Giovani Dos Santos Ramirez Galatasaray'da!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Giovani Dos Santos Ramirez Galatasaray'da!

Hayırlı olsun renkdaşlarım yeni geldim evime trendeydim haberim yeni oldu oldukça sevindim bu habere,herkese merhaba buradan :D

yeni geldim arkadaşlar. Camiamıza hayırlı ugurlu olsun inşallah...:)

valla ön liberoyada yakışo forvet arkası hiç gözüme hoş gelmezdi oyunu ama liberoda iyi top dağıtıyo inş oraya adepte eder rijkaard onu:2_thumbs_up_-_anima

Orta sahayı neden ön libero ve forvet arkası diye bölme ihtiyacı hissediyorsunuz? Sarp'ta Elano'da 4-4-2'de orta sahanın merkezinde oynuyor. Takım hücumdayken ileri, savunmadayken geri geliyorlar. Bu kadar basit :)

Santos'un satış opsiyonuyla ilgili klüpten resmi bir açıklama oldu mu? Bu gün pek takip edemedim de.

Orta sahayı neden ön libero ve forvet arkası diye bölme ihtiyacı hissediyorsunuz? Sarp'ta Elano'da 4-4-2'de orta sahanın merkezinde oynuyor. Takım hücumdayken ileri, savunmadayken geri geliyorlar. Bu kadar basit :)

ağız alışkanlığı:bgking1:

Santos'un satış opsiyonuyla ilgili klüpten resmi bir açıklama oldu mu? Bu gün pek takip edemedim de.

hayır ama adnan polat adnan sezgin uefa resmi sitesi ve kendisi bizzat opsiyonun olduğunu söyledi tatmin olabildinmi renkdaş:bgking1:

ne yazikki herkes te bir appiah tarzi oyuncu sevdasi var da ondan

bende anlamiyorum bu olayi

gecti o gunler, bir tane savunma yapan adamla yada bir tane hucum eden adamla olmuyor artik

hayır ama adnan polat adnan sezgin uefa resmi sitesi ve kendisi bizzat opsiyonun olduğunu söyledi tatmin olabildinmi renkdaş:bgking1:

Olabildim renkdaş. Bu arada kendim sordum okuyup da benim gibi merak edenler olabilir. Tek ihtimali olan insanların hikayesi bu konuya blogunda yer vermiş. Ve 5 milyona satış opsiyonunun alındığını söylemiş. Süreci de anlatmış kısmen. Şöyle demiş :)

Tek ihtimali olan insanların hikayesi' Alıntı:
Beklenen oldu, Giovani Dos Santos sezon sonuna kadar kiralandı. Barcelona'dan Tottenham'a 6 milyon Euro'ya transfer olan Meksikalı'nın kiralık kontratında büyük ihtimalle bonservis opsiyonu olmayacak. Ancak Galatasaraylılar'ın asıl merak ettiği konu; "Kurban kim?"

İhtimaller üzerinde duralım:

a) Harry Kewell: Sakatlığı 2-3 ay sürecek, kontratı sezon sonunda bitiyor. Haldun Üstünel de İngiltere'de, Kewell da. Yönetici-futbolcudan ziyade arkadaşlık ilişkisi kuran bu ikilinin görüşmesinden, Kewell'ın sözleşmesini fesh edip (veya dondurup), yeni sezonda yeni sözleşme imzalamak üzere bir anlaşma çıkar mı? Olabilir.

b) Shabani Nonda: En büyük kozu, mevcut kadroda Avrupa Ligi'nde forma giyebilecek tek santrfor olması. Ama yöneticiler de teknik direktörler de uzaylı değil. Sizin, bizim düşündüklerimizi elbette onlar da gözden geçiriyorlar. 4-6-0 kimseyi rahatsız etmez.

c) Leo Franco: Sanırım Galatasaraylılar'ı en mutlu edecek olan seçenek bu olurdu. Hepsi Ufuk-Aykut ikilisiyle yola devam etmeye razı. Ancak bildiğim kadarıyla, bu ihtimal şimdi değil, sezon sonunda, o hep bahsettiğim Aslantepe'deki rüya kadro oluşturulurken gerçek olacak.

d) Milan Baros: Yok öyle bir ihtimal. Sözleşmesi uzatılacak tek adam.

e) A ve B şıkları: Bu seçenek, yeni bir golcü daha alınabilir ihtimalini içeriyor. Avrupa Ligi'nde oynamak kaydıyla tabii. Ne dediğinizi duyar gibiyim: "Kewell yeni sezonda dönsün de..."

