Gladiator 2

Arif Çelik

Hocaların Hocası
Feci kötü olmuş bir film. Keşke tadında bıraksaydınız. Antik roma filmi çekip film müziği olarak hip hop kullanmak!!

25 sene sonra 2. filmi çekmek...

abuk subuk azınlık güzellemesi yok gibi filmde. KESİN izlerim.

Daha sinemaya çıkmadı yav ne kötüsü ? Ayrıca Denzel var film güzele benziyor.
Bildiğin swj filmi olmuş. Bu filme devam filmi çekmek neyin kafası anlamadım.

Bir parça Gladiator bir parça spartacus bir parça training Day bir parça equalizer ortaya karışık bir şey yapmışlar.

Bir parça Gladiator bir parça spartacus bir parça training Day bir parça equalizer ortaya karışık bir şey yapmışlar.
bilmediğim için soruyorum. SJW filmi olayı nerede?

İlk filmdeki veliaht veledin filmi işte. Connie Nielsen falan var ikinci filmde koparmadılarsa hikayeyi gayet güzel bir film bekliyor.

zenci müzigi varsa kesin izlerim

Gişede patlar ama denzel için izleriz.

senaryosunu david scarpa yazdıysa iyi çıkma ihtimali yok.

ilk film baglaminda ~
nazarimda oncelik olarak baktigim kistas :

filmin : yonetmeni - > sinematografi - > muzikleri - > kostum -> yazar -kisimlari.

efsane yonetmen *ridley scott'un yeri bende ayridir. bastan gonlumu alir hangi filmi olursa olsun. teknik vs detaylar akabinde deginilir.
(yoonetmen).
dolayisiyla 1 + .

yer aldigi bir cok eserle-yeri bende ayri olan, ilk film baglaminda 2.filmde de mutlak olmasi gerekir dedigim asmis yetenek ; *john mathieson . kendisi her iki filmde de yer aliyor.
(siematografi) .
dolayisiyla 1 + .

ilk filmde muzikler hans zimmer 'e aitti. 2.filmde yer almamasina cok sasirdim.
yeni filmde ; harry gregson yer aliyor.. < kendisinin bir isi cok iyidi > *kingdom of heaven. gerisi siradan nazarimda. . .
(muzikler).
dolayisiyla 1 - .

kostum vs tarafinda ilk filmde muthis dokunuslarla hafizalar da yer edinen ; *janty yates imzasi var idi . 2.filmde kendisi de bulunuyor buna ayri memnun oldum. bu sefer kendisine *david crossman da eslik edecek. david'in yer aldigi isler saglam referansdir bu baglamda. yildiz savaslari ,batman, valkyrie vs vs .
(kostum vs).
dolayisiyla. 1 + .

yazar bolumunde ilk filmde david franzoni .
2.filmde david scarpa, peter crag bulunuyor. <-> *peter'in son batman ve son top gun filmleri disinda benden gecer notu bulunmuyor malesef . *david ise benden bir tek > the last castle filmi dolayli gecer not almisti. < filmde de asmis oyunculugu ile resital sunan merhum james gandolfini yer alir .
(yazar).
(dolayisiyla) ne + , ne - . . . puanim neutral .

2.filmde gozler *russel ustadi ister istemez ariyacak. . .
ilk film hatrina filme sans verecegim elbet. ilkinin yarisi kadar bile ivme yaratsa kafi. - *ustte degindigim *arti ve de *eksiler denkleminde ,filmi izledikten sonra bir degerlendirme yorumu yazmayi dusunuyorum .

saygi ve selamlar .

@Aras Şimşek , @Hayri Cund , @Levent Kolpgün ,,

ilk film baglaminda ~
nazarimda oncelik olarak baktigim kistas :

filmin : yonetmeni - > sinematografi - > muzikleri - > kostum -> yazar -kisimlari.

efsane yonetmen *ridley scott'un yeri bende ayridir. bastan gonlumu alir hangi filmi olursa olsun. teknik vs detaylar akabinde deginilir.
(yoonetmen).
dolayisiyla 1 + .

yer aldigi bir cok eserle-yeri bende ayri olan, ilk film baglaminda 2.filmde de mutlak olmasi gerekir dedigim asmis yetenek ; *john mathieson . kendisi her iki filmde de yer aliyor.
(siematografi) .
dolayisiyla 1 + .

ilk filmde muzikler hans zimmer 'e aitti. 2.filmde yer almamasina cok sasirdim.
yeni filmde ; harry gregson yer aliyor.. < kendisinin bir isi cok iyidi > *kingdom of heaven. gerisi siradan nazarimda. . .
(muzikler).
dolayisiyla 1 - .

kostum vs tarafinda ilk filmde muthis dokunuslarla hafizalar da yer edinen ; *janty yates imzasi var idi . 2.filmde kendisi de bulunuyor buna ayri memnun oldum. bu sefer kendisine *david crossman da eslik edecek. david'in yer aldigi isler saglam referansdir bu baglamda. yildiz savaslari ,batman, valkyrie vs vs .
(kostum vs).
dolayisiyla. 1 + .

yazar bolumunde ilk filmde david franzoni .
2.filmde david scarpa, peter crag bulunuyor. <-> *peter'in son batman ve son top gun filmleri disinda benden gecer notu bulunmuyor malesef . *david ise benden bir tek > the last castle filmi dolayli gecer not almisti. < filmde de asmis oyunculugu ile resital sunan merhum james gandolfini yer alir .
(yazar).
(dolayisiyla) ne + , ne - . . . puanim neutral .

2.filmde gozler *russel ustadi ister istemez ariyacak. . .
ilk film hatrina filme sans verecegim elbet. ilkinin yarisi kadar bile ivme yaratsa kafi. - *ustte degindigim *arti ve de *eksiler denkleminde ,filmi izledikten sonra bir degerlendirme yorumu yazmayi dusunuyorum .

saygi ve selamlar .

@Aras Şimşek , @Hayri Cund , @Levent Kolpgün ,,
Ridley Scott'ın son 15 yılda çağı yakalayacağım diye girdiği gereksiz çabadan ötürü filmlerine derinlik katamıyor artık.

Hans Zimmer hayranı birisi olarak (ki sırf onun için Prag planım var) bu yapımda olmamasına açıkçası hiç şaşırmadım abi, adam hala çok seçici ve zirvede. İsminin olması bile filme +1/2 puan getiriyor. Bu yapımdan kendisinin de büyük bir beklentisi yoktur muhtemelen.

Şu iki neden bile beklentimi zaten düşürüyor. En azından Rocky sonrası Creed filmi kadar olsa dahi beni memnun eder. İlk filmin ulaştığı noktaya bakarsak yıllar sonra o filmin etkisiyle oluşacak beklentiyi karşılamaları pek mümkün değil abi. Kemik kadro sağlam gibi görünüyor ama bunların kalitesini yansıtması Ridley amcamın yaklaşımına bağlı, umarım özlenen tarzına geri döner.

Ridley Scott'ın son 15 yılda çağı yakalayacağım diye girdiği gereksiz çabadan ötürü filmlerine derinlik katamıyor artık.
malesef .eski islerinin tadi bir baska.ozellikle noir tandansli olanlarin yeri bende ayridir.<-> sayet izlemediysen, belki daha once yazmisimdir ; black rain filmini ozellikle tavsiye ederim. basrol 3lu cl gibi .

Hans Zimmer hayranı birisi olarak (ki sırf onun için Prag planım var) bu yapımda olmamasına açıkçası hiç şaşırmadım abi, adam hala çok seçici ve zirvede. İsminin olması bile filme +1/2 puan getiriyor. Bu yapımdan kendisinin de büyük bir beklentisi yoktur muhtemelen.
aras'cim ,
hans ustad konusunda baska bir baslikta daha once yorumlasmistik *sanirim.
canli konser *dvd'leri cok iyidir. koleksiyonum da bulundururum daimi.
prag mutlaka yapmalisin.avrupa ozelinde prag sehri icerisindeki bu tur orglar nirvana resmen. giden cemrem den bayagi keyifli yorumlar dinlendim.< *yabanci akdslar.

hans ustad dan bahsederken - *lisa gerrard ustadi da yan yana anmadan olmaz sevgili aras .
ilk filmde ikisinin bold imzasi olumsuzdur . lisa ozel asmis bir sanatcidir nazarimda . kendisinin de yer aldigi projeleri dvd ,cd vs olarak daimi temin ederim,bulundururum. keza, david lynch'in calistigi benzer sanatcilari da.

*eksi den su alintiyi ilk okudugum da sasirmamistim. yeri gelmisken degineyim;
avustralya melbourne dogumlu olan bu tanrica, buyudugu turklerin ve yunanlarin yasadigi mahalleden cok etkilenmis... hatta kucukken turk muzigi dinledigini soyluyor..
alinti: dead can dance pompei konserinin videosunda bunlarla yapilan bir roportaj var aha orada soyluyor.

Şu iki neden bile beklentimi zaten düşürüyor. En azından Rocky sonrası Creed filmi kadar olsa dahi beni memnun eder. İlk filmin ulaştığı noktaya bakarsak yıllar sonra o filmin etkisiyle oluşacak beklentiyi karşılamaları pek mümkün değil abi. Kemik kadro sağlam gibi görünüyor ama bunların kalitesini yansıtması Ridley amcamın yaklaşımına bağlı, umarım özlenen tarzına geri döner.
kesinlikle ilk filme ulasmalari mumkun degil bence de. en azindan yarisina bile raziyim. russel'in ses tonu cok baskadir,betimlemeler kendisi ile bir baska evreye tasiniyordu. . . ~acilis sekansin dan kapanisa dek .

*ustteki ilk mesajimda *yazdigim degerli ozel isimlerin bazilari nin
-> 2.filmde *yer *alacak olmasi tarafim adina *bold bir *teselli, her sey den once, kiymetli emekleri babinda kendilerine dusen tarafta bekleneni yapacaklardir, gerisi oyunculara, hikayeye vs bagli .

saygi ve selamlar.

Geri
Üst Alt