Gıda Terörü - Sarıkız Soda

Şevket Atakan

Adventurer
GalataSarayı Efendileri
Bir senedir Sarıkız Alaşehir Gıda Aş ile görüşüyorum.İstanbuldaki headofficelerine bile gittim.

Şu problem 1 senedir devam ediyor.

Şişeleme makinesini değiştirdiklerini ve sorunun giderileceği teminatını aldığımdan beri üstünden 1 sene geçti.

Diğer soda şişelerinde bu problem yok. Bizzat test edip onayladım.

Fakat her markette her bakkalda her büfede bulunan bu sarıkız marka sodalar ciddi bir problem çıkarıyor.

İnanmayan arkadaşlar sarıkızın herhangi bir meyveli sodasını alıp deneyebilirler.

Sarıkız faciası gıda terörü iyi izleyin - YouTube

Küf , pas gibi birşey yada yağımsı bir bulaşık ?

tam olarak ne olduğunu bu hafta belli olacak labarotuvar analizlerinden sonra.

Ama tadı biraz pası anımsatıyor, dili kamaştırıyor böyle entersan bir madde.

Fakat kokusu tadı hoş değil onu söyleyeyim.

Yanlız şunu söyliyeyim bu her meyveli soda şişesinde var.

Karşınıza cıkıyor istisna bir durum değil

Allah'tan meyveli içmiyorum. Umarım sadesinde böyle sıkıntı yoktur Sarıkız sevdiğim bir soda markası.

Yahu bu denetim mekanizmaları ne işe yarar burada pazar malından bahsetmiyoruz, bilinen ve ülkede sağlık bakanlığından üretim izni almış markadan bahsediyoruz.. Arkadaşın dediğine göre de tesadüfi bir durum değil hani 100 şişeden 1'inde olur denetim mekanizmasından kaçar.. Yeter artık arkadaş et, tavuk yeriz şişirme mi diye tereddüt ederiz, suçuk yeriz ne olduğu belli değil, ayakkabılar zehirli, ünlü markalara bile güvenmiyorum şuanda Sarıkız içmedim pek soda içen biri değilim ama bildiğim kadarıyla bilinen markalardan biri... İsteyen istediği gibi cirit atıyor yani? Piyasa da bilinen markalar bunu yapıyorsa bilinmeyen merdiven altı veya yerel markalar ne durumdadır Allah bilir..

Pas rutubetten kaynaklanıyor. Yani bir markada var, diğerlerinde yok mu ? Mesela ben aynı duruma kızılayın meyveli sodalarında rasladım. Markalık bir durum yok bence, Cam şişe-Demir kapak modundaki tüm iceceklerde, rutubete dayalı olarak paslanma olabiliyor, saklanma kosulları önemli yani.

Geri
Üst Alt