Gomis Hakkında Tartışalım

Erdem ASLAN

Kırmızı Üye
Arkadaşlar, son günler Gomis konusu fazla yer aldığı için, sizlerle farklı pencerelerden bu konuya değinmek istedim. Herkesin görüşünü beklerim ama akıllıca tartışma olsun.

Şimdi Gomis hakkında ortada zam iddiası var ve bu yüzden adam eleştiriliyor. Ama biz bu zam haberlerinin doğruluğunu teyit ettirdikmi? Medyanın uydurma ve ısmarlama haberi olamazmı? Ortada bir haber dolanıyor, gerçekmiş gibi bunun üzerinde duruyoruz.

Diyelimki bu zam haberleri doğru ve Gomis veya menajeri gerçekten kulübe haber gönderdi. Aynı haberde Gomise eski yönetimden verilen bir sözden bahsediliyor. Bunu niye kimse konuşmuyor?

Burda duralim önce, bu ihtimal üzerinde gidiyorum:

Eğer Gomise bu söz geçen sene verilip Gomis bu konuyu hatırlatmış olabilirse, bunu neden yanlış olarak değerlendiriyoruz? Tamam zam verecek durumda değiliz zaten, hayır diyip kapanır konu.

Ama hadi diyelim Gomis sırf bu sözle, yani sen iyi oyna zam yaparız, bize imzaya ikna edilmiş olabilirmi? Adam işini yapmış, kendi görevini yerine getirmiş ve söz üzerine yönetimden talep etmiş. Bu iki taraflı bir anlaşma sonuçta.

Bunun yine neresi yanlış? Eski yönetim yeni yönetim farketmez, dikkat edin ben zam verilsin demiyorum zaten. Ama ortada söz var, bu Galatasaray kulübünün vermiş olduğu bir söz olarak geçer.

Sahada verdiği mimikler dikkat çekmiş birde buna değinmek istiyorum. Haftalardır bu zam konusu konuşuluyor ve Gomis yine ironik şekilde penaltı kaçırıyor geçen sezon olduğu gibi. Burda sinirden gülerek tepki vermesi ihtimaller arasında yer alabilirmi?

Bazen mesela bende gülerek tepki verebiliyorum olacak iş değil diyerek. Unutulmamalı bu adam haksız kırmızı kart görünce bile gülüyor.

Bana kalırsa bu haberlerin hepsi yalan ama neyse, her ihtimali masaya yatırmak gerekir. Sezon başı benim attığım gol önemli değil, takım önemli diyen adam şimdi neden takımı ben şampiyon yaptım desin? Inandırıcı gelmiyor.

Gelelim neden çıkıp açıklama yapılmıyor konusunda aklıma söyle birsey geldi:

- Gomis yönetime bu sözü hatırlatıyor ve kapıyı çalıyor menajeriyle
- maddi anlamda zor durumda olan yönetim bu duruma kızıyor ama bütce elde etmek için bunu değerlendirmeye çalısıyor
- kısaca yönetim bu konuya tepki vererek Gomise istersen ayrılabilirsin diyor, halbuki Gomis sadece bu sözü hatırlatmıs oluyor
- diyelim bu senaryonun biraz gerçeklik payı varsa, Gomis açıklama yapabilirmi?
- açıklama yaparsa yönetimin gözünde iyice biter ve bu kulüpte geleceği olmaz kalmak istemesine rağmen

Kısaca bir çok ihtimal var ama biz sanki ortada net birşey varmış gibi bir konuya odaklandık, o da Gomisin zam istediği ve mutsuz olduğu. Bu ne kadar doğru o tartışılmalı işte.

Size söz verilse ve yerine getirilmese ne reaksiyonu verirdiniz?

Eski yonetiminki isguzarlik , gomisinki de hainlik

Gitsin uefa ya basvursun . Sozlu taahhutlerini yerine getirmediler ben de isteksizce oynuyorum diye

Bakalim ne sonuc cikacak

O zaman anlaşma neden yapıyoruz ?
Herkes birbirine söz versin, sözler üzerinden yürüsün bütün işler.

