Google Botları, İnsan Beyinlerini Ne Zaman Taramaya Başlar?

Ersin Şen

Tecrübeli Üye
Siteleri randimanli tarayan google orumcekleri insan beynini yaklasik 20-30 sene sonra similar sekilde taramaya baslayacagini tahmin ediyorum.

Bilgisayarlara yukledigimiz antivirus anti-hirsizlik guvencesi veren yazilimlar daha cok biyolojik-dijital karisimi yazilimlar olacak. Beynin bir tur firewall yazilimi gibi dusunun.

Uyandiginizda bilgisayariniz veya telefonunuza bakmaya gerek duymayacak, gozleriniz acitginizda "ONLINE" olmus olacaksiniz.

Isiniz neyse yattiginiz yerden is yapabileceksiniz.

Fiziki eylem gerektiren islevler robotlarla halledeilecek.

Kisaca beynimizin dusunme islevinin gerceklestigi bolumu kullanmak yerine daha cok beynin "reward center" bolumunu kullanmakla mesgul olacagiz.

Duygu his ve insan yaraticiliginin insan zekasindan daha onemli goruldugu bir era'ya giriyoruz.

Dusunun dun 2+2'yi insandan baska kimse bilmezdi ama bugun bir hesap makinesi kadar akilli degiliz. matematik'te beyinlerimiz kisitli.

Evli ciftlerin birbirleri ile hic bir zaman fiziki temas bulunmadigi veya bulunmak zorunda olmadigi bir hayatta var ufukta..

There is some kind of a genetic force inside us that wants us connected.
Icimizde birbirimize kenetlenmemizi isteyen genetik bir guc var.

Bu guc bizi ve yasayan her canliyi icerisinde milyonlarca kere kopayalamakta. Bu kopyalar biz degiliz. Bizim her cinsel iliskiye girdigimizde yuzen milyonlarca kopyadan bahsediyorum.
Surekli yasiyoruz, bizim ufak 50-60 yillik hayatimizin bizim icin onemi cok ama buyuk terazide onemi hic.

Bireysel olarak birer hiciz. Tesla sahibi elon musk veya yuz metreyi 9 saniye kosan bolt olman hayatin kozmik takviminde zerre kadar onemi yok.

Insan beyninin internete direk baglandigi ve gercek anlamda "online" oldugumuz zaman karincalarin dunyasini daha farkli ve daha kavramli anlayacgimiz dusunuyorum.

Arkadaşlar forumda geçici bir html hatası var mesajlarınız görünmüyor olabilir , Ersin'in konularına aşırı rağbetten kitlenmeler yaşanıyor.

Teknik ekip konu ile yakınen ilgileniyor.bilginize.

Kafayı sıyırdı.
Tamam olabilir ama sen ve ben göremeyiz gibime geliyor.
O yüzden kafa patlatmaya gerek yok.

Gscimbom Mobile

Kafayı sıyırdı.
Tamam olabilir ama sen ve ben göremeyiz gibime geliyor.
O yüzden kafa patlatmaya gerek yok.

Gscimbom Mobile

Ya 20-30 sene sonra insan beynini tamamen kopyalayip bir kavanozun icine koyabilecegimizi soylesem ve sen o zaman yasiyorsan vucudunu degistirebilecigini soylesem?

Uc cesit canli turu var

Mortal - olumlu
Amortal -olumlu ama eceli yok
Immortal - ecelsiz olumsuz

Biz su an mortal'iz ama "amortal" olmamiz artik bir an meselesi.
Bilincini baska vucuda tasiyabilecegin icin ecelde olmayacak. Ama kaza sonucu olebilirsin. 1 milyon kopyan dahi olsa olumlu oldugun icin immortal kategorisinde sayilamazsin.
O dereceye yukselmek belki bir iki bin yil daha alabilir

ghost in the shellden mi geliyoruz

Samsung Galaxy S8+ / Tapatalk (^_^)

Ya 20-30 sene sonra insan beynini tamamen kopyalayip bir kavanozun icine koyabilecegimizi soylesem ve sen o zaman yasiyorsan vucudunu degistirebilecigini soylesem?

Uc cesit canli turu var

Mortal - olumlu
Amortal -olumlu ama eceli yok
Immortal - ecelsiz olumsuz

Biz su an mortal'iz ama "amortal" olmamiz artik bir an meselesi.
Bilincini baska vucuda tasiyabilecegin icin ecelde olmayacak. Ama kaza sonucu olebilirsin. 1 milyon kopyan dahi olsa olumlu oldugun icin immortal kategorisinde sayilamazsin.
O dereceye yukselmek belki bir iki bin yil daha alabilir
Gerek yok bunlara.
60 yaş bile bana fazla geliyor.
Iki işim iki çocuğum bir evim ve bir eşim var.
Halim vaktim yerinde çok şükür.
Hayatta aklına ne gelebiliyorsa yaşadım.
Çocuklar büyüsün hayata atılsın ölesim var.
Bunu karamsar olduğum için demiyorum.
Bana ihtiyaç olmayınca saksıdaki çiçek olmamak için diyorum.

Gscimbom Mobile

Gerek yok bunlara.
60 yaş bile bana fazla geliyor.
Iki işim iki çocuğum bir evim ve bir eşim var.
Halim vaktim yerinde çok şükür.
Hayatta aklına ne gelebiliyorsa yaşadım.
Çocuklar büyüsün hayata atılsın ölesim var.
Bunu karamsar olduğum için demiyorum.
Bana ihtiyaç olmayınca saksıdaki çiçek olmamak için diyorum.
Gscimbom Mobile

Dogana aykiri konusuyorsun.
Senin burada var olma nedeninin var olmaktan baska bir anlami yok, cunku buradasin.
Burada olan insan ise var oldugu surece burayi daha iyi yapmak yada oldugundan daha kotu yapmamak zorunda.
Her ne gucse orada adini koyamadigimiz bizi buraya kiminle asna fisne ettigimizi yada ne kadar iyi futbolcuya donusecegimizi izlemek icin gondermek istemedigi kesin.
Hayati tanimlarken, hayati tam olarak hissetmek icin insan yapimi seylerden ve dusuncelerden tamamen arindirilmis sekilde dusunmek lazim.
Bu cok zor, Cunku hayata gozlerimiz actigimizdan beri uygarligin gerektirdigi sekilde kodlaniyoruz (yetistiriliyoruz)

Baska bir canlinin etini yemenin gaddar oldugunu bile bile mezbagalarda milyonlarca katliam yapiyoruz.
Canliyken uzerine atlayip paramparca etmeye hic bir zaman kiyamayacagimiz bir tavsana uzaktan silahla ates etmeye kodlandik.
Yaptigimiz caniliklerin hep birer ismi bir mazareti oldu. avcilik, spor. vs turu.
aman ne kadar tatli sirinler diye kurt yavrularini besleyip kopege donusturduk. Sonra bakamayinca sokak kopekleri diye yeni ac ama bize muhtac olan yeni bir tur canli cikardik. Biz yaptik.
Bizim uygarlik dedigimiz kavram hep baska canlilarin cektikleri ve perisanliklari uzerine kuruldu.
Mcdonalds patronlari yatlariyla okyanus uzerinde ickilerini iyi yudumlasinlar diye senede 4 milyar inegin kiyimina neden oluyoruz.

Dogana aykiri konusuyorsun.
Senin burada var olma nedeninin var olmaktan baska bir anlami yok, cunku buradasin.
Burada olan insan ise var oldugu surece burayi daha iyi yapmak yada oldugundan daha kotu yapmamak zorunda.
Her ne gucse orada adini koyamadigimiz bizi buraya kiminle asna fisne ettigimizi yada ne kadar iyi futbolcuya donusecegimizi izlemek icin gondermek istemedigi kesin.
Hayati tanimlarken, hayati tam olarak hissetmek icin insan yapimi seylerden ve dusuncelerden tamamen arindirilmis sekilde dusunmek lazim.
Bu cok zor, Cunku hayata gozlerimiz actigimizdan beri uygarligin gerektirdigi sekilde kodlaniyoruz (yetistiriliyoruz)

Baska bir canlinin etini yemenin gaddar oldugunu bile bile mezbagalarda milyonlarca katliam yapiyoruz.
Canliyken uzerine atlayip paramparca etmeye hic bir zaman kiyamayacagimiz bir tavsana uzaktan silahla ates etmeye kodlandik.
Yaptigimiz caniliklerin hep birer ismi bir mazareti oldu. avcilik, spor. vs turu.
aman ne kadar tatli sirinler diye kurt yavrularini besleyip kopege donusturduk. Sonra bakamayinca sokak kopekleri diye yeni ac ama bize muhtac olan yeni bir tur canli cikardik. Biz yaptik.
Bizim uygarlik dedigimiz kavram hep baska canlilarin cektikleri ve perisanliklari uzerine kuruldu.
Mcdonalds patronlari yatlariyla okyanus uzerinde ickilerini iyi yudumlasinlar diye senede 4 milyar inegin kiyimina neden oluyoruz.
Ersin kardeşim felsefik konuşma benimle ben bunları aşmış, hayatın anlamını, insanların bana niye iyi yada kötü davrandığını, bilen birisiyim.
Sen zeki bir arkadaşa benziyorsun.
Böyle şeylerle kafa patlatma.
Sen sana iyi gelen şeylere odaklan. Mesela git köpeğine kendi ellerinle kazak ör

Gscimbom Mobile

Ersin kardeşim felsefik konuşma benimle ben bunları aşmış, hayatın anlamını, insanların bana niye iyi yada kötü davrandığını, bilen birisiyim.
Sen zeki bir arkadaşa benziyorsun.
Böyle şeylerle kafa patlatma.
Sen sana iyi gelen şeylere odaklan. Mesela git köpeğine kendi ellerinle kazak ör

Gscimbom Mobile

Benziyosun ama aslinda salagin tekisin diyosun di mi? ulan ne cakalsin sen :D

Geri
Üst Alt