Genel Sohbet (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Antep'i ben çok beğendim. Ama korona vaka sayısı çok fazla. Mecbur gidişlerim oluyor ara ara. Araçtan inmiyorum. Hiçbir yere girmiyorum.

Van da şahane. Sabah erken saatte orada olun kahvaltı salonlarının birinde kahvaltınızı mutlaka yapın. Gevaş, Akdamar adasını gezin tavsiye ederim. Orada fazla zaman harcamadan konaklamadan Ağrı'ya geçiniz derim ben.

Evet van dogunun en guzel ilidir her zaman soylerim.

Antep'i ben çok beğendim. Ama korona vaka sayısı çok fazla. Mecbur gidişlerim oluyor ara ara. Araçtan inmiyorum. Hiçbir yere girmiyorum.

Van da şahane. Sabah erken saatte orada olun kahvaltı salonlarının birinde kahvaltınızı mutlaka yapın. Gevaş, Akdamar adasını gezin tavsiye ederim. Orada fazla zaman harcamadan konaklamadan Ağrı'ya geçiniz derim ben.
Antep güzel. Yemek için birde Adanaya uğramayı düşünüyorum. Salaş mekan severim kuyruk yağlı filan öyle instagram manyakları gibi yok adana kebabın üstüne cheddar peynir ne dökmeler hiç sevmem.
Iyi yerim yemek konusu çok önemli benim için yattığım yerden daha önemli.

Envoyé de mon ELE-L29 en utilisant Tapatalk

Antep güzel. Yemek için birde Adanaya uğramayı düşünüyorum. Salaş mekan severim kuyruk yağlı filan öyle instagram manyakları gibi yok adana kebabın üstüne cheddar peynir ne dökmeler hiç sevmem.

Diyarbakirdan gecersen ciger ye mutlaka zomato veya internette bulursun ztn hangi mekanlar iyi diye

Tamam Van a gideceğim kesin yazdım. Ora giderken sanırsam urfa Diyarbakır üzeri geçiyoruz oralarda durmaya gerek varmı.
Bir kere Diyarbakıra gittim oda Kıbrıs a uçağa binmek için ondada jilet çiyneyen bir taksiciye denk gelmiştik.

Anladım. Teşekkürler ederim.

Peki ilk 5 olarak gezilmesi gereken yerler neresi senin için.

Tüm Türkiye'den karışık yazacağım;

1. Gökova Körfezi ve çevresi ( Deniz, Doğal güzellik, Kafa Dinleme) - Denize girilecekse 3-4 gün ayırlılmalı
2. Kapadokya & Ihlara Vadisi (Doğal güzellik) - Buraya en az 3 gün ayırılmalı
3. Mardin ve çevresi (Özellikle Mor Gabriel) - 2-3 gün.
4. Ephesus - Meryem Ana - Priene - Miletos - Apollon Tapınağı (Tarih) - (Gezi rotasına göre sırayla yazdım. Gezmeden önce bilgi edinilmesi gerek daha da zevk alınabilmesi için) - 2-3 gün, deniz ile birleştirilebilir. Kuşadası'nda, Didim'de ve Seferihisar'da çok güzel plajlar ve milli parklar var.
5. Sümela Manastırı - Ayasofya- Atatürk Köşkü - Tüm Trabzon olarak düşünürsek 2-3 gün ayrılabilir. Rize Pokut Yaylası görülebilir.

Onun dışında Nemrut Dağı, Pamukkale, Çanakkale tarihi yarımada, Bozcaada/Assos/Kaz Dağları triosu, Antalya Olympos/Adrasan/Phaselis/Kekova da kesinlikle görülmesi gereken yerler.

1. Gökova Körfezi ve çevresi ( Deniz, Doğal güzellik, Kafa Dinleme) - Denize girilecekse 3-4 gün ayırlılmalı
4. Ephesus - Meryem Ana - Priene - Miletos - Apollon Tapınağı (Tarih) - (Gezi rotasına göre sırayla yazdım. Gezmeden önce bilgi edinilmesi gerek daha da zevk alınabilmesi için) - 2-3 gün, deniz ile birleştirilebilir. Kuşadası'nda, Didim'de ve Seferihisar'da çok güzel plajlar ve milli parklar var.
5. Sümela Manastırı - Ayasofya- Atatürk Köşkü - Tüm Trabzon olarak düşünürsek 2-3 gün ayrılabilir. Rize Pokut Yaylası görülebilir.

Onun dışında Nemrut Dağı, Pamukkale, Çanakkale tarihi yarımada, Bozcaada/Assos/Kaz Dağları triosu, Antalya Olympos/Adrasan/Phaselis/Kekova da kesinlikle görülmesi gereken yerler.
Çok teşekkür ederim. Eve varınca tek tek araştırırım.

Şiş kebabı en iyi yapanlar Adanalılar'dır. Çok yağlı, ağır tadı var diyenleri geçiniz. O yemeğin hakkı o'dur.

Kapadokya Bölgesi için en az 3 gün çok değil mi? Bana kalırsa en fazla iki gün yeter. Bir gece iki gün.