Ayrıca bu kadar önemliydi kendisi için neden anlaşmaya bir madde ekletmedi ?
Yönetimin değişebileceğini kendisi bilmiyor muydu ?

Üzgünüm ama bir çok başlıkta Gomis ve bu tarz konular zaten konuşuluyor yeni başlık gereksiz olmuş bence.
Gomis'in anlaşması belli, aldığı para belli.Mutsuz ise söyle menajerine yeni kulüp bulur ve Galatasaray'da istediği bonservisi alırsa, gider.Bu kadar basit.

O zaman anlaşma neden yapıyoruz ?
Herkes birbirine söz versin, sözler üzerinden yürüsün bütün işler.

Ayrıca bu kadar önemliydi kendisi için neden anlaşmaya bir madde ekletmedi ?
Yönetimin değişebileceğini kendisi bilmiyor muydu ?

Üzgünüm ama bir çok başlıkta Gomis ve bu tarz konular zaten konuşuluyor yeni başlık gereksiz olmuş bence.
Gomis'in anlaşması belli, aldığı para belli.Mutsuz ise söyle menajerine yeni kulüp bulur ve Galatasaray'da istediği bonservisi alırsa, gider.Bu kadar basit.
Sözlü anlaşma diye bir olay var bunu unutmayalım.

Erdem burada hazir sana rastlamisken sorayim sonra konuya donelim

sen neden bana gecen fb macindan onceki forma iddiamizin borcunu odemedin

Pm attim ulasmadi sanirim

Erdem burada hazir sana rastlamisken sorayim sonra konuya donelim

sen neden bana gecen fb macindan onceki forma iddiamizin borcunu odemedin

Pm attim ulasmadi sanirim
Yanlış anlaşılma oldu galiba ben öyle bir olay hatırlamıyorum. Zaten sadece transfer dönemi giriyorum.

Basında çıkan haberlerin 10'da 1'i doğruysa çeksin gitsin, sezon başında para mevzusunu açıpta faydalı olan adam hatırlamıyorum.

Birincisi yalan haber olmasına %1 bile ihtimal vermiyorum.Her tarafta söylendi yazıldı çizildi herhangi bir yalanlama gelmedi dolayısıyla doğru.Gomis'in mimiklerine gelecek olursak herkes sahadan üzülmüş adeta yıkılmış bir şekilde ayrılırken Gomis orada bir akhisarlı oyuncuyla muhabbet ediyor gülüyor dolayısıyla bu kızgınlık veya tepki halinde gülümseme değil.Eski yönetim tarafından verilmiş bir söz olabilir fakat gomis ve menajeri bunu bildiği halde yeni yönetimin üzerine gidip ısrarlı bir şekilde maaşını 6.5m euro ya çıkartmak istiyor ve yönetim finansal durumlardan dolayı olumsuz yaklaşınca da bu sizin sorununuz benim değil diyor.Sen yönetimin değiştiğini biliyorsun ve bu paraları anca katarda arabistanda alabileceğini biliyorsun fakat hala yönetimi sıkıştırmaya çalışıyorsun.Bu paragözlülük değilde nedir?Son haftalara bakın Gomis taraftara şirin gözükmek için attığı tweetler storyler vs. tamamen taraftar desteğini arkasına iyice alıp yönetimi sıkıştırmaya çalışıyor.Bir de çıkıp takımı ben şampiyon yaptım 29 gol attım vs. diyip yönetimi iyice sıkıştırıyor.Halbuki attığı gollerin %80'i boş kale golleri onun yerinde Muğdat oynasa 5 tane eksik atardı.Kaçırdığı penaltıları hatırlıyorum son haftalarda bjk maçı içerde konya ve deplasmanda akhisar maçıydı yanılmıyorsam çok kritik zamanlarda atsa o penaltıları takım rahatlayacaktı ama kaçırdı beceriksiz az daha şampiyonluktan olacaktık bu beceriksiz yüzünden.Deplasmanlarda zaten hayalet gibiydi.Gomis şu haliyle şu yaşıyla avrupada kaç para alırdı sizce? ben size söyleyeyim en fazla 1.5m!