Bu arada opsiyon maddesi mevcut ve rakam 7 milyon Euro. Hmm.. 5 milyon Euro'ya düşürmüş Haldun Bey. Kutlamak gerek.

sadece 5 millionmu

haldun abi bu adamlara napiyorda ikna ediyor aceba :D:D

Opsiyon ne olmuş alınmış mı :D

nasıl beyler Gio'ya yakışmış mı forma?

dossny.jpg

santosy.jpg

Bu konuya dair şöyle bir yorumum olmuştu blogumda:

Bence Gio transferinin Arda ile bir alakası yok. Arda'nın Aslantepe'ye çıkmadan Galatasaray'dan ayrılacağına inanmıyorum. Hem de kaptanlık pazubandını daha yeni takmışken. Galatasaray sistemini oturttukça forvet - hücum bölgesinde sürekli dönüşümlü oynayacaktır. Yani isimler sürekli yer değiştirecektir ve rotasyona çok açık bir kadro anlayışı hakim olacaktır.

Aklıma şöyle bir plan geliyor. Arda bu gidişle forvet arkası oynayacak, Elano ise Arda'nın gerisinde oyunu geriden kuran adam olacak. Geriye kanatlar kalıyor. Galatasaray sağ kanadını Keita yokken gerçek anlamda kim yedekleyebilir? Barış yeterli olmuyor. Aydın hiç olmuyor. Arda da geçebilir ama Arda daha efektif bir oyuncu haline evrileceği için zora düşmekdikçe onu kanatlarda oynatacağımızı sanmıyorum. Takımın en serbest oyuncusu olacaktır Arda. Keita'nın yeri anlamında Dos Santos o anlamda biçilmiş bir kaftan. Sola bile monte edebilirsiniz, forvet arkasına da. Bence asıl amaç çok zengin ve rotasyonlu bir kadro oluşturmak. Çünkü sakatlıklardan çok canı yandı bu takımın.

Kısacası Muratçığım, hepsi çatır çatır oynar, dönüşümlü, değişimli, taklalı, aklına ne geliyorsa, parende bile atarlar. :)

Öncelikle hayırlı olsun bu transfer.

Bende ardanın çok yönlü olarak takımda oynayacağını düşünüyorum.Reijkaard bencede ardayı asıl forvet arkası oynatmak istiyor.Kanatlarda ise dönüşümlü bir rotasyon hedeflediğini sezinliyorum.Aslında bu şekilde bir oyuncunun farklı mevkilerdee oynaması bütün bir sezonda çok fayda sağlar.Bu takımda dos santosda,canerde ve kewell'da önemli kozlardır.Ardanın durumu ise biraz daha farklı zira benim görüşümde ardanın gelecek sezonda takımda kalacağıdır.

Aslına bakarsanız arda asgari 2 sene daha bizde kalmalı böylece Reijkaard'ın sisteminin oturması bakımından önemli çünki arda bizde 2 sezon daha oynarsa bir avrupa şampiyonluğu daha kazanabiliriz ve o zaman ardanın fiyatınında 2 misli artacağından daha iyi bir paraya arda yolcu edilebilir.

Bİrde yönetimin bu sakatlık konularında artık daha hassas davrandığı ve ona göre oyuncu transferi yaptığıda açıkça ortadır.Dos santos transferinin bir başka boyutuda yönetimin Reijkaard ile uzun vade çalışmayı düşündüğü ve her ne olursa olsun istikrarı yakalamak arzusunda olduğunu görebiliriz.

Bu noktadada yönetimi kutluyorum,çok güzel politikalar izliyorlar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt