Genel Sohbet (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beyaz tv de yüzük kardeşliği başlamış
Ona bakam bari

İstanbulda metrobus felaketi yaşanıyor. 1 saattir yürüyorum mertere zor geldim. 100bin kisi yürüyordur

İstanbulda metrobus felaketi yaşanıyor. 1 saattir yürüyorum mertere zor geldim. 100bin kisi yürüyordur
kafa kafaya çarpışmışlar yine skandal metrobüs terörü

1128

Daha yeni eve geldim. Saat 6da perpadan çıktığım yolculuğum 00.30da sona erdi. Emeği geçen herkesin Allah belasını versin. Kimse bana İmamoğlu'nu vs de savunmasın. Al birini vur ötekine. Adam bir tane aciklama yapmadı ya. Binlerce insan metrobüs yolunda saatlerce yürüdük ettik. Böyle ülke düzeninin içine edeyim.

edit: saat 00.15te lütuf edip açıklama yapmışlar. Allah razı olsun 6.30,da olan olay icin çok hızlı bir açıklama

Son düzenleme:
@Onur Adıbelli en sevdiğin mermi çeşidi ne .300 AAC Blackout mu? Peki en sevdiğin çok amaçlı savaş uçağı varyantı Boeing F/A-18F Super Hornet mi? Peki Fransa ile stratejik rakip olduğumuzu düşünüyor musun özellikle Doğu Akdeniz ve Kuzey Afrika'da?
300 BLK özel bir mühimmat.
Teknik olarak konuşacak olursak, çok benzer olan 5.56'dan birkaç yönde ayrışıyor.
- Subsonic moddaki performansı
- Subsonic modda çok sessiz olması
- 9'' gibi kısa namlularda dahi tam yanmayı sağlaması -ki bu da SBR (Short Barreled Rifle) konfigürasyonları için daha ideal kılıyor-
- Çekirdek daha büyük olduğu için daha yüksek bir ''punch'' sağlıyor (tıpkı 7.62 gibi)

Super Hornet'i de kişisel olarak çok beğenirim. En iyi çok rollü uçak mıdır dersen de evet derim.
Zamanında Türk Hava Kuvvetleri de aslında seçimini F18'den yana kullanmıştı ama Lockheed uçakların TR'de TUSAŞ tarafından lisans altı olarak üretilmesine izin verdiği için F16 kazanmıştı ihaleyi. Nitekim TUSAŞ ciddi kazanımlar elde etmişti.

Düşük hızlarda keskin manevralar yapabilir, aviyonik alt yapısı çok iyi, harekat yarıçapı iyi, mühimmat taşıma kapasitesi iyi.

Bu uçakla alakalı en sevdiğim şey mükemmel bir kokpite sahiptir (Gripen ile birlikte favorimdir)
960x0.webp

Bir diğer özel yanı ise EA18G diye özel bir elektronik harp modelinin olmasıdır. Deep strike denilen zor ve kritik kara hedeflerinin vurulmasında biçilmiş kaftandır. Tam bir SEAD/DEAD (Suppression And Destruction of Enemy Air Defenses) uçağı yani. Zamanında F18 alınsa bu modelini de ilerleyen yıllarda kesinlikle isterdik muhtemelen.
EA-18G-Growler.webp

Fransa konusunda ise evet, stratejik rakibimizler. Ama F16 ve Typhoon işi de olmuyorsa son çare olarak Rafale alınabilir, başka bir alternatif yok. Amerika zamanında Sikorsky helikopterlerini vermeyince Fransız yapımı Cougar'ları aldık ve iyi ki de almışız. Hiçbir zaman da ne Cougar'ları ne de Burak sınıfı Fransız yapımı korvetleri yedek parça hususunda tehdit etmediler -tabii Rafale konusunda yapmayacakları anlamına gelmez-.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt