Gerçekten Fazla Transfere Gerek Var mı? Minimum Prensibi!

bi sag bek backup
bi stoper
bi cdm
bi fw
bi kanat

sag bek backup Ömer Ali
Stoper Agger
CDM Tiote
Kanat Feghouli
Forvet Doumbia

Niye la :D

Konunun ana fikrine ne diyorsun?

@Alper Altun bu cocuk simdi defansif orta saha oynuyor ama. Bu dedigin süper oldu ozm bu cocuk bekledigimden daha yetenekli cikti. Tam hayal ettigim 6/8 numara tipi. Empoli de defansif acidan iyi katki sagladi cocuk.
Evet, Arjantinde Riquelme ye cok benzedigini yazmislar. Oyunu okumasi, hizli pas trafigi, teknik kapasitesi, ara paslari, zekasi ile oyunu yonetmeyi seven bir oyuncu. Yani pas takiminda ancak is yapar bu. Empoli de simdi de daha agresif olmasini ogretiyorlar, veya soyle deyim: defansif yonunu gelistirmeye calismislar.
Yani kart almadan top calma, takim halinde pres yapma, ve defansa yardim etme konusunda gelisim gostermis. Tabiki bu daha ilk sezonu oldu o yuzden az da olsa tecrube kazanmistir.

Bu cocuk artik bu konuda israr etmeli ve oynadigi kulupte bu eksiklerini gidermek icin daha cok calismali. O zaman iste al sana Verratti gibi zekali, ama ayni anda Melo gibi agresif top calan bir oyuncu olabilir.

Musap konuda birsey anlatiyorum. Gercek disi öneri yapmayalim, o kadar paramiz yok iste. Bu sezonu az para ile sampiyon bitirmek adina 2 oyuncu satin alalim, 2 kiralayalim diyorum.

Lucescu gibi işini bilen bir hoca gelirse gerek yok.Aksine hiç adını duymadığın bir ismin yıldız olması heyecan verici olur.Durum hocanın futbolcu seçimine göre değişir

Para varsa 4 transfer şart..1 stoper+2 orta saha+1 forvet
Selçuk+Sneijder+Podolski ile her zaman zorlanırız.Avrupada Kazak takımlarından bile baskı yeriz.Stopere tecrübeli isim şart ve Caceres kumarına girebiliriz.Gomez de sakat dedik adam maç kaçırmadı.Ben Arfa filan imkansız alamayız.Podolski-Sinan-Yasin-Bruma ile devam ederiz.Forvete Eren+genç oyuncu.Orta sahaya Veloso sözleşmesi yok.

serdar kesimalı felan alırsak bence başarıya ulaşabiliriz

Serdar nereden cikti ünsal bey ?
5 oyuncu yabanci sinirlamasinda yerli savunma konusulurken, Kesimal milli takimda oynarken ve Fener'e transfer olmadan önce alternatif olarak önerdigim icin zamaninda, tutturmustur kendisi büyük ihtimal.

Ama konuyu sacma yerlere cekmesek, bence gayet önemli bir konu bu.

Son düzenleme:
Fazla transfere gerek yok mu?
Önce elimizdeki oyuncuların çoğuyla yolları acilen ayırmamız gerekiyor.
İlk başta defansa çeki duzen vermemiz gerekiyor stoperler iyiyken bekler beter bekler iyiyken stoperler Allaha emanet yeter artik.

Şöyle bakalım kimler var
Muslera-cenk-eray-alperen
Sabri-tarik-linnes-salih
Chedjou-denayer-koray-hakan-semih-emre can
Telles-carole-olcan(*)
Jose-selcuk-donk-bilal-emre-umut g.-Dzemaili-furkan
Yasin-bruma-sinan
Sneijder-podolski
Umut ve genç forvetler

Su defansif anlamda büyük çöplük hiç bir şeyi tam olmayan ama her şeyden olan oyuncularla olmaz bu iş.

Hakan-semih-koray bu ucunden birini seçip yola devam edeceksin.
Cenkten mesela acilen kurtulmamiz gerekiyor 1milyon euroya yedek kalecimiz var şaka mı bu.

Acilen bu nesteri vurmamiz gerekiyor.

Muslera-alperen- ve 200 300bin euroluk tecrübeli bir kaleci olmalı burası

Linnes-carole-telles bekler çok iyi görünüyor büyük ihtimal bu yönetim tekkesi yine bir yere verecek onsuz plan yapalım, telles gidecekse eger olcan da gidecek arkadaş o var diye sol bek öksuz kalmamalı bir carole daha bulursun olcandan daha iyi olur daha ucuza gelir.

Chedjou-denayer-koray-hakan-semih-emrecan
Burası genc ve tecrübe harmanı olmalı. Emre can hariç tamamen yenilenmiş 3 oyuncu şart ikisi 11e.(denayer kalırsa bir tane premier ligin tozunu yutmuş adam gerek)

Bu bölge asıl neşter yeri kesinlikle temizlik bolgesi olmalı. Selcukta dahil hepsinden kurtulmak gerekir.

Forvete birşey yazmaya gerek yok zaten yorulmama yazık.

Kadroyu 20 kişiye indirmeniz gerekir. Vazgecilmezler -yedekler ve gençler olarak

Muslera
Linnes-denayer-x-telles
x-x
Bruma--sneijder--x
X

Tecrübeli turk kaleci
y--emrecan--recep burak--carole
-------------y
y--------------------------y

Sinan-----y-----------y

Yedeklere maksimum 21yasinda olan hız ve güç odakli
Fransa/Afrika pazarından 1 tane genç orta saha, sag bek ve forvet.
Belçika veya Kolombiya pazarından diri kanat oyuncuları.

Görüldüğü üzere denayerle beraber as kadroda 6 oyuncuya ihtiyacımız var
Mevcut kadrodan 10 oyuncu kalıp digerleriyle vedalaşmali.

Toplamda oyuncu sayısı 24 olup. 11+9+4 altyapıdan oyuncu olarak seneye başlatmalıyız.
Zor mu hayır gidecekleri iyi belirlersen yapılabilir planlama.

Yıllık 35 milyon euro giderle çok temiz kadro kurulabilir.

Konuya genel anlamda katililyorum. Oyuncu onerileri cok iyi.

Eklemek istedigim nokta bizim iki dmc almamiz gerektigidir. Gunumuzun modern futbolunda dmc mevkiisi belkide en onemli pozisyon bir takim icin. Eski formundan uzak bir melonun gitmesi bike takimi ne hale getirdi. Baktiginizda aslinda denayer ched carole ve hatta linnes bile bu les zuper ligin uzerinde kalite olarak ama dmc eksikligi bu adamlari bile kotu gosteriyor. Sonra burada bir suru futboldan anlamayan adam defansa salliyor, aaaa bak denayer calim yedi, ched pozisyon hatasi yapti gibi cehalet kokan yorumlar yapiyor. Dusunsenize aldigimiz dmc sakatlanirsa yine bugunku durumda olucaz. Onun icin kesinlikle iki dmc alinmali.

Ha bu arada bu adamlardan birini bile capsiz dursun alamaz.

Hadi bir adim oteye gideyim. Ben Arfa uzerine Galatasaray formasi giyse ve 24 saat ben Galatasaraya gelmek istiyorum ve senelik 300 bin euroya oynamak istiyorum dese bile dursun capsizi yine alamaz Ben Arfayi.

Oyuncu önerileri iyi. Ama yazılan isimlerden gelirse ancak parayı verirsen Ben Yedder ve Feghouli gelir. Bu iki isimin de aynı ayda gelebileceğini zannetmiyorum. Maliyet çok olur. Diğer isimler gelmez bence.

Fazla transfere gerek yok mu?
Önce elimizdeki oyuncuların çoğuyla yolları acilen ayırmamız gerekiyor.
İlk başta defansa çeki duzen vermemiz gerekiyor stoperler iyiyken bekler beter bekler iyiyken stoperler Allaha emanet yeter artik.

Şöyle bakalım kimler var
Muslera-cenk-eray-alperen
Sabri-tarik-linnes-salih
Chedjou-denayer-koray-hakan-semih-emre can
Telles-carole-olcan(*)
Yasin-bruma-sinan
Sneijder-podolski
Umut ve genç forvetler

Su defansif anlamda büyük çöplük hiç bir şeyi tam olmayan ama her şeyden olan oyuncularla olmaz bu iş.

Hakan-semih-koray bu ucunden birini seçip yola devam edeceksin.
Cenkten mesela acilen kurtulmamiz gerekiyor 1milyon euroya yedek kalecimiz var şaka mı bu.

Acilen bu nesteri vurmamiz gerekiyor.

Muslera-alperen- ve 200 300bin euroluk tecrübeli bir kaleci olmalı burası

Linnes-carole-telles bekler çok iyi görünüyor büyük ihtimal bu yönetim tekkesi yine bir yere verecek onsuz plan yapalım, telles gidecekse eger olcan da gidecek arkadaş o var diye sol bek öksuz kalmamalı bir carole daha bulursun olcandan daha iyi olur daha ucuza gelir.

Chedjou-denayer-koray-hakan-semih-emrecan
Burası genc ve tecrübe harmanı olmalı. Emre can hariç tamamen yenilenmiş 3 oyuncu şart ikisi 11e.(denayer kalırsa bir tane premier ligin tozunu yutmuş adam gerek)

Bu bölge asıl neşter yeri kesinlikle temizlik bolgesi olmalı. Selcukta dahil hepsinden kurtulmak gerekir.

Forvete birşey yazmaya gerek yok zaten yorulmama yazık.

Kadroyu 20 kişiye indirmeniz gerekir. Vazgecilmezler -yedekler ve gençler olarak

Muslera
Linnes-denayer-x-telles
x-x
Bruma--sneijder--x
X

Tecrübeli turk kaleci
y--emrecan--recep burak--carole
-------------y
y--------------------------y

Sinan-----y-----------y

Yedeklere maksimum 21yasinda olan hız ve güç odakli
Fransa/Afrika pazarından 1 tane genç orta saha, sag bek ve forvet.
Belçika veya Kolombiya pazarından diri kanat oyuncuları.

Görüldüğü üzere denayerle beraber as kadroda 6 oyuncuya ihtiyacımız var
Mevcut kadrodan 10 oyuncu kalıp digerleriyle vedalaşmali.

Toplamda oyuncu sayısı 24 olup. 11+9+4 altyapıdan oyuncu olarak seneye başlatmalıyız.
Zor mu hayır gidecekleri iyi belirlersen yapılabilir planlama.

Yıllık 35 milyon euro giderle çok temiz kadro kurulabilir.

valla önce başkan gerekli. başımızda 1 yıldır bir başkan yok.

Başkan geldikten sonra bir teknik adam. Sonra sıra transfere gelmeli.

Başkan ve TD geldikten sonra en az 8 transfer gerekli. Poldi büyük ihtimal çine gidecek.

------------------------Muslera----------------------

transfer------Denayer-------transfer------Carole

Selçuk-------Transfer/Transfer

Sinan-----------Sneijder/ Transfer yedek------------Transfer

-------------------Transfer/Transfer--------------

Orta saha ve forvete yapılacak transferlerin hepsi top rakipteyken de basan dinamik, oyunu 2 taraflı oynayabilen oyuncular olması şart. 22-27 yaş bandında transferler olmalı.

Son düzenleme:
24 kişilik kadro 14 yabancı 10 yerli. 4 futbolcu daha alt yapıdan takviye yapılır.

en az 3 iyi transfere ihtiyacımız var.

muslera-cenk
linnes-tarık
carole-telles
chedjeu-semih-koray-transfer
selçuk-donk-rodriguez-dzemaili-transfer
sinan-bruma-olcan-yasin
sneijder-emre
podolski-umut-transfer

eğer sneijder satılırsa bizi her zaman başarıya götüren çift forvete geçiş yapılıp ve bir forvet transferi daha yapılabilir.

zaten fazla paramız yok 7-8 transfer yapacağımıza eldeki az parayla 3 iyi futbolcu alınmalı fakat bunun içinde nerden baksan en az 20 milyon euro ya ihtiyaç var tabi.

ihtiyacımız olan bu 20 milyon euronun bir kısmı sözleşmesi biten futbolculardan gelecek. sözleşmesi devam edenleride bonservissiz gönderebilsek aşağı yukarı 15 milyon keş paraya ihtiyaç var.

diğer mevkilere transfer ihtiyacı yok demiyorum fakat gerçekleri görmemiz lazım. yukardaki kadroda beğenmediğimiz oyunculardan hiç birini takımdan gönderemeyiz. kiralık verilebilenler olabilir sadece.

sözleşmesi devam edip yukarda yer almayan futbolcularımız ise hakan, salih, jem, furkan, bilal, umut gündoğan, adili, oğuzhan, ontivero, sercan.

Son düzenleme:
hepsini alalım,hepsi bizim olsun:DD

Gelecek sezon Sinan Gümüşün ilk 11 oynacağını hesaba katarak hareket edilmeli.Sonrasında Linnes ve Carole ile başarı imkansız bence.Ne kadar aptal bi topçu olsada Telles her türlü kadroda olur.Linnes yerine Cavandayı alalım.

boyle birseyin olmasi icun, evveliyat ile hantal, fizigi yetersiz, yuksek tempo top oynamamiza engel topcularin hepsini yollamali

yasin, selcuk, umut, donk, hakan, sabri katiyen GSde 1 dk daha gorursem kafayi yiyecegim adamlar, ne yapip edip bunlari bir sekilde gondermeli. birlo da ustte belirttigim kriterlere uyuyor malesef ama kendisini severim sempatik herif. olcan da sadece sol bek olarak arada sirada ise yaradigindan sutlanmali. tarik sacma bir para aldigi icin sutlanmali. hamit ve chedjou zaten mefta

ztn bunlari sutlayabilirsek bi sekilde, bu senenin maaslarindan otomatik 16 milyon euroya yakin garanti para eksilmis olur seneye.

sonracigima, bu takimi iyi calistiracak ve baskili top oynatacak yabanci hoca bulunmali artik kim olursa bilemam

takimin core boyle olusacak: muslera - carole - semih - telles - sneijder - podolski - bruma - sinan
nasil ve nerde oynarlar hoca bilir
3 adam gerekiyor, linnes yeni geldigine gore onu sag beke yazalim ve sag bek almayalim, 1 stoper, 1 orta saha ve 1 de forvet gerekir. orta sahaya milanli poli ve forvete frankfurtlu seferovici daha evvel yazdiydim, stopere de daha tecrubeli bir isim gerekir o da celtali cabral. poli ve seferovic teknik olarak kabiliyetli olmalarinin yani sira caliskan topcular. cabral da tam bir hanzo. bonservis + imza parasi 10 milyon euroyu gecmez diye tahminederim

thus, elimizde soyle bir vaziyet olusur
11'lik oyuncular: muslera - linnes - carole - semih - cabral - telles - poli - sneijder - podolski - bruma - sinan - seferovic
yedek crew: eray, cenk, emrecan, koray, jose, emre, volkan
yedegin yedegi/last resort crew: salih, jpaul (sercan, cemali ve furkan kiralik kuluplerinde kalir diye)

Geri
Üst Alt