bu kadar sevilen birinin ALLAH'a uzak olması beni ziyadesi ile üzüyor...

İlginç ve korkunç yorumlar var..1-2 bişey karalıyayım.

Öncelikle kıyametin ne zaman kopacağını Peygamber bile bilmez.Alamet filan da görecelidir ve bana göre işte geldi denilen bi çok alamette kuruntu var.

Gelelim cennet hayatına.Cennet ve ahiret de çok farklı bir yaşam formu olacaktır.Zaman boyutundan çıkmış olacağız bi kere.O yüzden sonsuza kadar yaşamayı veya zamanı umursamıyor olacağız muhtemelen.Cennet hayatı konusunda da bir sürü hurafe var.

Ayrıca cenneti sonsuza kadar eğlence,yeme içme ve cinsellik olarak görmek çok saçma hatta aşırı saçma.Cennet insanların tutkularına,ideallerine,rüyalarına kavuşabildiği bi yer olacaktır muhtemelen..Sürekli uçkurunu düşünenler tabi o şekil yorumlarlar normaldir.Açıkçası cennete gidip cinsel ilişki hayal etmek yerine 1940ların istanbulunu newyorkunu parisini görmeyi yaşamayı gezmeyi, Tarihi birçok olaya şahitlik etmeyi, pulp fictionda Vincent ve Winnfieldın kahvaltı yaparlarken o diyaloglarının içinde bulunmayı çok daha tercih ederim.

Kalıpları yıkın derim.

ben cenneti hiç hayal etmiyorum

çünkü hayal edebileceğimden çok daha güzel olacağı kesin

maddesel düşünebilen dünyevi küçük beynimle cenneti algılamam çok zor

cinsel ilişki dünyada neden çok zevkli bir iştir: insanlar bu işe yönelip çoğalsın diye

insanın dünyadaki temel amacı üremek ve bu nedenle cinsel ilişki çok istenilen bişey

ama orada üremek diye bişey olmayacaksa cinsel bir durum da olacağını sanmıyorum

ayrıca yemek yemekden çok zevk alabiliriz dünyada

bu da yaşamımızı idame ettirmek için mutlak giderilmesi gereken bir ihtiyaç olduğu içindir,

ama orada yemek yemeden de kendini devam ettirebilen bir formumuz olacaksa bu da çok zevk vermez

başarı da çok güzel gelir insana dünyada

ama orada nasıl bir ortamda neyi başaracağımız hakkında bir bilgimizde yok

yani işin özü kuranda ve hadislerde anlatılan cennetin insanların algılayabileceği şekilde anlatıdığını düşünüyorum

mesela arabistan kurak bir memleket olduğu için ırmaklar vurgulanıyor kuranda

arabistanda çok fazla meyve çeşidi olmadığı için meyvelerden bahsediliyo

bir sürü huriden bahsediliyo ki buna hayır diyen erkek fazla yoktur :D

yani bunlar basite indirilmiş bilgiler

gerçeği çok daha farklı bence

Aynen Selim arkadaşın dediğine katılıyorum Kuran'ı Kerim o zamanda indirildiği için cennette o zamanın zevklerine göre anlatılmış.Bu zamanda inseydi belki de bu zamana göre anlatılırdı.Mesela futbolcu olmak isteyipte içinde ukte olan insanlar orada hayallerine kavuşacak ona göre yaşayacaklar.

Aynen Selim arkadaşın dediğine katılıyorum Kuran'ı Kerim o zamanda indirildiği için cennette o zamanın zevklerine göre anlatılmış.Bu zamanda inseydi belki de bu zamana göre anlatılırdı.Mesela futbolcu olmak isteyipte içinde ukte olan insanlar orada hayallerine kavuşacak ona göre yaşayacaklar.

Kur'an-ı Kerim tüm zamana indirilmiştir...

Kendisinden sonraki her zamanı kapsar...

Geri
Üst Alt