Gladiator 2

malesef .eski islerinin tadi bir baska.ozellikle noir tandansli olanlarin yeri bende ayridir.<-> sayet izlemediysen, belki daha once yazmisimdir ; black rain filmini ozellikle tavsiye ederim. basrol 3lu cl gibi .

aras'cim ,
hans ustad konusunda baska bir baslikta daha once yorumlasmistik *sanirim.
canli konser *dvd'leri cok iyidir. koleksiyonum da bulundururum daimi.
prag mutlaka yapmalisin.avrupa ozelinde prag sehri icerisindeki bu tur orglar nirvana resmen. giden cemrem den bayagi keyifli yorumlar dinlendim.< *yabanci akdslar.

hans ustad dan bahsederken - *lisa gerrard ustadi da yan yana anmadan olmaz sevgili aras .
ilk filmde ikisinin bold imzasi olumsuzdur . lisa ozel asmis bir sanatcidir nazarimda . kendisinin de yer aldigi projeleri dvd ,cd vs olarak daimi temin ederim,bulundururum. keza, david lynch'in calistigi benzer sanatcilari da.

*eksi den su alintiyi ilk okudugum da sasirmamistim. yeri gelmisken degineyim;

kesinlikle ilk filme ulasmalari mumkun degil bence de. en azindan yarisina bile raziyim. russel'in ses tonu cok baskadir,betimlemeler kendisi ile bir baska evreye tasiniyordu. . . ~acilis sekansin dan kapanisa dek .

*ustteki ilk mesajimda *yazdigim degerli ozel isimlerin bazilari nin
-> 2.filmde *yer *alacak olmasi tarafim adina *bold bir *teselli, her sey den once, kiymetli emekleri babinda kendilerine dusen tarafta bekleneni yapacaklardir, gerisi oyunculara, hikayeye vs bagli .

saygi ve selamlar.
Çok güzel özetlemişsin abi. Lisa Gerrard da çok başka gerçekten. Keşke yine aynı ikiliden başyapıt bir eser daha çıksa.

Prag çok güzel, çok da istiyorum gitmeyi. Birkaç sene önce fırsatım vardı, ayarlamıştım her şeyi ama pandemi patlak verince tüm planlar iptal oldu. İlk fırsatta gideceğim.

Umarım beklentimizi aşan, görece başarılı bir yapım olur abi 🤞

Çok güzel özetlemişsin abi. *Lisa Gerrard da çok başka gerçekten. Keşke yine aynı ikiliden başyapıt bir eser daha çıksa.
*.ekledigim alintidaki dvd'yi izlemeni ayri tavsiye ederim. bahsedilen bizden ilham alidigi kisim merak edilesidir benim gibi hayranlari adina.

Prag çok güzel, çok da istiyorum gitmeyi. Birkaç sene önce fırsatım vardı, ayarlamıştım her şeyi ama pandemi patlak verince tüm planlar iptal oldu. İlk fırsatta gideceğim.
aras'cim *imkan olursa mutlaka git lutfen. bu gibi asmis efsane sanatci ustadlari *yasiyorken yerinde *izlemek cidden para vb ile olculemez bir haz - ayricalik .

ben, merhum efsane ustad *ennio morricone'yi canli izleme firsatini kacirdim.
keza bir diger efsane ustad *angelo badalamenti'yi de . :( , angelo demisken beraberin de. > merhum *julee cruise'yi de anmamak olmaz. <david lynch eserlerinden asina olanlar da vardir. misal bir ornk;

Umarım beklentimizi aşan, görece başarılı bir yapım olur abi 🤞
kesinlikle . bu arada , izledikten sonra,burada yorumlari paylasiriz.

saygi ve selamlar.

rol aldığı her filme şeref veren denzel ağabeyin varlığını "sjw" şemsiyesine sokmağa çalışmak da enteresan bir davranış

atatürk filmi çekilse ve atamızı denzel abi oynasa, derhal bir bilet almak suretiyle filmi en erken seansta izlerim

hikaye örgüsünün ilk film kadar sağlam olacağını sanmıyorum. bu filmde arenanın korkunçluğu daha fazla gösterilecek gibi ama bunda da sorun hayvan efektleri pek içine çekemiyor. hz isa'yı gladiator rolünde göstermedikleri sürece roma döneminde gerçekleştiği varsayılan çoğu olay makul sayılır. adamlar afrika kıtasının medeni sayılacak bölgelerini ele geçirmiş filmde zenci oynaması kadar doğal bir şey yok. üstelik o bölgelerden hayvanların neslini tehlikeye atacak kadar çok sayıda hayvan arenalara getirilmiş.

denzel abim kurtlar vadisi filminde laz ziya'yı oynayacakmış.

serinin ilk filmi *baglaminda *futbolla harmanlanmis bir bold ozel noktaya da deginmek gerekir diye dusundum - musadenizle ;

2009 cl finali ozelinde-donemin barca hocasi *pep guardiola nin-
oyuncularini ekstra motive amacli ; gladiator filmin den ilham alip
barca nin o sezonki maclarindan oyuncu kesitleri ve bu filmden kimi sahnelerin yer aldigi kolaj calismasi icin ; tanidigi tv calisani arkadasina bu ozel vidyoyu yaptirmasi ,

derken olaylar gelisir ;

yer ; *roma stadio olimpico *arenasi
( *finalin tamda *roma'ya denk gelmesi, ancient roma doneminden *gladiatore filminin kullanimini -pep ozelinde oldukca zeki buldugum durumdur yillar yili ,kendisine hayranligim saha ici ve disi bu donemle baslamisti ) .
statu ; 2009 cl finali
mac ; barcelona versus manchester united

bu gizli -motive vidyosu fikri final haftasinda yeseriyor. gunlerden pazar olmasi lazim - finalden bir kac gun once.

<- vidyo hazirlaniyor. . .

derken *final gunu geliyor. . . ->

pep mac onu isinmasini *kisa tutuyor , ~
soyunma odasina gidiliyor, isiklar kapatildiktan sonra *hazirlanan vidyo ekrandan *oyunculara *7 dakikalik bu *motive vidyo izlettiriliyor. . .
vidyo sona erer ermez derken isiklar aciliyor, kimi oyuncularin gozleri yasli sekilde oldugu goruluyor. . .

<- maca dakikalar kala , oyuncular dan bile gizlenen bu ekstra motive *vidyo dusuncesini
*o donemler ogrenmemle beraber -bu zekice kurguladigi ilham motive fikrine saygi duymus takdir etmistim . o gun bugundur yeri bende ayridir kendisinin . 2009 barca basindayken daha 38in de idi pep guardiola .

bu arada , * maci barca 2 -0 kazanmisti. etoo ve messi golleriyle.

2.filmin basligin da futbolla harmanlanmis bu anektod'a yer vermek istedim. okudugunuz icin tesekkur ediyorum .

saygi ve selamlar.

Feci kötü olmuş bir film. Keşke tadında bıraksaydınız. Antik roma filmi çekip film müziği olarak hip hop kullanmak!!

Gladiator 1 hayatımda en sevdiğim film idi bu film ona hiç bir şekilde yaklaşacağını sanmıyorum ve bunca sene sonra bu filmi yaptıkları için şimdiden hayal kırıklığı yaşıyorum. Bir şeyin içinede etmeyin arkadaş.

Bir kesim beğenmiş bir kesim de ortalama bir devam filmi demiş. Benim güvendiğim birkaç yerden beğeni gelmiş. Beklenti doğru ayarlanırsa üzmeyecek bir yapım diyorlar. Ben de fırsat bulabilirsem Perşembe günü izleyeceğim.

sinema ozelinde referans tandansli
nacizane guvendigim ve devamli takip ettigim bir kac ingiliz sinema sitesi yazarlari *filmi bayagi basarili bulmuslardi,,

zaten filmi de bayagidir bekliyorum biliyorsun ,
- *dedigim yazarlarin makalelerinden,+, bold ridley/gladiatore hayrani oldugumdan mutevellit - filme dair bunyem de yuksek hype mevcut . :)

bu arada ,
daha onceki gladiatore tandansli yorumlasmalariimiz da bahsettim mi, tam emin degilim, yine de hafiza tazeleme adina su noktalari da ridley ve gladiatore ozelinde yinelemek gerekir :

ilk filmin *basrolune ridley ustad , -yonetmen arkadasi michael mann'in onerisi ile karar veriyor olusu , anektodu okuyunca, iyi ki arkadasini dinlemis dedim.-
( 1999 senesi nazarimda sinema adina altin yildir . bu donemden en leziz isler arasinda gordugum , ve kanimca russel'iun buyuk odulu -o donem yaristigi american beauty filminin basrolu kevin spacey'e- kaptirmasi da ,sanssizlik olsa gerek ) .

<- bahsini ettigim 99 senesi filmlerinden -> the insider filmi michael mann'in ikonik kult islerindendir nazarimda . o donem yanilmiyorsam 7 odule aday olup bir tane bile kazanamamasi buruk bir tat birakmisti filmi izleyenler adina .
kevin darilmasin :p ozellikle russel ,bence de odulu hak ediyordu..<-latife bir yana, iki buyuk oyuncu da iki kultlesen filmde buyuk oynamislardir .
her ne kadar buyuk odul kevin'e gitse de ,
gonullerde ,en azindan tarafim adina *ikisi de kazanandir....

basa donersek, michael ustad kendi filminde muthis verim aldigi *russel'i meslektasi ve arkadasi ridley'e oneriyor... derken olaylar gelisiyor.<->
yil 2000 ,gladiator filmi ortaya cikiyor. 2001 odullerinde en iyi oyuncu odulunu kazaniyor.... filmdeki *maximus rolu *russel'in bastan sona epik govde gosterisi soleni o gun bugundur ^hafizalarda tazeligini koruyordur suphesiz...

( hatirladigim , film kariyerinde russel'in 3 adayligi oldu 1 kazanimi ) .

simdi sira buyuk ustad ,yasayan efsane *ridley de .
bugune dek oscar'lar da gormezden gelinmesi kanimca cok cok buyuk hata .
zaten *kendisi de oscarlara o gun bugundur ( en son gittigi oscar toreni,2001 gladiator ) gitmiyor . kirginlik veya daha baska bir neden.yorum sizlerin .

ridley ustadin ,kendisi gibi ustad olan bir de *merhum yonetmen kardesi vardi,, saglam,kendine has tarzi vardi. merhumun da *oscar lar da gormezden gelinmesi konusu bir cok sinemasever de - uktedir - kanimca . <- bir ornek ->
93 yili true romance filmi zannimca akademi nin gormezden geldigi kult film.
adaylik bile verilmemesi bana gore buyuk hata .
merhum'un yonetmeni oldugu *top gun filmi hadi es gecilmesi anlasilir denilebilir - ki, bu da tartisilir - ,, adaylik,odul konusunda ,true romance uktedir nazarimda .

true romance filminde yonetmenlikte kendisi , yazar tarafinda *quentin tarantino ve *roger avary'inin ruzgar gibi nakis gibi isledigi senaryo ve muthis oyunculuklara,muziklere,gorsel solene yazik edilmistir.bence.

arascim , bu dedigim filmleri izledin mi bilmiyorum. bence bir sans verebilirsin.

gladiatore 2 den basladik ara da farkli kronolojik filmlerden devam ettik. kapanisi da basliga uygun yapayim ; temennim bu sefer *yonetmenlik odulunu buyuk ustad ridley kazanir . :hat:

sinema da devasa ekranda gorsel solen esliginde ^mutlak izlenesi eser .
gladiator ll ...

saygi ve selamlar .

beklediğimden daha zayıftı kurgu. kötü niye kötü çok havada kalmış ya da yönetmen gerek bile görmemiş anlatmaya. seyirlik film öyle böyle vakit geçiyor. ama imparator karakterleri çok karikatür geldi bana, sanki animeden fırlamışlar gibi. nerede commodus nerede bunlar. arena dövüşleri de fragmandakinden ibaret başka bir çarpıcı sahne yok. denzel washington'da senaryodan sebep sanırım adım hıdır elimden gelen budur demiş.

Geri
Üst Alt