Ayni fikirde oldugum arkadaslar bile yanlis yerlerden giriyorlar . Size sozlu olaylarin neden hic bir kiymeti harbiyesi olmadigini baska orneklerle aciklayim

Nerede imza altina alinmis KAP aciklamasi ? Dursun soz verdi diye orjinal aciklamamiza aykiri para cikisi mi gosterecegiz

Prim adi altinda 1 milyon euro mu verecegiz ?

Onu gectim , bir gomis ile sorun olmaz ama o zaman yonetimler tum ibra oylamalarindan kurtulmak icin kagit uzerinde kanit birakmasin oyuncularla kimselere caktirmadan odalarda sozlessin

Kagit herseyden once seffafliktir , sadece gomis icin degil kulup acisindan da oyle

Dursun un kagit uzerinde yapmadigi lakirdida kalir ve GS adina bir taahhut anlami icermez

Sıkıntı şu arkadaşlar.

3 haftadır gündemi bu olay meşgul ediyor ve kimse de çıkıp açıklama yapmadı.

Üstüne laubali bir penaltı atışı ve kaybedilen kupayla milyonlarca insan üzüldü. Tabii şu da var Konya maçından sonra Gomis asla penaltı atmamalıydı. Feg atmalı penaltıları diye çokça söyledim zaten.

Dolayısıyla bu noktada taraftar-oyuncu arasında kopma yaşanıyor. İç saha maçında olası kötü bir skorda ıslık sesleri geldiği an ipler kopar.

Yönetim bu süreci hiç bir şekilde yönetemedi.

Öncelikle dursun diyelim ki performansın iyi olursa güzelleştirme yaparız dedi.
Yeni yönetim geldi ve sana 3 seneye yayılacak imza paranı ilk sene verdi. Yapılacak güzellik yapıldı. Dönelim devamına ben sana 3.5 verirken üstün performans göstereceksin diye veriyorum aksi durumda zaten benim keseme kalıyor. Sen 30 gol atmasan Benim sözleşmem 2 m olsun demeyeceksen şimdide diyemezsin. İşin garip noktası sözleşmeyi aynı şartlar ile uzatalım diyorlar. Ve istekleri imza parası ve menajer ücreti. Yani 2.5 imza 500 de menajer var. 3.5 x4 +5 19 m Euro istemiş oluyor 4 seneye. Buda 4.75 m Euro yapar. Kusura bakmasın da ister Araplara gitsin ister Çin’e beni bağlamaz. Kaldığı her gün zarar. Ota boka paylaşım yapan adam menajerini yalanlamadı.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Şu haber doğru olmasa bile kendi sergilediği tavır dolayısıyla çok değil 1 hafta önce ve şuan çıkan haberlere verilen tepkiler acayip farklı arkasında kendisini destekleyen taraftarıda kaybetmiş oldu, görünen o ki yönetim ile de arası kötü gibi umarım patlamaz bu sezon ya da satılır.

Sözlü anlaşma diye bir olay var bunu unutmayalım.

Peki o zaman yazılı anlaşma niye yapılıyor ? söyliyeyim; Hukukta bir karşılığı olması için yapılıyor.
Sözlü anlaşmanın hukuktaki karşılığı nedir ? gene söyleyeyim; Yok.

Medeniyet beşiği denen Fransa vatandaşı bir insan bunları bilmiyormu ?
Zam isteyen adam senede 3.5m € para alıyor.Üstüne penaltı kaçırıyor ve Galatasaray bir miktar gelir ve kupadan ediyor.

Sen Galatasaray'lı olarak bunu normal görüyorsan; diyecek bir şey yok.
O zaman bende şimdi diyorum ki; Sayın Gomis, senin yüzünden maçı kaybettik kupa kaybettik.Sen bize başarısız olursan indirim yapıcam diye söz vermiştin, maaşını 2M'e düşür ?

Senca mantıklı mı ?

Geri
Üst Alt