Tamam Van a gideceğim kesin yazdım. Ora giderken sanırsam urfa Diyarbakır üzeri geçiyoruz oralarda durmaya gerek varmı.
Bir kere Diyarbakıra gittim oda Kıbrıs a uçağa binmek için ondada jilet çiyneyen bir taksiciye denk gelmiştik.

Taksiciler genel de cartelden firlama tipler ulkede diyarbakira ozgu birsey degil
Sikinti olacak bir durum yasamazsin diyarbakirda son vloglara fln bakabilirsin hatta birkac youtuber in diyarbakir videolari viral oldu son donemde

Urfa cok sicak gezilecek yerleri elbet var internetten bak kafana uyarsa gezebilirsin cogu dini yer diyarbakirda gezilecek cok yer yok guzel bir ciger ayran yer guzel 1 cay icer gidersin :d yol kenarinda karpuz kavun cilek satanlari goreceksin tat olarak iyidir baya

Son olarak tavsiyem yaniniza bir dezenfektan 50lilik bir kutu maske soguk su icin termos alin yolunuz acik olsun :)

Şiş kebabı en iyi yapanlar Adanalılar'dır. Çok yağlı, ağır tadı var diyenleri geçiniz. O yemeğin hakkı o'dur.
Ya boş konuşuyor onlar ben bir şişin yanına ekstra durumun içine tek bir şiş kuyruk yağı attırıyorum .
Millet alışmış tatsız tuzsuz şeylere.
Git mesala Kokoreçci asım ustaya kokoreç ye birde git showcu Ahmet de ye

Taksiciler genel de cartelden firlama tipler ulkede diyarbakira ozgu birsey degil
Sikinti olacak bir durum yasamazsin diyarbakirda son vloglara fln bakabilirsin hatta birkac youtuber in diyarbakir videolari viral oldu son donemde

Urfa cok sicak gezilecek yerleri elbet var internetten bak kafana uyarsa gezebilirsin cogu dini yer diyarbakirda gezilecek cok yer yok guzel bir ciger ayran yer guzel 1 cay icer gidersin :d yol kenarinda karpuz kavun cilek satanlari goreceksin tat olarak iyidir baya

Son olarak tavsiyem yaniniza bir dezenfektan 50lilik bir kutu maske soguk su icin termos alin yolunuz acik olsun :)
Tamam teşekkür ederim zaten paylaşırım burda gittiğim yerleri. Ama dediğim gibi müze olsun antik kent olsun pek ilgimi çeken şeyler değil İtalyada Yunanda burda çok gezdim pek sarmıyor beni. Bana Rakı olacak Et olacak manzara müzik. Buz gibi yayla dereleri.

Mardin ve cevresine 3 gun cok gibi cevresi derken siirt sirnak mus batman da birsey yok batmanda hasankeyf vardi gecen gittim baraj yuzunden sular altinda kaldi
şehrimin tek esprisi iha/siha üssu olmasi balkondan ihalari seyrediyorum aksam

Mardin yolu tehlikeli bu arada antalya mersin yolu kadar olmasa da.
Soforlugun iyi degilse bulasma

Kapadokya Bölgesi için en az 3 gün çok değil mi? Bana kalırsa en fazla iki gün yeter. Bir gece iki gün.

Biz eşimle geçen sene ilk gidişimiz olmamasına rağmen 4 gece kaldık, 1 gece daha kalmadığımıza pişman olduk.
Mesela mutlaka 1 sabah gün doğumuna şahit olunmalı. Ihlara çevresine 1 tam gün ayrılmalı. Taş bir otelde konaklama deneyimi yaşanmalı. Çevrede gezilecek inanılmaz fazla yer var. Zelve'ye yarım gün, Göreme vadisini tam olarak kanıksamak için 5-6 saat ayırmalı. Avanos'a 1 gün ayırıp sarhoş olmuştum ben mesela, baya iyi ev yapımı şaraplar yapıyorlar. :D
Sözün özü Kapadokya'yı hızlı hızlı gezerken çok yer kaçırıldığına şahit oldum. Arada derede inanılmaz güzellikler var.

@Léo Güney usta illa Anadolu'ya gideceksen bir sabah Urfa'dan basla ilgini cekiyorsa Hz. Ibrahim'in evine oradan Harran'a gec. 3 saat otede Nemrut Dagi var. Aksam gun batimininizle muazzam bir manzara. Gun boyu yol alip Van'a gidebilirsin. 8 saatlik bir yol hem de sakat dikatli ol. Van golunu, Ahi manastirini ziyaret edip Geceledikten sonra Agri Dagina yol al. Oncesinde ya da sonrasinda dogubeyazit'i da gorebilirsin. Kars havasini icine cekip Trabzon'a git. Surely Manastirina cik. Sehirde bir hamsili pilav ye benim icin. Oradan hic ugrasma direk Nevsehir'e gec. Bir iki gun orada takilip dinlen. Oradan Konya, Antalya, Burdur, Denizli, Izmir yapip eve donersin. Bu da uc haftalik bir plan olur sana. Ayri oralarda ne var diye bilgi istersen onu da yazariz. Eski profesyonel turist rehberiyim. Uzun zaman oldu ama ben olsam bunu yapardim. Batiyi zaten gezmissindir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt