Cevap: Gökmen Özdenak ın ,ARDA için yazdıgı yazı okumanızı tavsiye ederim
Çocuk denecek 20'li yaşlardaki tecrübesiz bir insana, hele hele de, " sen bu takımın Metin oktayı olacaksın.." yükünü de ilave ederek, sırtına sarılan ve çok ağır bir görev olan KAPTANLIK, kaçınılmaz bir sonun başlangıcı olmuştur diye düşünüyorum. Adnan POLAT yönetimi bu konuda, inanılmaz bir yönetim hatası göstermiştir. Ağır bir sorumluluk verilmeden, sadece futboluyla ilgilenen bir Arda'yı düşündüğümde, bugün Arda'nın, Fatih Terim yönetiminde oynamaya devam edeceğini söylüyor aklım ve tahminlerim.
Evet oyunuyla ve futbol kalitesiyle göz önünde olan Arda Turan, Kaptanlığın da verilmesiyle sadece kamera önünde değil, tüm özel yaşantısıyla mercekler altına da alınmıştır. Bu durum bırakın Arda'yı, kim olursa olsun herkezi doğal kimyasından uzaklaştırıp, sosyal yaşamda inanılmaz rahatsızlıklar yaratır. Helede 20'li yaşlarda, oldukça tecrübesiz bir kişi iseniz. Dolayısıyla, Arda'nın bugün Galatasaray'dan neden ayrıldığı sorusuna cevap bulacaksak şayet, süreci bugünden değil, Arda'nın Kaptan oluşundan itibaren ele almamızın, çok daha doğru olacağını düşünüyorum.
Pekala, Arda Galatasaray'dan ayrılmakla doğru bir kararmı vermiştir? Evet, bana görede en doğru kararı vermiştir. Çünkü Avrupada kendisine Reset atacağını, dahada tecrübe kazanmış bir Arda olarak Galatasaray'a tekrar döneceğine inanıyorum.
Yolun açık olsun Arda Turan, sana Avrupadaki futbol hayatında başarılarla dolu bir yaşam diliyorum..