gökhan kırdar'ın 'cendere' performansında aniden bastıran yağmur

Mert Aydinli

Fenerbahçe hayvani takım kurdu
Taçsız Kral
Sanatçı Gökhan Kırdar, Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamalarında Gök Tanrı inancından ilham alan kostümü ve kam davuluyla sahneye çıktı.

Göktürk mitolojisinde yağmur genellikle bereketi ve bolluğu temsil eder, aynı zamanda doğa güçleri ve tanrılara bağlıdır. Yağmurun, savaşlarda yay ve ok gibi silahları etkisiz hale getirerek ordunun morali düşebilir, bu da bir yenilgiye neden olabilir. Ayrıca, Türk mitolojisinde Sibel tanrıçası, bereket ve bolluğun yanı sıra yağmur damlasını da simgeler.

Arap puta taparken Türk Gök Tanrı inancına sahipti diyerek konuya noktayı koyalım.

ban yemek istemiyorum baba konusamiyoruz
İnancsizliktan inanç arayışına kayan bir trend gozlemliyorum son dönemde insanlarda. Fikriniz nedir bu konu hakkında. Biraz da yalnizlastik sanki herkes bir kabuğuna çekildi arkadaş çevresi falan daraldı özellikle pandemiden sonra bundan da kaynaklı olabilir inanç arayisi.

İnancsizliktan inanç arayışına kayan bir trend gozlemliyorum son dönemde insanlarda. Fikriniz nedir bu konu hakkında. Biraz da yalnizlastik sanki herkes bir kabuğuna çekildi arkadaş çevresi falan daraldı özellikle pandemiden sonra bundan da kaynaklı
ne konuda fikrimi soruyorsun knk

İnancsizliktan inanç arayışına kayan bir trend gozlemliyorum son dönemde insanlarda. Fikriniz nedir bu konu hakkında. Biraz da yalnizlastik sanki herkes bir kabuğuna çekildi arkadaş çevresi falan daraldı özellikle pandemiden sonra bundan da kaynaklı olabilir inanç arayisi.

+65 moruk musunuz renkdaş, covid sonrası neden arkadaş çevreniz daraldı?

Ruhlar alemine dalip cikan Şaman beyefendiyi tekrar gormek istemiyorum.

Su sakallioglu mudur nedir, o kadinda asla mikrofona yaklastirilmamali bir daha

False bir gozlem. Arastirmalara gore trdeki insanlar daha da dinsizlesiyor. Covid sonrasi effektlerin bu sekilde olup olmamasi konusunda fikrim yok ama din ve dine inananlara bakarsak bence iki “ana sebep” var: 1 olum korkusu, olum sonrasini bilmemek
2. Wish thinking - covid krizi bu iki kriterleri tetiklemis olabilir imo.
Bu sadece islam degil tabi ki bu butun abrahamic dinler icin gecerli

Geri
Üst Alt