Cevap: # Giovani Álex dos Santos Ramírez
Baros’un doktor raporları olumsuz çıkarsa, sözleşmesi dondurulacak; Nonda kalacak. Baros’tan olumlu haber gelirse Nonda gidecek ve Dos Santos gelecek
Galatasaray’da Linderoth’un gönderilmesi ve Jo’nun gelmesinin ardından, sıra Dos Santos’a geldi! Meksikalı yıldızın durumu, Baros ve Nonda’ya endeksli. Başkan Adnan Polat, Almanya’dan Baros’un sakatlığı ile ilgili rapor istedi. Çek yıldızın dönüşünün nisan ayını bulması durumunda, sözleşmesi dondurulacak ve Nonda kalacak. Baros’tan olumlu haberler gelirse, Nonda’ya yarım sezonluk alacağı ödenecek ve sözleşmesi feshedilecek. Bu konudaki karar bugün verilecek ve Giovani Dos Santos, İngiltere’den dönmeyen Haldun Üstünel ile birlikte İstanbul’a gelecek.
Linderoth’a veda
Galatasaray, sakatlığı nedeniyle bir türlü verim alamadığı İsveçli futbolcuya 600 bin euro ödemeyi taahhüt edip gönderdi ve yeni transfer Jo’ya yer açtı
Transferin hızlı kulübü Galatasaray, Jo’ya yer açmak için, geldiğinden beri verim alamadığı Tobias Linderoth’tan kurtuldu! Sarı-Kırmızılılar, Jo transferini İsveçli futbolcuyu gitmeye ikna ettikten sonra duyurdu. Sportif AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, dün gün boyunca Linderoth ile masaya oturup pazarlık yaptı. Tecrübeli yıldız, “1 milyon euro ödeyin, hemen gideyim” dedi. Sezgin, uzun pazarlıklar sonrası Linderoth’u 600 bin euro’ya ikna etti. İsveçli futbolcu bu parayı da peşin istedi ancak 300 bini peşin, 300 bini sezon sonunda olmak üzere 2 takside razı oldu ve yollar ayrıldı.
Yeni transferler güç katacak
Kaptan Arda Turan, Dos Santos ve Jo’nun transferlerinin gerçekleşmesiyle çok güçleneceklerini söyledi. Galatasaray’ın transfer kralı olduğunu belirten süperstar, “Yönetim, çok doğru işler yapıyor. İkinci yarıda daha güçlü bir takım olacağız” dedi.
Avustralya’nın en zengin 3. sporcusu
Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Harry Kewell, Avustralya’nın en çok kazanan üçüncü sporcusu oldu. Business Review Weekly Dergisi’nin haberine göre, ülkenin en çok kazanan sporcusu, yıllık 15 milyon dolar gelir ile golfçü Greg Norman. Onu NBA’de Milwaukee Bucks formasını giyen Andrew Bogut 14 milyon dolarla takip ediyor. Galatasaraylı Harry Kewell ise 9,5 milyon dolar ile üçüncü sırada yer alıyor. Kewell’ın, yıllık gelirinin 10,5 milyon dolardan 9,5 milyon dolara düştüğü de ifade edildi.
Nonda start verdi Kewell-Emre bıraktı
Galatasaray, ikinci yarının ilk haftasında Gaziantepspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını dün basına kapalı yaptığı çalışma ile sürdürdü. Çalışmaya sakatlığı geçen ve “Kendine kulüp bul” denilen Nonda da katıldı. Takımla birlikte idmanlara başlayan Kewell ise sakatlığı nüksedince çalışmayı yarıda bıraktı. Emre Aşık da sağ ayak bileğinden sakatlandı.
Galatasaray, 20 yılda Fener’i ikiye katladı
Dünyanın en iyi takımları sıralamasında Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe’ye fark attı. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu IFFHS’nin 1991 yılından bu yana kulüplerin elde ettiği başarıları dikkate alarak yaptığı değerlendirmede; dört büyük takımdan Galatasaray 35’inci, Fenerbahçe 69’uncu, Beşiktaş 92’inci, Trabzonspor ise 191’inci sırayı elde etti. Değerlendirmede birinciliği İspanyol devi Barcelona alırken, ikinci sırayı İngiliz ekibi Manchester United, üçüncülüğü de bir başka İspanyol devi Real Madrid aldı.
Ali Turan haber bekliyor
Kayseri’de kadro dışı kalan Ali Turan, Adnan Sezgin’i arayarak dert yandı. Ali, “Ben Galatasaray için Kayserispor’a rest çektim. Ama benim için attığınız bir adım yok. Sizden haber bekliyorum” dedi. Ali için Kayseri 1 milyon euro isterken, Aslan 500 bin euro + futbolcu teklif etti.