granit xhaka

Ulaş Metin

Tecrübeli Üye
Granit Xhaka (d. 27 Eylül 1992, Basel), İsviçreli millî futbolcudur. Bundesliga ekiplerinden, Bayer Leverkusen'de forma giymektedir ve İsviçre milli futbol takımının kaptanlığını yapmaktadır.

Okan Buruk'un da izlediği isimlerden olduğu söyleniyordu. Bu yaz transferi söz konusu olabilir.

Oyuncu profili

Xabi Alonso'nun Bayer Leverkusen'indeki kilit isimlerden biri olan Granit Xhaka, kariyerinde önemli bir değişiklikle karşı karşıya kalabilir.

Türkiye şampiyonu Galatasaray, tecrübeli İsviçreli orta saha oyuncusuna büyük ilgi gösteriyor ve tüm göstergeler hem oyuncu hem de Alman kulübü için cazip bir teklif yapmaya istekli olduklarını gösteriyor.

32 yaşındaki Xhaka, vizyonu, liderliği ve oyunun temposunu yönetme becerisi sayesinde Leverkusen'in orta sahasında kilit bir rol oynayarak en üst düzeyde performans göstermeye devam ediyor. Ancak Galatasaray, iç saha ve Avrupa mücadeleleri için kadrosunu güçlendirmek adına uluslararası tecrübeye sahip ve kalitesini kanıtlamış oyuncular arıyor.

İstanbul kulübü Xhaka'yı projelerine mükemmel bir uyum olarak görüyor ve ona cazip bir mali paket ve takımda lider bir rol içeren bir sözleşme teklif etmeye hazır.

Bayer Leverkusen ve onu elinde tutmanın zorluğu

Bayer Leverkusen ise en önemli oyuncularından birini, özellikle de takımın Bundesliga'da rekabetçi bir performans sergilediği bir sezonda, kolay kolay satmak istemiyor. Ancak Galatasaray'ın teklifi yeterince yüksek olursa Alman kulübü, Alonso'nun uzun vadeli planlaması nedeniyle Xhaka'nın gelecekte dakika kaybedebileceğini de göz önünde bulundurarak durumu değerlendirmek zorunda kalabilir.

Haber kaynağı
13 Mart 2025

Okan Buruk, Leverkusen maçını izlerken görüntülendi.

Bu ne nesli tükenmekte olan hayvan gibi bahşedilmiş.

Doğal olarak Gladbach döneminden beri tanırım.

Melo sonrası en çok istediğim oyuncuydu, ama almaya paramız yetmezdi o zamanlar Gladbach 40 Milyona satmıştı Arsenal'e. Ama Arsenal döneminde mutlaka sulanmamız gereken bir adamdı.

Yalnız Leverkusen hangi akla dayanarak 36 yaşına kadar kontrat yaptı bununla cidden merak ediyorum.

Taktik izliyor bence, topçu değil..

xhaka maka gelecek gibi görünüyor. çok dillendirilmeye başlandı.

Xhakayı çok beğenirim torreira kalıcaksa gelmesine gerek yok zaten orta saha lemina geldikden sonra 2. hatta 3.plan olmalı öncelikle yeni sezon için bize çok iyi kanat oyuncuları lazım

Hayatta gelmez. Gelmesi icinde bir tane mantikli sebep bulamiyorum. Her mac sahada, Hradecky sakat oldugu an kaptan oluyor ve daha 3 senelik 6 milyon brüt maasli sözlesmesi var.

Kolpa

Torreira'nın arsenal'den ayrıldığı sezon ayrılmıştı. o ara arsenal yarı fiyata çoğu oyuncusunu yollamıştı. bizde torreira'yı uyguna almıştık. ben xhaka'yı da istiyordum ama leverkusen almıştı.

Granit doğadaki en dayanıklı iyi taşlardan, Granit Xhaka'da öyle, taş gibi orta saha.

Torreira'nın arsenal'den ayrıldığı sezon ayrılmıştı. o ara arsenal yarı fiyata çoğu oyuncusunu yollamıştı. bizde torreira'yı uyguna almıştık. ben xhaka'yı da istiyordum ama leverkusen almıştı.
Doğru hatırlıyorsam Lucas'ı aldığımız o sezon Xhaka, Partey ile Arsenal'ın orta saha ikilisi olarak oynadı. Bir sezon sonra da sözleşmesi biterken iyi bir bonservisle ayrılmıştı ama çok yakışırdı bizim orta sahaya

Yanlış. Biz 22 yazinda aldık. Xhaka 23 yazında satıldı

almayın frankowski gibi olur.

33 yaşına gelmiş herif yav. Yunanistana doğru yol alabilir.

Geri
Üst Alt