Turkiye'den yurt disina silah gonderen veya alan oldu mu aranizda?

Meksikali Guney Koreliye burasi Amerika boyle davranamazsin diye bagiriyor. Guney Koreli de slburasi LG fabrikasi sieee cekiyor. Fikra bun kadar.

İki kız arkadaşlar malaga , birmingham ve newcastle denkleminde seyahat ederken, kullandıkları ulaşım araçlarının maliyetlerini paylaşmışlar. tren ücretine ödedikleri ücret akıl alır gibi değil.

azxdxQx_700bwp.webp

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı gelirken sizlere Allah'ımın bana verdiği mucizelerden birini anlatmak isterim.Ortaokulda okurken ben yüz felci geçirmiştim.İyileşmem 2-3 ay sürdü.Bu arada da Bursluluk Sınavlar'ı vardı.2-3 ay okula gidememiştim ama evde derslerime çalışıyodum.Sınav Giriş Belgesi'ni almak ve yazılılara girmek için okula gitmiştim sadece.Yazılı haftası normalde bir hafta oluyodu ama ben okula gidemediğim için için bir hafta içinde gireceğim yazılılara iki günde girdim.O zamanlar okulda hocaların bile sevmediği bir müdür yardımcısı vardı.Ben yazılılara hangi hocanın yazılıysa onun dersine gidip yazılımı oluyodum bu dedi ki hocalar buna kopya çekmesine izin verebilir benim odamda yazılıya girsin dedi.Hocalardan birisi benim dışarıya çıkmamı istedi sen sınıfa git dedi.O ara giderken müdür yardımcısına kızdığını duydum.Çocuk bu hâldeyken ne kopyası ne yardımı dedi.Benim için derslere gelip yazılıyı sınıfta olacak dedi sinirli bir şekilde odadan çıktı.Neyse ben yazılılarımı sınıflarda oldum.Bu Bursluluk Sınavı için Sınav Giriş Belgesi'ni almaya gittim.Müdür yardımcısının odasında hocalar vardı ben dışarıda bekliyodum.Bu müdür yardımcısı gülerek ve kahkahalar atarak bu çocuk bu hâldeyken bu sınava girip ne yapacak boşa masraf bu belge bile dedi.Sesini bana duyurmaya çalışıyodu.Ben de kimse görmesin diye dışarıya ağlamaya çıktım.O anda bildiğim duaları okudum.Ağlamam geçince gidip Sınav Giriş Belgemi aldım.Sınav Giriş Belgesi'ni alırken bile gülerek bakıyodu.Ben de daha çok evde derslerime çalışmaya başladım.İyileşmeye yakın Bursluluk Sınavı'na girdim ve Allah'ıma şükürler olsun ki Bursluluk Sınavı'nı kazandım.Yazın o arada tam olarak iyileştim ve kendime geldim.Okulların açılmasının ilk gününde Andımız okunan yerde Bursluluk Sınavı'nı kazananların ismini anons ederek çağırdılar.Diğer öğrencileri de daha çok ders çalışmaya özendirmek için yapılan güzel bir işti.Bize ismimize özel Başarı Belgesi'ni verip tebrik ettiler.Müdür ve hocalar beni ayrı olarak tebrik ettiler evde çalışıp hastalığım varken sınavı kazandığım için.O anda müdür yardımcısı da ordaydı ne tebrik etti ne de alkışladı.Ben de o ara gülerek bakıyodum.Bu da dayanamadı içeriye giderken müdür çağırdı gidemedi.Allah'ıma ne kadar şükretsem ne kadar minnet eylesem az gelir.Çok gururlandığım anlardan biriydi..

Geri
Üst Alt